Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546717 keer)

0 gebruikers (en 30 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1020 Gepost op: 3 juni 2009, 00:27:38
Roemeense inbrekersbende aangehouden

dinsdag 02 juni 2009 | 16:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 03 juni 2009 | 00:00

Tekstgrootte  
 
VLIJMEN/DEN BOSCH - Met de aanhouding van vijf Roemenen de afgelopen dagen zijn in ieder geval twintig woninginbraken in de regio Den Bosch opgelost.

De politie hield vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag rond 5.00 uur, op de Biessertweg in Vlijmen een 17-jarige Roemeen aan. Dat gebeurde naar aanleiding van die nacht in Vlijmen-Oost gepleegde inbraken. Een tweede man wist te ontkomen aan de agenten.

Dinsdagmorgen vroeg troffen rechercheurs in een bosachtig gedeelte van het Engelermeer in een aantal tenten vier Roemenen (19, 21, 25 en 26 jaar) aan. In de tenten werden goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Bij het meer was zondag ook al met politiehonden gezocht.

Het lijkt erop dat de bende de afgelopen twee weken actief is geweest in onder meer Vlijmen-Oost, Bokhoven, Rosmalen, Drunen en Oisterwijk. In totaal worden zij ervan verdacht ongeveer twintig inbraken te hebben gepleegd.

Zij kwamen binnen via de Bulgaarse methode: het forceren van een cilinderslot. De daders namen over het algemeen elektrisch gereedschap en kleine goederen als horloges weg uit woningen en schuren. Verder nuttigden zij regelmatig drank en etenswaren in de woningen. De politie werkt op dit moment met acht rechercheurs aan de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang en niet uitgesloten is dat er nog meer inbraken worden opgelost.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/denbosch/5056823/Roemeense-inbrekersbende-aangehouden.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1021 Gepost op: 3 juni 2009, 00:32:17
Visser spoorloos verdwenen

zondag 31 mei 2009 | 15:59 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 juni 2009 | 07:23

Tekstgrootte  

HEDEL - De Waterpolitie is op zoek naar de eigenaar van een onbeheerd rubber (vis)bootje dat zaterdag 30 mei 2009 omstreeks 12.30 uur op de Maas bij Hedel/Engelen is aangetroffen.

Het vermoeden bestaat dat er iemand overboord is geslagen. Tot op heden is echter nog geen vermissing opgegeven. Het bootje is aan de Brabantse kant van de Maas aangetroffen. Gelet op de omstandigheden, een werkende visvinder en thermoskan met lauwe koffie, bestaat het vermoeden dat de visser mogelijk overboord is geslagen. Bij de korpsen Gelderland Zuid en Brabant Noord is geen aangifte van vermissing gedaan van een persoon of van dat bootje.Het rubber bootje is een grijs/blauwe Zodiac met een 3,7 kw buitenboordmotor van het merk Tohatsu.

Degene die meer over het bootje en de eigenaar kan vertellen kan contact opnemen met de Waterpolitie via de meldkamer van het KLPD 0343-535353.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/bommelerwaard/5049831/Visser-spoorloos-verdwenen.ece



Waterpolitie zoekt nog naar vermiste visser

dinsdag 02 juni 2009 | 14:14 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 juni 2009 | 17:10

Tekstgrootte  
HEDEL - De waterpolitie van het KLPD heeft nog geen spoor van de eigenaar van het vissersbootje dat zaterdag onbeheerd in de Maas bij Hedel is aangetroffen.

De politie vermoedt dat er iemand overboord is geslagen, maar tot nu toe is er niemand als vermist opgegeven. Sinds zaterdag heeft de politie bij jachthavens in de omgeving onderzoek gedaan, maar zonder resultaat. Een achtergelaten auto langs de Maas bleek van een visser, maar dat was niet degene van het bootje.

Het lege bootje werd bootje werd zaterdag om 12.30 aan de Brabantse kant van de Maas aangetroffen. De fishfinder was in werking en de thermoskan bevatte lauwe koffie. Het gaat om een grijs/blauwe Zodiac met een 3,7 kw buitenboordmotor van het merk Tohatsu.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/bommelerwaard/5055949/Waterpolitie-zoekt-nog-naar-vermiste-visser.ece


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1022 Gepost op: 3 juni 2009, 10:32:19
Cel voor meisje (14) na poging moord op zus.

Arnhem.
Een veertienjarig meisje uit Zetten is gisteren veroordeeld
voor poging tot moord op haar zus.
Ze krijgt daarom 116 dagen jeugddetentie en moet zich
laten behandelen in een inrichting voor jeugdigen.
De detentieperiode is gelijk aan de tijd dat ze in voorarrest zat.
De Arnhemse rechtbank acht bewezen dat het meisje in februari
met voorbedachten rade heeft geprobeerd haar 16 jarige zus
om het leven te brengen.
Volgens de rechtbank heeft de Zettense haar zus met een mes
verschillende snijwonden toegebracht.
Enkele daarvan waren ernstig.
Het slachtoffer werd onder meer getroffen in hoofd,
borst en rug. Het was aan de tussenkomst van een
voorbijganger te danken dat ze het er levend heeft afgebracht.

Bron: de Stentor woensdag 3 juni 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1023 Gepost op: 3 juni 2009, 12:55:32
Twee jaar geëist tegen oud-BVD-medewerker

ANP
Gepubliceerd op 03 juni 2009 11:21, bijgewerkt op 3 juni 2009 11:45

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag twee jaar celstraf geëist tegen oud-BVD'er Paul H.
 
Het hoofdkantoor van de AIVD (voorheen de BVD)Justitie verdenkt hem van het meenemen van staatsgeheime documenten over een onderzoek naar een groep van topcrimineel Mink K. Uiteindelijk kwam de inhoud op straat terecht.

De rechtbank legde H. in 2007 twee jaar gevangenisstraf op. De vroegere BVD'er ging tegen dat vonnis in hoger beroep. Hij heeft altijd ontkend dat de documenten door hem in de buitenwereld terecht zijn gekomen.

De zaak kwam aan het rollen na een publicatie in 2006 in De Telegraaf. Hierin stond informatie uit het BVD-onderzoek naar K. De krant meldde onder meer op basis van de documenten dat de groep van K. miljoenen reserveerde voor het omkopen van politie- en justitiepersoneel.

Geen hard bewijs
Met het geld kocht Mink K. onder meer politiedossiers. Ook zouden liquidaties zijn uitgevoerd met door de politie in beslag genomen wapens, die voor de gelegenheid werden ‘uitgeleend’. Er is later echter nooit hard bewijs voor deze vermeende corruptie op tafel gekomen.

H. ontkent dus dat hij de geheime BVD-informatie heeft meegenomen. De ex-operateur van de BVD zegt dat hij er is ingeluisd door twee andere mannen. Die hebben hem, naar eigen zeggen, deze zaak in zijn schoenen geschoven, uit rancune wegens een zakelijk geschil. Paul H. had namelijk een aanzienlijke schuld bij een van de twee medeverdachten.

Gevoelig
Volgens de aanklager kan het echter niet anders, dan dat H. verantwoordelijk is voor het buiten het kantoor van de BVD brengen van de gevoelige documenten. Uit onderzoek blijkt dat er maar vier BVD'ers over de informatie konden beschikken. Maar alleen H. kon dat over de set documenten, zoals die uiteindelijk buiten de poort van de BVD is gekomen.

De zaak wordt 10 juni voortgezet. Dan reageert de advocaat van H. op de strafeis van het OM en wordt de behandeling van de zaak afgerond. Twee weken later volgt de uitspraak.

De BVD, Binnenlandse Veiligheiddienst, is tegenwoordig bekend als AIVD.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1208461.ece/Twee_jaar_geeist_tegen_oud-BVD-medewerker


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1024 Gepost op: 3 juni 2009, 18:49:36
Militair omgekomen op schietbaan  

3-06-09  
  
Bij een schietoefening in Duitsland is een Nederlandse militair omgekomen. Soldaat tweede klas Tareq Ahmadi (25) van de elfde Luchtmobiele Brigade vond de dood op een schietbaan van het NAVO-oefenterrein Bergen-Hohne, ten noorden van Hannover. Defensie spreekt van een " tragisch schietincident"

De militair overleed ter plekke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De Koninklijke Marechaussee en de Onderzoeksraad voor Veiligheid stellen een onderzoek in naar het incident.

Het ministerie van Defensie heeft de familie van de militair op de hoogte gesteld.
 
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/6/3/militairomgekomenopschietbaan.html


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1025 Gepost op: 3 juni 2009, 18:57:05
Buren autogarage blussen brand zelf na geen bereik brandweer
03 juni 2009

ALMERE - Grote paniek dinsdagmiddagbij Autogarage Almere aan de Gordingweg. Toen er brand uitbrak tijdens werkzaamheden in de doe-het-zelfgarage was de buurvrouw van het belendende pand genoodzaakt om zelf de vlammen te lijf te gaan.




"Ik heb 112 gebeld en die verbonden me netjes door met de brandweer, maar daar werd in de wacht gezet", vertelt Priscilla van der Veer. "Toen zijn mijn vader en ik maar zelf met een spuitblusser en de tuinslang aan de gang gegaan." De politie arriveerde eerder dan de brandweer. Toen die alsnog arriveerde was het vuur snel onder controle.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. "De loods is smerig en de auto die in de brand vloog moet als verloren worden beschouwd", zegt woordvoerder Wim Maas van de brandweer Flevoland. Van der Veer is erg geschrokken van haar ervaring. "Ik weet zeker dat ik in de wacht stond, want ik hoorde steeds piep-piep, piep-piep", vertelt de Almeerse. "Na enige tijd zei de centralist dat hij het nog een keer zou proberen."

Volgens Maas is het niet gegaan zoals het behoort te gaan. "Het doorverbinden naar de betreffende hulpdienst mag niet veel langer dan een paar seconden duren. Ik kan niet anders dan vermoeden dat er in de meldkamer iets mis is gegaan, bijvoorbeeld tijdens het doorschakelen als er nog iemand tegelijkertijd belt."

Maas raadt de betrokkenen aan een briefje of mailtje te sturen naar de brandweer met de melding van wat de beller is overkomen.

www.webregio.nl


Maxx

  • Senior GGP
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,615
Reactie #1026 Gepost op: 3 juni 2009, 19:13:57
Echt weer zo'n telegraaf artikeltje...


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1027 Gepost op: 3 juni 2009, 19:45:20
Poster waarschuwt agenten voor journalist.

Utrecht.

Bij politiebureaus in Utrecht hangt een poster met een afbeelding
van undercoverjournalist Alberto Stegeman.
De poster waarschuwt de medewerkers voor de journalist.
Stegeman wist eerder al succesvol binnen te sluipen bij
Schiphol en defensie.
Hij toonde daarmee aan dat de beveiliging daar rammelde.
Stegeman vindt dat hij wordt afgeschilderd als een boef.
Hij ontkent dat hij probeert politiebureaus binnen te komen.

Bron: de Stentor donderdag 28 mei 2009.

http://www.ad.nl/utrecht/stad/3262544/Stegeman_vast_wegens_mishandeling.html

Stegeman vast wegens mishandeling

UTRECHT - Het is tv-maker Alberto Stegeman van SBS-6 toch gelukt een Utrechts politiebureau binnen te komen. Dat gebeurde alleen niet tijdens een test hoe de Utrechtse politiebureau’s beveiligd waren, iets waar de politie vorige week nog voor vreesde. Stegeman werd opgepakt omdat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan wegens mishandeling. Volgens de politie was Stegeman woensdagmiddag aan het filmen op de Oudwijkerdwarsstraat in Oudwijk. Wat er precies is voorgevallen is nog niet duidelijk.
afbeelding vergroten Alberto Stegeman van 'Undercover in Nederland'. FOTO ANP


Stegeman kwam vorige week nog in het nieuws omdat de Utrechtse politie een A4 van hem had opgehangen in bureau Marco Polo in Kanaleneiland. Een medewerker had de poster opgehangen om collega’s te waarschuwen tegen insluipingen van de journalist. Stegeman wist eerder al succesvol binnen te sluipen bij Schiphol en defensie. Hij toonde daarmee aan dat de beveiliging daar rammelde. Stegeman ontkende bezig te zijn met een test van de Utrechtse bureau’s.


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1028 Gepost op: 3 juni 2009, 19:54:58
Politie pakt spookrijdende scooterrijder op A12

Uitgegeven: 3 juni 2009 17:09
Laatst gewijzigd: 3 juni 2009 17:08

ZOETERMEER - Een 18-jarige motorscooterrijder uit Zoetermeer probeerde woensdag uit handen te blijven van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).
 
Bij zijn vluchtpoging reed de man tegen het verkeer in op de A12, ter hoogte van Zoetermeer. Ook reed hij zonder rijbewijs, onverzekerd en zonder helm.

Het KLPD wilde de jongen aanhouden, toen hij op de vlucht ging. Hij probeerde al spookrijdend de snelweg te verlaten naar een tankstation en via een sloot te vluchten.
 
Aan de andere kant van het water werd hij aangehouden door politie van de regio Haaglanden.

Zijn 14-jarige passagier uit Den Haag verklaarde dat hij er niets mee te maken had en slechts in de sloot was gevallen. De motorscooter, voorzien van een Duits kenteken, is in beslag genomen.

http://www.nu.nl/algemeen/1973249/politie-pakt-spookrijdende-scooterrijder-op-a12.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1029 Gepost op: 3 juni 2009, 20:20:03
ihkv anti-terrorisme maatregelen zijn de Amerikanen echt koplopers.....  :-X :-X :-X

http://www.ad.nl/buitenland/3263346/Overzicht_atoom_installaties_per_abuis_op_internet.html

woensdag 03 juni 2009
Overzicht atoom- installaties per abuis op internet

WASHINGTON - Een lijst van alle civiele atoominstallaties in de VS is per ongeluk op internet terechtgekomen.
Het document werd op 6 mei door het Witte Huis aan het Congres gestuurd en kwam via de website van de regeringsdrukkerij in de publiciteit.

Volgens een toelichting is de lijst opgesteld ten behoeve van het Internationaal Atoomenergie Agentschap. Van elke installatie wordt vermeld waar die zich bevindt en welke producten er worden gemaakt. Naast de 103 commerciële kerncentrales staan ook overheidsinstallaties op de lijst. Daar worden echter geen kernwapens gemaakt.

Een organisatie die openheid van bestuur nastreeft richtte in een onlinebulletin aandacht op de publicatie. De lijst is intussen verwijderd.