Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 547018 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1770 Gepost op: 3 september 2009, 17:28:22
http://www.nufoto.nl/fotos/113214/vee-komt-om-bij-grote-brand-in-boerderij-in-dalen.html

Vee komt om bij grote brand in boerderij in Dalen

DALEN - Bij een brand in een grote schuur van een melkveebedrijf aan de Benterdijk in Dalen zijn vanmiddag een aantal koeien en kalveren om het leven gekomen. Het vuur greep zeer snel om zich heen, toch konden een aantal koeien nog worden gered. Bij de brand is asbest vrij gekomen maar er bestaat naar verluidt geen gevaar voor de volksgezondheid. Het asbest afkomstig van de dakplaten kwam rond de schuur terecht. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Burgemeester Bouwmeester van Coevorden liet zich ter plaatse op de hoogte brengen van de situatie en sprak met het zwaar aangeslagen boerengezin.

[img width=700]http://media.nu.nl/m/m1dzgpca4sxk.jpg


http://media.nu.nl/m/m1dz186a7mxr_medium.jpg


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1771 Gepost op: 3 september 2009, 22:29:36
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2009/09/03/R177.htm

De brandweer gaat weer groen
Datum nieuwsfeit: 03-09-2009

Gemeente Enschede

De brandweer gaat weer groen

"Opnieuw een groen blusvoertuig voor de brandweer"

Vorig jaar heeft Brandweer Enschede enkele maanden een groen blusvoertuig in haar bezit gehad. Omdat groen voor veiligheid staat en rood een alarmkleur is, had Brandweer Enschede besloten om in het kader van Meer Rood Op Straat een groen blusvoertuig in te zetten. Hiervoor kreeg Brandweer Enschede als eerste korps in Nederland de innovatieprijs. Brandweer Rotterdam Rijnmond rijdt vanaf volgende week met een groen voertuig.

Brandweer Rotterdam Rijnmond gaat met een groen blusvoertuig de straat op. Het goed uitgedachte concept van de Enschede Brandweer om met een groene `veilige' kleur de stad in te gaan om voorlichting te geven, wordt overgenomen door de Rotterdamse collega's.



Brandweer Enschede heeft voor de innovatieve ontwikkeling van de groene brandweerauto in 2008 de Jan van der Heyden prijs van de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) gewonnen. Een prijs die de NVBR jaarlijks uitreikt voor de meest innovatieve ontwikkeling op het gebeid van brandweerzorg en rampenbestrijding. Brandweer Rotterdam Rijnmond heeft de expertise ingeroepen van korps Enschede om haar bij te staan in de transformatie van een rood naar groen blusvoertuig. De groene brandweerauto is, in plaats van met brandslangen en andere brandbestrijdings- en hulpverleningsmateriaal, voorzien van voorlichtingsmateriaal over hoe brand kan worden voorkomen, en welke voorzieningen men kan treffen om slachtoffers bij brand te voorkomen. Het voertuig is tijdens de Wereldhavendagen voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

Brandweer Rotterdam Rijnmond hoopt hiermee de drempel tussen inwoners en bedrijven te verlagen, zodat zij informatie komen halen over brandveiligheid. De brandweer heeft hier immers de expertise voor in huis.



Brandweer Enschede is trots en dankbaar dat haar hulp en expertise is ingeroepen om het voertuig groen te maken. Hiermee wordt aangetoond dat we de innovatieprijs terecht gewonnen hebben, immers: goed voorbeeld doet goed volgen.

Geplaatst: 03 september 2009.

3 september 2009


Bart S

  • Gast
Reactie #1772 Gepost op: 4 september 2009, 08:50:52
Brandblussers voor konijnen jagen schrik aan

AMSTERDAM Bij de politie in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van bommen die in het park zouden liggen.

Ook bij het stadsdeelkantoor lopen met enige regelmaat verontruste bewoners binnen die menen in de bosjes een explosief te hebben ontwaard.

Kunst
De oorzaak van deze angst is echter uiterst onschuldig. De vermeende bommen zijn brandblussers voor konijnen. En dan hebben we het uiteraard over een kunstproject.

Studenten van de master-opleidingen in Groningen, Rotterdam en Amsterdam maakten voor de tentoonstelling 'Cross Over' beelden en installaties. Kunstenares Sachi Miyachi uit Tokio verstopte de brandblussers op verschillende plekken in het park.

De bezoekers van het Westerpark kunnen nog tot het eind van deze maand van deze en van andere kunstobjecten genieten.

Bron: www.rtvnh.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1773 Gepost op: 4 september 2009, 10:17:00
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4753011/__Bijna-treinbotsing_hsl__.html?p=8,2

vr 04 sep 2009, 05:30 | 38 reacties | lees voor
    
Bijna-treinbotsing hogesnelheidslijn
door Harry van Gelder

AMSTERDAM -  Een hogesnelheidstrein (hsl) is woensdagavond bij Hoofddorp, op de plek waar de hsl op het oude bestaande spoor komt, bijna tegen een intercity geknald.

Passagiers vlogen bijna uit hun stoel toen de intercity uit Den Haag rond half twaalf 's avonds keihard remde. Tot hun grote verbazing reed de intercity daarna achteruit (wat ten strengste verboden is) om te stoppen, toen de voorkant van de trein voor een rood licht stond. Vlak daarna raasde de hsl uit Rotterdam rakelings voorbij.

"Ik schrok me rot", zegt een passagier. "Ik dacht rustig met de trein te reizen, maar voor je het weet gebeurt er iets." Of de intercity de hsl miste door achteruit te rijden is onduidelijk, omdat de NS het voorval niet in de boeken kan terugvinden. Een woordvoerder van de spoorwegen zegt dat de trein niet door een rood sein kan zijn gereden. "Als je door een rood sein rijdt, dan gebeurt er van alles. Je wordt bijvoorbeeld als machinist van de trein gehaald. Dat kan dus niet het geval zijn geweest." De NS zegt het voorval verder uit te zullen zoeken, "maar dat lukt niet in een dag".

De NS-woordvoerder weet zeker dat de veiligheid van de passagiers niet in het geding is geweest. Maar de inzittenden van de intercity waren daar echter niet zo zeker van, toen ze de hsl vlakbij voorbij zagen snellen

Volgens de treinreizigers reed de intercity meteen nadat deze gestopt was achteruit. Achteruitrijden is te allen tijde verboden, omdat het zeer gevaarlijk is. Mogelijk dat de machinist een passage door een rood sein wilde verdoezelen. In de trein werd omgeroepen dat er voor een rood sein gestopt moest worden. "Dank je de koekoek", zegt een passagier. "Waarschijnlijk is hij er eerst doorheen gereden."

Maandag rijdt de hsl na jaren vertraging voor het eerst met passagiers van Amsterdam naar Rotterdam. Dat gaat nog niet harder dan 160 km/u omdat er nog geen supersnelle treinen voorhanden zijn. Wel gaat de reistijd van 62 naar 44 minuten.


Kolkkie

  • Verzorgende-IG i.o., Sportmasseur, EHV-er, Fotograaf (niet-HV)
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 523
Reactie #1774 Gepost op: 4 september 2009, 10:32:39
Wietplantage blijkt proefveld universiteit
 


LELYSTAD - De hennepplantage die woensdag in Lelystad werd ontdekt, blijkt een proefveld van de Wageningen Universiteit. Dat heeft directeur Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Ton van Scheppingen, donderdag gezegd.
 De politie ontdekte de wietplantage na een anonieme tip en er moest een helikopter aan te pas komen om het veld met hennep in een maisveld op te sporen.

Het ging om een veld met circa 47.000 hennepplanten die een straatwaarde van 4,4 miljoen euro vertegenwoordigden.
 
De politie was al begonnen met het ruimen van de planten toen Wageningen Universiteit de benodigde vergunningen toonde. Het rooien van het proefveld is inmiddels gestaakt.

Bron: www.nu.nl

Politie erkent fout bij ruiming wietplantage

LELYSTAD - Politie Flevoland heeft vrijdag toegegeven een fout te hebben gemaakt bij het ruimen van een hennepveld afgelopen woensdag bij Lelystad.
 
Op het veld stonden geen geestverruimende hennepplanten, maar zogenaamde vezelhennepplanten.

Na een anonieme tip trof de politie een veld met 47.000 hennepplanten aan en begon vervolgens met de ruiming van de planten.
Het bleek echter te gaan om een proefveld van Wageningen Universiteit. Het onderzoeksinstituut had daarvoor alle benodigde vergunningen in huis.

Patroon

Volgens de politie paste het hennepveld naadloos in het patroon van illegale kweekvelden die regelmatig worden aangetroffen in Flevoland.

Ook door de wijze waarop de hennepplanten verdekt in een maisveld stonden opgesteld, ging de politie er van uit dat het om een groot en illegaal veld ging.

De politie neemt de zaak intern hoog op en betreurt de gang van zaken. Naar aanleiding van deze zaak worden de procedures opnieuw tegen het licht gehouden om herhaling te voorkomen.
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


AnneJan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,516
  • Geïnteresseerde; ter land, ter zee en in de lucht!
    • 112 Fotografie uit Leeuwarden e.o.
Reactie #1775 Gepost op: 4 september 2009, 13:23:49
Komst ambulancepost in Burgum
vrijdag 04 september 2009 Burgum

De komst van een permanente ambulancepost is een stap dichterbij gekomen. Sinds deze week staat er namelijk tijdens kantooruren continu een ambulance paraat om in de regio Burgum hulp te verlenen bij spoedeisende hulp. De ambulance is op dit moment gestationeerd bij het Hulpmiddelencentrum in Burgum.

Dankzij de nieuwe stationering is de aanrijtijd, vooralsnog alleen tijdens kantooruren, in Burgum enorm verkleind. Voorheen moest er vanuit Leeuwarden of Drachten een ambulance aanrijden waardoor het meestal tien tot vijftien minuten duurde voordat deze ter plaatse was. Over de Burgumer ambulancepost werd al langere tijd gesproken en nu is per 1 september de eerste stap gezet.

De standplaats in Burgum wordt om de week ingevuld door Kijlstra Ambulancegroep Fryslân en UMCG Antonius ambulancezorg. De ambulance vanuit Burgum verzorgt alleen dringende ambulancezorg. Gepland vervoer wordt door andere ambulances gereden om de beschikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden. "Het streven is om deze stationeringslocatie op termijn uit te breiden naar een 24 uurs standplaats." aldus Sietze Kijlstra van de Kijlstra Ambulancegroep.

www.wâldnet.nl
Het enige wat je zeker weet, is dat je niets zeker weet.


Twentenieuws-Almelo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 655
  • Schat je pieper gaat schat!!! Wakker worden.
    • www.larofotoservice.nl
Reactie #1776 Gepost op: 4 september 2009, 14:15:34
Vrouw gedood bij schietincident


Bij een schietincident op het industrieterrein van Dedemsvaart is vrijdagochtend een vrouw uit die plaats om het leven gekomen. De vrouw is een medewerker van de politie IJsselland en had haar dienstwapen bij zich.

De politie gaat er vanuit dat de vrouw zichzelf om het leven heeft gebracht. Meerdere mensen waren getuige van het schietincident op een parkeerplaats aan de Rollepaal. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht en de aanleiding van het schietincident. De getuigen worden opgevangen door hulpverleners. Door de collega's van het slachtoffer is geschokt gereageerd.

Bron RTVOost


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,427
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #1777 Gepost op: 4 september 2009, 15:51:55
Chips.... daar gaan de ammo prijzen weer.... >:(

Doden door ontploffing munitiefabriek Servië
BELGRADO -  Door vier explosies in een munitiefabriek in Uzice in Zuid-Servië zijn donderdagavond zeker zes mensen om het leven gekomen. Ook raakten tien mensen gewond. Dat meldde het journaal van de Servische televisie (RTS) in een extra uitzending.
 
De explosies vonden plaats in een afdeling van de uit 1928 daterende fabriek “Prvi Partizan” die zich in tunnels onder een berg aan de rand van de stad bevindt. Het reddingswerk wordt ernstig bemoeilijk doordat het zicht in de tunnels door kruitdampen maar nihil is. Daarom is het ook nog niet bekend hoeveel mensen zich nu nog in de tunnels bevinden. De avondploeg in de fabriek bestond uit ongeveer driehonderd arbeiders.

bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/4753032/__Doden_door_ontploffing_fabriek__.html



sneaky pete

  • Brandmeester
  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 226
Reactie #1778 Gepost op: 4 september 2009, 18:33:41
Verzet tegen opheffen duikteam
Gepubliceerd op 03 september 2009, 20:05
alkmaar -  
Binnen het duikteam van de brandweer in Alkmaar is forse kritiek gekomen op het opheffen van dit team per 1 januari.

,,Dit houdt in dat de eerste drie jaar de kwalitatieve inzet niet te garanderen is. Wij begrijpen niet dat dit risico zomaar wordt geaccepteerd'', aldus de kritiek van één van de duikploegleiders van de brandweer, die niet met name genoemd wil worden.

Nog hebben zowel de gemeente Alkmaar als Heerhugowaard een brandweerduikteam. Alkmaar heeft vijftien duikers en Heerhugowaard tien. Beide teams werken nauw samen. ,,Bij een melding, rukken we allebei uit. Zo kunnen wij garanderen dat er altijd een duiker binnen de gestelde tijd ter plekke komt.''

Nu echter wil de gemeente Alkmaar het duikteam per 1 januari opheffen, aldus de duikploegleider: ,,En dan heb je een probleem. Dat houdt namelijk in dat het team van Heerhugowaard een groter gebied moet gaan bestrijken. Ze hebben echter maar tien duikers. Het duurt zeker drie jaar voordat ze hun team op sterkte hebben.''

bron nhd.nl
ANNA


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1779 Gepost op: 4 september 2009, 19:26:55
Vrouw gedood bij schietincident


Bij een schietincident op het industrieterrein van Dedemsvaart is vrijdagochtend een vrouw uit die plaats om het leven gekomen. De vrouw is een medewerker van de politie IJsselland en had haar dienstwapen bij zich.

De politie gaat er vanuit dat de vrouw zichzelf om het leven heeft gebracht. Meerdere mensen waren getuige van het schietincident op een parkeerplaats aan de Rollepaal. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht en de aanleiding van het schietincident. De getuigen worden opgevangen door hulpverleners. Door de collega's van het slachtoffer is geschokt gereageerd.

Bron RTVOost

Volgens http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/5470006/Agente-berooft-zichzelf-op-straat-van-het-leven.ece

Agente berooft zichzelf op straat van het leven
vrijdag 04 september 2009 | 14:40 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 04 september 2009 | 16:33


DEDEMSVAART - Een 35-jarige politieagente heeft zichzelf in Dedemsvaart van het leven beroofd. Zij deed dit vanochtend met haar dienstpistool op een parkeerplaats aan de Rollepaal.

Het slachtoffer komt uit Dedemsvaart en werkt bij de Politie IJsselland. De agente was op het moment van het incident niet in functie, maar had wel haar dienstwapen bij zich. Meerdere mensen waren getuige van het schietincident. Zij zijn door hulpverleners opgevangen en begeleid.

Het is niet duidelijk waarom de agente op de parkeerplaats was. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht en aanleiding van het incident.