Het blijkt gewoon weer de schuld van de overheid te zijn dat de hotels niet voldoen...................................
Ik zal de ondernemers even helpen en laten zien hoe moeilijk het is...
Voor gebruiksregels:
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=37222&ref= en dan specifiek:
http://www.vrom.nl/get.asp?file=Docs/bouwen_en_wonen/STB11834.pdf Voor een brandmeldinstallatie: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=37222&ref= en dan specifiek:
http://www.vrom.nl/get.asp?file=Docs/bouwen_en_wonen/Bijlage1_gebruiksbesluit_art2-2-1.pdf Voor alle bouwkundige regels:
www.bouwbesluitonline.nl en dan logiesfunctie aanklikken
http://www.deondernemer.nl/artikel/1205464/%27Onveilig-hotel-moet-op-lijst%27'Onveilig hotel moet op lijst'
vrijdag, 23 jan 2009 10:59 | Door: Brabants Dagblad
DEN HAAG - De vele hotels met onvoldoende brandveiligheid moeten op een openbare lijst worden geplaatst. Dat bepleit hoogleraar rampenbestrijding Ben Ale van de TU Delft in reactie op een rapport van de VROM-Inspectie - "Dan weten mensen tenminste waar ze slapen."
Uit het onderzoek van de VROM-Inspectie blijkt dat er van alles mis is met de brandveiligheid van vooral kleine hotels die zijn gebouwd voor 1980. Van de honderd onderzochte gebouwen bleek eenderde geen brandmelder te hebben. Veertig hotels hadden geen ontruimingsplan.
Verder ontbraken er deurdrangers en waren vluchtroutes onbruikbaar, doordat deuren op slot zaten. De inspectie maakt de namen van de betreffende hotels niet bekend. Volgens een woordvoerder is het niet de bedoeling ondernemers aan de schandpaal te nagelen, maar 'geeft het rapport alleen een beeld van de stand van zaken'.
Volgens de wet zijn hoteleigenaren zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid van hun pand.
Toch is de waslijst aan gebreken niet te wijten aan laksheid van hoteleigenaren, maar aan de verschillende manieren waarop gemeenten de wet interpreteren, stelt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
"Het is ontzettend onduidelijk", zegt een KHN-zegsman. Hij erkent dat er uitbaters zijn die een loopje nemen met de wet. Maar het overgrote deel - Nederland telt zo'n 2300 hotels - is volgens hem van goede wil.Om hoteleigenaren tegemoet te komen maken de VROM-Inspectie en KHN een folder waarin de regels klip en klaar staan vermeld. Eind dit jaar gaan de inspecteurs weer op pad om te zien of hoteliers de brandveiligheid hebben verbeterd.