Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 721761 keer)

0 gebruikers (en 14 gasten bekijken dit topic.

sylvester1986

  • Gast
Reactie #1540 Gepost op: 16 juni 2012, 21:11:53
Goudbus overvallen

Verdachten aangehouden overval Bilgaard

LEEUWARDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier inwoners van Leeuwarden aangehouden.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het plegen van een overval op een mobiel goudwisselkantoor op de Keidam en voor poging tot doodslag.
De politie kwam de verdachten op het spoor via getuigenverklaringen en anonieme tips. De mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval die donderdagmiddag om 16.55 uur plaatsvond op de Keidam in de wijk Bilgaard ter hoogte van bibliotheek.

Tijdens de overval werd een medewerker van dit mobiel goudwisselkantoor, een 28-jarige inwoner van Rotterdam, door een onbekende man met een vuurwapen beschoten waarbij het slachtoffer gewond raakte. De dader, een man met een getinte huidskleur van ongeveer 20 jaar, die een bivakmuts en een donker/zwart gekleurde spijkerbroek droeg, eiste geld en schoot vervolgens het slachtoffer neer. Daarna rende hij richting de flats weg in verdween in de wijk. Het is onbekend of de man buit heeft gemaakt. De tactische recherche en forensische opsporing stelden op de plaats delict een onderzoek in. Daarnaast werd er door agenten een buurtonderzoek gehouden en werd tevens Burgernet ingezet.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de overval. De politie is vooral geïnteresseerd in informatie over, wat er voor, tijdens en na de overval heeft plaatsgevonden. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

http://www.112fryslan.nl/Home?&action=show&newsid=8074


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1541 Gepost op: 16 juni 2012, 23:16:21
Hulde en nu een volwassen straf.O0 O0
================
Omstanders achter stekende overvallers aan

BUNDE -  Omstanders hebben zaterdag de achtervolging ingezet nadat twee piepjonge overvallers een vrouw hadden neergestoken tijdens een beroving van een postkantoor in Bunde (Limburg). Ze wisten een van de knapen te grijpen, de politie hield de tweede overvaller aan.

De overvallers van 15 en 17 jaar eisten geld in het postkantoor aan het St. Agnesplein. Eén van hen stak daarbij een 26-jarige vrouw met een mes in haar rug. Ze hield daar een diepe wond aan over.

Toen de twee het geld overhandigd hadden gekregen renden ze de zaak uit, achternagezeten door een postkantoormedewerker. Omstanders zetten de achtervolging voort en wisten een van de jongens tegen de grond te werken. De politie greep de ander even verderop. „Enkele patrouilles hebben de jongen klemgereden”, zei een woordvoerder van de politie. Het geld hadden de overvallers in de tussentijd weggegooid. Het zat in een plastic zak en werd op aanwijzing van de laatste arrestant teruggevonden.

Wat de jongens bezielde om de vrouw neer te steken, begrijpt de woordvoerder van de politie ook niet. „Ze waren blijkbaar niet goed bij hun hoofd”, zei hij. „De vrouw kreeg gelijk een mes in haar rug, alsof ze bij het personeel hoorde”.

De vrouw bracht het er wonderwel redelijk van af. „Ze is vreselijk geschrokken, maar gelukkig werd er geen vitaal lichaamsdeel geraakt. Ze is ter plekke behandeld door een arts.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12371239/__Omstanders_achter_overvallers_aan__.html


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1542 Gepost op: 17 juni 2012, 16:03:17
Piepjonge inbrekers gepakt in Den Haag

DEN HAAG -  Vier kinderen van 10 tot 12 jaar oud zijn zaterdag betrapt toen ze wilden inbreken in een woning aan de Persijnhof in Den Haag. De jongens hadden plastic handschoenen, zaklampen en inbrekersgereedschap bij zich, aldus de politie zondag.

Een getuige betrapte het viertal en wist twee jongens uit Rijswijk in de kraag te vatten. De andere twee wisten te ontkomen, maar zijn later thuis aangehouden door de politie. Zij komen uit Den Haag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12373910/__Piepjonge_inbrekers_gepakt_in_Den_Haag__.html


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1543 Gepost op: 17 juni 2012, 16:16:55
Het wordt !$@#%@^@$% steeds gekker in dit land. Kinderen van 10 tot 12 jaar die op inbrekerspad zijn en nog volledig uitgerust ook.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #1544 Gepost op: 22 juni 2012, 20:41:38
Politie houdt man aan na inrijden op verkeersregelaar
Datum incident: 22-06-2012 Locatie: Rotterdam - District/dienst: Oost
Datum publicatie: 22-06-2012 19:55

ROTTERDAM
Politieagenten hebben een man aangehouden in zijn woning, nadat hij eerder was ingereden op een verkeersregelaar.

De bestuurder, een 48-jarige Rotterdammer, kreeg vanmiddag rond 15.30 uur een aanwijzing van een verkeersregelaar
die bij het CHIO aan het werk was. De man gaf hieraan geen gehoor en reed vervolgens in op de 48-jarige verkeersregelaar uit Brabant.
Hij is beland op de motorkap, maar raakte gelukkig niet gewond. De bestuurder is er vandoor gegaan in zijn auto,
maar werd korte tijd later aangehouden in zijn woning. Hij bleek te veel te hebben gedronken (320 ugl).
Hij zit vast en wordt verdacht van poging doodslag.

BRON: Politiepersbericht Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


Peter71

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 21,386
  • Hoofdbrandwacht
Reactie #1545 Gepost op: 23 juni 2012, 12:11:03
Politie Gooi en Vechtstreek laat steeds vaker steken vallen (ondernemers geschokt !! )


HILVERSUM - Ondernemers op het Havenkwartier vragen zich af, of ze bij incidenten nog wel melding moeten doen bij politie Gooi en Vechtstreek, het komt steeds vaker voor dat er geen actie wordt ondernomen of niet correct wordt gereageerd op meldingen.

Wat gaat er toch mis met communicatie politie/meldkamer en burgers
Op donderdagavond 21 Juni 2012 circa 20.40 kwam er een personenauto aanrijden die stopte bij de ingang van de Gamma aan de Nieuwe Havenweg hoek Verlengde Zuiderloswal, de man klom over het hek en sprong in een grote zeecontainer van 10 x 3 x 3 meter die van boven open was.

Omdat het regende hield de man in de container zijn gekleurde paraplu boven zijn hoofd en liet pakjes aan een koord vanuit de container naar beneden zakken. Een oplettende ondernemer belde 112 en vertelde wat er gaande was en dat er opeens op de Gijsbrecht van Amstelstraat een politievoertuig langs kwam en vroeg “kunnen jullie deze even langs laten rijden?”

Na circa 4 minuten kwam de auto aan de verkeerde zijde van de Gamma langzaam rijden,en zij konden niets zien, weer 112 gebeld en verteld nog een keer wat de locatie was. Politiewagen rijdt aan de ingang zijde er gewoon langs, zonder wat gezien te hebben, waar op de ondernemer een beetje geïrriteerd zegt, ik heb het nu drie keer helder uitgelegd waar het is gedetailleerd en al en er liggen pakketjes naast de container op de grond.

De dame van de meldkamer zegt, “kunt u zelf niet even naar de agenten lopen.....het moet toch niet mooier worden”. De politie vraagt de man om over het hek naar hun te komen en moet zich legitimeren.

Nog steeds nemen de agenten geen aanstalten om over het hek te gaan kijken na drie keer een melding gehad te hebben. Na een kort gesprek met de man mag hij zonder meer vertrekken en ook de agenten nemen de wijk.

Verbijsterd belt de ondernemer, die voorzitter is van het Havenkwartier de politie en vraagt naar de dienstdoende wachtcommandant en verteld dat zij als KVO (Keurmerk Veilig ondernemen) werkgroep afspraken hebben met de politie dat zij het Havenkwartier in de gaten zullen houden en dat er niet serieus met meldingen wordt omgegaan en dat dit de zoveelste keer is dat er geen helder vervolg op komt.

De wachtcommandant verdedigd zijn collega’s en zegt onze jongens doen prima hun werk en vonden het niet nodig om over het hek te klimmen. Bij nader onderzoek hebben de agenten de man op zijn blauwe ogen geloofd en werd het verhaal de wereld ingezonden: hij had overleg gehad met een medewerker van de Gamma en mocht wandcontactdozen uit de container halen, aldus de politie.

3 x gebeld en verteld wat de man aan het doen was, hij was op afgesloten terrein en de politie nam de melding weer niet serieus.

Afgelopen week is er uit de auto's van Constructiebedrijf van Loenen voor een vermogen aan gereedschap gestolen, bij melding aan de politie werd er te kennen gegeven, ach meneer daar komen wij niet voor.

Op dit moment zijn de ondernemers van het Havenkwartier informatie aan het verzamelen over het falen van de politie Gooi en Vechtstreek en zullen actie ondernemen !!

Probleem is dat overheidsinstanties zelfmade organisaties zijn geworden en machtsposities misbruiken.

Het wordt als ondernemers en burgers steeds moeilijker om meldingen bij de politie te doen, er komen steeds meer schrijnende verhalen naar voren van Hilversumse ondernemers die geen zin meer hebben om met de politie te bellen, want in een aantal gevallen komen ze niet eens meer, of nemen de melding niet serieus.


Zou het dan tijd worden om een concurerende politie/beveiligings bedrijf in dit segment gaan ontwikkelen ?

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/ondernemersnieuws/artikel/2373594/politie-gooi-en-vechtstreek-laat-steeds-vaker-steken-vallen.aspx


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1546 Gepost op: 23 juni 2012, 13:16:51
Automobilist sleurt agent mee
KAAG EN BRAASSEM - Een automobilist heeft bij een verkeerscontrole in Woubrugge een agent enkele meters meegesleurd. De 26-jarige bestuurder werd na een korte achtervolging ingerekend. De agent raakte niet gewond.
De man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd donderdagavond op een parkeerplaats bij buurtschap Ofwegen, tussen Hoogmade en Woubrugge, gecontroleerd. Hij bleek nog een openstaande boete te hebben, die hij niet wilde betalen. Toen de agent hem vertelde dat hij mee moest naar het bureau, startte de bestuurder de auto en reed weg.

De agent, die in de deuropening stond, raakte bekneld en werd enkele meters meegesleurd. Na een korte achtervolging werd de automobilist uiteindelijk in de Schoolstraat in Woubrugge aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto in beslag genomen.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/automobilist-sleurt-agent-mee


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1547 Gepost op: 24 juni 2012, 02:30:39
Grote politie controles op campings in Lathum
Published on Jun 23, 2012 by Nieuwskant
http://www.nieuwskant.nl

Grote politiecontrole op campings Lathum
Published on Jun 23, 2012 by TVGelderland

Grote politiecontrole op campings Lathum

LATHUM - Op twee campings in Lathum is zaterdag een grote controle gehouden. Zo'n 90 man van het KLPD, de regiopolitie, de marechaussee en de belastingdienst deden eraan mee.
Er is één persoon aangehouden die een kilo wiet op zak had. De aangehouden man bleek ook een kleine wietkwekerij te hebben op zijn standplaats op camping Rhederlaagsemere. Verder zijn er 2 auto's in beslag genomen op de campings evenals twee auto's die net buiten de campings stonden en waarvan het chassisnummer weggewerkt was.
Volgens de belastingdienst was er 120.000 euro aan belasting niet betaald. Van 12 boten wordt de financiering onderzocht. Ook wordt bij 3 van de 7 ondernemingen die op de camping gevestigd zijn de boekhouding nader onderzocht.
Volgens een woordvoerder van het KLPD was er geen directe aanleiding voor de grote controle. De diverse diensten deden er eerder afzonderlijk onderzoek en besloten het nu samen te doen. De controle vond plaats op camping Rhederlaagsemere en De Mars.
Samen sterk in de hulpverlening!


Groenemotormuis

  • Utrecht
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,743
  • Every day a new day to enjoy
Reactie #1548 Gepost op: 24 juni 2012, 08:24:55
Live je was me net voor, wilde hem al plaatsen (nee ik ben niet de douanier die door het beeld loopt voor mensen het gaan vragen  ;D). Ik was die dag druk bezig met de Zilvermeeuw en onze RIB de Stormvogel om samen met de politie RIB de P154 controles te houden op de plas zelf.
Disclaimer: Alle uitspraken hier worden gedaan op persoonlijke titel en zullen, mogen en kunnen niet worden gezien als officiele uitspraken door wat v


C337

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,363
Reactie #1549 Gepost op: 26 juni 2012, 14:42:54
Marechaussee doorzoekt pand Osdorp
Dinsdagmiddag is de Marechausse begonnen met een onderzoek in een pand in de Domela Nieuwenhuisstraat in Osdorp.

De Marechaussee wil verder nog geen informatie loslaten over het onderzoek. Het team is met speurhonden bezig het pand te doorzoeken en zal eventuele resultaten van het onderzoek later bekend maken. De politie is ter plaatse om te assisteren met het openen van de deur.

Later meer

http://www.at5.nl/artikelen/83248/marechaussee-doorzoekt-pand-osdorp