Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546699 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1000 Gepost op: 1 juni 2009, 23:24:16
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4056571/__Aanhoudingen_in_de_Efteling__.html

ma 01 jun 2009, 23:12 | lees voor
Aanhoudingen in de Efteling
van onze correspondent

KAATSHEUVEL, maandag -  Een groepje jongeren dat zondag De Efteling bezocht moesten hun bezoek aan het park voortijdig afbreken. Het personeel van de attractie Fata Morgana sprak ze herhaaldelijk aan te gaan zitten in het bootje. Dat negeerden de jongelui volkomen waarop de beveiliging besloot de groep buiten het park te zetten. Dat nam een 18-jarige jongen niet en bedreigde daarop een beveiligingsmedewerker. Ook probeerde hij hem te slaan.

De politie heeft na te hulp te zijn geroepen de raddraaier meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De beveiliger heeft aangifte gedaan. Verder is een discussie over voordringen bij de wildwaterbaan Piraña op een handgemeen uitgelopen. Een 31-jarige man uit Capelle aan de IJssel zou daarbij een 31-jarige vrouw uit Rotterdam in het gezicht hebben geslagen. De man is na verhoor door de politie weer vrijgelaten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1001 Gepost op: 1 juni 2009, 23:27:34
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4056564/__Friezen_nemen_radar_politie_mee__.html

Friezen nemen radar politie mee
Van onze correspondent

NOARDBURGUM, dinsdag -  Een 23-jarige en een 22-jarige inwoner van het Friese Burgum hebben afgelopen weekend radarapparatuur van de politie langs de kant van de weg weggehaald. Ze stopten nabij Noardburgum (gemeente Tytsjerksteradiel) de buit in de kofferbak van hun auto en maakten spoorslags dat ze wegkwamen.

Helaas voor hen werden de geintrappers net nog betrapt door een koppel agenten dat juist bezig was met een snelheidscontrole. Die wisten hun kenteken te noteren en konden zo de auto – met de radar nog achterin – terugvinden in Burgum. Beide radardieven zitten achter de tralies, liet de politie gisteren weten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1002 Gepost op: 1 juni 2009, 23:50:18
http://www.ad.nl/rotterdam/hoeksewaard/3255680/OM_in_hoger_beroep_in_zaak_van_fraude_met_kilometerstand.html

zaterdag 30 mei 2009
OM in hoger beroep in zaak van fraude met kilometerstand

DEN HAAG/NIEUW-BEIJERLAND - Het Openbaar Ministerie (OM) is het niet eens met de door de Dordtse rechtbank uitgesproken vrijspraak van drie verdachten van fraude met kilometerstanden en het vervalsen van service-boekjes van auto’s.
De drie mannen zijn een garagehouder uit Nieuw-Beijerland (35), een autoverkoper uit Oud-Beijerland (37) en een garagehouder uit Maasdam (43). Zij moesten zich gisteren in hoger beroep bij het Haagse gerechtshof verantwoorden. Het OM probeerde door nieuw onderzoek alsnog voldoende bewijs op tafel te krijgen voor een veroordeling.

Tot een strafeis kwam het gisteren niet. Het gerechtshof besloot op verzoek van de 35-jarige garagehouder de zaak aan te houden. Ook wilde het hof een proces-verbaal over de fotoconfrontatie van gedupeerde klanten met de verdachten. Als dit proces verbaal gereed is, wordt de zitting op 7 oktober voortgezet.

De 35-jarige garagehouder van het niet meer onder deze naam opererende VS automobielen, wordt ervan verdacht dat hij 24 auto’s heeft verkocht met een kilometerstand waarmee is geknoeid. De twee andere verdachten zijn minder fraudegevallen ten laste gelegd. Er hebben 11 gedupeerden een vordering ingediend. De klanten kwamen via internet bij het bedrijf in Nieuw-Beijerland terecht. Een koper betaalde 16.500 euro voor een Volkswagen Passat met een kilometerstand van 138.000. Na een week begon de auto een vreemd geluid te maken. De auto had versleten nokkenassen en verschillende andere mankementen. De koper belde naar de garage waar volgens het serviceboekje het onderhoud zou hebben plaats gehad. Deze garagehouder kende het voertuig niet. Ook was dezelfde auto twee jaar eerder bij een andere garagebedrijf eerder met een kilometerstand van 207.000 verkocht. Een koper van een PT-cruiser uit het Limburgse Gennep betaalde ruim 13.000 euro. Ook bij hem klopte het onderhoudsboekje niet. Hij had volgens eigen zeggen 4.000 euro aan reparaties en deed de auto na anderhalf jaar voor 4.000 euro van de hand. De man vordert een schadevergoeding van ruim 4.000 euro.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1003 Gepost op: 1 juni 2009, 23:55:38
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3254691/Krakers_zetten_bewoner_uit_zn_eigen_huis.html

vrijdag 29 mei 2009
Krakers zetten bewoner uit z'n eigen huis
Door JOKE WALTMANS

ROTTERDAM - Na een paar dagen afwezigheid vier krakers op je bank aantreffen. Dat overkwam Rotterdammer Gerard Devilee deze week.
afbeelding vergroten Gerard Devilee bekijkt de vernielde spullen bij zijn illegaal gekraakte huis. FOTO MARCO DE SWART
Sindsdien verkeert hij in staat van verbijstering. En slaapt in een hotel.

Devilee (59) ziet afgelopen dinsdag zijn eigen open haard branden als hij bij zijn woning komt aanlopen. Hij belt direct de politie, die snel ter plaatse is. Met de agenten betreedt hij de woning. ,,Komen we binnen, zeggen die gasten: 'Deze woning is gekraakt','' verhaalt hij.

Geschokt ziet Devilee hoe een wand al vol graffiti is gespoten. De keuken is half gesloopt. Eenmaal boven blijken alle slaapkamers leeggehaald. Op één na, daar is alle inboedel op een grote hoop gegooid. ,,Mijn overhemden, administratie. Echt alles.''

Verbouwereerd richt Devilee zich tot een van de twee politie-agenten. Die zegt dat hij een civiele procedure moet starten bij de rechtbank als hij wil dat ze er uit gaan. ,,Die krakers beriepen zich erop dat de woning al een jaar leegstond. Dan mag een woning worden gekraakt. Maar dat is onzin, ik woon er al een paar jaar en sta hier ook ingeschreven. Het zijn gewoon inbrekers,'' klinkt het met ingehouden woede.

Sindsdien verblijft Devilee in een hotel waar hij zich tijdens slapeloze nachten het hoofd breekt over wat hem overkomt. In de paar dagen dat de krakers in de woning zitten, is er flink huisgehouden. Naast de woning ligt een deel van de keukeninboedel en een hoop administratie, waaronder blauwe enveloppen geadresseerd aan G.M. Devilee. De krakers zelf zijn op het moment van het bezoek niet aanwezig.

Moedeloos steekt Devilee zijn zoveelste sigaar op. Hij heeft de politie en burgemeester Aboutaleb al geschreven en beschikt over zes verklaringen van omwonenden en bedrijven uit de buurt die bevestigen dat hij de bewoner is. Ook de politie bevestigt Devilees verhaal, maar blijft erbij dat hij een civiele procedure moet starten. Iets anders zit er voor de Rotterdammer niet op.

http://www.ad.nl/rotterdam/3259052/Toch_onderzoek_of_krakers_legaal_wonen.html

maandag 01 juni 2009
Toch onderzoek of krakers legaal wonen
Door MARLIES VAN LEEUWEN

ROTTERDAM - Burgemeester en korpsbeheerder Ahmed Aboutaleb stelt toch een onderzoek in naar het kraakverhaal van Rotterdammer Gerard Devilee.

Aboutaleb heeft contact opgenomen met de man die zaterdag in deze krant vertelde hoe hij uit zijn eigen huis in Rotterdam-Zuid was gezet door krakers.

,,De burgemeester heeft direct het Openbaar Ministerie, de gemeentelijke directie Veiligheid en de korpschef van de politie ingeschakeld om te onderzoeken of zijn verhaal klopt. Als dat zo is, kijken we wat we voor meneer Devilee kunnen betekenen,’’ zegt een woordvoerder. Eerder zei de politie opmerkelijk genoeg niets voor de man te kunnen doen. Die moest maar een civiele procedure beginnen.

Als de gemeente vaststelt dat Devilees verhaal toch klopt, kunnen de krakers alsnog uit diens huis aan de Charloise Lagedijk worden gezet. De politie is daar naar eigen zeggen eerder niet toe over gegaan, omdat de krakers claimen dat het huis al langer dan een jaar leeg staat en onbewoonbaar zou zijn. De kraak zou dan legaal zijn.

,,De keuken was zo rot als een mispel,’’ zegt buurman Jan, die een huis verderop in de straat kraakt. ,,Helemaal groen uitgeslagen van het vocht. Als je er naar keek, dan stortte die keuken al in elkaar.’’

Devilee zelf ontkent de lezing van de krakers en zegt dat ze de boel opzettelijk overhoop hebben gehaald. ,,Ik ben er enkele dagen per week. De andere dagen ben ik in het huis waar mijn kinderen wonen, die ik samen met mijn ex opvoed,’’ zegt de 59-jarige man.

Devilee kwam vorige week dinsdag thuis na een paar dagen afwezigheid. Hij zag dat de schoorsteen rookte en vertrouwde het niet. Hij belde vervolgens de politie. Toen hij samen met de agenten het huis in ging, troffen ze vier krakers aan op zijn bank.


krelis

  • Instructeur EH, EHaK, BLS en PBLS
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 262
Reactie #1004 Gepost op: 2 juni 2009, 01:42:24
Burgumers stelen radar van politie
maandag 01 juni 2009 Burgum

Twee Burgumers van 22 en 23 jaar hebben dit weekend een poging gedaan om radarapparatuur van de politie te stelen aan de Rijksstraatweg in Noardburgum. Het duo zag de flitsapparatuur staan en besloot het in te laden in hun auto. De agenten die aldaar bezig waren met een snelheidscontrole hadden de diefstal nog redelijk rap in de gaten. Ze konden nog net op tijd het kenteken van de auto noteren.

Via het kenteken werd de eigenaar van de auto later bezocht in Burgum. In de koffer was de apparatuur van de politie nog opgeborgen. De tweede verdachte werd later door de politie van huis gehaald om verantwoording af te leggen.


Bron: http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/25204/Burgumers_stelen_radar_van_politie.html


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1005 Gepost op: 2 juni 2009, 07:51:24
Gezellig, dagje uit.  :-X

Aanhoudingen na ruzies in Efteling
Uitgegeven: 1 juni 2009 16:53
Laatst gewijzigd: 1 juni 2009 16:53

KAATSHEUVEL - De politie heeft zondagmiddag twee arrestaties verricht in pretpark De Efteling in Kaatsheuvel.
 
Eén arrestatie werd verricht toen een groepje jongeren niet wilde luisteren naar aanwijzingen van het personeel.
Ziij gingen staan in de bootjes van de Fata Morgana, iets dat streng verboden is. Toen één van de jongeren dreigde een medewerker in het gezicht te slaan, werd de politie gewaarschuwd.

De andere aanhouding vond plaats nadat een 31-jarige man uit Capelle en een 31-jarige vrouw uit Rotterdam ruzie hadden gemaakt over hun plaats in de wachtrij voor de wildwaterbaan Pirana.
De man sloeg de vrouw in het gezicht. Een medewerker van de Efteling kwam tussenbeide en waarschuwde de politie.

Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

© ANP


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1006 Gepost op: 2 juni 2009, 08:28:56
Ambulancenorm mogelijk van 15 naar 8 minuten
Ambulances dienen bij een spoedmelding binnen 15 minuten ter plaatse te zijn.
Is de melding minder spoedeisend, dan is de norm 30 minuten. Deze
aanrijtijden zijn richtlijnen, geen wet. Het rijk overweegt de aanrijnorm bij
spoedeisende gevallen aan te scherpen tot 8 minuten. In de meeste omringende
landen geldt dit voorschrift al. Van de brandweer in Nederland wordt verwacht
dat ze binnen 8 minuten op de plaats van onheil is. Bij werk aan de weg en
andere stremmingen hebben uitvoerders de plicht om woningen en gebouwen in
de omgeving bereikbaar te houden voor hulpdiensten.De bereikbaarheid van
hulpdiensten was in Amersfoort voor het laatst in het geding tijdens de brand
van de Elleboogkerk (Armando Museum) in oktober 2007. De eerste
brandweerwagen was binnen 8 minuten na het alarm ter plekke, maar
volgauto's liepen vertraging op door foutgeparkeerde auto's langs de
stadsgracht en werk aan de tunnel in de Amsterdamseweg.
www.ad.nl


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1007 Gepost op: 2 juni 2009, 09:40:38
Lange files op A12 door ongevallen

Uitgegeven: 2 juni 2009 07:13
Laatst gewijzigd: 2 juni 2009 07:42

DEN HAAG - Een aantal ongevallen heeft dinsdagochtend geleid tot extra lange files op de A12 richting Utrecht. Dat meldde het KLPD.
 
Bij Zevenhuizen is de snelweg gedeeltelijk afgesloten. Een motorrijder is daar tegen de vangrail gebotst en gewond geraakt.

Bij Waddinxveen en Bodegraven leidden aanrijdingen tussen personenauto's tot vertraging.
 
De ANWB adviseert automobilisten die van Den Haag naar Utrecht moeten, om te rijden over de A13 en de A20 via Rotterdam.

© ANP  

http://www.nu.nl/algemeen/1972358/lange-files-op-a12-door-ongevallen.html


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1008 Gepost op: 2 juni 2009, 10:14:08
Nachtje cel voor vernielen verkeersbord.

Kampen.
Drie jongens van 16 jaar uit Kampen en IJsselmuiden zijn zondagnacht
aangehouden wegens vernieling van een verkeersbord.
Het trio had op de Europa-allee een verkeersbord uit de grond
getrokken en in de sloot geworpen.
Dankzij een getuige konden de drie snel worden aangehouden.
De rest van de nacht hebben ze op het politiebureau doorgebracht,
daarna zijn ze met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Bron: de Stentor maandag 2 juni 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1009 Gepost op: 2 juni 2009, 10:29:03
Puntenrijbewijs leidt niet tot minder ongelukken
dinsdag 2 juni 2009 09:13

(Novum) - Het puntenrijbewijs zorgt niet voor minder verkeersongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid (SWOV), schrijft het AD maandag. Sinds de invoering van het puntenrijbewijs in 2002 is het aantal ernstige ongelukken onder jonge automobilisten niet afgenomen. Zowel de SWOV als CDA-Kamerlid Sander de Rouwe pleiten in de krant voor een strenger systeem.

Het puntenrijbewijs houdt in dat beginnende bestuurders hun rijbewijs moeten inleveren als ze binnen vijf jaar drie keer in de fout zijn gegaan. Eerder bleek al dat de punten niet goed worden bijgehouden, waardoor het rijbewijs niet altijd hoeft te worden ingeleverd als een bestuurder drie strafpunten heeft. In de krant noemt De Rouwe het systeem 'te ruimhartig'. Hij vindt dat bestuurders na twee punten al opnieuw examen moeten doen.

Toen het puntenrijbewijs ongeveer vijf jaar bestond, bleek dat in die tijd zeventig rijbewijzen zijn ingenomen. In dezelfde periode waren tienduizend strafpunten zijn uitgedeeld. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie wees er in 2007 nog op dat slechts één op de twintig automobilisten die een strafpunt krijgen, in herhaling valt.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=235819