Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546715 keer)

0 gebruikers (en 28 gasten bekijken dit topic.

Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1050 Gepost op: 5 juni 2009, 18:38:39
Babylijkje gevonden in Wassenaar

Uitgegeven: 5 juni 2009 17:36
Laatst gewijzigd: 5 juni 2009 17:40

WASSENAAR - Een wandelaar heeft donderdagmorgen op het Wassenaarse gedeelte van Landgoed Clingendael een babylijkje gevonden.
 
De hond van de wandelaar sloeg aan op het landgoed, waarna de man ging kijken en de stoffelijke resten vond.

Dat liet de politie vrijdag weten.

Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag heeft inmiddels sectie verricht. Over dat onderzoek kunnen nog geen mededelingen worden gedaan, zegt de politie.

http://www.nu.nl/algemeen/2002738/babylijkje-gevonden-in-wassenaar.html


Sam Hendrix

  • Gast
Reactie #1051 Gepost op: 5 juni 2009, 21:47:28
Doodstraf voor brandstichter Californië
Uitgegeven: 5 juni 2009 20:13
Laatst gewijzigd: 5 juni 2009 20:12

LOS ANGELES - Een rechtbank in Californië heeft vrijdag een brandstichter ter dood veroordeeld, meldden Amerikaanse media. De 38-jarige Raymond Lee Oyler veroorzaakte in oktober 2006 in het zuiden van de Amerikaanse staat moedwillig een bosbrand, die aan vijf brandweerlieden het leven kostte.
 
Volgens de rechter is Oyler schuldig aan vijfvoudige moord. Hij volgde daarmee het oordeel van de jury. De openbaar aanklager noemde de dader een ''gewetenloze, brute en meedogenloze moordenaar'' en noemde de ongebruikelijk hoge straf daarom rechtvaardig.

Oyler veroorzaakte drie jaar geleden met lucifers en sigaretten meerdere bosbranden. Bij de brand in oktober raakten vijf brandweerlieden ingesloten door de vlammen toen ze een woning probeerden te beschermen. Twee spuitgasten stierven direct, twee anderen overleden later aan hun verwondingen.

© ANP


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1052 Gepost op: 5 juni 2009, 22:11:37
Brand bovenwoning in hartje Zutphen snel bedwongen

door Peter ten Cate. vrijdag 05 juni 2009 | 20:29 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 05 juni 2009 | 20:57

Tekstgrootte  

ZUTPHEN - In een woning boven Hairstyling Perfect By Manon heeft vanavond aan de Schupstoel 5A in Zutphen brand gewoed. De brandweer Zutphen rukte even voor acht uur uit en wist door snel ingrijpen te voorkomen dat het vuur zich tot een uitslaande brand ontwikkelde.

De vuurhaard bevond zich onder het dak. Volgens eerste informatie is het vuur vermoedelijk, als gevolg van een warmgelopen systeemkast, ontstaan bij een computer. Daardoor begon een handdoek die als gordijn voor het raam dienst deed, te smeulen en ontstond rookontwikkeling. De bewoner bluste de smeulende handdoek in de badkamer en liep daarbij lichte brandwonden aan de handen op. Hij is op eigen kracht voor behandeling naar het ziekenhuis gereden.De actie van de spuitgasten op het plein in hartje binnenstad trok op koopavond de nodige bekijks. Over de omvang van de schade was vrijdagavond nog niets bekend. Er is aanzienlijke materiele schade.

http://www.destentor.nl/regio/zutphen/5074820/Brand-bovenwoning-in-hartje-Zutphen-snel-bedwongen.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1053 Gepost op: 5 juni 2009, 22:13:51
Brandweer voorkomt uitslaande brand bij Dusseldorp

vrijdag 05 juni 2009 | 20:20 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 05 juni 2009 | 21:21

Tekstgrootte  
 

De brandweer eprobeert en binnenbrand in een hal van Dusseldorp in Lichtenvoorde onder controle te krijgen. foto Theo Ament/De Gelderlander

LICHTENVOORDE - De brandweer is vrijdagavond met groot materiaal uitgerukt om een binnenbrand te blussen bij Dusseldrop Recycling in de Galileistraat in Lichtenvoorde. Om kwart voor negen was de brand onder controle.

De melding kwam om zeven uur binnen bij de brandweer, die met groot materieel uitrukte. Dit omdat het pand van Dusseldorp ligt naast een fabriekspand van vuurwerkproducent Lesli. De vuurwerkopslag van Lesli is elders, maar de brandweer nam het zekere voor het onzekere. De brandweer van Lichtenvoorde kreeg bij eht blussen hulp vanuit Winterswijk - met een hoogwerker - en Aalten. Om kwart voor negen werd het sein brand meester gegeven.

De oorzaak volgens de brandweer was waarschijnlijk dat er broei is ontstaan in huisvuil in de hal.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article5074801.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1054 Gepost op: 5 juni 2009, 22:16:05
het gaat goed in de afvalbranche  ::)

Brand bij recyclingbedrijf Leek

LEEK -  Bij het recyclingbedrijf Hummel Recycling in Leek (Groningen) heeft vrijdagavond een brand gewoed. Volgens de hulpverleningsdienst Groningen vatte ongeveer 80 kubieke meter in balen gebundeld papier vlam. De balen lagen opgeslagen op het terrein van het bedrijf. Naast de opgeslagen balen stonden meerdere containers. Daarvan hebben er zes ook vlam gevat.


De brandweer bezig met het bestrijden van het vuur bij het recyclingbedrijf. Foto: Jos Schuurman Ads door Google

De brand veroorzaakte flinke rookwolken, maar die leverden geen gevaar voor een woongebied in de buurt. Er is geen gevaar geweest dat het vuur zou overslaan naar het bedrijf. Niemand is gewond geraakt.

De brand was vrij snel onder controle, maar doordat de balen waren samengeperst duurde het lang voordat ze zouden zijn opgebrand. De balen papier werden daarom in een watercontainer gehesen om het vuur zo snel mogelijk te doven.

Het bedrijf staat aan de Mulderspark.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4092997/__Brand_bij_recyclingbedrijf_Leek__.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1055 Gepost op: 5 juni 2009, 23:45:31
http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/actueel/@150827/gps_ongeschikt_voor/

GPS ongeschikt voor snelheidsmeting

20 mei 2009 - Bureau Verkeershandhaving OM

Een automobilist die een bekeuring voor een snelheidsovertreding binnen een trajectcontrolesysteem aanvocht met GPS als bewijs, is door de kantonrechter in het ongelijk gesteld.

De rechter volgde de uitleg van het Nederlands Meetinstituut (NMi). Het instituut stelt dat GPS een plaatsbepalingssysteem is, dat niet primair is bedoeld om de snelheid weer te geven. De snelheidsweergave van GPS loopt achter op de werkelijke snelheid, wat duidelijk wordt bij accelereren en afremmen.

In deze zaak trok de betrokkene verder in twijfel of een trajectcontrolesysteem een wettig meetmiddel is, omdat het niet wordt genoemd in de Regeling Meetmiddelen Politie uit 1997. Ook dit werd door de kantonrechter terzijde geschoven met verwijzing naar een uitspraak van de Hoge Raad uit 2000. De HR stelt dat een meetmiddel niet in de lijst opgenomen moet zijn om ingezet te kunnen worden, zolang het middel geldige -geijkte- snelheidsmetingen verricht.

Trajectcontrolesystemen meten over een bepaalde afstand de gemiddelde snelheid van passerende voertuigen. Op punt A start de meting die op punt B wordt beëindigd. De tijd die het voertuig erover doet, wordt afgezet tegen de afstand tussen A en B en resulteert in een gemiddelde snelheid. Bij trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig. Alle in Nederland opererende trajectcontrolesystemen voor snelheidscontroles worden door het NMi uitgebreid onderzocht en getest waarna certificering plaatsvindt. Jaarlijks worden de individuele trajectsystemen aan een keuring onderworpen.


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1056 Gepost op: 6 juni 2009, 09:41:49
Heldin krijgt medaille op bruiloft
door Inge Beernink. zaterdag 06 juni 2009 | 08:00 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 06 juni 2009 | 09:04
 
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten overhandigt Nathalie van Silfhout de medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dat gebeurde tijdens haar huwelijksceremonie in het gemeentehuis van Dronten. Van Silfhout redde vorig jaar drie mensen uit een auto die in een sloot terecht was gekomen. foto Studio Kastermans
DRONTEN - Nietsvermoedend staat Nathalie van Silfhout (23) met haar kersverse echtgenoot bijde trouwambtenaar in het gemeentehuis van Dronten.

Terwijl ze met een tissue gelukstranen wegdept, komt burgemeester Aat de Jonge de zaal binnen. Voor Van Silfhout is dit een verrassing en om het nog even spannend te houden, komt de burgemeester niet meteen ter sprake. De Jonge: "Ik kan begrijpen waarom de bruidegom voor haar heeft gekozen. Niet iedereen heeft zo'n bijzondere kwaliteit in huis als Nathalie. Ook de mensen die in de auto zaten, zullen er vast zo over denken". En dan valt het kwartje voor Van Silfhout. De Jonge overhandigt haar de medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen die al sinds 1767 wordt verleend. "Wees zuinig op deze vrouw want je hebt een goede uitgekozen", zegt hij tegen de bruidegom.

De Drontense verrichtte vorig jaar een heldendaad. Ze redde drie mensen uit een auto die in de sloot was beland. Van Silfhout, net klaar met de studie Verpleegkunde, zag het ongeluk gebeuren en ging meteen te water om de inzittenden uit hun benarde positie te bevrijden.

Ze is altijd erg nuchter geweest over haar heldendaad. "Iedereen zou het gedaan hebben, dat vind ik meer dan logisch", vertelde ze destijds aan de Stentor.



De slachtoffers hadden na het ongeluk veel moeite gedaan om met Van Silfhout in contact te komen. De politie hield hen op afstand in verband met de privacy. In de krant kwamen ze haar naam tegen en stuurden ze haar alsnog een grote bos bloemen als dank.


http://www.destentor.nl/regio/flevoland/5075024/Heldin-krijgt-medaille-op-bruiloft.ece


Uitgerust!

  • Veiligheids functionaris overheid, vrijwilliger BRW
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 589
  • Pluk de dag!
Reactie #1057 Gepost op: 6 juni 2009, 09:48:21
http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/actueel/@150827/gps_ongeschikt_voor/

GPS ongeschikt voor snelheidsmeting

20 mei 2009 - Bureau Verkeershandhaving OM

Een automobilist die een bekeuring voor een snelheidsovertreding binnen een trajectcontrolesysteem aanvocht met GPS als bewijs, is door de kantonrechter in het ongelijk gesteld.

De rechter volgde de uitleg van het Nederlands Meetinstituut (NMi). Het instituut stelt dat GPS een plaatsbepalingssysteem is, dat niet primair is bedoeld om de snelheid weer te geven. De snelheidsweergave van GPS loopt achter op de werkelijke snelheid, wat duidelijk wordt bij accelereren en afremmen.

In deze zaak trok de betrokkene verder in twijfel of een trajectcontrolesysteem een wettig meetmiddel is, omdat het niet wordt genoemd in de Regeling Meetmiddelen Politie uit 1997. Ook dit werd door de kantonrechter terzijde geschoven met verwijzing naar een uitspraak van de Hoge Raad uit 2000. De HR stelt dat een meetmiddel niet in de lijst opgenomen moet zijn om ingezet te kunnen worden, zolang het middel geldige -geijkte- snelheidsmetingen verricht.

Trajectcontrolesystemen meten over een bepaalde afstand de gemiddelde snelheid van passerende voertuigen. Op punt A start de meting die op punt B wordt beëindigd. De tijd die het voertuig erover doet, wordt afgezet tegen de afstand tussen A en B en resulteert in een gemiddelde snelheid. Bij trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig. Alle in Nederland opererende trajectcontrolesystemen voor snelheidscontroles worden door het NMi uitgebreid onderzocht en getest waarna certificering plaatsvindt. Jaarlijks worden de individuele trajectsystemen aan een keuring onderworpen.

Wat gek als de snelheidsmeter van je auto stuk is en je hangt er een gps app. dat de snelheid aangeeft wordt je auto niet afgekeurd.
Dus de ene instantie erkend het wel en een andere weer niet. :o :o :o
“Loop niet voor me, want ik volg niet.  Loop niet achter me, want ik leid niet.  Loop gewoon naast me en wees mijn vriend.”


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1058 Gepost op: 6 juni 2009, 09:48:40
Citaat
23:50:29 05-06-09  -ALPHA- A1 AFRIT A12 L WAGENINGEN 24 108,9 EDE GLD (soort voertuig: auto)
0920113Ambu 07-113 (Arnhem)
p2kflex
23:48:24 05-06-09-ALPHA-A1 OPRIT A12 L WAGENINGEN 24 108,9 EDE GLD (soort voertuig: auto)
0920009MKA Gelderland Midden (OvD-G West Veluwevallei)
p2kflex
23:53:50 05-06-09GROUP-2A1 A12 R Ede Gld coord p18a mka Gelderland midden
0923993MKA Gelderland Zuid (Traumaheli Life-Line-3 - MMT)
p2kflex
23:47:37 05-06-09GROUP-1Prio 1 Ongeval beknelling OPRIT A12 L WAGENINGEN 24 108,9 EDE 41209 41070 41270
0900910BRW Ede (Centrum) (Sectie 1)
0901060BRW Gelderland Midden (OvD Ede)
0901064BRW Ede (Centrum) (Dagdienst)
0901066BRW Ede (Centrum) (Besturing Randapparatuur)
0901120BRW Ede (Stadspoort) (Blusploeg)

Spookrijder verongelukt op A12
 
Uitgegeven: 6 juni 2009 07:37
Laatst gewijzigd: 6 juni 2009 07:37

EDE - Een spookrijder is vrijdagavond laat om het leven gekomen. De bestuurder, een nog onbekende vrouw, botste even voor middernacht tegen een andere auto op de A12 ter hoogte van Ede.
 
Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Dat maakte de politie bekend.

De twee inzittenden van de andere auto, een man (54) en een vrouw (46) uit Amersfoort, raakten bekneld bij de aanrijding. Ze zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

http://www.nu.nl/algemeen/2002908/spookrijder-verongelukt-op-a12.html


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1059 Gepost op: 6 juni 2009, 09:53:59
Dode door schietpartij Tilburg

Uitgegeven: 5 juni 2009 21:13
Laatst gewijzigd: 6 juni 2009 00:13

TILBURG - Door een schietpartij in de Tartinistraat in Tilburg is vrijdagavond een man om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld. De politie heeft twee mannen aangehouden.
 Schietpartij Tilburgslideshow Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De politie heeft twee mannen (20 en 38) uit Tilburg aangehouden.

Over de toedracht kon een woordvoerster nog niet veel zeggen. De twee verdachten werden even na de schietpartij op de Heikantlaan aangehouden in een auto.

Zij hadden toen geen wapens bij zich. De auto is in beslag genomen. De twee zitten nog vast.

http://www.nu.nl/algemeen/2002786/dode-door-schietpartij-tilburg.html