Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 735365 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Dion

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,214
Reactie #2030 Gepost op: 16 juli 2014, 10:11:13
Aha, vandaar. Toch is het gevoelsmatig een vreemde uitspraak, maar dat zijn er wel meer. Dank voor je uitleg.


zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2031 Gepost op: 16 juli 2014, 10:59:48
Citaat van: voske83 link=msg=1283724 date=1405446245
Omdat de wettekst en de jurisprudentie zo niet in elkaar zit. In feite kan je het vergelijken met de casus waarin een politieambtenaar zich zodanig luid verzuchtte "wat een kutwijf" dat de vrouw waarop het betrekking had, het kon verstaan. Volgens het hof was dit wel een belediging, maar had de politieambtenaar geen opzet om de eer of goede naam van de vrouw te krenken, omdat het hof de uitleg van de politieambtenaar dat de uitlating niet voor haar bedoeld was, maar tot hem zelf gericht was, aannemelijk achtte.

Dat was dit arrest: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2009:BJ4779
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


AureliusM

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 789
  • A'dam
Reactie #2032 Gepost op: 16 juli 2014, 13:13:53
Angst bij politieagenten voor oorlogstuig criminelen
GEPLAATST : Gisteren 08:31
Criminelen schieten er lustig op los met waar oorlogsmateriaal. Agenten vrezen doden onder de collega's en willen betere bescherming.

Angst bij politieagenten voor oorlogstuig criminelenTopcrimineel Gwenette Martha werd in april van dit jaar geliquideerd toen hij in Amstelveen een shoarmazaak uit kwam lopen. De daders namen het zekere voor het onzekere en doorzeefden hem met 80 kogels uit automatische vuurwapens Foto: anp
Onder Nederlandse politiemensen bestaat vrees voor de toename van mitrailleurgeweld. Criminelen bewapenen zich met steeds zwaarder geschut, maar het nationale korps blijft daarbij achter.
Zo stelt een Amsterdamse hoofdagent en lid van vakbond ACP Jong in een intern schrijven deze kwestie aan de kaak. "Gezien de ontwikkelingen in de georganiseerde misdaad is het geen gek idee om noodhulpeenheden te voorzien van automatische vuurwapens. Al liggen deze wapens maar in een kluis in het dienstvoertuig."

[...]

Voor politiemensen vormt dit soort geweld een bron van onrust. "Het is in mijn ogen enigszins verbazingwekkend dat er na deze incidenten geen zichtbare actie is ondernomen door de korpsleiding voor nieuwe, zwaardere veiligheidsvesten en bepantsering", stelt het ACP-lid in het schrijven. "Speerpunten en korpsprioriteiten in overvloed. Maar niet wat betreft de veiligheid van collega's."

Wilma Noordergraaf van de Algemeen Christelijke Politiebond bevestigt dat dit probleem speelt bij agenten. "Het is ook goed om de discussie over dit soort onderwerpen gaande te houden. Die voeren we vaak. De collega van de jongerenafdeling verwoordt wat onder een aantal collega's leeft, gevoed door incidenten die plaatsvinden waarbij grof geschut wordt gebruikt. De discussie die eronder ligt is complex, staat altijd in context van hoe de politie geweldsmiddelen gebruikt en de vraag hoever je daarin moet gaan met aanpassingen op de bestaande uitrusting." Volgens de Amsterdamse hoofdagent zijn ook deuren van politieauto's niet bestand tegen de munitie van wapens als Kalashnikovs. "Het is een kwestie van tijd voor er een collega dodelijk wordt getroffen", schrijft hij.

Bron: Metronieuws.nl


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2033 Gepost op: 17 juli 2014, 09:11:32
Marechaussees stelen uit snoepautomaat
Acht mannen van de Koninklijke Marechaussee is ontslag aangezegd omdat ze zonder te betalen snoep hebben meegenomen uit de automaat bij de Koninklijke Stallen in Den Haag. Ze zijn sinds februari geschorst. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt donderdag een bericht hierover in De Telegraaf. lees verder


zwelgje

  • Burger met bijzondere interesse in wetgeving en organisatie structuren
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,077
Reactie #2034 Gepost op: 4 augustus 2014, 15:10:58
Laatste update: 31-07-2014 | 10:49

Hilversum - Een bericht op uw smartphone ontvangen als er een grote brand is of als een gevaarlijke overvaller zich in uw gemeente schuilhoudt. Het kan vanaf nu via de Politie app.

Door een update van de app kunt u pushberichten ontvangen op uw smartphone bij gevaar of vermissingen in uw gemeente. Zo kan de politie berichten versturen aan alle gebruikers (landelijke urgente berichten) en specifieke pushberichten aan één of meerdere gemeentes. U krijgt deze specifieke pushberichten op basis van de gemeente die u hebt ingesteld als ‘Mijn buurt’.

Berichten delen
Ook kunt u door de nieuwe release nog eenvoudiger politie-informatie over uw buurt opzoeken via uw telefoon. De politiebureaus zijn voorzien van contact- en adresgegevens met openingstijden en bijzonderheden, inclusief route-informatie op basis van uw GPS-positie. Daarnaast kunt u berichten nog makkelijker delen via social media. De Politie app is direct gekoppeld aan politie.nl waardoor de informatie over wijkagenten en politiebureaus gelijk is aan politie.nl. Wanneer de gegevens veranderen, worden de gegevens in zowel politie.nl als de app aangepast.

Update
Deze update is de derde uitbreiding van de Politie app sinds de release eind 2013. Rond oktober is er weer een update gepland. Die staat in het teken van ‘meer melden’. Hebt u iets gezien dat u aan de politie wilt doorgeven, maar waarvoor het niet nodig is acuut ter plekke te komen. Meld het binnenkort via de app.

Uw mening

De app scoort in de verschillende app stores bij de beoordeling van gebruikers gemiddeld een 4 op de 5 met meer dan 2000 beoordelingen. ‘Dat is een mooi resultaat’, zegt een projectmanager bij de politie. ‘Maar we willen doorontwikkelen en zijn ook benieuwd naar uw mening over de app. Hebt u meer wensen of mist u bepaalde functies? Laat het ons weten via www.politie.nl/app. Met uw feedback kan de Politie de app verder verbeteren.’

Downloaden
U vindt de gratis app in de app stores van Apple, Google en Microsoft onder de naam ‘Politie’.

MH17
Tegelijkertijd met de nieuwe release van de app, is er ook een nieuwe feature rondom MH17 toegevoegd aan de app. In de menustructuur is een (tijdelijk) extra item 'MH17' gemaakt. Deze extra button leidt naar de speciale pagina over 'MH17'. Hier vind je informatie over de vliegramp.

Bron: Politie.nl
Als je niet veel onthoudt, kan je ook niet veel vergeten


sylvester1986

  • Gast
Reactie #2035 Gepost op: 24 augustus 2014, 11:32:42
Recherche op zwart zaad  
Citaat
AMSTERDAM -
Rechercheurs kregen deze maand te horen dat het geld voor overwerk voor 2014 op is en dat voor 2015 helemaal geen overuren meer worden gemaakt. De boosheid bij de politie is zo groot dat arrestatie- en observatieteams al hebben gedreigd het werk neer te leggen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22999128/__Recherche_op_zwart_zaad__.html


jelte

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 426
Reactie #2036 Gepost op: 24 augustus 2014, 12:12:04
Het is eigenlijk een dubbele besparing. De criminelen gaan nu vrijuit en dus worden gevangeniskosten bespaard. Maar of dit de oplossing is. Veiligheid kost eenmaal geld.


Jims

  • o.a. Centralist GMK
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,981
Reactie #2037 Gepost op: 16 september 2014, 16:19:24
Ze zijn nog niet afgestudeerd aan de Politieacademie, maar kunnen al wel ingrijpende klussen klaren. Dat bewezen twee politiestudenten vanmorgen door in een weiland bij Linschoten een kalfje ter wereld te brengen.

De werkstudenten surveilleerden die ochtend langs een weiland aan de M.A. Reinaldaweg en zagen daar een koe die aan het bevallen was, terwijl er niemand bij stond. Ze bedachten zich geen seconde en gingen het erf op om te kijken of de boer thuis was. Dat was niet het geval.

Vervolgens brachten de politiestudenten samen met een inmiddels gearriveerde medewerker van een veebedrijf het kalf ter wereld.
Mede dankzij de politiestudenten maken moeder en kind het goed. Het kalfje is Alwin 1 genoemd, naar één van de politiestudenten.

Bron: Facebookpagina Politie Nederland https://www.facebook.com/politie?fref=nf
If you can dream it, you can do it.


DiNozzo

  • Landelijke Eenheid Dienst Infrastructuur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,085
Reactie #2038 Gepost op: 16 september 2014, 19:40:12
"In 2015 wordt de loonbijstelling in de publieke sector volledig uitgekeerd. Na een nullijn van jaren kunnen de inkomens van leraren, politieagenten, militairen en ander overheidspersoneel weer meestijgen met de loonontwikkeling in de markt", aldus koning Willem-Alexander.

Na jaren zonder ruimte voor loonsverhoging, kunnen ambtenaren, onderwijzers, militairen en politieagenten volgend jaar dus weer rekenen op een hoger salaris./quote]
"The question that sometimes drives me hazy: Am I, or the others crazy?" — Albert Einstein


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2039 Gepost op: 19 september 2014, 09:29:29
Politiechef reageert op vermeende gedwongen overplaatsing

    Laatste update: 19-09-2014 | 09:11

Den Haag - In de media verscheen vrijdag 19 september het bericht dat één van de agenten die bij het geweldsincident aan de Hoefkade betrokken was, gedwongen zou zijn overgeplaatst naar een ander wijkteam. Politiechef Paul van Musscher van de Eenheid Den Haag laat in een reactie weten dat daarvan geenszins sprake is.

Van Musscher: 'Ik benadruk dat de overplaatsing van de collega naar een ander wijkteam niet is gebaseerd op een oordeel over zijn optreden. Deze collega had zijn basispolitieopleiding afgerond en wordt - net als iedere andere politiestudent - na het afronden van de opleiding definitief geplaatst aan een bureau binnen de eenheid waar op dat moment een formatieplaats is. Dat die formatieve plaatsing niet aan bureau Hoefkade zou zijn, was al enige tijd duidelijk. In goed overleg met hem is dat moment enkele weken naar voren gehaald.' Het onderzoek naar het incident aan de Hoefkade is nog niet afgerond.