Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 559132 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

mon3aantje

  • Inspecteur, Politie eenheid Den Haag
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 670
Reactie #1180 Gepost op: 19 juni 2009, 11:15:45
Brandweer blijft bij brand buiten Wasbeek
Gepubliceerd op 18 juni 2009, 17:20
Sassenheim -  
Mocht er brand uitbreken in het Sassenheimse sportcomplex Wasbeek, dan gaat de brandweer er niet naar binnen. De brandweer vreest in dat geval voor instorting omdat de brandcompartimentering niet goed is aangelegd.

De gemeente Teylingen moet voor 80.000 euro maatregelen nemen. Bij het verbeteren van de brandveiligheid van sportcomplex Wasbeek in 1999 zijn er fouten gemaakt.

http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/duinenbollen/article4838381.ece/Brandweer_blijft_bij_brand_buiten_Wasbeek


Gast48368

  • Gast
Reactie #1181 Gepost op: 19 juni 2009, 13:13:08
'Man verwondt wielrenners opzettelijk met graafbak'

Uitgegeven: 19 juni 2009 12:12
Laatst gewijzigd: 19 juni 2009 12:18

HELLEVOETSLUIS - Een graafmachinist uit Hellevoetsluis heeft een verkeersruzie met enkele wielrenners proberen te beslechten door rond te draaien met de graafbak van zijn voertuig.
 
Twee personen raakten daardoor lichtgewond, meldde de politie vrijdag.

De ruzie ontstond op de Vingerlingseweg in Hellevoetsluis.



 
Volgens de wielrenners bleef de 44-jarige bestuurder van de graafmachine op het midden van de weg rijden, waardoor de groep fietsers moest uitwijken in de berm.


Aangehouden

De wielrenners haalden daarop verhaal. De machinist begon volgens de fietsers vervolgens zijn graafbak in de rondte te draaien. De politie heeft de man aangehouden.

© ANP  


 :o :o :o :-X


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1182 Gepost op: 19 juni 2009, 15:39:34
Overval Groningen opgelost met Google Street View
vrijdag 19 juni 2009 14:00

De politie in Groningen heeft met behulp van Google Streetview een overval opgelost. Op een foto in Google Maps is te zien hoe twee broers bij een 14-jarige jongen lopen, die ze enkele momenten later zullen overvallen. Dat meldt de politie in Groningen vandaag.

Dankzij de beelden op internet kon de politie in Groningen deze week twee 24-jarige broers (een tweeling) die worden verdacht van de straatroof, oppakken. De mannen beroofden de jongen van 165 euro en een mobiele telefoon.


Twee verdachten bij de 14-jarige jongen

Ontdekt
De overval had in september vorig jaar plaats in de Merwedestraat in Groningen. In maart ontdekte het slachtoffer dat de beelden op Google Street View stonden en hij nam contact op met de politie.

Volgens de politie is er vlak voor de overval een foto gemaakt waarop zowel de twee verdachten als het slachtoffer staat afgebeeld.

Omdat de gezichten van de drie onherkenbaar waren gemaakt, nam de politie contact op met het hoofdkantoor van Google in Amerika, waarna begin deze maand de originele foto werd toegestuurd.

Verduisterd
Eén van de verdachten werd hierop door een rechercheur herkend. Omdat het om een tweeling gaat, werd snel duidelijk dat de andere verdachte zijn broer moest zijn.

De tweeling gaf toe dat zij op de bewuste foto staan, maar ontkende de overval te hebben gepleegd. Wel bekende één van de broers dat hij geld van de jongen had verduisterd.

Eén van de twee broers is alweer op vrije voeten, de ander zit nog vast omdat hij een openstaande boete niet kon betalen. De twee worden binnenkort voorgeleid.

Luister naar de politiewoordvoerder op RTV Noord
Samen sterk in de hulpverlening!


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1183 Gepost op: 19 juni 2009, 17:03:56
Hardleerse Pool is rijbewijs kwijt

Driebergen.
Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft gistermiddag zijn
rijbewijs moeten inleveren, nadat de politie hem binnen
een etmaal 2 keer had betrapt op rijden met een flinke slok op.
De 39 jarige chauffeur werd woensdag aangehouden op de A16.
Hij had vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed
en kreeg een boete van 1700 euro, die hij meteen betaalde.
Gisteren werd hij opnieuw beschonken aangehouden.

Bron± de Stentor vrijdag 19 juni 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


Dick_

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 559
Reactie #1184 Gepost op: 19 juni 2009, 23:25:50
Politie lost schot bij verkeerscontrole

ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagmiddag bij een verkeerscontrole in de Rotterdamse wijk Beverwaard een waarschuwingsschot gelost, nadat een agent door twee jongens werd belaagd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Een 15-jarige jongen werd tijdens de controle gevraagd zijn scooter op een rollerband te zetten. Hij weigerde en zijn 18-jarige broer die in de buurt was, begon zich met de zaak te bemoeien.

Daarbij viel de agent van zijn motor, waarna hij een waarschuwingsschot loste.

De twee werden uiteindelijk ingerekend na een achtervolging. Ze hadden zich verstopt in een flat. Omdat de twee zich verzetten, gebruikte de politie pepperspray.

Bron www.nu.nl

p2kflex
17:01:07 19-06-09-ALPHA-Politie geeft waarschuwingsschot bij verkeerscontrole Beverwaard rd. 2 arrest.
1430020Politie Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (Persalarm)


strongbow

  • Iets met een grote gele bus
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 879
  • Don't worry, be happy!
Reactie #1185 Gepost op: 20 juni 2009, 10:32:39
3 pakketjes tot ontploffing gebracht...

Naaldwijk 20 juni - Het ziet er naar uit dat de Westlandse bommenmaker weer actief is geworden. Zaterdagmorgen, even na middernacht werd zowel de brandweer als de ambulance dienst opgeroepen voor een melding aan de van der Hoevenstraat in Naaldwijk. Eerder die dag was de politie getipt.

In een woning in Naaldwijk zouden zich verdachte chemische stoffen bevinden. Deze zijn bij de inval ook daadwerkelijk gevonden. Volgens omwonenden zou het hier gaan om dezelfde man als waar in November 2007 in Honselersdijk ook explosieven waren gevonden. Toen moest de Hofstraat worden ontruimd en haalde dit zelfs de landelijke pers.
De politie zette uit voorzorg de gehele buurt af, omwonenden werden dit maal niet geavacueerd. Ook de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) was ter plaatse. Uiteindelijk zijn door de EOD rond 3:00 3 pakketjes tot ontploffing gebracht. Dit resulteerde voor één van de pakketjes tot een harde knal die in de wijde omgeving te horen was.

www.westlanders.nu
Rust zal je redden....  BLS/AED/PBLS instructeur


Kolkkie

  • Verzorgende-IG i.o., Sportmasseur, EHV-er, Fotograaf (niet-HV)
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #1186 Gepost op: 20 juni 2009, 21:48:08
Serie autobranden in Apeldoorn

APELDOORN - In Apeldoorn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes auto's uitgebrand. Alle auto's stonden in Apeldoorn-Zuid.

Op het Magistratenveld gingen twee wagens in vlammen op. De andere branden waren op de Carrouselweg, de Zilverweg, de Reigersweg en de Talingweg. Aan de Laan van de Mensenrechten vatte een reclamedoek vlam dat aan een pand ging. Ook afval werd in brand gestoken.


Sommige auto's werden aangestoken met behulp van karton en kranten.


Omroep Gelderland
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1187 Gepost op: 20 juni 2009, 21:51:05
Asbest vrijgekomen bij brand Gilze

door Henk van Ingen. zaterdag 20 juni 2009 | 12:11 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 20 juni 2009 | 21:32

Tekstgrootte  

GILZE Bij een brand in schuren aan de achterzijde van twee woningen aan de Oranjestraat in Gilze is zaterdagmorgen asbest vrijgekomen. Het bedrijf Urico uit Uden is de hele dag bezig geweest met het verwijderen van vrijgekomen delen van deze kankerverwekkende stof.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand waarbij een camper, twee schuren en een auto werden vernield. Een politiewoordvoerder sluit brandstichting niet uit. “Een paar dagen geleden zijn al twee auto’s in de directe omgeving in vlammen opgegaan. Ook een caravan werd ongeveer twee weken geleden aangestoken. Reden voor ons een onderzoek in te stellen.”

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Een pony die in een van de schuren stond, kon te nauwer nood bevrijd worden. Een aantal tuinen, dakgoten en de aan de tuinen aangrenzende straat Achter de Tuintjes raakte besmet met asbest. Het gebied werd afgezet. De gemeente Gilze en Rijen verspreidde brieven onder de bewoners. Daarin werd opgeroepen het afgezette terrein niet te betreden. “Zolang het asbest niet kapot getrapt en gereden wordt, is er geen gevaar voor de gezondheid”, aldus een gemeentewoordvoerder. Burgemeester Rene Roep is zaterdagmorgen bij de getroffen bewoners langs geweest en trakteerde hen op warme worstenbroodjes.

http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/5143083/Asbest-vrijgekomen-bij-brand-Gilze.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1188 Gepost op: 20 juni 2009, 21:52:48
Pyromaan teistert De Bilt

Publicatie: 16/06/09 08:30 Laatst gewijzigd: 16/06/09 09:13

De Bilt lijkt te worden geteisterd door een pyromaan. Binnen een etmaal kreeg het Utrechtse dorp te maken met vier branden.


http://www.hartvannederland.nl/item/23824/Pyromaan_teistert_De_Bilt_

Opnieuw brand in De Bilt

DE BILT - In De Bilt heeft zaterdagochtend een grote schuurbrand gewoed, aan de Holle Bilt net buiten de bebouwde kom van het dorp.
 
In de nacht van maandag op dinsdag rukte de brandweer in De Bilt ook al uit voor branden, toen in de bibliotheek en een daarboven gelegen dansschool. Ook enkele auto’s brandden uit.

In het onderzoek naar deze branden houdt de politie rekening met brandstichting. Of er bij de brand van zaterdagochtend vroeg ook opzet in het spel is, moet onderzoek door de recherche uitwijzen.

De brandweer De Bilt werd vanochtend bijgestaan door korpsen uit Bilthoven en Groenekan. De melding kwam binnen rond halfvijf. Omdat de brand snel groot werd, werden ook de brandweer in Houten en Amersfoort opgeroepen. Zij keerden echter terug naar de kazernes zonder nog in actie te hoeven komen. Voorkomen kon worden, dat de vlammen oversloegen naar belendende percelen.

In de houten schuur aan de Holle Bilt stonden spullen als tuinmeubilair, barbecues en openhaard hout. Ook een carport en twee personenautos werden in de as gelegd. Er is niemand gewond geraakt.

http://www.ad.nl/utrecht/oost/3305913/Opnieuw_brand_in_De_Bilt.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1189 Gepost op: 21 juni 2009, 16:10:01
Open Podium afgelast na brand in transformator

Heerlen - Het Open Podium dat voor zondagmiddag gepland stond in Theater Heerlen gaat niet door. Dit heeft de gemeente Heerlen bekend gemaakt.

Het evenement is afgelast nadat er zondagochtend brand heeft gewoed in de transformator in de kelder van het theater. Het is niet mogelijk om de stroomvoorziening tijdig te herstellen en daarom is besloten het evenement niet door te laten gaan.

Tijdens de 2e editie van het Open Podium zouden ruim 50 verenigingen uit Heerlen zich aan het publiek presenteren op het gebied van muziek, dans en sport.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/98781