helaas Henk,het gaat om de nevenschade van een brandblusser en van een Halonblusser is die 0. Op het moment dat jij de blusser nodig,is dat apparaat al ter zielen.Dus is het geen punt dat er daar een evenuele vervolgschade aanzit.
Ach, nu moet ik je nog een keer desillusioneren:
Vanaf 1 januari 2001 is het gebruik van alle, dus ook van de gerecyclede, CFK's (Chloor Fluor Koolwaterstoffen) verboden. De nieuwe Europese verordening heeft een rechtstreekse werking in de lidstaten.
Alle Halon uit blusinstallaties en -toestellen moet worden ingeleverd bij de Halonbank. Halon in blusinstallaties en -toestellen is eigendom van de klant en niet van het bedrijf dat de halon heeft geleverd. De leverancier kan niet verplicht worden halon terug te nemen. Wel is de leverancier verplicht, om tegen kosten, de systemen te ontmantelen.
Halonblussers worden werden veelal gebruikt ter beveiliging van vooral in computerruimten, bij elektrische toestellen of elektronica gebruikt. Halon werd als 'schone blusstof' beschouwd. Dat wil zeggen dat deze blusstof geen schade aan apparatuur veroorzaakt tijdens de blussing. Later, is uit onderzoek is gebleken dat Halon het zeer corrosieve corresieve broomzuur produceert.Ja, daar krijg je wat van, van die wetenschappers...
Denk je in de computerkamer de brand uit te maken , en dat de apparatuur nog bruikbaar is
Henk