dank voor je reaktie, ik begrijp wat je schrijft, uiteraard zijn we allemaal gebaat bij een ''professionelere'' zorg.
Echter zit je met het gegeven dat nu pas de veranderingen zijn/worden ingezet, zo heeft onze gemeente nu ook 5 beroepskrachten aangesteld met name 3 op preparatie en 1 daarvan op onderhoud en dan de commandant gedeeld met andere gemeente (deze was al gedeeld beroeps), ln totaal 14 dorpen.
Het zal dus wel even duren voordat dit alles op de rit staat, wat ook heel logisch is.
Uiteraard wordt dit ook aangestuurd vanuit de regio.
Ik denk dat de rechter hier wat anders naar kijkt, allereerst heeft hij te maken met wet en regelgeving, en als dan verdere afspraken ontbreken of niet voldoende onderbouwd op papier staan, (wat in meerdere gevallen nog zo is, en mondelinge afspraken worden vaak niet meegenomen) kan hij hooguit op basis van eventuele aanwezigzijnde jurispendentie een oordeel vellen.
In een enkel geval zal hij voor nieuwe jurispendentie zorgen,maar zal dit heel zwaar afwegen omdat dit vaak verstrekkende gevolgen heeft ook voor zaken die al eerder zijn afgedaan.
uiteraard heeft de burger recht op een professionele zorg, ook de vrijwilligers doen hun stinkende best, echter als er een plaatselijk feestje of biljart avond is geweest kan het in de kleine dorpjes wel eens iets langer duren en dat is dan niet de schuld van de vrijwilligers, maar van de overheid, het zijn en blijven vrijwilligers en nogmaals wat mag en kan je verwachten.
eenvoudig voorbeeld, net thuis uit het werk , kwart over zes, wakker vanaf 5 uur smorgens, de pieper gaat , grote brand, even later tot zelfs grip 3, al met al veel werk aan de winkel.
De vrijwilliger begint en blust met korte pauzes 8 uur aan een (niet uitzonderlijk), het is dus inmiddels kwart over 3, wordt eindelijk afgelost (gebeurt vaak niet omdat er te weinig mensen zijn) gaat naar huis, even uitblazen, even douchen, gelukkig hoeft hij niet meer te eten want daar zorgen we goed voor, denkt in bed te stappen en ineens gaat die rot wekker weer, weer 5 uur.
Nou komt dit gelukkig niet vaak voor, maar toch.
Bij een beroeps korps is dit vaak beter geregeld, ze moeten wel zij zitten immers met de ARBO, werk en rust tijden die overigens ook voor de vrijwilligers gelden, maar gewoonweg niet nageleeft kunnen worden.
zoek hier nou eens een gemiddelde oplossing voor, beroeps voor het hele land is absoluut veel te duur, gaan onze gemeente/overheids belastingen ver omhoog, of moeten we de halve kamer naar huis sturen, beleids ambtenaren halveren en meer van dit soort geldopleverende maatregelen gaan uitvoeren, dat zal ons nog minder lukken, het pluush zit zo lekker.