Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546836 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Advies

  • Verbannen gebruiker
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 312
Reactie #1350 Gepost op: 10 juli 2009, 15:51:51
Ministers nemen samen de leiding bij grote ramp
Uitgegeven: 10 juli 2009 15:15
Laatst gewijzigd: 10 juli 2009 15:15

DEN HAAG - Een commissie van ministers zal voortaan belangrijke besluiten nemen als Nederland wordt getroffen door een grote crisis of ramp.
 
De oprichting van deze ministeriële commissie moet ervoor zorgen dat landelijk slagvaardiger kan worden opgetreden.

Dat staat in een brief die minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het kabinet heeft besloten niet mee te gaan met een advies om de minister-president een doorslaggevende rol te geven in de aanpak van een crisis of ramp.



 
De Raad voor het openbaar bestuur (Rob) had dat een jaar geleden voorgesteld in een rapport over verbetering van de rampenbestrijding.


Besluiten

De 'crisis- en rampencommissie' wordt voorgezeten door de minister van Binnenlandse Zaken, tenzij de premier de rol van voorzitter opeist.

Bij een terroristische aanslag of dreiging is de minister van Justitie of de premier voorzitter. De ministers in de commissie moeten gezamenlijk tot besluiten komen. Lukt dat niet, dan hakt de voorzitter de knoop door.

Welke ministers zitting nemen in de commissie, is afhankelijk van het soort crisis of ramp dat Nederland treft.

© ANP


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1351 Gepost op: 10 juli 2009, 21:37:57
Nationale Recherche onderschept vrachtauto met amfetamine

10 juli 2009 - Landelijk Parket

De Nationale Recherche heeft dinsdagavond een vrachtauto met 171 kilo amfetamine onderschept op een parkeerplaats langs de A16. In een loods in Breda trof de politie nog eens 15 zakken met in totaal 30 kilo amfetamine en enkele honderden grammen MDMA en heroïne aan.

De 49-jarige Britse chauffeur van de vrachtauto en een Nederlandse man van 41 jaar zijn aangehouden. Het drugstransport was vermoedelijk onderweg naar Engeland. Bij een doorzoeking van de woning van de Nederlandse verdachte in Breda ontdekte de Nationale Recherche een Uzi met geluiddemper, een riotgun, drie gasdrukwapens en munitie.

De dienst Nationale Recherche van het KLPD kwam de vrachtauto met drugs op het spoor door informatie van de Britse autoriteiten.

De verdachten zijn door het Landelijk Parket vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda, die hen voor twee weken in bewaring heeft gesteld.

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2009/07/10/R242.htm


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1352 Gepost op: 10 juli 2009, 21:47:20
Drugshandel ontdekt op militaire vliegbasis Volkel

(Novum) - Drie militairen van de militaire vliegbasis Volkel zijn aangehouden op verdenking van drugshandel. Zij worden ervan verdacht sinds 2007 harddrugs te hebben gedeald, ook op de vliegbasis. Bij doorzoekingen op de basis zijn drugs gevonden, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem vrijdag.

print stuur artikel door

De verdachten zijn een 24-jarige en een 28-jarige korporaal en een 25-jarige soldaat van de luchtmacht. De 28-jarige man werd dinsdag aangehouden en zit sindsdien vast. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of de man gedurende het onderzoek langer blijft vastzitten. De andere twee werden begin vorige week aangehouden, maar zijn na verhoor voorlopig vrijgelaten.

De marechaussee kwam de drie op het spoor na tips, zegt een woordvoerder van het OM. De 28-jarige korporaal wordt niet alleen verdacht van de handel in harddrugs, maar ook van het kweken van softdrugs. Bij doorzoekingen op zijn woonadres en op de Brabantse vliegbasis werden hard- en softdrugs gevonden.

De Koninklijke Marechaussee is nog bezig met het onderzoek. Of nog meer aanhoudingen worden verwacht, wilde de zegsvrouw van het OM 'in dit stadium van het onderzoek' nog niet zeggen.

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2812119.ece/Drugshandel_ontdekt_op_militaire_vliegbasis_Volkel.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1353 Gepost op: 11 juli 2009, 13:01:59
http://www.ad.nl/drechtsteden/3360031/lsquoDat_jongetje_moet_vooral_rust_krijgenrsquo.html

 vrijdag 10 juli 2009
‘Dat jongetje moet vooral rust krijgen’

PAPENDRECHT - Rien en Jannie de Heer willen alleen maar rust voor hun voormalige buurkind, dat in 2002 door hun eigen zoon werd misbruikt.
afbeelding vergroten Bewoners in Den Bosch zetten in 2005 de boel op stelten toen bekend werd dat er een pedofiel in hun buurt woonde. ARCHIEFFOTO COR DE KOCK
,,Waarom zou ik dat ventje willen stalken?’’ vraagt Rien. ,,Ik zou juist willen dat ook zijn eigen moeder hem rust gunt.’’

Maar de moeder van het slachtoffertje van hun zoon gedraagt zich volgens De Heer als een wraakzuchtige ‘koningin die allerlei werkmieren om zich heen heeft verzameld’ en het verleden blijft oprakelen. Hij doelt op onder anderen Yvonne van Hertum, die landelijk actief is als pedofielenjaagster en nu optreedt en het woord voert namens de moeder.

Van Hertum liet gisteren weten dat ze morgen van 12.00 tot 14.00 uur sympathisanten verwacht uit alle uithoeken van het land en zelfs uit Duitsland. Hoeveel mensen, dat weet ze niet. Van Hertum: ,,Er komen campers, er is koffie. Wat we gaan doen is: niksen. Gewoon helemaal niks doen in de Goudsbloemstraat. Omdat de politie en de burgemeester van Papendrecht ook niets doen, als de vader van een misbruiker het slachtoffertje van zijn eigen zoon maar blijft lastigvallen. Hij gaat bijvoorbeeld bij school staan en geeft het kind de schuld van wat er is gebeurd.’’

De Heer: ,,Wij kunnen die beschuldigingen echt niet begrijpen. Niemand begrijpt het, de politie niet, het maatschappelijk werk niet.’’ Hij vermoedt een psychische stoornis bij zijn voormalige buurvrouw, die verhuisd is maar nog wel in dezelfde wijk, Kraaihoek, woont.

Zijn eigen zwakbegaafde zoon zat wegens het misbruik vier maanden vast in 2002, maar ging vorig jaar opnieuw in de fout met grove kinderporno. Hij heeft nu tbs met dwangverpleging.

Zijn moeder zegt: ,,In de tussenliggende periode heb ik geprobeerd hem te laten opnemen. Dat lukte niet, omdat hij volwassen is. Al die tijd heb ik geprobeerd hem zelf goed in de gaten te houden. Hij is een gevaar. Wij keuren niets goed van wat hij heeft gedaan.’’

Rien de Heer: ,,Maar wij hebben die dingen niet gedaan, hij heeft ze gedaan. En ik sta nu op internet als pedopapa. Ik durf mijn kleinkinderen nauwelijks op schoot te nemen.’’

Ze zijn beiden de overspannenheid nabij, zeggen ze. Voor morgen hebben ze hun 35-jarig huwelijksfeest geannuleerd. ,,Een van onze andere zoons zal niet komen. Hij is hier niet veilig, omdat hij lijkt op zijn broer, van wie een beschrijving op internet staat. Die lui hebben een waas voor hun ogen. Een groep motorrijders heeft hier al eerder twee ruiten gesloopt.’’

De politie zegt morgen klaar te zullen staan om in te grijpen als dat nodig mocht zijn. Burgemeester Cees de Bruin van Papendrecht voerde gisteravond nog beraad met politie en justitie. Van Hertum zegt dat De Bruin eerder deze week de moeder van het jongetje indringend heeft gevraagd om af te zien van de actie.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1354 Gepost op: 11 juli 2009, 14:35:51
http://www.edestad.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Edese-pyromaan-hangt-celstraf-met-tbs.390905.news

Edese pyromaan hangt celstraf met tbs boven het hoofd
donderdag 9 juli 2009 16:45
EDE - De 22-jarige Edenaar, die een reeks brandstichtingen in zijn woonplaats op zijn naam heeft staan, hangt een gevangenisstraf van 466 dagen plus tbs met voorwaarden boven het hoofd. Zo hoorde hij tegen zich eisen bij de rechtbank in Arnhem.

De Edenaar heeft in september 2007 brand gesticht in het trappenhuis en de lift van een flatgebouw aan de Van der Hagenstraat. Het vuur werd net op tijd geblust, waardoor er geen slachtoffers zijn gevallen. Een jaar daarvoor stak hij bij zijn buren aan de Mr. Beelpark een kliko in de fik. Het vuur verwoestte de carport en een deel van de garage. De bewoners waren op dat moment op vakantie. De pyromaan waarschuwde uiteindelijk zelf de brandweer. Na zijn aanhouding in 2007 biechtte de Edenaar nog meer brandstichtingen op, ondermeer bij een flat aan de Nieuwe Maanderbuurtweg, in juli 2007, en bij een gebouw aan de Dirkeweideweg, in oktober 2004.

In 2008 stelde het Pieter Baan Centrum in Utrecht dat de brandstichter sterk verminderd toerekeningsvatbaar was en raadde TBS met voorwaarden aan. De man staat nu al meer dan een jaar op een wachtlijst voor een behandelplek. In november heeft de rechtbank zijn voorlopige hechtenis, die toen 466 dagen duurde, opgeheven. De 22-jarige verblijft nu in Wolfheze voor een zogenaamde 'pre-behandeling' in afwachting van zijn tbs.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. (APA)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1355 Gepost op: 11 juli 2009, 14:39:29
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4379757/__Kapot_matrixbord_leidt_tot_file_op_A2__.html

za 11 jul 2009, 14:26 | lees voor
Kapot matrixbord leidt tot file op A2

BEESD -  Een kapot matrixbord van Rijkswaterstaat heeft zaterdag geleid tot een lange file op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Dat heeft de ANWB gemeld.

Op het bord boven de linker rijstrook ter hoogte van Beesd staat een groot kruis, dat aangeeft dat automobilisten niet op de baan mogen rijden. Hierdoor stond er rond het middaguur al een rij van 14 kilometer langzaam rijdende auto's op de snelweg.

Het kruis wil op geen enkele mogelijke manier uit. Rijkswaterstaat doet zijn uiterste best om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. De ANWB beklemtoont dat automobilisten de aanwijzingen op de borden wel moeten blijven volgen, ondanks het mankement.

Verder is het zaterdag rustig op de Nederlandse wegen. In het buitenland staan echter veel landgenoten die vrijdag op vakantie gingen in lange files. Vooral in Oostenrijk en Frankrijk deden zich zaterdagochtend al problemen voor.

Op de A10 in Oostenrijk moesten automobilisten voor de Tauerntunnel al rekening houden met een wachttijd van twee uur. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland staan vakantiegangers zeker vier uur in de file.

In Frankrijk doen zich vooral problemen voor bij Orléans en Givors. Op de A10, van Parijs naar Bordeaux, staat bij Orléans zeker 25 kilometer file. Op de A7 van Lyon naar Orange moeten automobilisten voor het tolstation Reventin rekening houden met zeker 40 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

In Duitsland staan tientallen kilometers file op de A8 van München naar Salzburg en op de A9 van Neurenberg richting München.



Ze hebben onderstaande techneuten zeker niet laten komen voor het matrixbord...  ;D ;D ;D

http://www.academia.nl/showcase_images/BIRTHOFTELEV19001___1101198870671.jpg


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1356 Gepost op: 12 juli 2009, 10:10:25
Cocaïne aangespoeld op strand

Uitgegeven: 12 juli 2009 09:21
Laatst gewijzigd: 12 juli 2009 09:20

KIJKDUIN - Op de stranden van Kijkduin, Scheveningen, Wassenaar en Katwijk zijn zaterdag een pakket cocaïne en pakken versnijdingsmiddelen gevonden.
 
Een wandelaar vond zaterdag een pakketje op het strand van Kijkduin en bracht het naar de reddingsbrigade, die het weer naar de politie bracht.

Drie korpsen hebben daarop zaterdag en zondagochtend de kustlijn afgezocht en vonden nog meer pakjes.

http://www.nu.nl/algemeen/2040256/cocaine-aangespoeld-op-strand.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1357 Gepost op: 12 juli 2009, 11:12:22
p2kflex
12:17:27 11-07-09GROUP-1Prio 1 Binnenbrand (nader bericht: middelbrand) (Inzet: tankwagen) 'T REELAER  RAALTE 721
MB0600510BRW Olst - Wijhe (Chauffeurs TW 721)  
p2kflex
12:16:31 11-07-09GROUP-1Prio 1 Binnenbrand (nader bericht: middelbrand) (Inzet: tankwagen) 'T REELAER  RAALTE Uitrukken met Slangenwagen en msa
MB0600611BRW Raalte (Blusploeg 1)  
p2kflex
12:08:05 11-07-09-ALPHA-Prio 1 Binnenbrand (nader bericht: middelbrand) (Inzet: tankwagen) 'T REELAER  RAALTE
MB0600130BRW IJsselland (Regio Fotograaf)
p2kflex
11:54:37 11-07-09GROUP-1Prio 1 Brandgerucht (nader bericht: middelbrand) 'T REELAER  RAALTE 733
MB0600029BRW IJsselland (OvD Olst - Wijhe - Raalte)
p2kflex
11:53:39 11-07-09GROUP-1Prio 1 Brandgerucht 'T REELAER  RAALTE 734
0600591BRW Raalte (Heino) (Blusploeg 1)

 

Hooibrand op 't Reelaer
zaterdag 11 juli 2009 | 12:39 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 11 juli 2009 | 22:00

RAALTE/HEINO - Als gevolg van hooibroei is zaterdagmiddag tegen twaalf uur brand uitgebroken in een kapschuur op het tussen Raalte en Heino gelegen landgoed ‘t Reelaer. Daarbij gingen de hooivoorraad en een in de schuur geparkeerde trekker, die eveneens vlam vatte, verloren.

Een belendende boerderij en de enkele honderden meters verderop gelegen havezate op het landgoed van de familie Rengers van Welderen liepen geen gevaar. De brand zorgde voor grote rookontwikkeling. De dikke grijswitte rookpluim was tot ver in de omtrek te zien.


De brand werd bestreden door tankautospuiten van de brandweergroepen Heino en Luttenberg. Vanuit Raalte kwam assistentie met een tankwagen en twee motorspuitaanhangers, die water oppompten uit de gracht die het landgoed doorsnijdt. De brandweer was tot ver in de middag bezig met nablussen, waarbij steeds porties hooi uit elkaar moesten worden getrokken.


In de opslagschuur bevond zich ook een olietank, maar die bleek leeg. Boven het brandende hooi sneuvelden enkele asbest dakplaten, maar die waren door de brandweer al goed natgehouden. Er zijn bij deze brand dan ook niet of nauwelijks asbestdeeltjes vrijgekomen, meldt officier van dienst Jan Beltman.



Bijzondere aandacht ging uit naar een stier die zo’n twintig meter naast het vuur ook onder de lange kapschuur stond, vertelt de Wijhese brandweerman. ,,Volgens de baron was het een nogal wilde stier. Dus hadden we een dierenarts opgeroepen die het beest zonodig kon verdoven als we de stier hadden moeten verplaatsen. Maar gelukkig was dat niet nodig.’’ Ook burgemeester Piet Zoon kwam zaterdagmiddag bij de brand kijken.


Vrijdag
Vrijdagavond rond half elf moest de Heinose brandweer ook al in actie komen op een landgoed. Bij de Colckhof versperde een plotseling afgebroken boom de toegang tot het monumentale landhuis. De zaag- en opruimwerkzaamheden namen enkele uren in beslag.


Vrijdagavond rond half acht was de Lemelerveldse brandweer paraat bij een geval van hooibroei aan de Oude Twentseweg bij Raalte. Het vuur werd in de kiem gesmoord, de eigenaar kon samen met een loonwerker de balen hooi tijdig uit de schuur halen zodat de schade beperkt bleef. De brandweerlieden hoefden alleen wat broeiend hooi te blussen.

http://www.destentor.nl/regio/salland/5240610/Hooibrand-op-t--Reelaer.ece


Michelle1983

  • Gast
Reactie #1358 Gepost op: 12 juli 2009, 12:30:37
Broer (19) en zus (17) overleden bij ernstig verkeersongeval in Ulicoten
Ulicoten, 12-07-2009 • Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zondagmorgen een 19-jarige man en zijn 17-jarige zus uit Ulicoten om het leven gekomen. de auto waarin zij zaten werd bestuurd door een 20-jarige man uit Ulicoten. Hij raakte zwaar gewond.

Het ongeval op de Baarleseweg werd rond 05.20 uur gemeld door een omwonende. De auto was door onbekende oorzaak van de weg geraakt, in de berm terecht gekomen en vervolgens aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand gekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De arts van een traumahelikopter heeft geassisteerd bij de medische hulpverlening. De brandweer van Baarle Nassau kwam eveneens ter plaatse.

De twee inzittenden, een 19-jarige man en zijn 17-jarige zus zijn overleden aan de gevolgen van de aanrijding. De 20-jarige bestuurder werd zwaar gewond overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Auteurs
Willem van Hooijdonk en André van den Hul

http://www.politie.nl/midden-en_west-brabant/nieuws/090712broer19enzus17overledenbijernstigverkeersongevalinulicoten.asp


Citaat
06:12:55 12-07-09  GROUP-1 PRIO 1 BAARLESEWEG 18 ULICOTEN VKO BEKNELLING (INC: 07)
1200161BRW Baarle - Nassau (Commandant)
p2kflex
05:36:20 12-07-09-ALPHA-LMAZ J24B ULICOTEN, BAARLESEWEG, ABM-HELI-20
0923993MKA Gelderland Zuid (Traumaheli Life-Line-3 - MMT)
p2kflex
05:33:12 12-07-09GROUP-1PRIO 1 8877 8840 8892 BAARLESEWEG 18 ULICOTEN VKO BEKNELLING (INC: 07)
1200164BRW Midden- en West brabant (OvD Alphen - Chaam - Baarle - Nassau) (Alarmeringscode)
1200177BRW Baarle - Nassau (Bemanning HV)
1200178BRW Baarle - Nassau (Blusploeg)
1201922BRW Baarle - Nassau (Lichtkrant)
p2kflex
05:24:50 12-07-09GROUP-1A1 BAARLESEWEG 18 thv ULICOTEN auto in heg
1200168BRW Baarle - Nassau (BLS Team - Basic Life Support)
1201922BRW Baarle - Nassau (Lichtkrant)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1359 Gepost op: 12 juli 2009, 13:16:43
http://www.nos.nl/nos/artikelen/2009/07/art000001CA02CB9B62043F.html

12 Juli 2009
Weer slachtoffers bij stierenrennen

Bij het stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona zijn vanochtend 5 mannen gewond geraakt, van wie er 2 slecht aan toe zijn. De twee werden op de hoorns genomen en hebben diepe wonden aan de borst, benen en hals.

Dit jaar gaat er veel mis tijdens de San Fermin feesten: afgelopen vrijdag werd een 27-jarige Spanjaard gedood door een stier. Inmiddels is het aantal gewonden gestegen tot 11.

Het stierenrennen duurt nog twee dagen. In afgezette straten worden de dieren losgelaten en naar de arena gedreven. Honderden mannen tonen hun moed door voor de stieren uit te lopen.