Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546694 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1070 Gepost op: 7 juni 2009, 00:27:01
Ziekenhuizen moeten niet-natuurlijke dood melden

HILVERSUM (ANP) - Ziekenhuizen moeten veel vaker gevallen van een niet-natuurlijke dood melden. Daarvoor heeft officier van justitie Marjolein van Eijkelen zaterdag gepleit in het televisieprogramma NOVA.

print stuur artikel door

Volgens haar hebben ziekenhuizen vorig jaar in Nederland ongeveer honderd niet-natuurlijke sterfgevallen gemeld, maar dat hadden er volgens haar zo'n 1700 moeten zijn. Ze beroept zich op rapporten uit 2007, gemaakt door medisch specialisten, waaruit blijkt dat er elk jaar 1735 vermijdbare sterfgevallen zijn in Nederlandse ziekenhuizen. Zij vindt dat al die gevallen via een lijkschouwer hadden moeten worden onderzocht.

De artsenorganisatie KNMG is het niet met de officier van justitie eens. De organisatie vindt dat alleen gevallen onderzocht moeten worden waarbij de verdenking bestaat van moord, doodslag, mishandeling of dood door schuld.

Onbedoelde medische fouten horen daar niet bij, aldus de KNMG. Als het zo is dat de jarenlange interpretatie van het begrip niet-natuurlijke dood is veranderd, dan had het Openbaar Ministerie dat moeten aankondigen, zegt de KNMG.

http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2779665.ece/_Ziekenhuizen_moeten_niet-natuurlijke_dood_melden_.html


Rolanddeg

  • Docent, kerninstructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,300
  • Bee-doo Bee-doo
    • De Groot Brandwachten
Reactie #1071 Gepost op: 7 juni 2009, 00:30:55
Gecontroleerd door bouwtoezicht?

http://www.sportwereld.nl/voetbal/jupilerleague/3269666/Podium_stort_in_bij_huldiging_RKC.html

vrijdag 05 juni 2009
Podium stort in bij huldiging RKC

WAALWIJK - Bij de huldiging van de nieuwbakken eredivisieclub RKC is vrijdagavond het podium voor het Raadhuisplein in Waalwijk ingestort. De stellage was niet berekend op het gewicht van de hossende RKC'ers.


Terwijl de selectie van RKC toekijkt en trainer Ruud Brood de fans toespreekt, wordt het podium opnieuw gestut. FOTO PRO SHOTS


De voetballers werden even elders ondergebracht, waarna het podium opnieuw kon worden gestut.

Daarna barste alsnog een heus volksfeest los met naar verluidt ongeveer 7000 feestende RKC-supporters, die met bengaals vuurwerk de promotie naar de eredivisie vierden.
Dergelijke podia worden in principe níet door Bouwtoezicht gekeurd: dat is vrijwel onmogelijk, aangezien er dagelijks honderen van deze tijdelijke constructies worden gebouwd. Het is, vreemd genoeg, ook niet nodig om gecertificeert te zijn om dergelijke constructies te bouwen. Wel moet door middel van berekeningen aangetoond kunnen worden dat zo'n contructie veilig is. Duidelijk is dat dit podium niet/ verkeerd berekend is. Ik kom eigenlijk zelden een podium tegen waar wel berekeningen op zijn losgelaten... Veel podiumboeren hebben een aantal constructies in de kast staan die ze te pas en te onpas opstellen. Helaas zijn vrijwel alle podia gefabriceerd om een band te kunnen dragen, dus geen 4 personen per m².

Vorige week nog een podium van 3m x 2m in elkaar zien vallen: ook niet berekend op meer dan 100 kq/m²...


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1072 Gepost op: 7 juni 2009, 14:11:56
Man rijdt in op politieagent

Uitgegeven: 7 juni 2009 12:40
Laatst gewijzigd: 7 juni 2009 12:40

LICHTENVOORDE - Een 25-jarige automobilist uit Lichtenvoorde is in de nacht van zaterdag op zondag bij een alcoholcontrole in zijn woonplaats ingereden op een politieman. Dat heeft de politie laten weten.
 
De agent stond op straat bij de controle aan de Europaweg en gaf een stopteken. Daarop reageerde de bestuurder niet, maar hij reed op volle snelheid door.

Aan de hand van het kenteken heeft de politie de man thuis getraceerd en aangehouden op verdenking van poging

http://www.nu.nl/algemeen/2003271/man-rijdt-in-op-politieagent.html


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1073 Gepost op: 7 juni 2009, 14:14:01
Drie Nederlandse gewonden in Uruzgan door bom

Uitgegeven: 7 juni 2009 11:16
Laatst gewijzigd: 7 juni 2009 11:16

DEN HAAG - Drie Nederlandse militairen zijn zondagochtend vroeg in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan gewond geraakt, van wie één ernstig.
 
Dat gebeurde nadat het voertuig waarin zij zaten in de omgeving van patrouillebasis Mashal in de Baluchivallei op een geïmproviseerd explosief was gereden. Geen van de militairen is in levensgevaar.

Dat heeft Defensie zondag bekendgemaakt. De gewonden zijn overgebracht naar de basis Kamp Holland bij Tarin Kowt waar ze worden behandeld in het hospitaal.

De families van de betrokkenen zijn inmiddels ingelicht.

http://www.nu.nl/algemeen/2003250/drie-nederlandse-gewonden-in-uruzgan-door-bom.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1074 Gepost op: 7 juni 2009, 16:05:31
http://www.ad.nl/rotterdam/waterweg/3269969/20_maanden_voor_billenknijper.html

zondag 07 juni 2009
20 maanden voor billenknijper

SCHIEDAM - Tegen een 37-jarige autist, die in een Schiedams project van de Pameijer Stichting woonde, is een celstraf geëist van twintig maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De man heeft bekend in Schiedam een aantal vrouwen te hebben aangerand.

Hij moet zich tien jaar lang houden aan de richtlijnen van de reclassering, die zijn opname in een gedeeltelijk gesloten behandelcentrum al heeft geregeld.


De verdachte opereerde vooral in de buurt van het NS-station Schiedam. In anderhalve week tijd zou de hijgende roodharige man met stoppelbaard en fleecetrui, zoals de slachtoffers zijn signalement omschreven, vijf keer hebben toegeslagen. Hij achtervolgde zijn slachtoffers om hen in de billen te knijpen of op de grond te werken en tussen de benen te grijpen.


In december vorig jaar werd hij aangehouden, net toen hij achter een vrouw aanliep naar buiten. De verdachte, die op jonge leeftijd zelf seksueel is misbruikt, leeft volgens gedragsdeskundigen in 'een seksueel vervormde wereld'.


,,Ik ben een echte billenman,'' zei hij de politie. Eigenlijk is hij homoseksueel maar mannen zou hij niet durven te grijpen. ,,Heel verontrustend,'' zei de aanklager gisteren, ,,is het dat hij bij zijn aanrandingen steeds gewelddadiger werd. Vrouwen waren bang als ze daar 's avonds over straat moesten.''


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1075 Gepost op: 7 juni 2009, 16:07:52
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4102381/__Politie_pakt_vier_harddrugsdealers_op__.html?p=28,2

zo 07 jun 2009, 12:52 | lees voor
Politie pakt vier harddrugsdealers op

MAASTRICHT -  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht vier mannen opgepakt op verdenking van handel in harddrugs. Bij invallen in drie woningen nam de politie bovendien 3,5 kilo heroïne, geladen vuurwapens, drie personenauto's, heroïnepersen en versnijdingsmiddelen in beslag, liet zij zondag weten.

De arrestanten zijn een 28-jarige man uit Gouda, een 20-jarige man uit Utrecht, een 29-jarige vrouw uit Heerlen en een 24-jarige vrouw uit Heerlen. Met name de man uit Gouda is volgens de politie een drugsrunner, die de afgelopen maanden veelvuldig door de politie op de hielen is gezeten, maar door levensgevaarlijk rijgedrag steeds wist te ontsnappen. De actie werd uitgevoerd in samenwerking met de Franse autoriteiten omdat veel verslaafden uit Noord-Frankrijk de afgelopen maanden bij het viertal drugs kochten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1076 Gepost op: 7 juni 2009, 16:20:13
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fjuni%2F38%20dronken%20bestuurders%20opgepakt

Politie arresteert 38 dronken bestuurders in Rotterdam

7 juni 2009

De politie heeft dit weekeinde bij verschillende alcoholcontroles 38 automobilisten opgepakt. Veertien van hen hadden nog maar net een rijbewijs. Drie andere bestuurders bleken helemaal geen rijbewijs te hebben.
In de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag werd er onder meer gecontroleerd op de Maasboulevard, de Meent, de Wolphaertsbocht, de Groene Kruisweg en de Wevershoekstraat.

In totaal moesten bijna twee duizend bestuurders blazen. Een van hen werd voor de vierde keer dronken achter het stuur aangetroffen. Bovendien bleek dat hij nog dertien dagen celstraf moest uitzitten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1077 Gepost op: 7 juni 2009, 16:57:35
http://www.ad.nl/amsterdam/3272106/Weer_schietpartij_man_zwaargewond.html

 zondag 07 juni 2009
Weer schietpartij man zwaargewond
Door KEMAL RIJKEN

AMSTERDAM - In de Bijlmermeer is opnieuw een schietpartij geweest. Daarbij raakte een man (28) zeer ernstig gewond.

Het gebeurde op zondag rond half acht ’s ochtends in de Willeskopstraat. Het slachtoffer zat in zijn auto toen er een stel mannen opdoken. Ze trokken hun vuurwapens en begonnen op hem te schieten. Ze vluchtten er vrijwel direct vandoor en lieten de man achter in de wagen.

De politie was binnen korte tijd ter plaatse en zette een zoektocht op. Daarbij werd zelfs een helikopter ingezet. Een arrestatieteam viel bij een woning binnen waar de daders zich vermoedelijk zouden ophouden. Dat bleek niet het geval. Ze zijn nog steeds op de vlucht.

Op de plek des onheils is meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart door de technische recherche en de forensische dienst. Dit onderzoek is nog aan de gang.

Het slachtoffer is met een ambulancewagen afgevoerd naar een ziekenhuis in de buurt.

In de afgelopen weken zijn er verschillde schietpartijen geweest in Zuidoost. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Het is nog niet duidelijk of deze daad iets te maken heeft met de eerdere schietincidenten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1078 Gepost op: 7 juni 2009, 16:59:12
http://www.ad.nl/utrecht/oost/3271733/Verkeersregelaar_Landmachtdagen_aangereden.html

Verkeersregelaar Landmachtdagen aangereden

HUIS TER HEIDE - Een verkeersregelaar bij de Landmachtdagen is zaterdagmiddag op de Dolderseweg aangereden door een stuurse 39-jarige automobilist uit Bilthoven.
De aanwijzingen van de 44-jarige Haarlemmer werden rond drie uur door de Bilthovenaar genegeerd. Toen de verkeersregelaar voor de auto ging staan reed de man tegen de benen van de Haarlemmer die opzij moest sporingen om ernstiger letsel te voorkomen. De automobilist werd later in de omgeving aanhouden en voor verhoor ingesloten.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1079 Gepost op: 7 juni 2009, 19:34:17
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4104126/__Gezinsdrama_in_Almere__.html?p=2,1

zo 07 jun 2009, 19:00 | lees voor
Gezinsdrama in Almere

ALMERE -  Aan het Jeroen Boschplantsoen in Almere heeft zich een gezinsdrama afgespeeld.

Een woordvoerster van de politie, die dit meedeelde, kon verder nog geen bijzonderheden geven. Ook over het aantal slachtoffers kon ze niks zeggen.

LATER MEER.