Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546838 keer)

0 gebruikers (en 6 gasten bekijken dit topic.

RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1340 Gepost op: 10 juli 2009, 12:16:03


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1341 Gepost op: 10 juli 2009, 13:14:22
UMCG Ambulancezorg tankt uit stopcontact
Het is er: het eerste elektrische ambulancevoertuig van Europa, geïntroduceerd door UMCG Ambulancezorg. Actieradius 180 kilometer, topsnelheid rond de 110 kilometer per uur en geluidloos. Behalve wanneer de krachtige sirene in werking wordt gezet. Een ‘ volle tank’ kost 3 euro wanneer volledig moet worden opgeladen.
De auto is gebaseerd op de Th!nk City en aangepast aan de eisen die aan een hulpverleningsvoertuig worden gesteld. UMCG Ambulancezorg heeft twee van deze voertuigen gekocht voor het gebruik op Terschelling en in de toeristische gebieden van Drenthe. Ze kunnen worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden, behalve voor het vervoer van patiënten. UMCG Ambulancezorg wil meer van dergelijke auto’s aanschaffen en kijkt daarbij naar de plannen die het kabinet heeft aangenomen om van ons land een proeftuin te maken voor elektrische auto’s en de 65 miljoen euro die daaraan gekoppeld zijn. De eerste twee elektrische hulpverleningsauto’s heeft UMCG Ambulancezorg uit eigen middelen bekostigd.
www.zorgkrant.nl

Wat zijn alle voorkomende werkzaamheden behalve patiëntenvervoer voor een ambulance?  ???


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1342 Gepost op: 10 juli 2009, 14:08:31
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4372853/___Hosselende__ambtenaar_ontslagen__.html

vr 10 jul 2009, 13:22  | 18 reacties | lees voor
'Hosselende' ambtenaar ontslagen

DEN HAAG - VIDEO -  Een 23-jarige ambtenaar uit Den Haag is ontslagen na deelname aan het VPRO-televisieprogramma Jong en Geld. In de show vertelde de man uitgebreid over hoeveel belang hij hecht aan het hebben van veel geld. In het verleden verdiende hij zijn geld met 'hosselen', het verkopen van gestolen artikelen op straat. Een goede 'hossel' zou hij ook nu nog aanpakken, beweerde de man.

"Als je geld hebt, heb je geen zorgen", verklaarde Debipersad in het programma. Als 19-jarige verdiende hij naar eigen zeggen ruim 250.000 euro met de verkoop van make-up, telefoons en computers.

Gemeente Den Haag heeft Sulvanno Debipersad ontslagen omdat zijn uitspraken niet stroken met de integriteit die van ambtenaren wordt vereist.

De VPRO heeft de man diverse malen gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van zijn optreden, meldde een woordvoerder van de omroep. Sulvanno zelf weigert te reageren in het AD.

FILMPJE! http://www.dumpert.nl/mediabase/564401/59467229/sulvanno_is_ambtenaar_in_den_haag.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1343 Gepost op: 10 juli 2009, 14:16:56
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fjuli%2FUitgebrande%20bus%20blokkert%20Vaanweg%20in%20Rotterdam

Uitgebrande bus blokkert Vaanweg in Rotterdam

10 juli 2009

De Vaanweg in Rotterdam richting Zuidplein is vrijdag aan het begin van de middag afgesloten wegens een busbrand. Ter hoogte van de Victor Hugoweg in Lombardijen is aan de achterkant van een dubbeldekker brand ontstaan.
Inmiddels is de brand geblust. In de bus zaten geen passagiers. De dubbeldekker blokkeert de weg en automobilisten kunnen daardoor vanaf de A15 en de A29 Rotterdam niet binnenrijden via de afslag Zuidplein.

Op beide snelwegen staan lange files. De brand zorgde ervoor dat er veel materiaal op de weg belandde. Het opruimen daarvan duurt nog zeker tot het eind van de middag, zo meldt de politie.

De schade aan de bus van Pasteur Reizen uit Wateringen wordt geschat op een ton.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1344 Gepost op: 10 juli 2009, 14:38:30
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4371171/__Onderzoek_zelfmoord_partner_huisarts__.html?p=3,1

vr 10 jul 2009, 11:32 | lees voor
Politie onderzoekt zelfmoord partner huisarts

BREDA -  De politie is een onderzoek begonnen naar de zelfmoord van een 31-jarige vrouw uit Breda op 1 juli en de rol van haar partner, die huisarts in Standdaarbuiten is. De politie raakte gealarmeerd omdat ook de vorige partner van de huisarts zelfmoord pleegde, destijds door gebruik van morfinepleisters uit de apotheek van zijn praktijk.

Een woordvoerder van de politie heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem.

De huisarts is als verdachte verhoord. Ook heeft de politie met familieleden van de vrouw gesproken. Justitie bekijkt of er reden is voor verder onderzoek, aldus de politie.

Het tuchtcollege verweet de huisarts een afwachtend houding toen hij op een dag in april 2006 ontdekte dat de medicijnkluis in de praktijk met een bijl was opengebroken terwijl hij wist dat zijn vrouw suïcidaal was en al eerder medicijnen uit de kluis had gestolen. De vrouw werd korte tijd later dood door een overdosis gevonden in het huis van haar ouders. Een maatregel legde het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg vorig jaar niet op omdat werd uitgegaan van de goede bedoelingen van de huisarts die bovendien persoonlijk al genoeg was getroffen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1345 Gepost op: 10 juli 2009, 14:40:09
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4373604/__Ambulance_ramt_auto__.html

vr 10 jul 2009, 14:12 | lees voor
Ambulance ramt auto

AMSTERDAM -  Een ambulance die alarmlichten voerde en met een patiënt aan boord, heeft in Amsterdam een personenauto geramd

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00641/Beneluxbaan_10-07-0_641334a.jpg
Foto: Robby Hiel

De ambulance was met hoge snelheid op weg naar het VU-ziekenhuis, meldt AT5. Een personenauto kwam van links en zag vermoedelijk de ziekenwagen over het hoofd, waarna de voertuigen op elkaar botsten op de Buitenveldertselaan.

De automobiliste raakte lichtgewond. Ze is net als de patiënt in de ziekenauto met een andere ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1346 Gepost op: 10 juli 2009, 14:57:08
http://www.nu.nl/algemeen/2039252/antiterrorismebeleid-onder-de-loep.html

Antiterrorismebeleid onder de loep
Uitgegeven:    10 juli 2009 11:22
Laatst gewijzigd:    10 juli 2009 12:15

DEN HAAG - Het kabinet laat onderzoek doen naar alle maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen om terrorisme te bestrijden.

Daaruit moet vooral blijken hoe effectief ze zijn, of er voldoende samenhang tussen de wetten en regels is en of de diverse maatregelen nog noodzakelijk zijn.

Dat hebben de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vrijdag aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Advies

Elke mogelijkheid om het antiterrorismebeleid te verbeteren, moet volgens hen worden aangegrepen.

De bewindslieden nemen met hun besluit een advies over van een tijdelijke commissie die heeft bekeken op welke manier het onderzoek naar het Nederlands antiterrorismebeleid het beste kan worden gedaan.

Aanslagen

De Tweede Kamer had het kabinet hiertoe op initiatief van D66 opgeroepen. Na terroristische aanslagen in onder meer de New York, Madrid en Londen en de moord op Theo van Gogh heeft het kabinet een reeks maatregelen genomen om mensen tegen terreuracties te beschermen.

De commissie onder leiding van Jan Suyver, voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, vindt het begrijpelijk dat die maatregelen in hoog tempo zijn genomen.

Samenhang

Maar daardoor is er amper aandacht besteed aan de samenhang van alles. Het is volgens de commissie daarom nu tijd het hele pakket onder de loep te nemen en daarbij niet alleen te kijken naar juridische aspecten.

Deskundigen en mensen die betrokken zijn bij de uitvoering van het beleid, geven aan dat er voldoende bevoegdheden zijn om te kunnen optreden tegen terrorisme. Vooral plaatselijke autoriteiten zeggen wel behoefte te hebben aan eerdere en meer volledige informatie.

Coördinatie

Het onderzoek moet ook uitwijzen of er voldoende eenheid van coördinatie en bevelvoering van de operationele diensten is.

Volgens de commissie is dat nu niet te zeggen. Nieuwe ingrijpende antiterreurmaatregelen moeten voortaan een zogeheten horizonbepaling bevatten, meent de commissie verder.

Dat betekent dat zo'n maatregel na enkele jaren vervalt, tenzij de werking ervan via de wet wordt verlengd. Onder meer D66 heeft daar herhaaldelijk voor gepleit.

Het is de bedoeling dat het externe evaluatieonderzoek volgend jaar verschijnt. In afwachting daarvan vragen de ministers de Eerste Kamer een wetsvoorstel voor bestuurlijke maatregelen voor de nationale veiligheid voorlopig niet te bespreken.


Jos v L

  • Dbbo ministerie van defensie & vrijwilliger Brwzl
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,663
    • Brandweer Zuid-Limburg - Team FVT
Reactie #1347 Gepost op: 10 juli 2009, 15:24:53
Ik weet nu wel zeker dat het waar is. Hoop dat ze deze gasten zo lang mogelijk opsluiten en dat ze alle schade moeten gaan vergoeden !!

Waanzin! Ik hoorde het vandaag en wens je veel succes bij de aangifte. Echt niet meer normaal!
Al mijn bijdragen op het forum zijn volledig op persoonlijke titel.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1348 Gepost op: 10 juli 2009, 15:28:55
http://denhaagfm.com/index.php?id=41&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=82063&tx_ttnews[backPid]=17

04 juli 2009, 13:27
In brand gevlogen jongen in levensgevaar

De 12-jarige jongen die maandag op de Laan van de Mensenrechten in Den Haag in brand vloog, verkeert nog in levensgevaar. Hij ligt in het brandwondencentrum Beverwijk. De kleding van het slachtoffer vatte vlam nadat iemand op het balkon wasbenzine op de barbecue spoot. Daarbij ontstond een hoge steekvlam. Ook een konijnenhok brandde helemaal af. De jongen is over vrijwel zijn hele lichaam ernstig verbrand.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1349 Gepost op: 10 juli 2009, 15:29:43
http://www.agd.nl/1079490/Nieuws/Artikel/Doden-door-grote-brand-in-flat-Londen.htm

Doden door grote brand in flat Londen

04 jul 2009 09:28

Zeker twee kinderen, een drie weken oude baby en een 7-jarige, zijn vrijdagavond in Londen om het leven gekomen tijdens een grote brand in een appartementenflat in Londen. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

De brandweer vreesde in eerste instantie voor meer slachtoffers, aangezien circa 25 mensen gevangen zouden zitten in het twaalf verdiepingen hoge gebouw in de wijk Camberwell, in het zuidoosten van Londen. Laat in de avond, toen de brandweer het vuur onder controle had, stelde de zegsman van de politie echter dat hij er vanuit ging dat er niet meer doden te betreuren zijn.

De brand brak uit op de vierde verdieping en verspreidde zich snel naar de elfde verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te bestrijden. Circa dertig mensen werden bevrijd uit een benarde positie. Dertien van hen, onder wie de baby en het 7-jarige kind, werden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.