Een voertuig heeft dus bij jullie altijd dezelfde 创bemanning创 en taak? Of staat het nummer er op als ''standaard'' nummer en komt het voor dat hij anders word ingemeld bij de meldkamer?
In de regio's waar ik bekend mee ben maakt het bijvoorbeeld uit of je als bus, met twee mensen inzetbaar bent voor noodhulp, of inzetbaar bent voor een evenement (projectbus). Ook kan er bijvoorbeeld een horecacommandant in zitten (en dan draagt de bus dus het roepnummer van de HorecaCommandant). Ook kan dit bijvoorbeeld met studenten voorkomen (studenten die in een bus rijden, zijn niet inzetbaar voor noodhulptaken).
In principe heeft ieder voertuig een 'vaste taak en bemanning'. De noodhulpvoertuigen worden sowieso nauwelijks voor andere taken gebruikt, behalve de met ANPR of PAGIS uitgeruste voertuigen. Deze behouden echter altijd het roepnummer wat op de bus staat. De bemanning dient zich dan ook 'op' het voertuig aan te melden, dwz gebruik te maken van het roepnummer van het voertuig. In principe is dit ook het geval bij de voertuigen van de wijkteams, RVO e.d. Hier wordt echter om praktische redenen nog wel eens vanaf geweken.
Omdat de S-diensten ( noodhulp ) vanaf de districtsbureau's starten/werken wisselen de voertuigen nog wel eens van inzet gebied.
Zo was het 'vroeger' het inzet gebied de:
0201- Gorinchem e.o.
0202- Leerdam e.o.
0203- Papendrecht/Sliedrecht
0204- Alblasserdam
Men kon 'ieder' beschikbaar noodhulpvoertuig pakken en gewoon daar het roepnummer op aanpassen.
Dat is nu niet meer mogelijk ivm toegewezen voertuignummers. De mobilofoons zijn evens voorgeprogrameerd met het voertuignummer voor het statussen. Tegenwoordig is het dus goed mogelijk dat je de 203 in Leerdam tegenkomt en de 201 in Alblasserdam .....