Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 560051 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1240 Gepost op: 30 juni 2009, 19:20:34
Bromfietsers van de A9 gehaald
Hoofddorp

De politie heeft vandaag twee dronken jongens van 17 op een bromfiets van de snelweg A9 bij Amstelveen gehaald.

De agenten grepen in na telefoontjes van ongeruste mensen. De bestuurder uit Badhoevedorp moest zijn bromfietscertificaat inleveren. Hij kreeg een prent voor rijden onder invloed en voor het rijden op de snelweg met een brommer.

Zijn bijrijder, eveneens uit Badhoevedorp, zat om nog onbekende reden helemaal onder het bloed. Deze jongen ging ook op de bon voor openbare dronkenschap.

www.rtvnh.nl

 ;)
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1241 Gepost op: 30 juni 2009, 20:02:18
Politie verijdelt ontvoering met file

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond de ontvoering van een 27-jarige Rotterdamse vrouw voorkomen die op de Eerste van der Kunststraat in Den Haag in een auto was getrokken.
 
Na een melding van getuigen dat er in de straat een ontvoering had plaatsgevonden zette de politie alle surveillancewagens in de regio in om de ontvoerders te pakken te krijgen. Ook andere politiekorpsen in de omgeving werden ingelicht.

Op Rijksweg A4 zag een politie-eenheid de ontvoerders rijden. Om hen tot stilstand te dwingen creëerde de politie een file door rijstroken af te sluiten.

Toen de wagen met daarin de ontvoerders eenmaal in de file stond, konden de vier ontvoerders worden opgepakt. Het ging om drie Amsterdammers en een Hagenaar (17-22). De ontvoerde vrouw kon tijdens de actie worden bevrijd.

Volgens een woordvoerder van de politie Haaglanden is de ontvoering mogelijk drugsgerelateerd. "Wat er precies aan de hand is, onderzoeken we nog.''

http://www.ad.nl/denhaag/3325128/Politie_verijdelt_ontvoering_met_file.html

Politiemacht op been bij ontvoering

DEN HAAG - Op het hoogtepunt van de zoektocht naar de ontvoerders van een 27-jarige Rotterdamse had Polite Haaglanden zaterdag negentien eenheden ingezet.
 
Uiteindelijk wist Haaglanden de verdachten met hulp van het Ministerie van Rijkswaterstaat en andere politiekorpsen op te lossen. Om een file te creëren liet Rijkswaterstaat matrixborden boven Rijksweg A4 richting Amsterdam op 50 kilometer per uur zetten. De ontvoerders kwamen vast te zitten in het verkeer, waarna de politie de ontvoerders inrekenden en het slachtoffer bevrijdde. Volgens de politie is de zaak mogelijk drugsgerelateerd.

http://www.ad.nl/denhaag/stad/3328290/Politiemacht_op_been_bij_ontvoering.html


Viagra reclame verwijderd, denk dat je iet wat veel gekopieërd had ;D Mod. JR88


q300r_bc2

  • Gast
Reactie #1242 Gepost op: 30 juni 2009, 22:14:40
'Te weinig medische hulp bij ramp'

Link naar het persbericht van de IOOV zelf, met op die pagina ook een link naar het rapport zelf: Geneeskundige hulpverlening bij rampen moet beter


mon3aantje

  • Inspecteur, Politie eenheid Den Haag
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 670
Reactie #1243 Gepost op: 30 juni 2009, 23:00:35


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1244 Gepost op: 1 juli 2009, 08:58:07
AOW uitkering stopt in gevangenis.

Den-Haag.
Gevangenen van 65 jaar en ouder kunnen vanaf
vandaag fluiten naar hun AOW uitkering.
De Eerste Kamer ging gisteren akkoord met een
wetsvoorstel van Staatssecretaris Jetta Klijnsma.
De AOW wordt voortaan een maand na aanvang
van de detentie stopgezet.
Voor de ongeveer 120 65-plussers die nu al in
de gevangenis zitten, komt een overgangsregeling.

Bron: de Stentor woensdag 1 juli 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1245 Gepost op: 1 juli 2009, 09:05:20
Advocaat mag worden geweerd bij verhoor.

Den-Haag.
Advocaten hoeven niet te worden toegelaten tot
het politieverhoor van hun cliënt.
Dat besloot de Hoge Raad gisteren in drie zaken.
In deze kwesties werd een beroep gedaan op een
arrest van het Europese Hof voor de rechten van de Mens.
De Hoge Raad vindt dat in dit arrest niet gelezen kan worden
dat de advocaat het politieverhoor moet kunnen bijwonen.

Bron: De Stentor woensdag 1 juli 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #1246 Gepost op: 1 juli 2009, 09:37:35

Foto: Michel van Bergen

Duitse politieagenten surveilleren door Zandvoort

Zandvoort - Mensen die de komende week de badplaats Zandvoort bezoeken moeten niet raar opkijken als ze daar Duitse agenten aantreffen. Deze hele week lopen er 2 aspirant agenten van onze oosterburen stage bij hun Nederlandse collega’s.

De agenten zitten in hun tweede jaar van de opleiding en kunnen door dit programma ervaring in het buitenland opdoen.

Bezoekers aan de badplaats hoeven niet bang te zijn dat de Duitse agenten een boete zullen uitschrijven of iemand in de boeien zullen slaan want daar hebben ze niet de bevoegdheid toe. Het programma is er puur op gericht om ervaring op te doen.

De eerste contacten met Duitse toeristen aan de badplaats waren erg positief. De toeristen waren erg verbaasd hier agenten uit hun eigen land aan te treffen en vonden het prettig hiermee in hun eigen taal te kunnen praten.

In deze eerste dagen zijn de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse politieagenten wel duidelijk geworden. In Duitsland staan de agenten ‘verder’ van het gewone publiek. Op het strand kunnen de Nederlandse agenten rustig een babbeltje met het publiek maken, iets wat in Duitsland duidelijk anders gaat. Verder waren de Duitse agenten verbaasd over hoe men hier met drugs omgaat.

De Duitse agenten zullen nog de hele week in Zandvoort te vinden zijn. De politie in Kennemerland hoopt de komende jaren vaker agenten uit het buitenland te mogen ontvangen om ervaringen uit te wisselen.

Bron en foto's: AB Radio


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1247 Gepost op: 1 juli 2009, 10:16:25
Gaswolk ontsnapt in Beek

Beek - In Beek is dinsdagavond rond kwart voor zes vanavond een gaswolk ontsnapt uit een fabriek voor de fabricage van lijm en latex op waterbasis. De gasuitbraak werd veroorzaakt door een lekkage van het roerwerk in een reactor.

Omdat de fabriek dichtbij de spoorlijn Maastricht-Sittard staat werd het treinverkeer uit voorzorg stilgelegd en trok de brandweer een waterscherm op om het ontsnappende gas te neutraliseren. Niemand raakte gewond bij het incident en er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest. Even voor 20.00 uur was de zaak onder controle en kon het treinverkeer worden hervat.

De gasuitbraak werd ontdekt door het automatische gasdetectiesysteem van de fabriek op het industrieterrein Beekerhoek. De bedrijfsbrandweer van het nabijgelegen Chemelot-bedrijventerrein sloeg meteen alarm en stuurde onder andere gasdetectieploegen op pad om de emissie te meten. Daarbij kon worden vastvgesteld dat de gaswolk het bedrijfsterrein niet verlaten had. De wolk bestond uit een mengsel van vinylacetaat en etheengas. Door zijn hoge soortelijk gewicht sloeg het vinylacetaat vrijwel direct neer en kwam via het rioleringssysteem van de fabriek in een opvangbak terecht, waar het werd afgedekt met een deken van blusschuim. Het etheengas werd binnen de bedrijfshekken gehouden met een watergordijn, terwijl herstelploegen probeerden om het lek in de reactor te dichten.

Er hoefde niemand te worden geevacueerd. Uit veiligheidsoverwegingen zochten enkele tientallen medewerkers van omliggende fabrieken de gasdichte ruimten bij hun fabrieken op. Ook zij konden hun schuilplaats even voor 20.00 uur verlaten. In opdracht van het Openbaar Ministerie heeft het Regionaal Milieu Team van de Regiopolitie Limburg-Zuid een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en de afhandeling van het incident.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/99286/Gaswolk_ontsnapt_in_Beek.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1248 Gepost op: 1 juli 2009, 10:17:48
Dode bij bedrijfsongeval in Venlo

dinsdag 30 juni 2009 23:21

Venlo - Bij een bedrijfsongeval in Venlo is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer was werkzaam bij een bedrijf aan de Deltakade en kwam vast te zitten in een machine, zo meldt de politie.

Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd, maar konden niets meer uitrichten. De forensische ondersteuning heeft een technisch onderzoek ingesteld. Tevens is de arbeidsinspectie ingelicht. Zij zal ook een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval instellen.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/99288/Dode_bij_bedrijfsongeval_in_Venlo.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1249 Gepost op: 1 juli 2009, 10:23:36
Glazenwasser valt van ladder

Publicatie: 30/06/09 17:20 Laatst gewijzigd: 30/06/09 17:23

Een 39-jarige glazenwasser uit Capelle aan den IJssel is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij in Middelburg van zijn ladder viel.

Het ging mis toen hij iets te ver naar voren hing. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Maandag kwam een glazenwasser in Utrecht om het leven nadat hij van zijn ladder viel. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

http://www.hartvannederland.nl/localitem/24500/Glazenwasser_valt_van_ladder

Hoe zijn de regels voor werken op hoogte in de glazenwasser branche?