Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546845 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1620 Gepost op: 8 augustus 2009, 16:46:11
Brandweer takelt auto uit het water


08-08-09 14:57 Tell a friend

DEN HAAG - De brandweer heeft vrijdagnacht bij de Maartensdijklaan in Den Haag een auto uit het water gevist. Er zat niemand in de wagen.
 
Duikers van de brandweer hebben voor de zekerheid de omgeving nog afgezocht, maar ze vonden niets. Het voertuig is door een grote kraan van de brandweer uit het water getakeld en door de politie meegenomen voor onderzoek.

http://leiden.westonline.nl/nieuwsitem/33215


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1621 Gepost op: 9 augustus 2009, 03:42:34
Amerikaan na 23 jaar cel alsnog vrijgesproken
Uitgegeven: 8 augustus 2009 22:56
Laatst gewijzigd: 8 augustus 2009 22:56

WASHINGTON - Een inwoner van de Amerikaanse staat Texas heeft 23 jaar ten onrechte in de gevangenis gezeten. Uitgebreid DNA-onderzoek wees uit dat hij niet verantwoordelijk kan zijn geweest voor een verkrachting op kerstavond in 1985.

De 46-jarige Ernest Sonnier werd vrijdag vrijgelaten op last van een rechter, zo maakte zijn advocaat Alba Morales zaterdag bekend. Sonnier zat een levenslange celstraf uit.
Morales werkt voor een organisatie die zich inzet voor mensen die onterecht zijn veroordeeld.

DNA

In de afgelopen anderhalf jaar werden allerlei bewijsstukken in de zaak van Sonnier onderworpen aan vergelijkend DNA-onderzoek.

''Er is geen enkel bewijs dat Ernest verbindt met het misdrijf'', aldus Morales. Volgens de raadsvrouw hebben de tests uitgewezen dat twee andere personen verantwoordelijk waren voor de verkrachting.

Het is bepaald niet de eerste keer dat DNA-onderzoek uitwijst dat een Amerikaanse gevangene ten onrechte achter de tralies zit. Sinds 1989 werden al 241 mensen alsnog vrijgelaten nadat DNA-onderzoek hen had vrijgepleit.
© ANP  


nu.nl


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1622 Gepost op: 9 augustus 2009, 10:24:07
VS: politieachtervolging eindigt in drama  9-08-09  
    
 Bij een politieachtervolging in de Amerikaanse staat Californië zijn acht mensen om het leven gekomen toen de achtervolgde auto met grote snelheid tegen een andere auto botste. Vijf van de doden zijn kinderen onder de 12 jaar.

De politie begon de achtervolging toen ze een gestolen auto zagen rijden. De bestuurder negeerde een stopteken en vluchtte weg. Bij een kruising verleende de racende auto geen voorrang aan een passerende pick-up, waardoor de twee auto’s botsten.

Vier van de vijf kinderen in de pick-up werden uit de wagen geslingerd en waren op slag dood. Het vijfde kind is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht met een traumahelikopter, maar is daar overleden. Ook de twee volwassen in de auto raakten gewond, een ervan zwaar.

De drie inzittenden van de vluchtauto overleefden het ongeluk ook niet.

www.nos.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1623 Gepost op: 9 augustus 2009, 12:18:19
http://www.ad.nl/rotterdam/3420377/Ambulance_deed_te_weinig_voor_overleden_Aad_Vis.html

Ambulance deed te weinig voor overleden 'Aad Vis'
Door CHARLOTTE VAN GENDEREN

ROTTERDAM - De Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond kan een schadeclaim van tienduizenden euro's tegemoet zien van de Rotterdamse Alida in 't Hout.
Een ambulanceverpleegkundige handelde onzorgvuldig tijdens een inzinking van In 't Houts echtgenoot, zo heeft het Centraal Tuchtcollege geoordeeld. Aad in 't Hout overleed op 5 juli 2004.

Alida in 't Hout is opgelucht. ,,Ik dacht altijd: had ik méér kunnen doen voor Aad? Dat ik na vijf jaar weet dat ik me écht niet schuldig hoef te voelen, is fijn.''

Met een paar borrels op komt de 44-jarige visverkoper Aad in 't Hout, onder vele Rotterdamse marktbezoekers bekend als de vrolijke 'Aad Vis', op 1 juli 2004 ten val op de Bergweg. Met een hoofdwond wordt hij door een ambulance naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht. Na een routinecontrole en wat hechtingen mag hij naar huis. Geconstateerd wordt dat hij niet dronken is, al heeft hij wel wat op. Zijn vrouw moet hem elke twee uur wekken.

Als Aad 's avonds nauwelijks wakker wordt, belt Alida in paniek 112, waarna een ambulanceverpleegkundige poolshoogte komt nemen. Zij kijkt in zijn ogen en probeert Aad wakker te schudden. Ze adviseert Alida haar man 'z'n roes' uit te laten slapen. Een paar uur later vindt Alida Aad buiten bewustzijn, tussen z'n eigen ontlasting en urine, in bed. In allerijl wordt hij naar het Erasmus MC gebracht, waar hij vier dagen later overlijdt. Hij blijkt een hersenbloeding te hebben gehad. ,,Of hij viel door die bloeding of die bloeding later kreeg, blijft een raadsel,'' zegt zijn weduwe.

Vast staat dat de ambulanceverpleegkundige meer onderzoek had moeten doen, contact had moeten opnemen met het ziekenhuis en een 'foutief advies' heeft gegeven over de roes, zo oordeelt het Tuchtcollege. Eerder bepaalde het Regionaal Tuchtcollege dat het ziekenhuis, tegen wie In 't Hout ook een aanklacht indiende, niets te verwijten valt.

In 't Houts advocaat Reinboud Schoemaker zal bij de Ambulancezorg een schadeclaim indienen. ,,Denk aan tienduizenden euro's aan begrafeniskosten, het verlies aan inkomsten voor Alida en haar drie zoons én smartengeld, omdat ze haar man heeft zien sterven en niet meer op de slaapkamer durft te slapen.''

De ambulancemedewerkster krijgt een officiële waarschuwing. Directeur Marianne Oomens van de Ambulancezorg laat weten de zaak 'vreselijk triest' te vinden. ,,Gelukkig komt dit zelden voor en doen onze medewerkers hun werk goed.''


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #1624 Gepost op: 9 augustus 2009, 14:15:04
Arrestant breekt elleboog agente  9-08-09  
  
Een tegenstribbelende arrestant heeft vannacht in Den Haag een politieagente ernstig verwond.

De man gedroeg zich vervelend in een café en had enkele klanten bedreigd, waarop de politie werd gebeld. Toen die arriveerde was de man inmiddels uit het café gewerkt en dreigde hij te vechten met passanten.

De man verzette zich hevig toen de politie probeerde hem mee te nemen.

Bij de poging de man onder controle te krijgen, brak een 31-jarige agente haar elleboog en kneusde haar hand. Ook trapte de man twee keer tegen haar benen.

Illegaal
Ook toen de man eenmaal was meegenomen, bleef hij tegenstribbelen. In de cel sloeg en schopte hij wild om zich heen nadat de handboeien waren verwijderd.

Op het bureau bleek dat de man illegaal in Nederland verbleef. Het gaat om een 20-jarige man uit India.  

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/8/9/090809_gewonde_agente.html


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1625 Gepost op: 9 augustus 2009, 15:17:25
Citaat
p2kflex
23:30:05 08-08-09GROUP-1PRIO 1 Buitenbrand (Betreft: praalwagen) : KRIMWEG 10 HOEN 38803
0800168BRW Apeldoorn (Ugchelen) (Bevelvoerder)
0800368BRW Apeldoorn (Ugchelen) (Lichtkrant)
0800468BRW Apeldoorn (Ugchelen) (Blusploeg)

Winnende praalwagen uitgebrand
HOENDERLOO - In Hoenderloo is zaterdagavond de winnende praalwagen van de kermisoptocht in Hoenderloo in vlammen op gegaan.

Op de wagen, die ter hoogte van de oude kerk aan de Krimweg stond, was een grote beker geplaatst die gemaakt was van papieren roosjes. De wagen brandde volledig uit.

De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen

omroepgelderland.nl


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1626 Gepost op: 9 augustus 2009, 16:26:32
Luchtballon vliegt publiek in

AMSTERDAM - Een luchtballon is zaterdagavond tijdens de Ballonfiësta Groningen het publiek in gevlogen. Een vrouw raakte hierbij gewond.
woordvoerder van de gemeente Groningen meldt dat een ambulance ter plaatse is geweest en dat het om licht letsel ging. Wat de vrouw precies mankeerde en of ze naar een ziekenhuis moest, is onduidelijk.

De ballon vloog volgens de gemeentewoordvoerder tegen een dranghek op het recreatiegebied Kardinge in Groningen. Een woordvoerder van de organisatie van Ballonfiësta kan de gewonde niet bevestigen.

Op het programma stond zaterdag het opstijgen van 25 heteluchtbalonnen.



nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1627 Gepost op: 9 augustus 2009, 16:26:58
Ik hoop dat politie, de gemeentes en de clubs dit goed oplossen... Anders kan het een sluimerend vuurtje worden... :-X :-X

http://www.ad.nl/rotterdam/3419931/Schietend_duo_zocht_Feyenoordhooligan.html

Schietend duo zocht Feyenoordhooligan

ROTTERDAM/AMSTERDAM - Twee Amsterdammers (25 en 26 jaar) hebben in het wilde weg om zich heen geschoten in een Rotterdams café, waar ze volgens getuigen vroegen naar Feyenoordhooligan André H.

Na een wild west in de omliggende straten waarbij agenten een reeks waarschuwingsschoten losten, is het duo gearresteerd. Niemand raakte gewond.

Het is de vraag of de verdachten op zoek waren naar de Rotterdammer om een voetbalruzie uit te vechten of vanwege andere zaken. André H. kreeg begin jaren negentig vijf jaar celstraf uit voor het doodsteken van een FC Twente-supporter. Ook later verscheen hij nog voor de rechter, onder meer voor de handel in softdrugs.

De politie laat niets los over het onderzoek, de verdachten of het motief. Een woordvoerder wil ook niet bevestigen dat de naam van André H. is gevallen. Café ’t Kruispunt aan de Beijerlandselaan, in de buurt van De Kuip, staat bekend als Feyenoordkroeg maar niet perse als ontmoetingsplek van de harde kern. ,,Toen die mannen naar André nogiets vroegen, zeiden we dat we hem niet kenden. En dat was ook écht zo,’’ zegt de barvrouw.

Hierna werd uit het niets het eerste schot gelost door de mannen, waarvan eentje een tatoeage met ‘Amsterdam’ op zijn binnenarm had. Bij het schieten werd een Feyenoordbord aan de muur geraakt. Daarna vluchtte de bardame naar beneden, waar de eigenaar aan het werk was.

In de kelder hoorden de twee nog meer schoten. Ook zou met een kruk zijn gegooid. ,,Ik dacht dat mijn man, die samen met de glazenwasser nog boven was, was doodgeschoten en raakte volledig in paniek.’’

Niemand werd echter geraakt door de rondvliegende kogels. In het geweld sneuvelde wel een ruit. Eenmaal buiten renden de twee Amsterdammers richting een politiebusje, dat uit de tegengestelde richting kwam aanscheuren. Agenten schoten in de lucht om de vluchtende mannen te dwingen te stoppen. Eentje gaf zich gelijk over en gooide een tasje met een vuurwapen weg.

De andere verdachte rende enkele straten verder. Tijdens de vlucht vuurde politie nog enkele schoten af. Daarna staakte ook hij zijn vlucht. Waarschijnlijk gooide de man tijdens het rennen het vuurwapen weg, dat later werd gevonden.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1628 Gepost op: 9 augustus 2009, 16:47:32
Gezellig met de kinderen naar een pretpark....!!  :-X :-X

http://www.nu.nl/algemeen/2057017/arrestaties-voor-ruzie-in-rij-bij-efteling.html

Arrestaties voor ruzie in rij bij Efteling
Uitgegeven:    9 augustus 2009 15:43
Laatst gewijzigd:    9 augustus 2009 15:42

KAATSHEUVEL - De politie heeft in de Efteling een vechtend stel uit Eindhoven aangehouden, omdat de man en vrouw een familie zou hebben geslagen.
© ANP

Het paar stond zaterdagavond in de rij voor de attractie Fata Morgana toen ze ruzie kregen met een familie uit Sprang-Capelle. Daarbij moesten de ouders rake klappen incasseren.

Volgens de politie stoorden blijkbaar meer mensen in de rij zich aan het agressieve paar. Zij lieten de familie voorgaan om een confrontatie te voorkomen. Uiteindelijk kwam het toch tot een handgemeen.

Beveiliging

De beveiliging van het pretpark greep in en hield de Eindhovense (20) en haar 45-jarige vriend aan.

De familie is hevig ontdaan over de gebeurtenis. Veel kinderen waren getuige. De 32-jarige vrouw en de 36-jarige man deden aangifte. De vechtersbazen zitten vast.


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1629 Gepost op: 9 augustus 2009, 21:22:36
Citaat
p2kflex
20:12:46 09-08-09GROUP-1BR 1 BRAND AUTO OP SNELWEG (+Inc.net: 1+) A8 R - COENTUNNELWEG 1,5 ASD [ 522 NET001 532 ]
0100719BRW Amsterdam - IJsbrand (Lichtkrant)
0100969BRW Amsterdam - Teunis (Lichtkrant)
p2kflex
20:13:18 09-08-09GROUP-113-191 A1 AMSTERDAM A8 A8 0 RIT:157
0120191Ambu 13-191 (VZA Zaanstad)
p2kflex
20:10:54 09-08-09GROUP-113-164 A1 AMSTERDAM A8 A8 0 RIT:156
0120164Ambu 13-164 (VZA Amsterdam)

Aanhoudingen na ongeval A10/A8  ???
 
9 augustus 2009, 20:49  
Na een aanrijding op de verbindingsweg van de A10 naar de A8 richting Zaandam zijn een aantal personen aangehouden. Waarom de aanhoudingen zijn verricht is vooralsnog niet bekend. Volgens de berichten zijn de aangehouden personen niet de betrokkenen van de aanrijding.

De aanrijding vond rond 20:00 uur plaats op de Binnenring van de A10, net uit de Coentunnel. Er zouden zo'n 4 personenauto's bij betrokken zijn, die verspreid staan op de rijbaan. De verbindingsweg is daarom door Rijkswaterstaat afgesloten

A10 De Nieuwe Meer - Coenplein (binnenring)
 tussen IJmuiden en de Coentunnel
 3 km stilstaand verkeer door een ongeval
 
 ter hoogte van knp. Coenplein
 afgesloten verbindingsweg naar de A8 richting Zaandam in verband met een ongeval

www.vid.nl