Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546543 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Rdongen1

  • Nieuwe gebruiker
  • *
  • Berichten: 1
Reactie #1260 Gepost op: 2 juli 2009, 11:52:37
Dode bij ongeval A16
Publicatie: 02/07/09 10:17 Laatst gewijzigd: 02/07/09 10:19 Op de A16, vlakbij de Rotterdamse Van Brienenoordbrug, is donderdagochtend bij een verkeersongeval een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer botste met zijn auto op een vrachtwagen.

Door het ongeluk is de A16 richting Den Haag afgesloten voor al het verkeer. De politie heeft nog geen idee hoe lang het oponthoud gaat duren.

Bron Archief Hart van Nederland


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1261 Gepost op: 2 juli 2009, 13:13:01
Vier jaar geëist voor fatale brandstichting

(Novum) - Tegen een 29-jarige man uit Den Haag is woensdag vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist voor het stichten van brand in een woning aan de Rossinilaan in Den Haag. Hierbij kwam een 26-jarige vrouw, het nichtje van de verdachte, om het leven. Twee andere bewoners van het pand ontsnapten aan de dood, meldt het Haagse Openbaar Ministerie.

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2790364.ece/Vier_jaar_geeist_voor_fatale_brandstichting.html

Brandstichting kelderbox: 3 jaar cel

DEN HAAG - Een 29-jarige Hagenaar is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, wegens een brandstichting in een kelderbox.
 
Bij de brand in de kelderbox aan de Rossinilaan in Den Haag, eind december 2008, kwam een 26-jarige vrouw om het leven. Op last van de brandweer moesten tien gezinnen hun woning verlaten.  Hierbij kwam zijn 26-jarige nichtje om het leven.

De man veroorzaakte rond middernacht op 27 december vorig jaar een felle brand in de kelderbox van zijn flat aan de Rossinilaan. De man zat samen met zijn nichtje in de kelderbox.

Om de kou te verdrijven stak hij papieren snippers en ander materiaal in een spoelbak aan. Spoedig sloegen de vlammen om zich heen. Door de sterke rookontwikkeling moest de hele flat worden ontruimd. Enkele bewoners kregen ademhalingsproblemen.

De rechtbank rekende het de man zwaar aan dat hij brand had gesticht in een kelderbox met daarin een minder valide vrouw, die aan zware diabetes leed. Ook hebben veel flatbewoners door de brand voor hun leven gevreesd.

De rechtbank zag de verdachte echter naast dader ook als slachtoffer omdat hij zijn nichtje had verloren met wie hij een nauwe band had. Tegen de Hagenaar was door het Openbaar Ministerie een celstraf van vier jaar waarvan een jaar voorwaardelijk geëist.

http://www.ad.nl/denhaag/stad/3336721/Brandstichting_kelderbox_3_jaar_cel.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1262 Gepost op: 2 juli 2009, 13:17:40
Hebben we hier in Nederland ook al last van ?


Brandweer moet tot twintig wespennesten per dag bestrijden

HALLE/LENNIK/ASSE - De brandweerlui uit het Pajottenland hebben de handen vol met het verdelgen van wespen. De stekende beestjes zijn er dit jaar ontzettend vroeg bij.

Al meer dan een week moeten de brandweerkorpsen van Halle, Lennik en Asse vaker de baan op om bij mensen thuis wespen te verdelgen. Zo heeft de Lennikse brandweer dagelijks al vijf à zeven interventies in de gemeenten Lennik, Gooik en Roosdaal. De collega's uit Asse moesten gisteren zelfs dertig keer uitrukken in Asse, Affligem, Liedekerke, Ternat, Wemmel en Dilbeek. Bij het Halse korps, bevoegd voor Halle, Pepingen, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos, hadden ze voorbije dagen soms twintig verdelgingen per dag.

Het aantal wespenverdelgingen ligt opvallend hoog, zeker in vergelijking met vorige zomer toen midden juli ieder korps er dagelijks maar vier à vijf moest afwerken. Het warme weer van de laatste weken speelt zeker een rol. 'Hoe warmer het weer, hoe actiever de wespen en hoe groter hun populatie', zegt Wouter Moonens, brandweerman bij het korps van Lennik.

De volgende maanden zullen er waarschijnlijk meer oproepen binnenlopen bij de brandweer dan tijdens vorige zomers. Bovendien kan er zich binnen een maand al een piek voordoen, terwijl die doorgaans eind augustus en begin september valt. 'In die periode hebben de mensen het meeste last van de wespen. De populatie is dan op zijn grootst, waardoor de wespen hun toevlucht zoeken tot al het zoets dat mensen buiten hebben staan.'

Wie veel wespen in of rondom zijn huis aantreft, kan een beroep doen op de brandweer. Al naargelang het korps kost je dat tussen de 30 à 50 euro. Soms betaalt de gemeente wel een deel terug. 'Mensen die niet zeker zijn van hun stuk of die een nest hebben dat verscholen zit onder het dak, nemen best contact met ons op', zegt Moonens. 'Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, maar dat is niet aan te raden. Het witte verdelgingspoeder is vrij in de handel te verkrijgen. Verdelg wel pas bij valavond, dan zijn de wespen het kalmst. Spuit je het product aan de ingang van het nest, dan zijn ze op vier à vijf dagen uitgeroeid.'

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=A02C8NQU


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #1263 Gepost op: 2 juli 2009, 18:48:01
Britse politiehonden bezweken in hete auto


AMSTERDAM - Twee Britse politiehonden zijn dinsdag bezweken nadat ze in een auto in de brandend hete zon waren achtergelaten.
 
De twee Duitse herders stierven in een auto op de parkeerplaats van het hoofdbureau van politie in Nottingham. In de schaduw liep de temperatuur op tot 29 graden Celsius. De politie zei niet hoe lang de honden in de auto hadden gezeten.

Adjunct-hoofdcommissaris Peter Davies noemde de dood van de twee honden 'tragisch'. De dierenbescherming stelt een onderzoek in.
 
De maximum straf voor het onnodig laten lijden van een dier is in Groot-Brittannië zes maanden gevangenisstraf of twintigduizend pond (23.380 euro).


www.nu.nl


Stelletje idioten  >:(
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1264 Gepost op: 2 juli 2009, 19:12:31
Arnhemmer springt van John Frostbrug

ARNHEM -  De politie heeft donderdag een 49-jarige Arnhemmer aangehouden nadat deze „voor de lol” vanaf de John Frostbrug in de Rijn sprong.
 
Een getuige belde de politie toen hij iemand van de brug zag springen. Op de oever hield de politie vervolgens twee personen aan, omdat niet duidelijk was wie van de twee de sprong had gewaagd. De 49-jarige bekende daarop zijn sprong van de brug, die wereldberoemd is als de Arnhemse „brug te ver”.

Hij bleef ongedeerd maar kan wel een proces-verbaal tegemoetzien, aldus de politie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4310269/__Arnhemmer_spring_van_brug__.html?p=3,1


Crashtender

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,172
Reactie #1265 Gepost op: 2 juli 2009, 19:15:43
Scholieren ernstig gewond bij busongeluk Duitsland

Publicatie: 02/07/09 13:59
Laatst gewijzigd: 02/07/09 14:05

Bij een ernstig ongeluk in Duitsland in de buurt van Bottrop zijn vijf Nederlandse scholieren en twee volwassenen gewond geraakt. Hun busje kreeg een klapband en sloeg over de kop.

De Haagse 28-jarige vrouwelijke bestuurder raakte zwaargewond, net als drie jongens en een meisje. Een 35-jarige bijrijder uit Gouda raakte lichtgewond, net als een andere jongen. De jongeren waren op schoolreisje richting het Moviepark in Duitsland. Ze waren vanochtend al op tijd vertrokken vanaf hun school in Gouda, het Wellant College.

bron: Hart van Nederland

Hart van Nederland spreekt van een ongeluk bij Bottrop. In werklijkheid gebeurde het ongeluk nabij Isselburg, hier net over de grens. Voor de beeldvorming Bottrop ligt een goeie 45 km verderop. Het is maar wat je onder "in de buurt van" verstaat.......  ::)
Reageer in een crisissituatie met kalmte en bedenk in een kalme periode dat er altijd weer ergens een crisis in de maak is.


Crashtender

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,172
Reactie #1266 Gepost op: 2 juli 2009, 19:20:27
Hetzelfde ongeval maar dan beschreven op een Duitse website:

Schülergruppe verunglückt

Eine niederländische Schülerreisegruppe ist auf der A3 verunglückt. Die zwei Frauen und fünf Schüler zwischen 14 und 16 Jahren waren in einem Fiat-Minivan unterwegs zu einem Freizeitpark in Bottrop. Etwa in Höhe des Rastplatzes Wittenhorst bei Helderloh kam der Wagen ins Schleuern, überschlug sich und landete auf der Fahrerseite. Alle sieben Niederländer wurden verletzt. Unfallursache könnte ein geplatzter Reifen sein, die Polizei hat das Auto beschlagnahmt, um weitere Ermittlungen durchführen zu können.

Die Löschzüge Isselburg und Anholt der Feuerwehr mussten einen eingeklemmten Insassen aus dem Fiat befreien. Ein 15-jähriger Junge musste mit dem Hubschrauber in eine Duisburger Krankenhaus geflogen. Während die 28-jährige Fahrerin aus Den Haag schwer verletzt wurde, erlitt die 35-jährige Beifahrerin aus Gouda leicht Verletzungen.

Noch auf dem Rückweg vom ersten Einsatz wurde die Feuerwehr Isselburg erneut alamiert. Diesmal brannte in der Abfahrt Rees der Reault eines Mannes aus Amstelveen. Dieser hatte in der Abfahrt gehalten, als ihm Qualm aufgefallen war, der aus dem Motorraum des Wagens drang. Das Auto brannte komplett aus. Es gelang dem Amstelveener noch, seinen Wohnwagen abzukoppeln, sodass dieser vom Feuer nicht beschädigt wurde. Anschließend musste der Mann mit dem Verdacht einer Rauchvergiftung ins Bocholter Krankenhaus eingeliefert werden.



bron: www.bbv-net.de
Reageer in een crisissituatie met kalmte en bedenk in een kalme periode dat er altijd weer ergens een crisis in de maak is.


SimonSt

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,431
Reactie #1267 Gepost op: 2 juli 2009, 19:46:21
Britse politiehonden bezweken in hete auto

Stelletje idioten  >:(

Police to be investigated over death of dogs

02 July 2009
By Catherine Allen

NOTTINGHAMSHIRE police are being investigated by the RSPCA after two police dogs died when they were apparently left in a dog handler's car during the hot weather. As temperatures soared to almost 30 degrees on Tuesday, the two German Shepherds were found in the car at police headquarters.

The dogs were found in a private vehicle, which is owned by a member of the dog unit who was on duty at the time.
The incident is now being investigated by the RSPCA, and a spokesman said: "We are investigating two dogs which have died in a hot car.
"When it's sunny or warm outside, we would urge dog owners not to leave a dog in a car.
"It can cause health problems and prove fatal. Temperatures can rise to 47 degrees celsius in a car quite quickly and that is enough to kill a dog."
Meanwhile, a senior officer at Nottinghamshire Police has spoken about the shock and sadness following the death of two police dogs.

Chf Supt Ak Khan said: "There is a sense of shock and sadness at the news of the death of two of our police dogs and we understand the upset that this has caused the public and members of our staff.
"I can assure you that this incident is being taken very, very seriously. The RSPCA is leading an investigation and we will be working with them very closely. There will also be an internal inquiry and we will look at our practices and procedures to ensure this never happens again.
"The bond and the love between the trainers, handlers and the dogs, is absolutely outstanding. The dog unit and the individual concerned are absolutely devastated by what has happened and we can only imagine what they are going through after losing two of their own."

The force has been overwhelmed with messages from the public today who expressed their sadness and concern following the deaths.

http://www.chad.co.uk/news/Police-to-be-investigated-over.5424146.jp


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1268 Gepost op: 3 juli 2009, 00:27:12
Brand geblust met afstandsbediening      

Opmerkelijk - door Bart (BartUlft) op 02-07-2009 @ 18:56

De brandweer in Zwitserland is vandaag uitgerukt voor een brandende televisie. De brand werd snel geblust, namelijk met een druk op de knop van de afstandsbediening.

Een bejaarde vrouw belde het alarmnummer omdat haar tv in brand stond. Toen de brandweer arriveerde stonden ze nogal raar te kijken. Er kwamen namelijk helemaal geen vlammen of rook uit het toestel.

De televisie bleek ingesteld te zijn op een Duitse zender die langdurig een brandende open haard liet zien. De brandweer heeft de bejaarde vrouw bevrijd door de tv uit te zetten.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/113516/-Brand-geblust-met-afstandsbediening.html

tjah........................ ??? ;D


Jos v L

  • Dbbo ministerie van defensie & vrijwilliger Brwzl
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,663
    • Brandweer Zuid-Limburg - Team FVT
Reactie #1269 Gepost op: 3 juli 2009, 12:06:28
vrijdag, 03 juli 2009
Brandstichten voor primeurs
door Bjorn Thimister
MAASTRICHT – De man die vaak  spectaculaire foto’s en filmpjes van branden op de website 112maastricht. nl zette, Maastrichtenaar Willy L. (36), wordt ervan verdacht zelf betrokken te zijn geweest bij het ontstaan van die branden. Hij zou twee plaatsgenoten, de broers Marco (20) en Bjorn (23) C. opdracht hebben gegeven om bepaalde zaken - leegstaande panden, auto’s, containers en coniferen - in de fik te steken. L. zou hen in enkele gevallen ook hebben geholpen met de brandstichtingen. De sitebeheerder was steeds zelf aanwezig bij de
branden om foto’s en filmpjes te maken voor 112maastricht.nl. Volgens de broers C. speelde sensatielust een grote rol bijWilly L.. De Maastrichtenaar is vorige week, mede op grond van de verklaringen van de broers C., aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen. De raadkamer van de rechtbank in Maastricht verlengde gisteren zijn
voorlopige hechtenis.

Bron, de Limburger
Al mijn bijdragen op het forum zijn volledig op persoonlijke titel.