Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546350 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1460 Gepost op: 21 juli 2009, 22:42:56
http://www.brabantsdagblad.nl/regios/tilburg/5281223/Dode-bij-woningbrand-in-de-Reeshof.ece

Dode bij woningbrand in de Reeshof
dinsdag 21 juli 2009 | 15:30 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 21 juli 2009 | 21:53

TILBURG - Bij een woningbrand aan de Leimuidenstraat (Reeshof ) is dinsdagochtend een 30-jarige man om het leven gekomen.

Het slachtoffer werd gevonden in zijn slaapkamer. Bij de brandweer kwam rond negen uur 's morgens de melding binnen dat er rook uit het dak van de woning kwam. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, was het slachtoffer al overleden. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht. Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat. Op het moment van de brand waren geen andere mensen aanwezig in de woning.





Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1461 Gepost op: 21 juli 2009, 23:01:59
http://www.ad.nl/rotterdam/hoeksewaard/3384618/Niemand_begreep_Andr_B.html

dinsdag 21 juli 2009
'Niemand begreep André B.'

OUD-BEIJERLAND - De man die in maart de vrijwillige havenmeester van Oud-BeijerlandRoeli van der Lippe en haar dochter mishandelde, heeft vorige week zelfmoord gepleegd, vier dagen nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten.

De 44-jarige André B. werd gevonden in de boot van zijn moeder, die in de jachthaven van het dorp ligt. ‘De plek waar hij zó gelukkig was’, staat in een rouwadvertentie.

De werkloze man, die volgens bekenden een licht autistische stoornis had, kwam al jaren graag in de haven. Het ging volgens zijn omgeving juist goed met hem, toen hij begin dit jaar ruzie kreeg met een kennis uit de haven en een steen door diens ruit gooide.

De vrijwillige havenmeester die wilde bemiddelen, werd vervolgens in maart door B. in elkaar geslagen in haar huis. Hij was bang dat hij door haar toedoen geroyeerd zou worden door de watersportvereniging. Tijdens zijn celstraf van vier maanden is dat ook gebeurd.

,,Het is André niet gelukt om mensen om zich heen te krijgen die hem begrepen,’’ zegt een bekende van hem die anoniem wil blijven. ,,In onze samenleving viel hij tussen wal en schip, omdat hij niet ‘normaal’ was. Heel triest.’’

In de rechtbank viel op dat de Oud-Beijerlander geen berouw toonde over zijn daden. Ook weigerde hij mee te werken aan psychologisch onderzoek. ‘Niemand kende zijn strijd en zijn stille verdriet van het willen en niet kunnen,’ aldus de rouwadvertentie.

Of de zelfdoding aanleiding is voor een onderzoek, wil de politie niet zeggen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1462 Gepost op: 21 juli 2009, 23:20:33
http://www.ad.nl/binnenland/3384786/Vakantiepech_breekt_record.html

Vakantiepech breekt record
Door NIELS DEKKER

LYON - Een recordaantal Nederlanders strandt deze zomervakantie met autopech op buitenlandse snelwegen of campings.
afbeelding vergroten Wegenwachter Wim van Ardenne helpt een Nederlands gezin met pech in Frankrijk. FOTO COR DE KOCK
Dat melden de grootste wegenwachtorganisaties.
De steunpunten van de ANWB in Barcelona, Lyon, München en Athene hebben tot nu toe duizenden pechgevallen meer behandeld dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er ook al sprake was van een record. De totale stijging is deze zomer vooralsnog 14 procent. ,,We zijn een reislustig landje,’’ concludeert de ANWB.

Bij SOS International is ook sprake van topdrukte. Afgelopen twee weken waren er zesduizend pechmeldingen. Vorig jaar was dat in dezelfde periode de helft. ,,Dat is grotendeels te verklaren doordat klanten van Route Mobiel sinds dit jaar onze centrale bellen. Los daarvan is het gewoon drukker dan voorgaande jaren,’’ zegt woordvoerster Anke van Nieuwenhuizen.
Oorzaak van de recorddrukte is volgens de wegenwachtorganisaties onder meer de economische crisis, waardoor veel meer Nederlanders een vakantiebestemming zoeken die met de auto aan te rijden is. ,,Mensen zoeken een plek dichter bij huis.

Europa in plaats van een intercontinentale vlucht. De toeristen blijven in Nederland of rijden met de auto naar Frankrijk,’’ verklaart woordvoerder Ad Vonk van de ANWB. ,,Wagens zijn door de recessie minder onderhouden. Vooral in Frankrijk merk je daarvan de gevolgen,’’ vult Van Nieuwenhuizen aan.
De grootste stijging in het ‘pechaanbod’ bij de ANWB is het steunpunt in Lyon. Afgelopen week werden er ruim duizend gestrande toeristen geholpen, ruim een kwart meer dan normaal. De opvallende toename wordt behalve door de crisis mede veroorzaakt door een groter hulpaanbod. ,,We bedienen vanuit Lyon dit jaar ook pechgevallen in België en Luxemburg.’’

Verder rijdt er deze zomer voor het eerst een eigen wegenwacht in en rond Lyon, waar veel Nederlanders langskomen op weg naar het zuiden.
De meeste pechgevallen worden veroorzaakt door accuproblemen, gevolgd door oververhitting van de motor en haperende elektronica.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1463 Gepost op: 21 juli 2009, 23:25:13
Nog een strakke actie!!!

http://www.tctubantia.nl/regio/5282398/Brandweer-redt-vrouw-uit-brandende-woning.ece

Brandweer redt vrouw uit brandende woning

dinsdag 21 juli 2009 | 14:45
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

HENGELO - De brandweer heeft vannacht een bejaarde bewoonster gered uit een brandend huis aan de Enschedesestraat 236. .


De vrouw was nog in de woning aanwezig en gaf aan dat zij deze niet zelfstandig kon verlaten. Bij aankomst van de brandweer werd de bewoonster direct uit haar woning gehaald. De bewoonster was voor de ramen op de eerste verdieping gaan staan zodat de brandweer haar direct zag. Zij is door het raam geklommen en met behulp van een handladder uit de woning gehaald. De bewoonster, een oudere vrouw, is opgevangen door de ambulancedienst. Omdat zij rook heeft binnen gekregen is zij door het ambulancepersoneel ter plekke nagekeken.

De brand is ontstaan op de begane grond van de woning. Omdat het in de buurt van de trap brandde kon de vrouw de woning niet zelfstandig verlaten. Na het bevrijdden van de bewoonster had de brandweer de brand snel onder controle. Binnen 20 minuten is het sein brandmeester gegeven. De begane grond heeft forse brandschade opgelopen. De eerste verdieping alleen rookschade.

De bewoonster is opgevangen door familie en zal daar tijdelijk verblijven. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De brandweer zette twee tankautospuiten en een redvoertuig in.


Jelmer

  • Bevelvoerder i.o, Brandweer Heerenveen; Ambulancechauffeur Kijlstra Ambulancezorg
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 965
Reactie #1464 Gepost op: 22 juli 2009, 13:24:39
Brandweer te voet over brug Burgum

BURGUM - Het Burgumer brandweerkorps is woensdagnacht te voet uitgerukt naar een brand aan de andere kant van de gestremde brug over het Prinses Margrietkanaal. Omdat er vanwege werkzaamheden tot zondag geen auto's over de brug kunnen rijden, hadden de spuitgasten een bluswagen klaarstaan in Sumar.

De mannen reden tot de brug en renden er vervolgens overheen naar de Sumarder wagen. Een vrijwilliger uit het dorp had het voertuig tot aan de brug gereden. De brandweermannen moesten naar een parkeerplaats aan de Wiidswei in Earnewâld. Daar stonden twee auto's in de brand. Het korps wist het vuur te doven, maar de auto's zijn verloren gegaan. Een derde auto raakte beschadigd.
Bron: Leeuwarder Courant

Bijbehorende melding:
03:13:16 22-07-09 Prio 1 Voertuig in brand RESTAURANT WESTER WIIDSWEI 32 EARN Inzet TS1BURGU


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1465 Gepost op: 22 juli 2009, 19:00:25
Nog een strakke actie!!!

http://www.tctubantia.nl/regio/5282398/Brandweer-redt-vrouw-uit-brandende-woning.ece

Brandweer redt vrouw uit brandende woning

Brand door krabpaal Van onze correspondent

Hengelo -  Vermoedelijk nadat ze met lijm de krabpaal van haar kat had willen repareren, is brand ontstaan in de woning van een 76-jarige vrouw uit Hengelo (ov).


Toen de brandweer arriveerde stond de vrouw voor een raam op de eerste verdieping. Vervolgens is ze door de brandweer met een ladder uit het brandende pand aan de Enschedesestraat gehaald.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat door de lijm waarschijnlijk vluchtige stoffen zijn vrijgekomen, die in brand vlogen door de waakvlam van de geiser. Nader onderzoek moet dit bevestigen.

Het slachtoffer had rook binnengekregen, waaraan ze ter plaatse is behandeld.

Met de kat gaat het goed.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4456297/__Brand_door_krabpaal__.html?p=3,1


sneaky pete

  • Brandmeester
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 226
Reactie #1466 Gepost op: 22 juli 2009, 19:15:24
Ambulance total loss na botsing met auto en aanhanger
22 juli 2009

VAN EWIJCKSLUIS - Een ambulance die op weg was naar een spoedgeval is woensdagmiddag in Van Ewijcksluis in botsing gekomen met een wagen met aanhanger. De ambulancebestuurder brak een pols, de broeder die naast hem in de wagen zat is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De ambulance reed op de N249 ter hoogte van Van Ewijcksluis en was onderweg naar een spoedmelding in Hippolytushoef. Een medewerker van een bouwmarkt, rijdende in een voertuig met aanhangwagen, wilde vanaf de Van Ewijcksvaart linksaf de N249 opdraaien. Hij zag daarbij de ambulance over het hoofd. Bij de aanrijding liep de chauffeur een polsfractuur op. Zijn bijrijder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bouwmarktmedewerker raakte niet gewond. De N249 is enige tijd afgesloten geweest vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.

bron webregio
link met foto's
http://www.webregio.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/226130/foto/4/ambulance-total-loss-na-botsing-met-auto-en-aanhanger.aspx
ANNA


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1467 Gepost op: 22 juli 2009, 19:24:53
Brand verwoest keukenzaak op bedrijventerrein

dinsdag 21 juli 2009 | 17:06 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 22 juli 2009 | 08:24

Tekstgrootte  
 
Het bedrijf Imega Keukens aan de Roomweg in Tuk is maandagnacht volledig uitgebrand. foto Sieb van der Laan

TUK - Het bedrijf Imega Keukens aan de Roomweg in Tuk is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand. Rond middernacht werd de brandweer gealarmeerd. "Toen we ter plaatse kwamen, was de brand al uitslaand en stond ons nog maar één ding te doen: zorgen dat het niet overslaat naar andere panden", zegt dienstdoend brandweerofficier Erik Wibbelink.


De brandweer uit Steenwijk, Oldemarkt en Giethoorn was met vier voertuigen, een hoogwerker en grootwatertransport aanwezig. Rond 1.30 uur klonk het sein 'brand meester', waarna de brandweer nog tot 5.30 uur bezig was met nablussen.

http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel/5283106/Brand-verwoest-keukenzaak-op-bedrijventerrein.ece


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1468 Gepost op: 22 juli 2009, 19:28:05
Brand door krabpaal Van onze correspondent

Hoe moet die gelezen worden ;D? ;)


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1469 Gepost op: 22 juli 2009, 21:01:55
Nunspeet schakelt inspectie in om aanrijtijden ambulances te verbeteren
door Pieter Steenbergen. dinsdag 21 juli 2009 | 17:07 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 21 juli 2009 | 17:11

NUNSPEET - Het college van b en w in Nunspeet doet een beroep op de Inspectie voor de Gezondheidszorg, om de te lange aanrijtijden van ambulances voor spoedgevallen in de dorpskernen Elspeet, Vierhouten en Hulshorst te verbeteren.

Het gemeentebestuur richt zich tot de inspectie op advies van Nysingh Advocaten uit Arnhem.

B en w wilde van het advocatenkantoor weten of de binnen de sector geldende tijdsnorm voor spoedritten (binnen 15 minuten na melding ter plaatse zijn) juridisch kan worden gehandhaafd. Dat blijkt niet het geval, zo schat Nysing in, omdat de veldnorm (95 procent van de ritten binnen 15 minuten) nog geen wettelijke status heeft. Burgemeester Van Hemmen sluit juridische stappen in de toekomst echter niet uit. "Die veldnorm van 15 minuten heeft de sector zichzelf opgelegd en wordt door iedereen geaccepteerd, die heeft in mijn ogen een harde status. We zijn hier al jaren mee bezig, maar er is nog steeds niets veranderd: zo'n vijftig procent van de spoedeisende gevallen in het buitengebied wordt niet binnen de afgesproken norm bereikt. Dat is een duidelijk gegeven, waarmee de inspectie nu aan de gang moet." Er is in een eerder stadium gesproken over maatregelen, zoals een uitrukplaats in 't Harde (in plaats van de standplaats Elburg) en het verplaatsen van de standplaats Ermelo naar Harderwijk. "Maar ook als dat is gerealiseerd, biedt dat te weinig soelaas. Iedereen weet dat je van daaruit niet binnen vijftien minuten in onze dorpskernen bent."

Nunspeet pleit al jaren voor een ambulancepost in Elspeet. Nu moeten de ambulances nog uit Ermelo of Elburg komen. Vanaf 2011 verdwijnt de regierol van de provincie en worden landelijke richtlijnen van kracht.

http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/5283098/Nunspeet-schakelt-inspectie-in-om-aanrijtijden-ambulances-te-verbeteren.ece