Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 735366 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1990 Gepost op: 15 april 2014, 18:07:48
http://www.youtube.com/watch?v=9QJSJ0GB9jo
Grote politiecontrole A28 door agenten in opleiding
rtvdrenthe
Gepubliceerd op 14 apr. 2014
Citaat
BEILEN - Op de A28 bij Beilen werd tot vanmiddag drie uur een grote politiecontrole gehouden. De controle was een examenopdracht voor agenten in opleiding.

Zo'n 24 agenten in opleiding werden onder toeziend oog van examinators beoordeeld op het controleren van voertuigen. Het was voor het eerst in Nederland dat een hele politieklas tegelijkertijd examen deed.

Het ging niet om een oefening, de boetes die uitgedeeld werden tijdens de controle, moeten betaald worden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1991 Gepost op: 15 april 2014, 23:54:59
Insturen op politieauto bestraft

http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Gelderland/Nieuws/Pages/Insturen-op-politieauto-bestraft.aspx
Zutphen , 15-4-2014

De rechtbank heeft een 50-jarige man uit Ermelo veroordeeld voor een poging doodslag op een tweetal politieagenten en voor gevaarzettend rijgedrag.

Verdachte is met zijn auto op de snelweg met aanzienlijke snelheid (ongeveer 150 km/u) naast een politieauto gaan rijden en heeft plots naar rechts gestuurd en vervolgens geremd. Dat er geen ernstig ongeval heeft plaatsgevonden met mogelijk dodelijk afloop, is uitsluitend te danken aan de scherpe reactie en de rijvaardigheid van de politieagent.

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van (in totaal) 3 jaren.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1992 Gepost op: 17 april 2014, 17:16:50
Oud-wethouder Van der Laag vermist

Door de nieuwsredactie · geplaatst: zaterdag 12 april 2014, 23:15 uur | update: zondag 13 april 2014, 12:43 uur

WIJK BIJ DUURSTEDE - Oud-wethouder Jan van der Laag uit Wijk bij Duurstede wordt sinds dinsdagavond vermist. De politie ging zijn huis binnen vanwege verontrustende signalen en ontdekte daar een afscheidsbrief.

De 53-jarige Van der Laag zou zijn woning aan de Waalsteen in Wijk bij Duurstede dinsdag tussen 18.20 en 19.00 uur hebben verlaten. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. De politie heeft een officieel vermissingsbericht online gezet en vraagt mensen naar hem en zijn auto uit te kijken.

SIGNALEMENT
Van der Laag is blank, 1.75 meter lang, draagt mogelijk een kostuum en loopt moeilijk. Vermoedelijk rijdt hij in een grijze Landrover Discovery met kenteken 21-RK-PV. Ondanks een uitgebreide zoektocht heeft de politie hem nog niet gevonden.

Burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede laat in een verklaring weten dat hij is geschrokken en zeer bezorgd is over het lot van Jan van der Laag. "Ik hoop dat tips en informatie tot nieuwe aanknopingspunten voor de politie leiden. De familie en naasten van Jan van der Laag wens ik veel sterkte in deze moeilijke periode van onzekerheid."

Van der Laag was slechts kort wethouder in Wijk; van mei 2010 tot december 2011.

Burgemeester: dood oud-wethouder komt hard aan in Wijk bij Duurstede

Door de nieuwsredactie · geplaatst: zondag 13 april 2014, 14:30 uur | update: maandag 14 april 2014, 12:49 uur

WIJK BIJ DUURSTEDE/SCHALKWIJK - De dood van VVD-politicus Jan van der Laag is hard aangekomen in Wijk bij Duurstede. Dat zegt burgemeester Tjapko Poppens. Hij werd zondagmiddag ingelicht dat het lichaam van de oud-wethouder was gevonden bij het Amsterdam-Rijnkanaal.

De 53-jarige Van der Laag was sinds dinsdagavond spoorloos. Hij liet in zijn huis een afscheidsbrief achter. Alles wijst erop dat er sprake is van zelfdoding. De politie sluit een misdrijf uit en doet 'in het belang van de privacy van betrokkene en zijn familie verder geen mededelingen'.

Burgemeester Poppens spreekt van een trieste zaak. "Van der Laag was een man van plannen, organiseren en vooruitkijken. Veel mensen kennen hem goed, want hij is ook acht jaar gemeenteraadslid geweest. Dit komt dus hard aan bij een groot aantal inwoners."

TIP
De auto van Van der Laag werd eerder op de dag gevonden in Schalkwijk vlakbij het Amsterdam-Rijnkanaal. Een verslaggever van RTV Utrecht trof de Landrover Discovery aan na een tip.

De portieren waren niet afgesloten en er lag nog een tas in de auto. De wagen stond in de bosjes en was vanaf de openbare weg niet direct te zien. De politie startte na de vondst van de auto een onderzoek bij het Amsterdam-Rijnkanaal en vond vervolgens een lichaam. Al snel werd vastgesteld dat het om Van der Laag ging.

112
De tipgever zegt dat hij donderdag tussen twee en drie uur al 112 heeft gebeld om door te geven dat er een Landrover in de bosjes langs het kanaal stond. Hij kreeg naar eigen zeggen te horen dat de wagen niet als gestolen geregistreerd stond en dat het alarmnummer niet voor dit soort meldingen was bedoeld.

Zaterdag verspreidde de politie een vermissingsbericht over Van der Laag, waarin ook werd gevraagd om naar zijn Landrover uit te kijken.

POLITIEVERKLARING
"Op het moment dat 112 werd gebeld, wisten we nog niet dat er iets met deze auto aan de hand was en kon er ook een legitieme reden zijn dat die er stond", aldus een politiewoordvoerder.

"Achteraf was het beter geweest als de melding in ons systeem was opgeslagen. We gaan kijken of we hier lering uit moeten trekken. Helaas is het zo gelopen zoals het is gegaan."

Van der Laag begon mei 2010 als wethouder in Wijk bij Duurstede. Anderhalf jaar later, in december 2011, stopte hij om gezondheidsredenen.

Voor de VVD in Wijk bij Duurstede is het de derde klap in korte tijd. Vlak voor de verkiezingen overleed raadslid Rob van der Molen. Hij was al langere tijd ernstig ziek. In januari raakte VVD-wethouder en loco-burgemeester Carel van Gelder in opspraak. Hij zou betrokken zou zijn geweest bij een grote wietplantage in het centrum van Arnhem. Van Gelder stapte uiteindelijk op.

Politie kreeg eerder tip over auto verdwenen oud-wethouder

Door de nieuwsredactie · geplaatst: maandag 14 april 2014, 07:47 uur (update: 15:31 uur)

WIJK BIJ DUURSTEDE - De auto en het lichaam van de overleden oud-wethouder Jan van der Laag uit Wijk bij Duurstede hadden dagen eerder gevonden kunnen worden als de politie beter was omgesprongen met de tip van een oplettende getuige.

De getuige trof op donderdag een auto aan in de bosjes naast het Amsterdam-Rijnkanaal en belde alarmnummer 112. Het ging om de auto van Van der Laag die op dat moment al anderhalve dag vermist was, hoewel dit niet bekend was bij de getuige.

Tijdens het telefoongesprek vertelde de politie dat de auto niet als gestolen of vermist geregistreerd stond en dat het alarmnummer niet voor dit soort gesprekken bedoeld was. De politie heeft toen verder geen actie ondernomen.

Uiteindelijk moest RTV Utrecht eraan te pas komen om de vermissingszaak open te breken. Toen dezelfde getuige op zaterdag op de website van RTV Utrecht een bericht over de zaak las met daarbij het kentekennummer en een beschrijving van de auto van Van der Laag, nam hij contact op met de omroep.

Een verslaggever van RTV Utrecht is toen bij het Amsterdam-Rijnkanaal gaan kijken en ontdekte dat het inderdaad om de Landrover van de vermiste wethouder ging. De omroep heeft toen contact met de politie opgenomen. Die is gaan zoeken en trof in de buurt van de auto het lichaam van de oud-wethouder aan. Van der Laag heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Een politiewoordvoerder erkent dat de zaken beter aangepakt hadden kunnen worden: "Achteraf was het beter geweest als de melding in ons systeem was opgeslagen. We gaan kijken of we hier lering uit moeten trekken. Helaas is het zo gelopen zoals het is gegaan."

"Centralist had moeten doorvragen"

Door de nieuwsredactie · geplaatst: maandag 14 april 2014, 16:51 uur (update: 16:59 uur)

WIJK BIJ DUURSTEDE/UTRECHT - De politie erkent dat het niet goed is omgesprongen met een cruciale tip in de tragische vermissingzaak van oud-wethouder Jan van der Laag uit Wijk bij Duurstede.

De 53-jarige VVD-politicus werd zondag dood gevonden nadat hij een paar dagen spoorloos was geweest. Van der Laag bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd.

TIP
De auto en het lichaam hadden dagen eerder gevonden kunnen worden als de politie beter was omgesprongen met de tip van een oplettende getuige. Hij trof donderdag de Landrover van de politicus aan in de bosjes naast het Amsterdam-Rijnkanaal en belde alarmnummer 112.

Tijdens het telefoongesprek kreeg de man te horen dat de auto niet als gestolen of vermist geregistreerd stond en dat het alarmnummer niet voor dit soort gesprekken bedoeld was. Er is toen verder geen actie ondernomen.

NIET IN SYSTEEM
Donderdagavond kreeg de politie van de vermissing te horen, maar niemand kon zich iets herinneren van de melding over de auto. De tip was dan ook niet in het systeem opgenomen.

Zondag werden de auto en het lichaam Van der Laag alsnog gevonden nadat de tipgever RTV Utrecht had gebeld en een verslaggever poolshoogte ging nemen.

BURGEMEESTER
Burgemeester Poppens van Wijk bij Duurstede is verbaasd over de gang van zaken. "Ik heb de politie gevraagd hoe dit heeft kunnen gebeuren en heb begrepen dat daarnaar onderzoek wordt gedaan."

DOORVRAGEN
Politiewoordvoerder Thomas Aling. "Achteraf gezien, als we ook de foto's zien hoe dat voertuig daar stond, was het beter geweest als de centralist in de meldkamer had doorgevraagd en de politie even was gaan kijken."

https://www.youtube.com/watch?v=JkuITAh3anc
U Vandaag: - zo 13 apr 2014, 17:00 uur [RTV Utrecht]
rtvutrecht
Gepubliceerd op 16 apr. 2014
Vermiste oud-wethouder dood gevonden,
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1993 Gepost op: 23 april 2014, 20:28:09
Als aanvulling op het rijtje:

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=82473

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=71529

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=82238

de volgende  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=_v5gAtt3j0A
Ramon (12) uit Eindhoven kreeg boete omdat-ie een papier thuis had laten liggen
Gepubliceerd op 23 apr. 2014
Citaat
Het moest een leuk middagje vissen worden. Maar het liep allemaal heel anders. De 12-jarige Ramon kreeg van twee agentes een boete. Zijn opa is boos.
Samen sterk in de hulpverlening!


Dion

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,214
Reactie #1994 Gepost op: 23 april 2014, 22:37:28
Hopelijk voor de collega was het geen proeve  ::)


Gelderland

  • Hoofdagent
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 218
Reactie #1995 Gepost op: 23 april 2014, 22:46:01
Ik denk dat ze hem juist nodig had voor de proeve milieu...... :-\


Red

  • HAP Eenheid Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,255
Reactie #1996 Gepost op: 23 april 2014, 23:47:49
Boete is inmiddels inderdaad ingetrokken. En het ging om een aspirant, dus het zal inderdaad een milieu bon geweest zijn benodigd voor het examen.  ::)
Success is born out of arrogance, but greatness comes from humility.


Dion

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,214
Reactie #1997 Gepost op: 24 april 2014, 10:55:06
Ben er ook bang voor, alleen zijn er zo te zien wel meer dingen niet goed gegaan.
Feitcode H647b, bedrag: €90,-, geboortedatum: 09-04-2002  ^-^


sylvester1986

  • Gast
Reactie #1998 Gepost op: 24 april 2014, 11:43:03
Citaat van: Dion link=msg=1262005 date=1398329706
Ben er ook bang voor, alleen zijn er zo te zien wel meer dingen niet goed gegaan.
Feitcode H647b, bedrag: €90,-, geboortedatum: 09-04-2002  ^-^
Dit kan toch heel goed?
Volgens sportvisserijnederland.nl is H 647 b een boete van €90 en de jongen was 12 jaar dus de geboortedatum zou best 9-4-2012 kunnen zijn.


Dion

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,214
Reactie #1999 Gepost op: 24 april 2014, 11:44:02
Citaat van: Sylvester link=msg=1262015 date=1398332583
Dit kan toch heel goed?
Volgens sportvisserijnederland.nl is H 647 b een boete van €90 en de jongen was 12 jaar dus de geboortedatum zou best 9-4-2012 kunnen zijn.
Boetes gericht aan personen onder de 16 jaar worden gehalveerd, dit gehalveerde bedrag hoort ook op de kennisgeving te worden vermeld.  ;)