Bij de Gamma brand in Doetinchem dezelfde discussie. Blijkbaar kunnen wij als brandweer in bepaalde gebouwen, (grote industriepanden) maar nu ook hoogbouw gewoon niets uitrichten. Oftewel, is de slagkracht van de operationele diensten wel voldoende, sluit de regelgeving wel aan op de mogelijkheden van de operationel dienst van de brandweer.
Kijk even naar de discussie over minder personeel op een TS, ruimere opkomstijden omdat men de aanrijtijden niet waar kan maken.
Ik weet dat je er niet wakker van moet liggen, maar hoe kan ik nu aan een burger uitleggen dat >150 brandweerlieden niet in staat zijn om een brandende etage te blussen.
En terecht de opmerking, hoeveel gebouwen van dezelfde leeftijd en afmeting staan er nog in Nederland die dus eigenlijk bij een binnenbrand hoger als 6e bouwlaag reddeloos verloren blijken te zijn.
Overigens gen kwaad woord over de BHV. De lesboeken zijn hier duidelijk over, alleen een begin van brand mogen ze proberen te blussen. Zodra er rook is (en bij welke brand is dat niet zo?) moeten ze de ruimte verlaten en beginnen met het ontruimen van de betreffende afdeling.