Wel grappig om te zien dat iedereen al precies weet of denk te weten hoe de rellen zijn verlopen en hoe de fotograaf zijn werk heeft gedaan.
Zoals al eerder werd aangegeven, misschien stond de fotograaf wel met een telelens?!...misschien stond hij er wel niet boven op?! Maar omdat hij nu toevallig een klap heeft gehad is de fotograaf fout.
Hij is niet fout, hij ervaart wel de consequenties van het werken tussen rellen of potentieel rellerig gebied. En dat wist de fotograaf ook, anders stond hij daar niet. Mocht hij met een telelens staan en dus op afstand, dan kan hij ook geen klap krijgen. Ik heb nog nooit een agent met een dergelijke lange wapenstok gezien.
Gelukkig keek de Politie Rotterdam iets minder kort door de bocht en (Zoals er later in de krant stond) zijn er maatregelen genomen.
De burgemeester van Rotterdam kan zich niet vinden in het oordeel van de ombudsman en is van mening goed gehandeld te hebben. Ik heb nergens gelezen dat ze maatregelen hebben genomen, alleen dat de ombudsman maatregelen heeft geadviseerd (waar de burgemeester maling aan had).
De fotograaf was in het bezit van een politie perskaart en volgens mij zijn de regels vrij helder wat betreft deze kaart.
Inderdaad, het onderscheidt de broodwinnaars van de hobby en semi-broodwinnaars. Het regelt wettelijk niks over het wel of niet achter het lint mogen. Ook een fotograaf met een PPK moet gewoon opzouten als dat kenbaar wordt gemaakt.
Nog even een kleine reactie op het gele hesje, zover ik meemaak tijdens mijn werk proberen fotograven zo min mogelijk op te vallen ( Zo ook deze fotograaf; ik kom hem regelmatig tegen tijdens mijn werk ) zeker bij rellen om problemen te voorkomen. Wel draagt men zichtbaar de Rellenkaart die samen met de PPK word uitgereikt, hierdoor is door een agent te zien dat het om een officiële persfotograaf gaat.
Das mooi, maar dat geeft je nog geen enkel recht.
En bij deze rellen had de collega toen de linie terugtrok, en dus ze weer in de buurt kwam bij de fotograaf die op een afstandje stond te fotograferen het idee om hem weg te sturen, volkomen onzin natuurlijk omdat hij niemand in de weg stond en ook nog eens een perskaart droeg,
In jouw/zijn opinie stond hij niemand in de weg, maar de mening van de agent aldaar was anders. Je spreekt over de perskaart alsofie heilig is, maar dat issie niet. Soms is het ook voor PPK-mensen gewoon de taak om weg te gaan.
vervolgens besloot diezelfde college een klap te geven, dom natuurlijk. Gelukkig sprong er direct een chef tussen die de collega in kwestie duidelijk maakte dat de fotograaf gewoon mocht blijven staan waar hij stond, en de college hier nog wat van te horen zou krijgen.
Das aardig van die chef, maar nogmaals had diegene die hem een klap gaf gewoon gelijk. Dat er onderling andere mondelinge afspraken zijn is wat anders.
En zoals ook al eerder aangegeven dit soort dingen gebeuren helaas tijdens rellen, je kunt er niet omheen er heerst natuurlijk paniek maar sommige dingen horen natuurlijk niet te gebeuren.
Maar dat een ieder hier al klaar staat met zijn conclusie vind ik een tikkeltje voorbarig, zoals ik al zei gelukkig de politie Rotterdam niet.
Horen? In mijn ogen is er wettelijk gezien weinig fout gegaan. Dat de agent
achteraf gezien niet had hoeven ingrijpen bij het maken van de foto's ben ik mee eens, echter, ga in de schoenen van een ME-er staan en ga zelf oordelen in het heetst van de strijd. Weg = weg.
Ik film wel eens voor de website van de regionale ochtendkrant alhier, zonder PPK (alleen titelkaart). Toegang achter het lint is eigenlijk nooit een probleem. Als dat wel een probleem is vertrek ik direct. Ik heb niet het overzicht dat de hulpverlenende instanties wel hebben. Ik kan dan vervelend gaan doen, maar daarmee benadeel ik mezelf. Bij een volgend incident sta je diep in het geheugen van de diender gegrift en kan je het wel helemaal vergeten.