Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546544 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1250 Gepost op: 1 juli 2009, 10:25:15
en helaas nog een dodelijk bedrijfsongeval

Man overleden na ongeluk met shovel

(Novum) - Een 44-jarige man is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Iets na het middaguur kwam de man tijdens werkzaamheden onder een shovel terecht, meldt de Arbeidsinpectie.

Het terrein van het kolenoverslagbedrijf aan de Hemweg werd opnieuw geasfalteerd. Het dodelijke slachtoffer was de bestuurder van de wals waarmee werd geasfalteerd. Op het moment van de ongeluk liep hij over het terrein en werd overreden door de shovel die was volgeladen met kolen.

Zowel de Arbeidsinspectie als de politie heeft van de officier van justitie opdracht gekregen om het fatale ongeluk te onderzoeken.


Uitgegeven op Dinsdag 30 juni 2009 om 15:49:48

http://binnenland.nieuws.nl/561089/man_overleden_na_ongeluk_met_shovel


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1251 Gepost op: 1 juli 2009, 10:29:11
Weg afgesloten voor brand in huis

De Rijksweg in Malden is maandag aan het begin van de avond enige tijd afgesloten geweest vanwege een brand in een woning.

De brand ontstond rond 18.00 uur in een woning die momenteel niet bewoond is in verband met een renovatie. De Maldense brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

In verband met de bluswerkzaamheden was de Rijksweg enige tijd afgesloten. Dit leverde tijdens de avondspits overlast op voor het verkeer.

Bron: Omroep Gelderland


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1252 Gepost op: 1 juli 2009, 10:30:09
Mogelijk aangestoken brand legt bedrijf in de as

(Novum) - Twee branden hebben een bedrijfspand in het Friese Twijzel maandag volledig in de as gelegd. De politie laat weten dat er waarschijnlijk opzet in het spel is geweest, aangezien er twee keer brand ontstond in hetzelfde gebouw.

In de ochtend woedde er een kleine brand in een voorraadloods van Sierk Idsardi Vloeren en Wonen. Hoewel deze brand rond 09.00 uur geblust was, moest de brandweer anderhalf uur later weer ter plekke komen. Ditmaal kon niet verhinderd worden dat het gebouw volledig uitbrandde.

Volgens de brandweer waren alle brandhaarden na de eerste brand gedoofd. Met warmtedetectoren was het gebouw uitgekamd. De vuurzee die rond 10.30 uur ontstond, was echter zo heftig dat een nabijgelegen basisschool vanwege de rook moest worden gesloten. De gemeente meldt dat er geen slachtoffers van de brand of de rook waren.

In een schuurtje naast het pand dat in lichterlaaie stond, is een kleine wietplantage van ongeveer zestien vierkante meter gevonden. Volgens de politie heeft de plantage niets met de brand te maken. Rond 13.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

http://binnenland.nieuws.nl/560986/mogelijk_aangestoken_brand_legt_bedrijf_in_de_as


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1253 Gepost op: 1 juli 2009, 10:33:05
Café Den Haag verwoest door brand

ANP
Gepubliceerd op 30 juni 2009 07:17, bijgewerkt op 08:19


DEN HAAG -  Een café aan de Buijs Ballotstraat in Den Haag is dinsdagochtend vroeg verwoest door een brand. Drie mensen raakten gewond, meldde de brandweer.

Door de brand moesten elf mensen de bovenliggende woningen verlaten. De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1251809.ece/Cafe_Den_Haag_verwoest_door_brand


IkWilbert

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,495
  • BHV'er
Reactie #1254 Gepost op: 1 juli 2009, 14:50:55
Man overlijdt nadat ambulance weigert te komen

Nederland - door Redactie op 01-07-2009 @ 13:55
 
Justitie onderzoekt de rol van de ambulancedienst in midden-Brabant bij de dood van een 55-jarige man uit Kaatsheuvel. De meldkamer weigerde op 19 juni een ambulance te sturen nadat om spoedeisende hulp was gevraagd. De man overleed later die dag.

Familieleden van de man belden vroeg in de ochtend met het alarmnummer met een verzoek om medische bijstand. Toen die werd geweigerd, herhaalden zij hun verzoek nog enkele keren in latere telefoontjes. Pas enkele uren daarna, toen de man al was overleden, arriveerde een ambulance bij de woning. Politieagenten die na het overlijden arriveerden, troffen de familieleden verbijsterd aan.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie benadrukt dat de ambulancemedewerkers nog niet worden vervolgd. "We willen eerst weten waar het fout is gegaan. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de inhoud van de telefoontjes. Wat werd er precies gemeld? Zou het kunnen dat de ruimte was voor een verkeerde interpretatie?" Over de doodsoorzaak van de man wil het OM niets zeggen.

De GGD midden-Brabant, die de ambulancedienst verzorgt, kon vanochtend nog niet reageren.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/113441/-Man-overlijdt-nadat-ambulance-weigert-te-komen.html


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1255 Gepost op: 1 juli 2009, 16:36:35
Man redt suïcidale vriend
Datum: 01-07-2009 15:54
Bron: Politie Regio Utrecht

--------------------------------------------------------------------------------
 
District Rijn & Venen - Een man heeft in de nacht van dinsdag 30 juni op woensdag 1 juli het leven van zijn vriend gered.

Rond 01.45 uur kreeg een 24-jarige man een smsje. Ondanks het tijdstip, besloot hij hem toch te lezen. In het bericht stond dat een 24-jarige vriend van hem zichzelf door verhanging van het leven zou beroven. De man bedacht zich geen moment, sprong in zijn auto en reed naar de woning van zijn vriend. Hij zag dat er licht brandde, maar er werd niet opengedaan en door de gordijnen achter de voordeur kon hij de gang van de woning niet in kijken. Via de brievenbus lukte het hem het gordijn opzij te schuiven. Toen zag hij dat de vriend zich al verhangen had, maar nog bewoog.

De man probeerde de voordeur in te trappen, maar dat lukte niet. Vervolgens heeft hij een ruit van de deur vernield en kon daarna de deur opendoen. Hij rende naar binnen, tilde het slachtoffer omhoog en schreeuwde vervolgens om hulp. Buren werden wakker van de hulpgeroep en kwamen poolshoogte nemen. De man vroeg hen een mes of schaar te zoeken, zodat zij de kabel door konden snijden. Nadat dit gebeurd was, legden zij het slachtoffer op bed. Hij was korte tijd buiten bewustzijn, maar kwam vervolgens weer bij.

Het slachtoffer is ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij is door agenten naar het politiebureau overgebracht. Daarbij vertelde hij dat hij bewust zijn vriend het smsje had gestuurd, wetende dat het een diepe slaper was en het smsje dus niet zou horen, maar pas de volgende ochtend zou lezen. Het slachtoffer is in het politiebureau door een arts van de crisisdienst onderzocht. De arts vond het niet noodzakelijk dat hij verplicht werd opgenomen. Zijn ouders zijn naar het politiebureau gekomen en hij is met hen meegegaan.
 
www.petershotnews.n


Vooral die laatste twee zinnen, geven maar weer eens aan hoe de geestelijke gezondheidszorg in Nederland in elkaar zit. ::) Hoeveel duidelijker wil je het nog hebben .........l
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1256 Gepost op: 1 juli 2009, 17:45:37
Succesvolle 'groene dag' 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch - Woensdag heeft de politie tijdens een zogenaamde 'groene dag' niet alleen hennepkwekerijen, maar ook een compleet amfetaminelab ontmanteld. Er werden twee aanhoudingen verricht. Tijdens een groene dag wordt door de politie onderzoek gedaan naar aanleiding van vergaarde informatie over met name wietplantages.

Amfetaminelab
In de schuur van een woning aan de Doornikstraat, troffen agenten een compleet ingericht laboratorium aan dat bestemd was voor de vervaardiging van synthetische drugs. Het lab was op dat moment niet in bedrijf. Wel stonden er diverse verpakkingen met chemicaliën, zoals aceton en zoutzuur, die voor deze productie worden gebruikt. Ook in de woning stonden enkele kannen met grondstoffen. Het lab werd door experts voorzichtig ontmanteld. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen. Volgens deskundigen was sprake van een gevaarlijke situatie. Het betreft een tussenwoning in een woonwijk en met name het explosiegevaar tijdens productie was zeer reëel. De 44-jarige hoofdbewoner van de woning meldde zich in de loop van de middag vrijwillig aan het politiebureau. Kennelijk was hem ter oren gekomen dat de politie bij hem binnen was. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Hennepkwekerij in bedrijfspand
In een bedrijfspand aan het Vogelplein vond de politie een zeer professionele hennepkwekerij. Deze was onderverdeeld in meerdere ruimten, waaronder een speciale ruimte voor de kweek van stekken. In totaal werden 9400 planten, waarvan zo'n 7500 stekken, in beslag genomen. Ook alle gebruikte apparatuur werd meegenomen. Een 40-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch, die kennelijk in de plantage aan het werk was, is aangehouden. Zij werd ingesloten. In één van de ruimtes werd gebruik gemaakt van LED-verlichting in plaats van de gangbare assimilatielampen. Kennelijk verbruiken deze aanmerkelijk minder stroom. Aan de effectiviteit ervan wordt door kenners echter nog getwijfeld.

Hennepkwekerijen in woningen
Op een zolder van een woning aan de Willem Barentszstraat stond een hennepkwekerij met ruim 200 planten en in een huis aan de Rijnstraat stonden totaal 490 planten. Op laatstgenoemd adres was de hennep verdeeld over een slaapkamer en de zolder.

De elektriciteit werd op beide adressen buiten de meter om afgetapt. De hoofdbewoner aan de  woning aan de Willem Barentszstraat is ter plaatse gehoord. Op het tweede adres was niemand aanwezig.

Bron : Politie Brabant-Noord


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1257 Gepost op: 1 juli 2009, 17:48:23


ligt pal tegenover de brandweerkazerne


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1258 Gepost op: 2 juli 2009, 08:17:28
Hier lul je je niet uit....     :-X  ::)

'Vrouw moet vreemdgaan bekennen in kraamkamer'
Uitgegeven: 30 juni 2009 11:27
Laatst gewijzigd: 30 juni 2009 11:37

AMSTERDAM - In een ziekenhuis in Den Haag heeft een doorgaans zeer gelukkige gebeurtenis onlangs een bizarre wending gekregen. Een inwoonster van Wassenaar bracht daar een donker kindje ter wereld. Zowel zij als haar echtgenoot zijn echter blank.
 
De overspelige vrouw zou direct na de bevalling tegenover haar man hebben bekend dat zij niet trouw was geweest aan hem, meldt De Telegraaf.

Een negroïde man, met wie de Wassenaarse negen maanden daarvoor seks heeft gehad, bleek de biologische vader.

Verbijsterd

De krant sprak met een goede bekende van de familie over de echtgenoot: "Hij was echt verbijsterd. Zijn vrouw kon niet anders dan de hele affaire opbiechten."
De man zou inmiddels vertrokken zijn bij de kersverse moeder.

Woordvoerster

Tegenover De Telegraaf bevestigde een medewerker van het Bronovo-ziekenhuis dit verhaal.
Een woordvoerster van het hospitaal zegt dinsdagochtend tegen NU.nl: "Wij doen geen uitspraken in verband met de privacy van de patiënten. In alle gevallen."

nu.nl


Gast48368

  • Gast
Reactie #1259 Gepost op: 2 juli 2009, 11:43:42
Man danst politiewagens kapot
Uitgegeven: 2 juli 2009 11:29
Laatst gewijzigd: 2 juli 2009 11:28

LEEUWARDEN - Een 37-jarige man uit Twijzel (Friesland) is deze week twee keer door de politie aangehouden, omdat hij stond te dansen op een politiewagen. Daarbij liepen de auto's veel deuken op en sneuvelde een raam. Beide keren merkten getuigen de man op.
 
De politie vermoedt dat de man verbitterd is, omdat hij geldproblemen heeft.

''Het zou kunnen dat hij zijn woede op onze wagens afreageert'', aldus een woordvoerster van de politie Friesland.



 
Ze weet niet of de man een tango danste of simpelweg stond te stampen.