Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546599 keer)

0 gebruikers (en 9 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1390 Gepost op: 14 juli 2009, 22:41:11
http://www.ad.nl/binnenland/3368595/lsquoDrugs_op_rsquon_camping_kan_toch_nietrsquo.html

dinsdag 14 juli 2009
‘Drugs op ’n camping kan toch niet?’
Door HANS BOTMAN

RIJSBERGEN - ‘Overdreven’ noemt eigenaar en beheerder Cees Engels de grote controle gistermorgen op zijn camping Fort Oranje in Rijsbergen.

Een gezelschap van maar liefst 210 dienders van politie, ambtenaren van de gemeente Zundert en van de belastingdienst deden gisteren een inval op het terrein van de voormalige Rotterdamse huisjesmelker Engels. Zij troffen zes kleine hennepkwekerijen aan en ontruimden een hennepdrogerij.

Bij de actie werden vier mensen aangehouden. Van tien Oost-Europeanen wordt de identiteit nader onderzocht en twintig buitenlandse werknemers bleken niet in het bezit van een arbeidsvergunning.


De belastingdienst incasseerde direct 6500 euro en legde beslag op 27 auto’s, waarvan de helft direct werd afgevoerd. Enkele honderden van de 742 stacaravans voldeden niet aan de bouwregels.

Engels: ,,Op 1500 bewoners valt het allemaal wel mee. Als je een willekeurige wijk in Rotterdam of Den Haag ingaat, dan vind je ook hennepkwekerijen. Ik heb geprobeerd het in de gaten te houden en er regelmatig mensen op aangesproken.’’


Al dertig jaar kampeert de familie Hoppe uit Schiedam op Fort Oranje in Rijsbergen. Het gemoedelijke Brabantse land schonk hun altijd veel voldoening maar de laatste jaren zagen ze de camping afglijden naar een bedenkelijk niveau.

,,Enkele dagen geleden werd ik uit mijn bed gehaald omdat er iets verderop een caravan in brand stond,’’ zegt de man. ,,Dat heeft me wel aan het denken gezet. We hebben het er samen over gehad en dit is het laatste jaar. Je ziet hier ook steeds vreemdere types.’’ Zijn vrouw knikt instemmend.


Burgemeester Poppe-de Looff maakte voor de actie gebruik van een noodverordening, omdat ze vreesde voor verstoring van de openbare orde. Niemand kon de camping op of af.

,,Aan deze actie is een voorbereidingstijd van ruim vier maanden vooraf gegaan. Er waren inderdaad kinderen bij maar die hebben dat niet als bedreigend ervaren. Wij vonden het nodig dat er werd opgetreden omdat wij meerdere signalen hadden dat er het een en ander mis was.’’ aldus Poppe-de Looff.

Volgens beheerder Cees Engels is er al eerder gecontroleerd op illegale uitbouw van de caravans. ,,Ik ben al langer in gesprek met de gemeente Zundert, want het bestemmingsplan dateert uit 1974 en is niet meer van deze tijd. Mogen mensen dan geen douche bouwen bij hun caravan? Er wonen hier ook Polen. Wat is daar op tegen?’’


De familie Loman uit Rotterdam, met een tienjarige staat van dienst, ziet de camping echter langzaam vervallen.

,,Het was ooit een vijfsterrencamping, nu is het in mijn ogen nog maar één ster waard,’’ zegt de vrouw. ,,Het holt achteruit. Jammer hoor, want we hebben hier een mooie tijd gehad. Straks loopt het helemaal uit de hand met een schietpartij of zo. Nou, dan ben ik zo vertrokken.’’


Net als andere gasten op de camping staan de families Hoppe en Loman volledig achter de handhavingsactie van de gemeente, belastingdienst, politie en justitie. ,,Het werd een keer tijd,’’ zegt een overbuurman, die uit angst voor represailles liever zijn naam niet in de krant ziet. ,,Die Oost-Europeanen zwierven overal rond, ook op privé-terreinen. Dat geeft een onveilig gevoel. Dat er hennep is gevonden verbaast me niets. En vroeger keek je er van op als de brandweer met loeiende sirenes de camping op ging, tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld.’’


Ook de heer Knope uit Rotterdam is er een voorstander van dat er eens goed naar een aantal zaken wordt gekeken. ,,Ik sta hier nu vier jaar. Zeg nou zelf, drugs op een familiecamping kan toch niet? Kinderen zijn zo makkelijk over te halen. Er is ook vaak ruzie in de kantine, zeker als er drank in het spel is. De politie is hier wel meer geweest.’’


janmole

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 63
Reactie #1391 Gepost op: 15 juli 2009, 10:41:27
Brandstichters Maastricht opgepakt     15-07-09    
               
   

In Maastricht heeft de politie zes mannen aangehouden op verdenking van brandstichting en verzekeringsfraude. De zes zouden in de afgelopen vier jaar zo'n veertig branden hebben gesticht.

Het ging de brandstichters er vaak om de sensatie rond een brand vast te leggen en die te publiceren op een website. Ook werden foto's aan kranten verkocht. Het kwam volegns de politie ook voor dat de branden in opdracht werden gesticht om verzekeringsgeld op te strijken.

De zes konden worden opgespoord omdat opviel dat steeds dezelfde mensen bij een brand stonden te kijken.

www.nos.nl


1591

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 151
    • Kazerne Maastricht
Reactie #1392 Gepost op: 15 juli 2009, 11:30:47
Nogmaals maar dan van ANP:

15-07-2009, Persbericht van het ANP.

Maastrichtenaren opgepakt voor brandstichting
MAASTRICHT (ANP) - Met de aanhouding van zes mannen uit Maastricht denkt de politie een groot aantal brandstichtingen en gevallen van verzekeringsfraude in Maastricht-West te hebben opgelost. Dat maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

De mannen worden ervan verdacht dat zij vanaf 2006 ongeveer veertig branden hebben aangestoken. Zij zouden daarvan beelden hebben gemaakt die gepubliceerd werden op een website, die onder beheer stond van een van de verdachten, een 37-jarige Maastrichtenaar. Sommige branden werden vermoedelijk in opdracht gesticht, onder meer om de verzekering op te lichten.
Het zestal zou onder meer auto's, campers, afvalcontainers en gebouwen in brand hebben gestoken. De politie kwam hen op het spoor toen bleek dat steeds dezelfde personen bij een brand stonden te kijken, nog voor de hulpdiensten er waren. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid. Drie van hen zitten nog vast. Politie en justitie sluiten meer aanhoudingen niet uit.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #1393 Gepost op: 15 juli 2009, 11:45:29
Leiden - Agenten helpen bij bevalling
Leiden, 15-07-2009 • Vijf agenten hebben dinsdag 14 juli geholpen bij een bevalling in een portiek van een flatgebouw aan de Schubertlaan.
Even na 18.30 uur, belde de echtgenoot naar de hulpdiensten omdat zijn echtgenote aan het bevallen zou zijn in de portiek. Agenten snelden naar de plek en troffen daar het paar aan. De vrouw had al erge weeën en gaf aan dat de baby eraan kwam. De vrouw werd op de grond gelegd waarna al snel het hoofdje van de baby zichtbaar was. Agenten gaven de vrouw instructies over haar ademhaling, puffen en persen. Bij de eerstvolgende wee werd het kindje, zo’n acht minuten na de melding, en in de armen van de vader gelegd. Omdat het jongetje niet huilde en rustig was, wreef een agent over het borstje en maakte de oogjes schoon. Onder toeziend oog van vader, agenten en omstanders opende het kindje de ogen. Na de komst van ambulance wreef een medewerker over de rug van het kindje waarna deze begon te huilen. Vader, moeder en de baby werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.
www.politie.nl

Mocht je het agentenleven zat zijn, kun je zo als verloskundige aan het werk.  ;D


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1394 Gepost op: 15 juli 2009, 12:31:25
Politie sluit snelweg af om eendjes te redden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagavond de A28 ter hoogte van Haren tijdelijk afgesloten om dertien jonge eendjes, die op de snelweg liepen, van de dood te redden. Dat meldde zij woensdag.
 
De politie had even daarvoor van meerdere automobilisten de melding gekregen dat een moedereend samen met haar jongen de snelweg was opgewaggeld.
Om de beestjes te kunnen redden was de politie gedwongen de snelweg tijdelijk af te sluiten. O0
Daardoor ontstond een korte file.
De kuikentjes werden ondertussen door de agenten één voor één in de politieauto gezet. Voor moedereend kwam de hulp te laat. Zij was inmiddels overreden. :-[

Overleven

De kuikentjes zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgehaald door de Dierenambulance. Volgens de medewerkers van de ambulance zijn de diertjes oud genoeg om te kunnen overleven.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1395 Gepost op: 15 juli 2009, 16:38:51
Politie onderzoekt brand in Bongeren

woensdag 15 juli 2009 | 14:22 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 15 juli 2009 | 14:24

Tekstgrootte  
 

Brandweer bij de uitgebrande auto in Bongeren. foto Roeland Jansen

ARNHEM - De technische recherche van de Arnhemse politie doet onderzoek naar de oorzaak van een brand in de buurt Bongeren in Schuytgraaf. In de straat Zichtakker woedde in de nacht van zondag op maandag brand in een auto en een garage. "We sluiten brandstichting niet uit", aldus de politie.

Volgens de politie is er geen relatie tussen de mogelijke brandstichting en onrust elders in Bongeren. Daar hebben bewoners opnieuw problemen met elkaar, net als vorig jaar zomer. De politie heeft al een aantal burenruzies in de buurt moeten sussen.

"Maar dat speelt zich af in een ander deel van de wijk", aldus de politie.

Het vermoeden van brandstichting is vooral gebaseerd op verklaringen van getuigen die vlak voor de brand een groep jongens hebben gezien.

Volgens een eerste schatting van de brandweer heeft het vuur zeker voor enkele tienduizenden euro's schade aangericht. Gevaar voor personen heeft de brand niet opgeleverd.

Woningverhuurder Volkshuisvesting Arnhem is van de nieuwe spanningen in Bongeren op de hoogte, zegt manager wonen Berry Kessels.

"We hebben net vorige week op een bewonersbijeenkomst alle pijnpunten geïnventariseerd", aldus Kessels.

De corporatie bezint zich op maatregelen. "Maar één ding is duidelijk: het kan niet zo zijn dat een paar mensen het voor een hele wijk verzieken", zegt Kessels.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/article5256494.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1396 Gepost op: 15 juli 2009, 16:42:26
Citaat
p2kflex
08:59:20 15-07-09GROUP-1LIFELINER 1 / MMT INZET VOOR : AMSTERDAM / AMSTERDAM / STATION ZUID WTC / TRAMLYN 50
0120988MKA Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (Traumaheli Life-Line-1 - MMT)
p2kflex
08:59:14 15-07-09GROUP-1HV 1 TRAM (HV Tram: persoon onder tram) (+Inc.net: 1+) Metro Zuid ZUIDPLEIN 10 Station ASD [ 591 0001 512 685 602 ]
0100115BRW Amstelveen (TS 601/602 - DW 653)
0100119BRW Amstelveen (Lichtkrant)
0100869BRW Amsterdam - Pieter (Lichtkrant)
0101204BRW Amsterdam - Amstelland (OvD Centrum Spoed)



Metro Amsterdam sleept man mee

ANP
Gepubliceerd op 15 juli 2009 10:03, bijgewerkt op 15 juli 2009 10:06


AMSTERDAM -  Een 29-jarige baanvakmedewerker is woensdagochtend bij station Zuid-WTC in Amsterdam ernstig gewond geraakt, doordat een metro hem aanreed. De man was bezig met werkzaamheden aan het spoor, toen het voertuig hem schepte en enkele meters meesleurde. Dat maakte de politie bekend.

Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1258698.ece/Metro_Amsterdam_sleept_man_mee


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1397 Gepost op: 15 juli 2009, 16:43:48
Geen brand, maar wel een hennepplantage

door Inge Blankvoort. woensdag 15 juli 2009 | 07:50

Tekstgrootte  
LELYSTAD - De Lelystadse brandweer is dinsdagnacht na een brandmelding niet op vuurzee gestuit, maar op een grote hennepplantage.

De brandweer kreeg rond kwart voor vijf dinsdagmorgen een automatische brandmelding van een bedrijfsgebouw aan de Artemisweg in Lelystad. Ze ging meteen op weg en ging het pand binnen op zoek naar de brandhaard. Die werd niet gevonden, maar wel een plantage met ongeveer 1.200 hennepplanten.

De spuitgasten alarmeerden op hun beurt de politie. De plantage is gisteren meteen ontruimd door een gespecialiseerd bedrijf dat voor dit soort klussen door de politie wordt ingehuurd.

Volgens de politie werd voor de plantage illegaal stroom afgetapt. Energiebedrijf Nuon heeft inmiddels poolshoogte genomen bij het bewuste bedrijfspand.

Het is nog onduidelijk wie er achter de plantage zit. Gisteren was er nog niemand voor opgepakt.

De automatische brandmelding is waarschijnlijk veroorzaakt door d hitte van de groeilampen in de hennepkwekerij.

http://www.destentor.nl/regio/flevoland/5253492/Geen-brand-maar-wel-een-hennepplantage.ece


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1398 Gepost op: 16 juli 2009, 00:36:14
O0 O0 O0 O0 O0 ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.telegraaf.nl/prive/4409971/__Albert_Verlinde_werd_afgeluisterd__.html?p=1,1

wo 15 jul 2009, 22:17
Albert Verlinde werd afgeluisterd
van onze redactie

AMSTERDAM -  RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde krijgt een nogal zurig koekje van eigen deeg.

Het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten) reikte vorige week het Gouden Oor uit aan Albert, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luister legt. Maar dat Oor krijgt een staartje...

Het Oor bevatte afluisterapparatuur, en BNN wil het resultaat van de afluisterpraktijken komende donderdag uitzenden in VOC. Albert heeft ze laten weten dat hij niet wil dat de opnames worden uitgezonden, maar BNN is er nog niet uit wat ze gaan doen, meldt De Pers.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1399 Gepost op: 16 juli 2009, 00:38:20
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4410542/__Twee_kinderen_zoek__.html

do 16 jul 2009, 00:23  | 0 reacties | lees voor
Twee kinderen zoek

Maastricht -  De 6-jarige Justin Hofman en de 7-jarige Ivo Bovens uit Maastricht worden sinds woensdagavond vermist.

De kinderen, uit de wijk Hazendans, waren gaan spelen in de speeltuin. Ze zijn niet op de afgesproken tijd van 20:00 uur thuisgekomen.

Justin heeft een klein postuur en draagt een blauw T-shirt, 3/4 lichte broek en blauwe schoenen. Hij heeft een oorringetje in zijn linkeroor.

Ivo heeft een flink postuur en draagt donkere bovenkleding, een lichte 3/4 broek en donkerblauwe sportschoenen.