Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 559128 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

skippy02

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,541
  • Scanman Jan
Reactie #1130 Gepost op: 12 juni 2009, 22:51:06
Emmen krijgt Veiligheidshuis

EMMEN - Emmen krijgt, net als Assen en Hoogeveen, een Veiligheidshuis Drenthe. Burgemeester Cees Bijl zal vrijdag 12 juni de opening verrichten. Het Veiligheidshuis is een fysieke samenwerkingsvorm tussen partners in de veiligheidsketen. Door samen te werken, ontstaan korte lijnen waardoor de bespreking en behandeling van zaken zo efficiënt mogelijk plaatsvindt.
 

Zoon wethouder Jumelet overleden  :'(

donderdag 11 juni 08:52
EMMEN/LEEUWARDEN - De zoon van Emmer wethouder Henk Jumelet is gistermiddag overleden. De 20-jarige Jan Paul uit Erica studeerde in Leeuwarden, waar hij op een voetbalveld tijdens een studentenvoetbaltoernooi het leven liet. Er is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De oorzaak van het overlijden is nog onbekend. Hij was enig kind.
Burgemeesters en wethouders van Emmen hebben verslagen gereageerd op het bericht. De bestuurders verschijnen deze en komende week niet op feestelijke bijeenkomsten. Ook de ontmoeting met Duitse gemeenten die vrijdag op het programma staat, gaat niet door.



Ook opening Veiligheidshuis gaat niet door

donderdag 11 juni 17:16
EMMEN - De feestelijke opening van Veiligheidshuis Drenthe locatie Emmen, die vrijdag 12 juni plaats zou vinden, gaat niet door. In verband met het plotseling overlijden van de zoon van Emmer wethouder Henk Jumelet is besloten de opening uit te stellen naar een ander moment. Het is nog niet bekend wanneer de opening plaats zal vinden.
Scannerluisteraar in hart en nieren en verslaafd aan nieuws.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1131 Gepost op: 13 juni 2009, 09:13:33
Spannend, de brandweer op school

door Jarno Bleumink. zaterdag 13 juni 2009 | 08:06 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 13 juni 2009 | 08:34

Tekstgrootte  
 
Leerlingen van De Regenboog vergaapten zich gisterochtend aan de brandweer. Die moest uitrukken omdat er korte tijd een brand woedde in de school aan de Keerkring. Zo'n vierhonderd leerlingen werden in allerijl geëvacueerd en ondergebracht bij een naastgelegen school. foto Cees Baars

APELDOORN - Dat was wel even mooi, vonden de jongste leerlingen van De Regenboog gisterochtend. Zo'n anderhalf uur stond een aantal grote brandweerwagens voor de deur van hun school.

De brandweermannen hoefden echter nauwelijks in actie te komen. Het brandje in de school aan de Keerkring in Osseveld was al door een medewerker geblust. De brandweer ventileerde het gebouw vervolgens.

,,Op een gegeven moment ging het brandalarm af'', vertelt Joop Looijenga, locatiedirecteur van De Regenboog. In de gang op de benedenverdieping was een tasje met kleding in brand gevlogen. ,,Ik probeerde het snel te blussen, maar dat lukte niet.''

Het vuur zorgde voor flink wat rookontwikkeling. Zo'n vierhonderd leerlingen moesten in allerijl het gebouw verlaten. Zij werden ondergebracht bij school De Zonnewende, die pal naast De Regenboog staat. Vanaf het schoolplein van De Zonnewende konden leerlingen goed volgen wat er bij hun school gebeurde. ,,De ontruiming ging goed'', zegt Looijenga. ,,Iedereen ging netjes naar buiten. Zo zie je dat het oefenen dat we een paar keer per jaar doen, werkt.'' Niemand raakte gewond.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat er boven de school een appartementencomplex zit. Rond half elf mochten de leerlingen weer naar binnen. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De school heeft aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/5109385/Spannend-de-brandweer-op-school.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1132 Gepost op: 13 juni 2009, 09:16:03
Drugsbaron Charles Z. opnieuw vast

BARNEVELD - Hasjhandelaar Charles Z. is opnieuw opgepakt. Een arrestatieteam rekende hem donderdag in op de parkeerplaats van een restaurant langs de A1 ter hoogte van Barneveld.
 
Charles Z. FOTO ANP
Het landelijke parket van het Openbaar Ministerie bevestigt dat.

De 53-jarige Z. wordt ervan verdacht leiding te geven aan een criminele organisatie die op grote schaal wietplantages exploiteert en crimineel geld witwast.

Naast Z. zijn nog tien anderen aangehouden, in Huizen en Purmerend. De 42-jarige vriendin van Z., Scarlet D., is in Spanje aangehouden. De Spaanse autoriteiten wordt verzocht om haar uitlevering.

In Naarden en Almere ontmantelde de politie drie wietkwekerijen met enkele honderden planten. Bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten legde zij beslag op drugs, contant geld, administratie, computers en mobiele telefoons.

De Nationale Recherche begon al in 2006 aan het onderzoek. Aanleiding daarvoor was de vondst van een gedetailleerde drugsadministratie en meer dan honderd mobiele telefoons. Deze spullen lagen in de aanbouw van de toenmalige woning van Charles Z. in Zwartebroek. De politie nam toen ook 2000 kilo softdrugs, bijna 60 zestig kilo amfetamine en vier vuurwapens in beslag.

In de jaren '90 kreeg voormalig autocoureur Z. bekendheid door een rumoerig verlopen rechtszaak, eveneens in verband met drugshandel.

Het OM vermoedt dat in 2005 in opdracht van Z. ruim een miljoen euro misdaadgeld is betaald aan een raceteam in Indianapolis.

http://www.ad.nl/binnenland/3286794/Drugsbaron_Charles_Z_opnieuw_opgepakt.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1133 Gepost op: 13 juni 2009, 09:18:01
Aanhouding en beslagleggingen bij onderzoek Blowboot

Almere - In het kader van een gecombineerd strafrechtelijk en strafrechtelijk-financieel onderzoek inzake de bedrijfsvoering van de coffeeshop die te Almere bekend staat als “Blowboot”, hebben politie en justitie vrijdag een 52-jarige inwoner van Almere aangehouden en op tien locaties doorzoekingen verricht in woningen, bedrijfspanden en kluizen in Almere, Den Haag, Wassenaar en op Texel.

Tijdens de actiedag is een grote hoeveelheid softdrugs in beslaggenomen, evenals enkele tienduizenden euro’s, administratie, zeven voertuigen en een vaartuig met buitenboordmotor. Deze voorwerpen dienen voor de waarheidsvinding en ter zekerheidsstelling in de strafzaak en de ontnemingszaak. De doorzoekingen in woningen vonden plaats onder leiding van de rechter-commissaris in Lelystad en Den Haag, de zoekingen in bedrijfspanden en kluizen onder gecombineerde leiding van officier van justitie van het Openbaar Ministerie Zwolle/ Lelystad en het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM). Bij de actiedag waren in totaal 65 politie- en justitiefunctionarissen betrokken.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van een eerder aangetroffen handelshoeveelheid softdrugs die groter was dan de gedoogde hoeveelheid. Het onderzoek is daarmee gericht op handelen in strijd met de Opiumwet. Tijdens de actiedag is een 52-jarige inwoner van Almere aangehouden. Een aantal overige verdachten zullen binnenkort nog verhoord worden over hun betrokkenheid bij de strafbare feiten.

Het BOOM wil de crimineel behaalde winst terugvorderen van de verdachten. Het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) is een strafrechtelijk financieel onderzoek gestart dat zich richt op onrechtmatig verkregen winsten. Tijdens de actiedag zijn eveneens vermogenstraceerders van het BOOM ingezet.

Politie Flevoland maakt zich hard in de strijd tegen crimineel ‘verdiend’ geld en goederen. Sinds september 2008 zijn er in Flevoland ruim100 hennepkwekerijen opgespoord en ontruimt. Het wederrechtelijk verkregen voordeel over deze periode wordt geschat op meer dan 1.4 miljoen Euro. Mede door dit resultaat is in Flevoland in februari het programma FinEC (Financieel Economische Criminaliteit) gestart. Het FinEC-programma richt zich op onverklaarbaar vermogen bij criminelen. Het doel is om met een korte strafrechtelijke klap crimineel geld en goed af te nemen. Politie Flevoland is hierin pilotregio. De Financiele Recherche Dienst (FRD) van korps Flevoland kon hierdoor ondermeer met extra financiële rechercheurs worden uitgebreid. De specialisten van FRD hebben doormiddel van het het volgen van verdachte geldstromen zicht gekregen op diverse criminele inkomsten en goederen.
 
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/98377


JelZo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,258
  • Brandweerman / Brandweerduiker
    • JelZo Fotografie
Reactie #1134 Gepost op: 13 juni 2009, 14:17:59
[code]
112meldingen
11:48:19 13-06-09A1 A67 L Asten O24D [MKA] MELDKAMER AMBULANCEZORG Eindhoven
0923993Traumaheli Lifeliner 3 Nijmegen
112meldingen
11:45:36 13-06-09PRIO 1 : Aanrijding letsel (soort voertuig: vrachtauto) (beknelling: ja) A67 L 38,8 ASTEN : 839 878 870 821
1108898Lichtkrant Kazerne Helmond
1105198Lichtkrant Kazerne Asten
1105121Hulpverleningsgroep-2 Asten
1105149Korpsalarm Asten
1105120Hulpverleningsgroep-1 Asten
1104767Officier van Dienst Deurne / Asten / Someren


Twee vrachtwagens botsen, A67 afgesloten
Uitgegeven:    13 juni 2009 13:26
Laatst gewijzigd:    13 juni 2009 13:26

SOMEREN - De A67 van Venlo naar Eindhoven is zaterdag vanaf het middaguur afgesloten nadat twee vrachtwagens met elkaar in botsing waren gekomen. Dat heeft de politie gemeld.

De twee mannen raakten door het ongeluk allebei bekneld. De politie kan verder nog niets zeggen over de toestand van de chauffeurs of de toedracht van het ongeval.

Als gevolg van de botsing vormde zich bij de afslag Someren al snel een file. Deze had rond één uur een lengte van meer dan zes kilometer.

De politie vermoedt dat het tot laat in de middag gaat duren voordat de weg weer vrijgegeven kan worden. De ANWB raadt automobilisten richting Rotterdam en Utrecht aan om te rijden over de A73 via Nijmegen.
© ANP

Bron: NU.nl (http://www.nu.nl/algemeen/2021904/twee-vrachtwagens-botsen-a67-afgesloten.html)


JelZo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,258
  • Brandweerman / Brandweerduiker
    • JelZo Fotografie
Reactie #1135 Gepost op: 13 juni 2009, 14:28:48
Politie pakt drugshandelaren op
Assen, 13-06-2009 • Met de aanhouding van twaalf verdachten en de inbeslagneming van drugs met een straatwaarde van ongeveer twintigduizend Euro heeft de politie een Asser drugsnetwerk opgerold. Zeven verdachten zitten nog vast.

Op dinsdag 26 mei vonden invallen plaats op zes adressen in Assen. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden. Later zijn in het onderzoek nog zes verdachten aangehouden waarmee het totaal op twaalf verdachten komt in deze zaak. Bij de invallen zijn ongeveer driehonderd gram cocaïne en honderd gram heroïne in beslag genomen. Verder is een bedrag aan contanten van enkele duizenden Euro’s in beslag genomen en drie auto’s waarvan gebruik werd gemaakt.

Eerder dit jaar zijn invallen gedaan in twee panden waar de buurt overlast van de drugshandel ondervond. Dat was in de Talmastraat en de Oldengaardestraat. Na deze invallen is een vervolgonderzoek gestart waarbij een drugsnetwerk in Assen in kaart is gebracht. Bij de invallen op 26 mei heeft de politie zich direct gericht op de top van deze organisatie. Deze bestond uit vier jongemannen uit Assen, in de leeftijd van 21 tot 24 jaar. Zij zijn op die dag aangehouden. Daarnaast zijn twee straatdealers, 22 en 35 jaar oud, aangehouden, ook afkomstig uit Assen.

Deze zes verdachten zijn op 11 juni voor de Raadkamer geweest en daar is besloten dat zij de komende negentig dagen vast blijven zitten. Een derde dealer uit dit netwerk, die later is aangehouden, betreft een 21-jarige Assenaar. Hij zit ook nog vast en gaat volgende week naar de Raadkamer. De overige aangehouden verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek bevindt zich in de afrondingsfase, wat betekent dat het dossier binnenkort naar het Openbaar Ministerie gaat.

Bron: Politie.nl (http://www.politie.nl/drenthe/nieuws/090613politiepaktdrugshandelarenop.asp)


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1136 Gepost op: 13 juni 2009, 19:20:44
Citaat
11:45:50 13-06-09  GROUP-1 PRIO 1 : Aanrijding letsel (soort voertuig: vrachtauto) (beknelling: ja) A67 L 38,8 AST : 839 878 870 821
   1104767 BRW Brabant-Zuidoost (OvD Deurne - Asten - Someren)
   1105120 BRW Asten (Bemanning HV Ploeg A)
   1105121 BRW Asten (Bemanning HV Ploeg B)
   1105149 BRW Asten (Korpsalarm)
   1105198 BRW Asten (Lichtkrant)
   1108898 BRW Helmond (Centrum) (Lichtkrant)


Twee vrachtwagens botsen, A67 afgesloten

Uitgegeven: 13 juni 2009 13:26
Laatst gewijzigd: 13 juni 2009 15:46

SOMEREN - De A67 van Venlo naar Eindhoven is zaterdag enige tijd afgesloten geweest, nadat twee vrachtwagens met elkaar in botsing waren gekomen. Door het ongeval vielen geen gewonden, meldde de politie.
 
Als gevolg van de botsing vormde zich bij de afslag Someren een file van zo'n zeven kilometer. Rond drie uur werd de weg weer vrijgegeven.

http://www.nu.nl/algemeen/2021904/twee-vrachtwagens-botsen-a67-afgesloten.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1137 Gepost op: 13 juni 2009, 20:30:17
Tiener loopt rookvergiftiging op bij brand

zaterdag 13 juni 2009 15:58

(Novum) - Een tiener heeft zaterdagochtend in Etten-Leur rookvergiftigingsverschijnselen opgelopen nadat een brand woedde in een woning. De politie meldt dat zij voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.

De brand werd rond 08.30 uur ontdekt in een woning aan de Liesbosweg. Het vuur was ontstaan op de bovenverdieping, waar de wasmachine stond. De politie denkt dat de brand een technische oorzaak heeft. De bewoner en zijn buurman probeerden zelf nog het vuur te blussen, maar moesten door de hevige rookontwikkeling naar buiten vluchten. De brandweer bluste de brand uiteindelijk.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel.htm?contentid=237141


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1138 Gepost op: 13 juni 2009, 22:17:50
Achttien jaar geëist voor moord en brand Den Haag

(Novum) - Tegen een 40-jarige man is vrijdag achttien jaar celstraf geëist voor een moord in Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op 4 januari een 41-jarige man te hebben doodgestoken in een woning in de Kaapstraat in Den Haag. Daarna zou hij het huis in brand hebben gestoken. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

print stuur artikel door

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats sprak enige dagen later twee agenten aan die langs het bushokje reden waarin hij zat. Tegenover hen bekende hij de moord.

Tijdens verhoren verklaarde de man dat hij een kamer huurde in dezelfde woning als het slachtoffer. Hij had al langere tijd ruzie met de huurbaas. Die had hem laten weten dat de verdachte per 1 januari moest vertrekken omdat hij zijn rekeningen niet betaalde en voor geluidsoverlast zorgde.

De verdachte vertrok echter niet en kwam er op 4 januari achter dat hij het huis niet meer in kon. Het latere slachtoffer was een andere huurder. Hij weigerde de deur open te doen, waarna de verdachte via een balkon van de buren de woning toch wist binnen te dringen. Daar kregen de twee ruzie. Toen het slachtoffer de man in het Arabisch uitschold pakte hij een mes en stak het slachtoffer neer. Vervolgens stichtte hij brand en verliet de kamer. Volgens de verdachte handelde hij uit zelfverdediging.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2786061.ece/Achttien_jaar_geeist_voor_moord_en_brand_Den_Haag.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1139 Gepost op: 13 juni 2009, 23:36:39
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4156934/__Buurtbewoners_temmen_studenten__.html

za 13 jun 2009, 23:07  | 0 reacties | lees voor
Buurtbewoners temmen studenten
Van onze correspondent

Emmen -  Buurtbewoners in Emmen en Stiens hebben eigenhandig een einde gemaakt aan overlast in hun wijk.

In Emmen vierden meer dan honderd studenten feest op een pleintje bij hun campus. De jongeren maakten zo veel lawaai, dat enkele omwonenden in actie kwamen en de draden van de muziekinstallatie lostrokken. Agenten hebben de feestvierders vervolgens bevolen hun avond binnen voort te zetten.

Enkele inwoners van het Friese gehucht Stiens hebben vier baldadige kinderen in de kraag gevat die met bakstenen gooiden. De buurtbewoners hebben de minderjarige raddraaiers vervolgens aan de politie overgeleverd.