Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 559126 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #1110 Gepost op: 10 juni 2009, 21:21:22
Minister Ter Horst opent nieuwe 112-meldkamer aan de Zijlweg



Haarlem - Woensdagmiddag 10 juni heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties officieel het Meld- Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK) aan de Zijlweg in Haarlem geopend. In het MICK zijn de meldkamers van politie, brandweer en ambulancedienst van de regio Kennemerland samengevoegd. Het MICK is daarmee de spin-in-het-web in de hulpverlening bij ongevallen en calamiteiten in de regio Kennemerland. Het MICK is gevestigd in een nieuw gebouw wat sinds een half jaar in gebruik is. De bouw heeft anderhalf jaar geduurd.

In het nieuwe pand zijn verder het Veiligheidsbureau en het Regionaal Crisiscentrum (RCC) ondergebracht. Het Veiligheidsbureau is belast met de multidisciplinaire voorbereiding op rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het RCC is de ruimte die wordt gebruikt voor de operationele en bestuurlijke crisisteams die leiding geven aan een grootschalig optreden tijdens crises en rampen.

Minister Ter Horst werd ontvangen door burgemeester Weterings van Haarlemmermeer als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en burgemeester Schneiders van Haarlem als voorzitter van het Regionaal College van Politie Kennemerland. Na het ontvangst ging de minister in gesprek met medewerkers van de verschillende diensten die actief zijn geweest bij de poldercrash. Daarna kreeg de minster een rondleiding door het gebouw.

Meer foto's: www.michelvanbergen.nl


mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #1111 Gepost op: 10 juni 2009, 21:22:39
Onderzoek naar overlijden bejaarde dame Luciferstraat Haarlem



Haarlem - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van het overlijden van een 80-jarige vrouw. Medewerkers van een zorginstelling troffen omstreeks 16.00 uur het levenloze lichaam van de bejaarde dame aan in haar woning aan de Luciferstraat.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw een niet-natuurlijke dood is gestorven. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgestart om deze zaak te onderzoeken. Politiemensen zijn vanmiddag met een buurtonderzoek begonnen.

Meer foto's: www.michelvanbergen.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1112 Gepost op: 10 juni 2009, 23:12:38
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4131190/__Twee_doden_in_woning_Prinsengracht__.html

wo 10 jun 2009, 23:08  | 13 reacties | lees voor
Twee doden in woning Prinsengracht

AMSTERDAM -  De politie heeft woensdag aan het eind van de middag in een woning aan de Prinsengracht twee stoffelijke overschotten aangetroffen. Ze gaat uit van een misdrijf.

De politie werd gealarmeerd door een persoon die het lichaam in de woning had aangetroffen, aldus een woordvoerder van de politie. Het gaat om een nog onbekende man. Tijdens het onderzoek van de recherche werd een tweede dode aangetroffen in het pand.

De directe omgeving is afgezet voor verkeer. De zegsman kon nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer of over wat er zich heeft afgespeeld in de woning. Het onderzoek is in volle gang.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1113 Gepost op: 11 juni 2009, 00:05:22
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4132452/__Politie_R_dam_schiet_verdachte_neer__.html

wo 10 jun 2009, 23:40 | lees voor
Politie schiet verdachte neer in R'dam

ROTTERDAM -  De politie in Rotterdam heeft woensdagavond een nog onbekende verdachte neergeschoten. De man maakte deel uit van een groepje mannen dat volgens omstanders met een vuurwapen had gezwaaid in de omgeving van het Centraal Station en concertzaal De Doelen. De agenten besloten daarop geen risico te nemen en schoten een van hen in het been.

Volgens een woordvoerder van de politie liepen de verdachten op de West-Kruiskade toen omstanders de politie waarschuwden. Zij werden daarna in de gaten gehouden met beveiligingscamera's totdat de politie arriveerde. Zodra de verdachten de agenten zagen, namen zij de benen. De politie loste daarop waarschuwingsschoten in de lucht en schoot daarna gericht.

De neergeschoten man is aangehouden. Bij hem is geen vuurwapen aangetroffen. Een onbekend aantal anderen is nog voortvluchtig. De politie hoopt aan de hand van de beelden van beveiligingscamera's meer te weten te komen over hun aantal en identiteit en over de precieze toedracht van het schietincident.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1114 Gepost op: 11 juni 2009, 09:10:41
Woningbrand in Enschede

Enschede - Woensdagavond omstreeks 22.45 uur is brandweer Enschede gealarmeerd voor een woningbrand aan de Curacaostraat 28 in Enschede. De brandweer had in eerste instantie het vermoeden dat nog iemand in de woning aanwezig was.

Bij aankomst bleek de woonkamer in de brand te staan. De brandweer wist op dat moment nog niet zeker of de bewoner(s) de woning hadden verlaten. Na een goede verkenning bleek dat niemand meer aanwezig was in de woning.

De bewoners uit de naastgelegen woningen zijn uit voorzorg uit hun huis gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle. Omstreeks 23.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

De woning heeft flinke brandschade opgelopen. Daardoor kunnen de bewoners voorlopig niet terug in hun woning. Tot op heden zijn zij nog niet gelokaliseerd. De naastgelegen woningen hebben lichte rookschade. Deze bewoners konden snel weer terug naar hun huis.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche van de politie zal nader onderzoek verrichten.

Er is zijn 2 tankautospuiten, 1 redvoertuig en 1 officier van dienst ingezet van brandweer Enschede.
 
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/98270


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1115 Gepost op: 11 juni 2009, 11:29:14
http://www.ad.nl/rotterdam/3280729/Krakers_houden_huis_in_woning.html
woensdag 10 juni 2009
Krakers houden huis in woning
Door MARLIES VAN LEEUWEN

ROTTERDAM - Gerard Devilee, de Rotterdammer wiens woning onlangs van de ene op de andere dag was bezet door krakers, heeft zijn huis terug.
 
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00214/krakers_214642a.jpgDevilee staat oog in oog met de mannen die zijn huis hadden gekraakt. Hij blijft rustig, ook als ze zijn tafel meenemen. FOTO DE GROEN
 Maar echt blij is hij niet. Zijn woning is zwaar beschadigd.

Beduusd loopt Devilee door zijn huis aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam-Zuid. De wanden zijn beklad met anarchistische tekens en wilde tekeningen. De kussens zijn van de bank gehaald, het servies ligt in stukken op de grond. Buiten liggen de resten van barkrukken die in de hens zijn gestoken. ,,Ik denk dat ik nog geen peper- en zoutstelletje over heb,’’ zegt de 53-jarige man.

De krakers die Devilee uit zijn eigen huis hebben gezet, zijn gisteren vertrokken nadat de politie dat had geëist. De bewoner kwam er twee weken geleden achter dat zijn huis was gekraakt. Hij belde de politie, maar die greep niet meteen in. De krakers beweerden namelijk dat het pand al zeker een jaar leegstond en dus legaal gekraakt mocht worden. Nadat Devilee zijn verhaal vertelde in deze krant, stelde burgemeester Aboutaleb een onderzoek in. Duidelijk werd dat het pand weldegelijk bewoond werd. Exit krakers.

,,Ach jee, ach jee,’’ stamelt Devilee als hij ziet dan zijn jugendstil lamp nog redelijk onbeschadigd in een hoekje ligt. ,,Daar ben ik blij mee.’’ Even later slaakt hij weer een diepe zucht. Foto’s van zijn kinderen liggen op de grond van de slaapkamer boven. Op wat kleding na is de ruimte leeggehaald.

Plots wandelen twee krakers het huis binnen. Ze pakken de salontafel en gooien die achterin een grote, groene bus. Devilee staat erbij en kijkt ernaar. ,,Wat moet ik doen? Ik heb geleerd om beheersd te blijven. Als ik wat zou doen, kan ik niet meer stoppen. Dan zit ik straks twee jaar in de cel.’’

Als de krakers weg zijn, stapt Devilee met zijn lamp onder zijn arm op zijn fiets. Weg van het huis, nog niet wetend waar nu te slapen. Hij verzucht: ,,Dit is onbewoonbaar. Ik weet niet waar ik moet beginnen om het weer op te knappen.’’ Aangifte tegen de krakers doet Devilee niet, want dat heeft volgens hem geen zin. Wel tegen de politie. ,,Die had deze puinhoop kunnen voorkomen.’’


skippy02

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,541
  • Scanman Jan
Reactie #1116 Gepost op: 11 juni 2009, 21:40:07
Emmen spelt straatnaam verkeerd

DVHN | Gepubliceerd op 10 juni 2009, 20:10
emmen -  
De gemeente Emmen is in de fout gegaan met de spelling van een straatnaam op het Emmer businesspark Meerdijk. Een van de straten kreeg van de gemeente de naam Bislet, naar het bekende stadion in Oslo. Uit 'nadere gegevens' blijkt dat het stadion zelf de naam Bislett gebruikt, dus met twee t's. De gemeente wil nu deze spelling hanteren. De straat tussen de Odoornerweg en de Sluisvierweg krijgt de naam Reeweg en de nieuw aan te leggen straat ten noorden van het Gorzenveld in wijk Rietlanden gaat Rietgors heten.

Bron: Dagblad van het Noorden

Tja, waar leg je nu de Klémtóón?  ;D ;)
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


jeroenduitske

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 534
  • jeroenduitske
Reactie #1117 Gepost op: 11 juni 2009, 22:39:24
De 32-jarige Dave Wolfs uit Eijsden is sinds zaterdag vermist. Wolfs verliet in de ochtend per fiets zijn woning aan Lemoen in Eijsden. Hij is 1.80 meter groot, heeft een enigszins gezet postuur en halflang donker krullend haar. Verder heeft hij een litteken in de hals en littekens op beide armen. Er is niets bekend over de kleding die hij droeg toen hij zijn woning verliet.

De fiets waarmee hij zaterdag vertrok, is woensdag gevonden bij het station in Maastricht. Wolfs neemt medicijnen van het merk Ziprexa. De kans bestaat dat hij zichzelf iets aandoet.

Wie hem de afgelopen dagen heeft gezien, wordt dringend verzocht contact met de politie op te nemen, via telefoonnummer 0900-8844


bron: l1.nl

wat ik bijzonder vindt is dat het echt letterlijk en figuurlijk bij mij om de hoek is :)
EHBO'er  - AED Bediener RK'er Chauffeur bij VZA international post Echt Verzorgende IG


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1118 Gepost op: 12 juni 2009, 01:02:13
De 32-jarige Dave Wolfs uit Eijsden is sinds zaterdag vermist. Wolfs verliet in de ochtend per fiets zijn woning aan Lemoen in Eijsden. Hij is 1.80 meter groot, heeft een enigszins gezet postuur en halflang donker krullend haar. Verder heeft hij een litteken in de hals en littekens op beide armen. Er is niets bekend over de kleding die hij droeg toen hij zijn woning verliet.

De fiets waarmee hij zaterdag vertrok, is woensdag gevonden bij het station in Maastricht. Wolfs neemt medicijnen van het merk Ziprexa. De kans bestaat dat hij zichzelf iets aandoet.

Wie hem de afgelopen dagen heeft gezien, wordt dringend verzocht contact met de politie op te nemen, via telefoonnummer 0900-8844


bron: l1.nl

wat ik bijzonder vindt is dat het echt letterlijk en figuurlijk bij mij om de hoek is :)

Je bent er ook blij om zo te zien ;D :D :)




:| :-X


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1119 Gepost op: 12 juni 2009, 10:40:37
Voorwaardelijke boete voor beledigend T-shirt.

Breda.
De politierechter in Breda heeft de 31 jarige Denis van V. uit Tilburg
veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 170 euro
wegens belediging van het openbaar gezag.
Hij krijgt die straf omdat hij op een Tilburgs plein een T-shirt droeg
met daarop het woord corrupt gecombineerd met het logo van de politie.
Van V. beschouwt de opdruk van het T-shirt als een geintje en betoogde
dat hij respect heeft voor de politie.
Volgens de rechter was het kledingstuk echter duidelijk beledigend bedoeld.
De verdachte gaat in hoger beroep.

Bron de Stentor vrijdag 12 juni 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.