Politiekorps opent Youtube-kanaal Uitgegeven: 16 januari 2008 09:30
Laatst gewijzigd: 16 januari 2008 13:40
AMSTERDAM - Het politiekorps Hollands Midden heeft woensdag zijn eigen Youtube-kanaal gelanceerd. Op het kanaal komen voorlichtingsfilmpjes, getuigenoproepen en later ook opsporingsberichten.
Het politiekorps hoopt er nieuwe doelgroepen mee te bereiken die via traditionele media niet of moeilijk bereikt worden. Het kanaal (
http://youtube.com/profile?user=HollandsMidden) moet meer inzicht geven in het werk van de politie, maar bijvoorbeeld ook discussies aanzwengelen over welk gedrag wel en niet door de beugel kan.
Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond plaatste vorige maand al een videoreconstructie van een beroving in Vlaardingen op Youtube. Daarop was te zien hoe een invalide vrouw in een scootmobiel beroofd wordt van haar tas. Na afloop komt een agent in beeld die getuigen oproept zich te melden.
bron:
www.nu.nl---------------------------------------
zie ook:
http://www.nu.nl/news/1382394/50/Politie_zet_filmpje_op_Youtube_%28video%29.htmlPolitie zet filmpje op Youtube Uitgegeven: 8 januari 2008 10:47
Laatst gewijzigd: 8 januari 2008 15:28
ROTTERDAM - De politie zet de populaire website Youtube, waarop mensen zelf filmpjes kunnen plaatsen, in om daders op te sporen.
Het korps Rotterdam-Rijnmond heeft als proef in december een opsporingsbericht over een straatroof in Vlaardingen op internet gezet. Dit filmpje (
http://www.youtube.com/profile?user=PolitieWaterwegNoord) is dinsdag ruim 770 keer bekeken.
Daarin is een in scène gezette straatroof te zien. Een agent vraagt de kijker daarna om meer informatie. Hij is slecht te verstaan door windgeruis.
Professioneel
Het geplaaste filmpje was een eigen initiatief van personeel van district Waterweg Noord zei een woordvoerster dinsdag. "We kijken of dit werkt nu. Als dat zo is en we gaan hiermee door, zullen we er zeker op letten dat de er een zekere lijn zit in de filmpjes."
Ook zei ze dat de items dan professioneler zullen zijn.
Het korps experimenteert met meer nieuwe communicatiemiddelen. Zo beproeft de politie ook het maken van foto's en filmpjes met mobiele telefoons.
Agenten die als eerste bij een misdrijf ter plaatse zijn, maken beelden en zetten deze door naar de meldkamer. Andere collega's die ze zien, krijgen zo een eerste indruk van de plek des onheils. Mocht dit experiment slagen dan mogen ook burgers hun beelden doorsturen.
(c) ANP/NU.nl