Algemeen politie nieuws

Auteur Topic: Algemeen politie nieuws  (gelezen 722387 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

Daniel!

  • i.o.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 965
Reactie #2140 Gepost op: 6 augustus 2015, 10:20:11
'Topadvocaten voor schietende agenten'

Agenten die verdachte worden bij een schietincident zullen voortaan de allerbeste advocaten krijgen, die speciaal worden opgeleid om agenten bij te staan. Dat zegt korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie.

Het is volgens Bouman van groot belang dat schietende agenten worden bijgestaan door de beste advocaten, zegt hij in het AD.

Aanleiding zijn enkele recente zaken waarbij agenten voor de rechter moesten verschijnen. Volgens Bouman heeft de advocaat die onlangs een agent bijstond die twee jaar cel kreeg voor het neerschieten van een man 'steken laten vallen'. Hij wil daarom nu dat een groep goede advocaten klaar staat in het geval er weer een agent voor de rechter moet verschijnen.

De advocaten moeten intern worden geschoold. Ook krijgen ze schiettraining. "Ik wil dat ze snappen wat het is om te schieten, wat het is om in een split second te moeten beslissen", zegt Bouman.

Agent is geen burger
Eerder zei Bouman dat het strafrecht moet worden aangepast voor agenten die als verdachten worden aangemerkt. "Ik hoor van mijn mensen dat zij zitten op de stoel waar ook moordenaars en verkrachters worden berecht. Realiseren mensen zich wat een geweldige impact dat heeft?" De korpschef vindt dat er een groot verschil is tussen burgers en agenten. "Als burgers op straat ruzie krijgen, dan kunnen ze de benen nemen, agenten kunnen niet weglopen."  

Bouman zegt dat politiemensen soms genoodzaakt zijn om geweld toe te passen om anderen of zichzelf te beschermen. "Als de situatie alleen met geweld kan worden gestopt, dan moeten zij die met geweld stoppen." Hij tekent daarbij aan dat politiemedewerkers die zich echt misdragen en de wet overtreden, uiteraard vervolgd en veroordeeld moeten kunnen worden.


BRON: RTL NIEUWS (link)


0501

  • Dienst Infra | Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #2141 Gepost op: 16 augustus 2015, 23:52:33
Goede zaak, hoop toch op een goed einde.
Al mijn bijdragen op dit forum zijn volledig op eigen titel.


koenb

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 643
  • Surveillant Vrijpol
Reactie #2142 Gepost op: 19 augustus 2015, 16:53:46
BENNEKOM - De politie heeft vandaag een 54-jarige inwoner van Bennekom opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zich te hebben voorgedaan als forensisch patholoog en arts. De man werkte als gastdocent op de Politieacademie in Apeldoorn.

De Bennekommer zou een vervalst universitair diploma hebben gebruikt. Tegen hem werd begin deze maand aangifte gedaan door de Politieacademie in Apeldoorn. Tussen november vorig jaar en mei van dit jaar was hij ondersteunend gastdocent op de academie.

Er waren twijfels over zijn bevoegdheid. Toen hem werd gevraagd zijn papieren te overleggen, zou hij met een vervalst document op de proppen zijn gekomen. De man heeft geen registratie voor medische beroepen in het BIG-register.

Justitie onderzoekt of hij zich ook op andere plekken heeft uitgegeven als forensisch patholoog en/of arts. Een forensisch patholoog wordt ingezet om de doodsoorzaak van personen vast te stellen; hij doet sectie op lichamen of onderzoekt lijkdelen.


koenb

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 643
  • Surveillant Vrijpol
Reactie #2143 Gepost op: 22 augustus 2015, 12:52:08
Citaat van: koenb link=msg=1367910 date=1439996026


APELDOORN - De man die is aangehouden omdat hij zonder de juiste papieren als forensisch patholoog aan de Politieacademie in Apeldoorn werkte, heeft vaker gelogen. Dat blijkt uit gesprekken die Omroep Gelderland voerde met mensen die met hem hebben samengewerkt.

'Dr. Bones', noemt hij zichzelf. Zijn motto: 'I open corpses to close cases.' De 54-jarige Peter B. uit Bennekom kreeg vandaag te horen dat zijn voorarrest met 14 dagen is verlengd. Justitie onderzoekt of hij zich vaker heeft voorgedaan als forensisch patholoog en/of arts. Vast staat dat B. op z'n zachtst gezegd een opmerkelijke carrière heeft.

Hij zegt in Londen te werken bij een toonaangevend, internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in hulp bij rampen. Het bedrijf werd ingeschakeld in de nasleep van de tsunami in Azië, de orkaan Katrina in de VS en de aardbeving op Haïti. Peter B. zou sinds november 2013 bij dit bedrijf werken. In een personeelsblad wordt Peter B. voorgesteld. In dit artikel zegt hij te hebben geholpen bij de ramp met vlucht TM470, een vliegtuigongeluk in Namibië. Daarbij vielen 33 doden, waaronder de piloot die zelfmoord zou hebben gepleegd. Peter B. zat tijdens het onderzoek aan de lichamen van de slachtoffers.

De leugens van Peter B.
'Dr. Bones' zegt in het artikel dat hij eerder bij de politie en Defensie heeft gewerkt, maar dit wordt niet bevestigd. B. zegt dat hij een medische opleiding heeft gevolgd en ook een forensische studie heeft gedaan. Er staan echter geen publicaties op zijn naam.

Zijn werkgever wil niet bevestigen dat hij bij het bedrijf werkzaam is. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf op dit moment nog niet de pers te woord kan staan.


Peter B. is in 1961 in Amsterdam geboren, maar woont al lange tijd in Bennekom. In september 2000 sloot hij zich aan bij Liberaal Ede, een lokale partij die door zijn vader werd opgericht. Toen een lijsttrekker zich moest terugtrekken, leek B. de partij te gaan leiden. Totdat aan het licht kwam dat B. een titel hanteerde waar hij geen recht op had. Hij gebruikte de meesterstitel, maar heeft geen rechten gestudeerd in Nederland. Ook al verdedigde B. zich nog dat hij fiscaal recht in Istanboel had gestudeerd, kon hij opstappen. Na deze titelfraude werd de partij opgeheven.


B. heeft ook jarenlang bij een beveiligingsbedrijf gewerkt in Enschede, maar moest daar ook vertrekken nadat duidelijk werd dat hij over zijn cv had gelogen. Op internet zijn nog artikelen te vinden waarin B. vertelt dat hij verantwoordelijk is voor de beveiliging van politicus Geert Wilders.

In het personeelsblad van het bedrijf waar hij nu werkzaam zou zijn, wordt hij geroemd om de manier waarop hij met nabestaanden van de slachtoffers praat. Mensen die met hem gewerkt hebben omschrijven B. als een autoritaire, maar charismatische man met een vlotte babbel.


guest15549

  • Gast
Reactie #2144 Gepost op: 22 augustus 2015, 13:36:26
Citaat van: koenb link=msg=1368217 date=1440240728



En er was geen enkele medewerker of leidinggevende bij de afdeling personeelszaken die er aan dacht om één en ander te controleren?

Mag ik dit verschrikkelijk dom vinden?


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #2145 Gepost op: 3 september 2015, 20:39:32
Hoofdcommissaris Aalbersberg: 'Recherche is niet failliet'
donderdag 03 september 2015  |  20:11

Er is geen failliete recherche. Er wordt snoeihard gewerkt, maar we moeten ook blijven ontwikkelen met andere kennis, nieuwe mensen van buitenaf en klaar zijn voor morgen.

Dat zegt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg vandaag in het AT5-programma Het Verhoor in reactie op de Kamerbrief van Minister Van der Steur.

Lees verder en kijk de video op: http://www.at5.nl/artikelen/146942/hoofdcommissaris-aalbersberg-recherche-is-niet-failliet
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen


jimmy

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 118
Reactie #2146 Gepost op: 4 september 2015, 17:01:33
Twee agenten gestoken bij aanhouding in Amersfoort [update]
Twee politieagenten zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een incident aan de Ariaweg in Amersfoort. Dit zou zijn gebeurd toen ze een persoon wilde aanhouden.

Een woordvoerster van de politie kon nog geen details geven over het voorval. Zij gaf aan op informatie van collega's ter plaatse te wachten.

De politie is inmiddels massaal aanwezig op de Ariaweg, volgens een ooggetuige zijn er zeker tien politiewagens op locatie. Ook zijn er meerdere ambulances ter plaatse en is er een politiehelikopter ingezet.

[update 16.09 uur] Volgens de politie vond het incident in een woning plaats en zijn een man een vrouw naar aanleiding hiervan aangehouden. De agenten zouden zijn verwond met een steekwapen. De politie heeft het voorval in onderzoek. Beide agenten zijn voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht, maar verkeren niet in levensgevaar.

Bron dichtbij.nl


Daniel!

  • i.o.
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 965
Reactie #2147 Gepost op: 7 september 2015, 10:14:05
Volgens GeenStijl (die zich beroept op een anonieme agent) zou de politie in Rotterdam twee mannen hebben opgepakt die met hun bootje onderweg waren om het politiebureau aan te vallen.

Citaat
Gehoord van een hoestende man met een regenjas in een parkeergarage. In Rotterdam is de politie onlangs ternauwernood ontsnapt aan een jihadistische terreuraanslag. Twee haatbaarden in een bootje (!) met snode plannen zijn bij pliesie-lokatie Kralingen/Crooswijk aan de Boezembocht in Rotterdam op heterdaad in hun lurf gepakt, en vervolgens in een enorme DOOFPOT opgesloten. Uiteraard wil niemand bij de pliesie/politiek iets zeggen over dit opmerkelijke incident in Rotterdam. Maar van een sympathieke off the record diender hebben we vernomen dat agenten deze locatie allesbehalve veilig vinden en aan de alarmbel hebben getrokken. Het gebouw, waar en AT en OT zijn ondergebracht, doet eerder denken aan een etalage dan een HB. Van buiten is te zien hoeveel klontjes suiker Agent X in z'n koffie doet, en wat er op de flip-overs staat. Bij de Commissie Stiekem beroepen ze zich op de geheimhoudingsplicht, de AIVD weet van niks en MinJus Ard van der Steur heeft het te druk met Ard van der Steur zijn, maar VNL wil een debat met de minister over het verhaal achter dit filmpje. En wat heeft dit alles met die opmerkelijke motie van Geert Wilders te maken? GeenStijl zegt: dit zaakje STINKT. Daarom gaan we roeren...

Update: Louis Bontes bevestigt wat hij in de video zegt; VNL heeft mondelinge vragen ingediend en wil een debat met Van der Steur over deze situatie. "Graag voor as dinsdag MV (vragenuur) en een debat (regeling) met de min van V&J over het bericht 010 ontsnapt aan terreuraanslag."

Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/scoop.html


0501

  • Dienst Infra | Amsterdam
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #2148 Gepost op: 7 september 2015, 10:25:25
Verbaasd me helemaal niets dat iets als dit in de doofpot wordt gestort. Als het dreigingsniveau hierdoor bijvoorbeeld naar de hoogste fase gaat, kost dat de dames en heren in Den Haag veel te veel geld aan extra beveiligingsmaatregelen.
Al mijn bijdragen op dit forum zijn volledig op eigen titel.


enrico1972

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,591
  • Openbare Orde en Veiligheid
    • Instagram Enricoveilig
Reactie #2149 Gepost op: 7 september 2015, 11:04:26
De politiek moet je gelijk stellen aan het verkeer dus hier is op zijn plaats. Verbaas je niet verwonder je slechts.
In dit land dient u de wet- en regelgeving te kennen en deze na te leven. Houd u zich hier niet aan, dan weet u ook wat de risico's zullen