Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 735748 keer)

0 gebruikers (en 34 gasten bekijken dit topic.

MNL-5200

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,679
Reactie #1630 Gepost op: 22 augustus 2012, 20:35:25
Politievrijwilliger gewond na aanrijding

AMSTERDAM - Een vrijwilliger van de politie is dinsdagavond gewond geraakt toen hij bij een wegafzetting in de Gelderse plaats Doornspijk werd aangereden.

De dader is doorgereden, meldt de politie. De man werd met een zware hersenschudding naar een ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis.
Het incident gebeurde rond 23.00 uur toen de man toezicht hield bij een wegafzetting aan de Rode Landsweg.

Die weg was afgezet omdat de brandweer bezig was met het nablussen van een brand. De man stond alleen op zijn post toen hij werd aangereden. Het is niet duidelijk of de bestuurder opzettelijk op de politievrijwilliger is ingereden.
De politie onderzoekt de aanrijding en roept getuigen op zich te melden.

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/2889990/politievrijwilliger-gewond-aanrijding-.html


vesalius

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,506
Reactie #1631 Gepost op: 22 augustus 2012, 21:12:28


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1632 Gepost op: 31 augustus 2012, 01:47:57
Overvallenteam houdt verdachte aan van gewapende overval op autobedrijf
 Zandvoort, 24-04-2012

Het overvallenteam heeft gisteravond (23 april)een 23-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een autobedrijf aan de Spaarndamseweg. De overval werd gepleegd op zaterdag 19 november 2011.
  
Het overvallenteam heeft direct na de overval een uitgebreid onderzoek ingesteld en afgelopen maandag is in het opsporingsprogramma Ter Plaatse aandacht besteed aan de zaak.
 De verdachte is in Zandvoort door een arrestatieteam aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.
  
Het overvallenteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.


www.politiekennemerland.nl
3,5 jaar cel geëist tegen overvaller autobedrijf Haarlem

http://www.om.nl/actueel-0/nieuws-persberichten/@159327/3-5-jaar-cel-geeist/

30 augustus 2012 - Arrondissementsparket Haarlem

Een 23-jarige man uit Nieuw-Vennep heeft donderdag 3,5 jaar cel tegen zich horen eisen voor de gewapende overval op een autobedrijf aan de Spaarndamseweg in Haarlem, op 19 november 2011. Twee gewapende overvallers met bivakmutsen kwamen het bedrijf binnen en bedreigden de eigenaar. Toen deze zich verzette ontstond een gevecht, waarbij hij gewond raakte. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor.

De rechtbank Haarlem doet over twee weken uitspraak. Over de vervolging van de tweede verdachte, een 22-jarige Haarlemmer, beslist het Openbaar Ministerie op een later moment.
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1633 Gepost op: 4 september 2012, 11:25:05
Koninklijke Marechaussee bezoekt Beatrix Kinderziekenhuis UMCG
 
De kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG kunnen woensdag 5 september een echt pantserrupsvoertuig, motor of motorboot van de Koninklijke Marechaussee bekijken. Die dag komt de Koninklijke Marechaussee bij de kinderafdeling op bezoek. Het doel van de middag is om de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen en hen even af te leiden van hun ziekte en ziek zijn.

De kinderen kunnen alle voertuigen van de Koninklijke Marechaussee bekijken. Er zijn verschillende motoren te zien, een biker, een striping voertuig, maar ook een segway. Buiten staat een groot pantserrupsvoertuig tank opgesteld, die ook door de kinderen te bekijken is. Ook zijn er die middag enkele demonstraties. Zo laat o.a. een hondenbegeleider zien wat hij doet.

Het bezoek van de Koninklijke Marechaussee op woensdag 5 september begint om 13.00 uur.

Noot voor de media: U bent van harte welkom bij dit bezoek aanwezig te zijn. Sommige kinderen mogen om privacyredenen niet in de publiciteit komen. Deze kinderen mogen dan ook niet gefotografeerd en/of gefilmd worden. Raadpleeg bij twijfel altijd de aanwezige voorlichter of een van de organisatoren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.


http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Pages/KoninklijkeMarechausseebezoektBeatrixKinderziekenhuisUMCG.aspx


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1634 Gepost op: 4 september 2012, 21:55:35
Niet twitteren voor politiehulp maar bellen

ENSCHEDE (ANP) – Een tweet versturen is geen goede manier om snel de hulp in te roepen van de politie. Toch gebeurt dat regelmatig, meldt de regiopolitie Twente dinsdag. Daardoor gaat soms kostbare tijd verloren.

Bellen naar het alarmnummer 112 of 0900-8844 is de snelste weg naar politiehulp. In een tweet van 140 tekens past vaak niet alle benodigde informatie. Ook is niet altijd duidelijk of het om een serieus bericht gaat. „Een twittersessie neemt meer tijd in beslag dan bellen”, is de ervaring in Twente.

Meldingen gaan soms ook naar particuliere twitteraccounts zoals @112Twente. Die sturen hulpverzoeken wel door naar de politie.
http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/niet_twitteren_voor_politiehulp_maar_bellen_1_672038


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1635 Gepost op: 5 september 2012, 00:32:59
Grote fouilleeractie levert zes wapens op
Published on Sep 4, 2012 by rtvrijnmond
Bij Rotterdam The Hague Airport zijn dinsdag een paar honderd mensen gecontroleerd op wapenbezit. Tientallen marechaussees doorzochten auto's en fouilleerden mensen. De actie begon om twee uur 's middag en liep door tot acht uur 's avonds. Lees meer: Grote fouilleeractie levert zes wapens op
Samen sterk in de hulpverlening!


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1636 Gepost op: 6 september 2012, 08:45:59
Na onverwacht overlijden kind altijd onderzoek
Na onverwacht overlijden van een minderjarige wordt per 1 oktober niet langer een verklaring van natuurlijk overlijden afgegeven zonder nader onderzoek door een forensisch arts. Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) zegt dat in een brief aan de Tweede Kamer.

In overleg met de kinderarts besluit de forensisch arts vervolgens of de zogeheten NODO-procedure (Nader Onderzoek DoodsOorzaak minderjarigen) in werking treedt. Speciaal daartoe opgeleide artsen zullen dit onderzoek uitvoeren in twee ziekenhuizen: het AMC in Amsterdam en het UMC in Utrecht. Het onderzoek omvat onder meer het verrichten van een schouw, afname van lichaamsmateriaal en indien nodig een obductie. Bij aanwijzingen voor niet-natuurlijk overlijden of bij twijfel wordt er contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.
GGD Nederland is verantwoordelijk voor de implementatie van de procedure, die na één jaar wordt geëvalueerd. De uitkomsten daarvan bepalen voortzetting van de nieuwe regeling.
http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/Nieuwsbericht/120254/Na-onverwacht-overlijden-kind-altijd-onderzoek.htm


Peter71

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 21,386
  • Hoofdbrandwacht
Reactie #1637 Gepost op: 6 september 2012, 16:24:28
Teeven: goed dat politiekorps Gooi wordt opgeheven

 HILVERSUM - Demissionair staatssecretaris van veiligheid en justitie Fred Teeven vindt het een goede zaak dat het politiekorps Gooi en Vechtstreek, het kleinste in het land, wordt opgeheven. ,,Het is te klein om flexibel te kunnen optreden.''

Dat zei de VVD-politicus donderdagochtend pal voor het politiebureau aan de Hilversumse Groest, waar hij zijn rondje campagne-voeren in het centrum van Hilversum begon.

 

,,Het is me bekend dat er kritiek is op de politie in het Gooi. Dat ze zaken zouden laten lopen. Maar dit korps bestaat niet meer per 1 januari, het gaat op in het grotere geheel van de nationale politie.''

 

Dat levert veel meer menskracht op, op de momenten dat het nodig is, verwacht Teeven. ,,Utrecht, Amersfoort en Almere liggen in de buurt. De piekmomenten in Hilversum zijn niet hetzelfde als die in Almere, we kunnen schuiven met agenten. Het is heel goed als een diender uit Utrecht eens hier loopt en een Gooise diender daar.''

 

Behalve Hilversum deed Teeven donderdagochtend ook Loosdrecht en Bussum aan.

 

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article17730913.ece/Teeven-goed-dat-politiekorps-Gooi-wordt-opgeheven?lref=vptop


Wout

  • Politie, operationeel specialist
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,373
Reactie #1638 Gepost op: 6 september 2012, 18:33:38
Wat een onzin, er is maar één partij die regelmatig (vaak onterechte) kritiek levert en dat is de Gooi en Eemlander met over de top artikelen waar geen goed onderzoek naar is gedaan. De politie Gooi en Vechtstreek doet in haar politiezorg niet onder voor andere, grotere korpsen. Sterker nog, op een aantal punten heeft de politie Gooi en Vechtstreek relatief meer capaciteit dan andere korpsen en moet gaan krimpen, met minder politie in het gebied tot gevolg. Het is een illusie om te denken dat de capaciteit toeneemt met de nationale politie en het is al helemaal een illusie om te denken dat Utrechtse agenten voortaan in het Gooi gaan werken bij 'normale' drukte. De regio Gooi en Vechtstreek wordt namelijk het district Gooi en Vechtstreek, en de districten zorgen voor hun eigen politiezorg ook bij normale evenementen (hilversum alive, on air, sluis en bruggenfeest etc).

Of het is wishfull thinking van dhr. Teeven of hij is bezig stemmen te winnen door mensen naar de mond te praten. Hoe dan ook, het is  niet zo dat de capaciteit van het korps toeneemt. Integendeel, de capaciteit gaat afnemen en dat is een feit op basis van de gemaakte plannen (waar dhr. Teeven mede verantwoordelijk voor is).
Wout


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1639 Gepost op: 8 september 2012, 00:05:29
Politie deelt wielklemmen uit op Appelpop
Published on Sep 7, 2012 by TVGelderland
Politie deelt wielklemmen uit op Appelpop
Samen sterk in de hulpverlening!