Ja in het verleden is er al veel overgeschreven.
http://www.linde-gastherapeutics.nl/international/web/lg/nl/likelglgtnlnopro.nsf/docbyalias/nieuws_incident_denhaagEen losse reduceer op een cilinder met kraan heeft veel nadelen, en maakt de kans op gebruikersfouten relatief groot.
Inmiddels is dit ook niet meer nodig en eigenlijk onwenselijk. Wil je de veiligheid van je medewerkers vergroten, dan verklein je de kans op gebruikersfouten of dat door iets te laten vallen de impact erg groot is..
Twee voorwaarden waar aan een werkgever zou moeten voldoen.
Goede materialen keus : , Waarom nog werken met losse reduceren, als een geintegreerde reduceer, exploitatie technisch goedkoper en veel veiliger is.
Een goed voorbeeld is de LIV-Cilinder van Lindegas. Dit is een Zuurstof cilinder, met een geintegreerde kraan en reduceer,
een eindgebruiker kan niet in aanraking komen met O2 onder 200bar druk, En een uitbranders zoals bij dit incident eigenlijk niet kan voorkomen.
De LIV Cilinder heeft exploitatie technisch een aantal voordelen..
- Onderhoud en keuring reduceer zijn de verantwoordelijkheid van de verhuurder
- Komt de cilinder een keer in het zand of plas water te liggen bij een inzet, maakt de leverancier alles gewoon netjes weer schoon
- Geen onderhoud
- Veel eenvoudiger gebruikersinstructie, super eenvoudig in gebruik
- Zowel middendruk aansluiting via een quickconnect DIN aansluiting, eenvoudig onder druk aan te sluiten of af te nemen.
- Freeflow aansluiting tot 25 liter per minuut
- Kraan en reduceer en manometers zijn beschermt tegen vallen door goede houder
Adequate gebruikers instructie, geef een instructie veiligwerken met houders onder druk, zoals niet roken, geen olie en vetten, niet laten vallen, niet los laten slingeren.
200bar en een losse reduceer in de spoedeisende hulpverlening, moet je eigenlijk domweg voorkomen..