Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546306 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1230 Gepost op: 29 juni 2009, 17:44:08


Loodsbrand bij Sierk Idsardi Twijzel

maandag 29 juni 2009 Twijzel

In een loods achter het pand van Sierk Idsardi Vloeren & Wonen is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. De brand, in het pand aan de doorgaande weg van Twijzel, werd door een voorbijganger gezien en meteen werd de brandweer rond 6.00 uur gealarmeerd. Bij de aankomst bleek de achterste loods in vuur en vlam te staan. De rook trok door het gehele pand tot in de showroom.

Video http://www.waldnet.nl/wn/videonieuws/242/Bedrijfsbrand_bij_Sierk_Idsardi_in_Twijzel.html

Foto's op http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/25481/Brand_in_loods_achter_Sierk_Idsardi.html

Brandweer rukt tweemaal uit voor grote brand

maandag 29 juni 2009 15:24
Waardeer:   1 stem   Reageer  Bekijk reacties (0)

Twijzel - Bij een grote brand in Twijzel op maandag 29 juni is het bedrijfspand van Sierk Idsardi Vloeren & Wonen volledig verwoest. Er was geen risico voor de volksgezondheid en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op. Vanwege de hevige rookontwikkeling is een nabijgelegen basisschool gesloten en zijn de kinderen en leerkrachten naar huis gegaan.



 Foto: Hielke Weening | Bekijk alle 3 foto'sDe brand ontstond ’s ochtends rond zes uur in een voorraadloods van het bedrijf. In eerste instantie was sprake van slechts een kleine brand. De brandweer van Buitenpost, die snel ter plaatse was, had het vuur vlot onder controle. Het gebouw was verder nog in tact.
Rond 9.00 uur voerde brandweer een inspectie uit van het pand waaruit bleek dat alle brandhaarden waren gedoofd. Bij deze inspectie werd onder andere gebruik gemaakt van warmtedetectie camera’s.

Rond 10.30 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken. Er woedde in hetzelfde pand een grote uitslaande brand, waarbij veel rook vrij kwam. De brandweer kon niet voorkomen dat het volledige pand uitbrandde. Rond 13.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan was om 09.00 uur, 10.30 uur en rond 13.00 uur in Twijzel aanwezig om zich persoonlijk van de situatie op de hoogte te stellen. Hij sprak met de eigenaar van het bedrijf, aan wie hij zijn medeleven betuigde.

Omdat mogelijk sprake is van brandstichting zal de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. In een schuur van een naastgelegen pand werd tijdens de bluswerkzaamheden bij toeval een kleine hennepplantage ontdekt.

Bij de bestrijding van de brand werd de brandweer uit Buitenpost geassisteerd door de korpsen van Drogeham, Zwaagwesteinde en Dokkum. In totaal waren 30 brandweerlieden betrokken bij de bluswerkzaamheden. Er werden een hoogwerker, vier tankautospuiten en divers klein materieel ingezet. De doorgaande provinciale weg door Twijzel moest worden afgezet en het verkeer werd omgeleid.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/99205/Brandweer_rukt_tweemaal_uit_voor_grote_brand.html


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1231 Gepost op: 29 juni 2009, 17:47:36
Agent waterpolitie lost twee waarschuwings-schoten

Amsterdam - Een agent van de Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee waarschuwingsschoten moeten lossen om zich een dronken man van het lijf te houden.

Dat gebeurde op het Noordzeekanaal toen de politieman een sloep met zes mensen erin controleerde en de schipper hierbij door het lint ging. Personeel van de Haven Amsterdam had de schipper van de sloep al gewezen op zijn gevaarlijk vaargedrag, maar de schipper negeerde de aanwijzingen en voer door richting IJmuiden. Daarop werd de Waterpolitie gewaarschuwd.

Een brigadier ging toen (rond 2.30 uur) met zijn snelle motorboot ter plaatse en sommeerde, cq vorderde de schipper om de boot stil te leggen, maar deze weigerde dat. Vervolgens gebruikte de politieman zijn pepperspray tegen de schipper.

Vervolgens sprong de schipper bij de politieman aan boord en ontstond er een worsteling, waarbij de schipper bovenop de politieman sprong en hem bij zijn keel greep. De politieman was toen genoodzaakt zijn dienstpistool te trekken en twee waarschuwingsschoten te lossen. Hierop liet de man los en kon hij geboeid worden.

Ter hoogte van het pont Buitenhuizen is de man aan wal gebracht en naar het politiebureau overgebracht, daar is hij ingesloten en in verzekering gesteld. Het gaat om een 37-jarige Haarlemmer, die onder meer bedreiging, mishandeling en verzet bij aanhouding ten laste wordt gelegd. De andere 5 inzittenden van de sloep konden in de consternatie met de boot ontkomen, naar hen wordt een nader onderzoek ingesteld. De politieman raakte licht gewond als gevolg van de worsteling.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/99143/Agent_waterpolitie_lost_twee_waarschuwings-schoten.html


Kaktus

  • Verpleegkundige
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 158
Reactie #1232 Gepost op: 30 juni 2009, 08:14:53
Airbus met 150 inzittenden crasht bij Comoren

Uitgegeven: 30 juni 2009 06:34
Laatst gewijzigd: 30 juni 2009 08:10

MORONI - Een Airbus A-310 van de Jemenitische vliegmaatmaatschappij Yemenia met ongeveer 150 mensen aan boord is dinsdagochtend vroeg gecrasht bij de eilandengroep Comoren voor de Afrikaanse oostkust.
 
Dat meldden Comorese autoriteiten. Het is onduidelijk of er overlevenden zijn.

Het ongeval zou vijftien minuten voor de landing op het vliegveld van de luchthaven van de hoofdstad Moroni hebben plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de nationale luchtvaartmaatschappij uit Sanaa in Jemen.

Het vliegtuig kwam uit Parijs en vloog via Marseille en Sanaa in Jemen naar Moroni. Aan boord bevonden zich Fransen en veel in Frankrijk wonende Comorezen, aldus de functionaris.

Het toestel is in zee terecht gekomen, in de buurt van het hoofdeiland Grande Comore. De exacte locatie van de crash is onduidelijk.

Ethiopian Airlines

In 1996 stortte een gekaapt vliegtuig van Ethiopian Airlines bij de Comoren in zee. Van de 175 inzittenden kwamen 125 mensen om het leven.

Madagaskar

De Comoren liggen ten noordwesten van Madagaskar in de Indische Oceaan. De eilandengroep bestaat uit drie vulkanische eilanden en een aantal zeer kleine eilanden.

De totale oppervlakte van de Comoren is ongeveer 1900 vierkante kilometer, dat is ongeveer de helft van het Spaanse eiland Mallorca.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #1233 Gepost op: 30 juni 2009, 09:32:02
Vreemdgaan aan 't licht bij bevalling

door Martijn Koolhoven
DEN HAAG -  Een inwoonster van Wassenaar heeft onlangs tegenover haar man letterlijk kleur moeten bekennen. Haar eveneens Nederlandse blanke echtgenoot was in het Haagse Bronovo-ziekenhuis getuige van de bevalling van zijn vrouw.
 
Echter, in plaats van een blanke baby, schonk ze hem tot zijn grote verbazing een diep donker kindje. Direct na de bevalling moest de overspelige Wassenaarse volgens getuigen met schaamrood op haar kaken bekennen dat haar echtgenoot niet de biologische vader was van het zojuist geboren kind. Ze bleek negen maanden eerder een slippertje te hebben gemaakt met een negroïde man.

Affaire

Zowel bij de kersverse 'vader' als bij de families van de twee echtelieden is het nieuws volgens directbetrokkenen als een bom ingeslagen. Een goede bekende van de familie zegt: "Hij was echt verbijsterd. Zijn vrouw kon niet anders dan de hele affaire opbiechten." De bedrogen echtgenoot zou inmiddels zijn koffers hebben gepakt. Een medewerker van het Bronovo-ziekenhuis bevestigt het verhaal, maar verwijst voor verder commentaar door naar de woordvoerster van het hospitaal. Deze liet zich ontvallen dat ze al eerder vragen had gehad over de zaak, maar wil er verder niet op ingaan.

eeeeehhhhhh foutje bedankt
 ;D ( weet het is niet leuk , maar grappig wel )


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1234 Gepost op: 30 juni 2009, 09:45:56
Vreemdgaan aan 't licht bij bevalling
.............
eeeeehhhhhh foutje bedankt
 ;D ( weet het is niet leuk , maar grappig wel )

Ik heb het te doen met de echtgenoot van de vrouw.. is hij waarschijnlijk blij dat ze een kindje krijgen is hij niet van hem!
Dat is wel pijnlijk  :o :)
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


grizz

  • Senior GGP, Senior OC, opstapper KNRM Andijk
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,000
  • Niets is onmogelijk
Reactie #1235 Gepost op: 30 juni 2009, 09:56:50
Ik heb het te doen met de echtgenoot van de vrouw.. is hij waarschijnlijk blij dat ze een kindje krijgen is hij niet van hem!
Dat is wel pijnlijk  :o :)

pijnlijk zeker.... ik had haar de koffers laten pakken... gaat ze maar lekker bij dat slippertje wonen....
Ik breng altijd mijn eigen schoenen thuis.....


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1236 Gepost op: 30 juni 2009, 09:58:36
pijnlijk zeker.... ik had haar de koffers laten pakken... gaat ze maar lekker bij dat slippertje wonen....

Precies, Het is dr eigen fout.
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Kaktus

  • Verpleegkundige
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 158
Reactie #1237 Gepost op: 30 juni 2009, 15:35:00
Kind overleeft vliegramp Comoren  
Uitgegeven: 30 juni 2009 11:50
Laatst gewijzigd: 30 juni 2009 14:47

SANAA/ PARIJS/ MORONI - Reddingswerkers hebben dinsdag voor de kust van de Comoren een overlevende van de vliegtuigcrash gered uit de Indische Oceaan. Volgens persbureau AP gaat het om een kind.
 
Dat maakte een medewerker van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia bekend. De nationaliteit en het geslacht van de overlevende zijn nog onbekend.

Volgens de Comorese autoriteiten zijn inmiddels zeven lichamen uit het water gehaald. De zoektocht wordt bemoeilijkt door een ruwe zee en harde wind.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner condoleerde de families en geliefden van de slachtoffers.

De Franse president Nicolas Sarkozy gaf het Franse leger opdracht alles te doen om bij de zoektocht te helpen.


Gebreken

Franse transportautoriteiten (DGAC) hebben in 2007 meerdere gebreken geconstateerd aan de Airbus van Yemenia. De Fransen hielden het luchtvaartbedrijf nauwlettend in de gaten, liet de Franse minister van Transport, Dominique Bussereau, dinsdag weten.

"De DGAC constateerde een aantal gebreken bij de A310", aldus Bussereau. "Sindsdien is het toestel niet naar Frankrijk teruggekeerd."


Controles

Volgens de bewindsman stond het bedrijf niet op de zwarte lijst, maar werd Yemenia wel onderworpen aan strengere controles. Het veiligheidscomité van de Europese Unie zou binnenkort met de luchtvaartmaatschappij spreken.

De Airbus was negentien jaar oud. Het toestel was sinds 1999 in handen van Yemenia en had ruim 17.000 vluchten gemaakt. Het vliegtuig kan maximaal 220 passagiers vervoeren.

De eerste Airbus van het type 310-300 is in 1985 in gebruik genomen. Sindsdien zijn wereldwijd 214 exemplaren ingezet.

© ANP/NU.nl  

http://www.nu.nl/algemeen/2032659/kind-overleeft-vliegramp-comoren.html


q300r_bc2

  • Gast
Reactie #1238 Gepost op: 30 juni 2009, 17:02:34
Auto bungelt aan Haringvlietbrug



Vanochtend balanceerde een auto op de rand van de Haringvlietbrug in de A29 tussen Rotterdam en Bergen op Zoom. De brug stond open. De bestuurder reed door rood en was onder de slagbomen door gereden. Ze wilde omkeren, maar bleef vastzitten.

HondDe vrouw kon op tijd uit de wagen komen en kwam met de schrik vrij, maar er zat nog een hond in de auto. Ook die werd ongedeerd uit de auto gehaald. De brug werd langzaam gesloten en de auto werd weer op zijn wielen gezet. Er was alleen wat schade aan de onderkant van de auto.

Files
Door het voorval stonden aan beide kanten van de brug files. De Haringvlietbrug, tussen het Hollandsch Diep en het Haringvliet is 1200 meter lang en één van de langste bruggen van Nederland.  

Bron: NOS.nl


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #1239 Gepost op: 30 juni 2009, 18:24:20
'Te weinig medische hulp bij ramp'
Uitgegeven: 30 juni 2009 17:44
Laatst gewijzigd: 30 juni 2009 17:44

DEN HAAG - Medische hulpdiensten kunnen een grote ramp niet aan. In geen enkele regio in Nederland zijn er in zo'n geval genoeg medici beschikbaar. Vooral 's nachts zijn er bovendien te weinig ambulances om zwaargewonden snel naar ziekenhuizen te vervoeren.
 
Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid. Geen enkele regio kan op medisch gebied zelfstandig een grote ramp behappen.

De samenwerking tussen regio's schiet bovendien tekort. Sommige regio's hebben geen afspraken met omringende gebieden over het verlenen van bijstand.
 
Ook werkt bijna niemand met een systeem om een actueel overzicht bij te houden van alle slachtoffers.


Regio's

De geneeskundige hulpdiensten (GHOR) zijn onderverdeeld in 25 regio's. Slechts zes daarvan hebben genoeg ambulances om 's nachts in het eerste uur na een ramp 25 zwaargewonden te vervoeren.

Andere regio's hebben daar vele uren voor nodig, waardoor de kans op overlijden flink toeneemt.

© ANP