Wat mij nu benieuwt, of die reddingbrigades aan de randmeren allemaal aan gebiedsbewaking doen?
Lijkt mij namelijk vrij logisch dat je, als je ingehuurd wordt voor een bewakingstaak door een gemeente, het niet kunt verkopen om over de "landsgrenzen" iets aan hulpverlening te gaan doen.
Dit zal namelijk onherroepelijk tot "kamervragen" leiden als er in je bewakingsgebied iets ernstigs gebeurt en je schittert door afwezigheid. Met als gevolg einde brigade.
Kees
Er zijn binnen onze regio 4 reddingsbrigades, met allen een 'eigen' bewakingsgebied. Te weten (
) Huizen, Blaricum, Naarden en Almere. Daar naast varen wij.
Huizen en Blaricum zijn naast reddingsbrigade ook officieel aangewezen door de brandweer én gemeente, om ook de reddingsboot als brandweervaartuig in te zetten bij brandweer taken. Hierdoor vallen zij technisch gezien direct onder de brandweer.
Naarden en Almere zijn dit niet. Deze reddingsbrigades zijn alleen ter voorkoming van de verdrinkingsdood. Of wel zij zijn dus alleen reddingsboot.
Almere wordt door de gemeente niet eens gezien als hulpverlenings instantie en wordt daarom maar geallarmeerd door het RAC - 52 "Gooi & Vechtstreek.
De brandweer Almere heeft haar eigen brandweervaartuig, die ook op het water te vinden is bij akties...
Zoals Henk hierboven al schreef, hebben de reddingsbrigades een convernant afgesloten, waarin ze verklaren samen te werken en zelfs samen te oefenen.
Dit om hun band te versterken zodat, wanneer de KNRM straks de Huizer Reddingsbrigade inlijft
, zij niet snel zullen worden overgeslagen in de toekomstige allarmeringen...
Wij freeweelen hier doorheen. Houden ze scherp en zorgen ervoor dat wij dusdanig goed getraind zijn, zodat wij op professioneel niveau ons werk kunnen doen.
Dave