Type weet ik niet uit m'n hoofd, zijn wel nieuw en in ontwikkeling. Het reddingvest zit hier in het pak gemonteerd, zodat je niet meer zo'n bult hebt als je de combi reddingvest en overlevingspak hebt. Heb je heel wat meer ruimte.
Nils,
De KNRM redders draagt over een crewsafer vest en een vinking overlevingspak..
Crewsafer RIB 150NDit vest heeft een geintergreerd hardnas. Dit vest heeft geen Quick Release, echter dit kan eenvoudig toegevoegd worden.
Dit reddingsvest heeft een zelfstandig drijfvermogen intrinsiek drijfvermogen 51 N en levert daarmee een vergelijkbaar drijf vermogen als een Rescue-Vest. Echter kan door handmatige activering extra opblaasbaar drijfvermogen leveren van 139 N en levert dan een van 190 N drijfvermogen op.
flesje co2 28 gr
type keuring is EN 1095 en EN 396 en CE 0086
Het is bij sommige waterredders in nederland vaak een misvatting dat een (viking) overlevingspak is bedoeld voor overleven groot water en niet voor specifiek voor redding.. In een overlevingspak kan je namelijk niet offensief zwemmen.. Hoog uit alleen drijven en een beetje defensief zwemmen..
Het totale drijfvermogen van een goed gesloten overlevingspak met een crewsafer vest, is al meer dan 100N.. dat is erg veel voor een redder..
Wanneer een overlevingspak ergens lekt, dan heeft deze een negatief vermogen. (Zinkt).
In sommige overlevingspakken word een drijfvermogen ingevoegd.. Dit beperkt je reddend zwemmen enorm..
Een overlevingspak is dus alleen bedoeld voor drijven in groot water en als je per ongeluk in het water valt..
Een redder die bewust het water op moet, om te zwemmen zal een ander type droogpak moeten gebruiken..
Bij ijsredding kan je beide type pakken gebruiken, waarbij er altijd een vorm van aanvullend drijfvermogen nodig is. Voor als een pak beschadigd door bijvoorbeeld ijspriemen, anti-slip onder je voeten, of ijsboren of ander scherpe objecten op het ijs of in het wak..
Een redder op het ijs dient altijd aangelijnd zijn met een drijvende lijn, liefst fel gekleurd met een minimale breeksterkte van 1000n.
Er zijn helaas nog weinig organisatie die zich houden aan internationale standaards voor ijsredding (zoals een NFPA 1670/1006)
NFPA 1670 also defines the operational level protocols for various disciplines. Specifically, as NFPA 1670 relates to ice rescue, the following operational responsibilities should be met:
Operations level
• Recognizing the unique hazards associated with ice rescue operations.
• Identifying water and ice characteristics.
• Operating surface support equipment used in cold water or ice rescue operations.
• Procuring the necessary equipment to perform ice rescue operations.
• Recognizing and dealing with a victim’s hypothermia.
Technician level
• Self-rescue unique to ice rescue.
• The reach, throw, row, and go rescue technique unique to ice rescue.
• The use of watercraft, specialty craft, and specialty equipment unique to ice rescue.
Het is een misverstand, dat de technieken en uitrusting die je op groot-water (zoals Noordzee; Waddenzee, en Markermeer/IJsselmeer) het zelfde zijn als besloten water, rivierwater, of overstromings gebieden.. Water reddings PBM is redelijk duur.. Dus reddings organisaties kunnen niet van alles dubbel op voorraad hebben.... Ik denk wel dat elke organisatie begrijpt dat fabrikanten geen garantie geven op PBM's als deze niet correct gebruikt worden..
Iets wat steeds meer organisaties begrijpen en ook bijna elke leverancier fabrikant uitlsuit is dat automatisch/semi-automaat of een handmatige opblaasvest zijn bijvoorbeeld absoluut niet geschikt zijn voor ijsredding...