Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546466 keer)

0 gebruikers (en 17 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1840 Gepost op: 14 september 2009, 17:53:15
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102645/Auto_vliegt_in_brand_door_van_aanhanger_gevallen_jerrycan.html

Auto vliegt in brand door van aanhanger gevallen jerrycan
maandag 14 september 2009 15:50
   
0 stemmen

Hengelo - Een 38-jarige automobiliste uit Enschede kreeg de schrik van haar leven toen zij op de A1 reed en haar auto in brand vloog door een van een aanhanger afgevallen jerrycan. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Foto: archief EHF
De vrouw reed vrijdagmiddag met haar auto op de A1 ter hoogte van Hengelo toen een voor haar rijdende auto met aanhanger een jerrycan verloor. De jerrycan was gevuld met olie. Doordat de jerrycan onder de auto van de vrouw terechtkwam, veroorzaakte de vloeistof een brand onder de motorkap van haar auto. De auto is totaal uitgebrand.

Getuigen
Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Of mist iemand een jerrycan met olie en heeft op genoemd tijdstip met een aanhanger op de A1 gereden. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1841 Gepost op: 14 september 2009, 17:58:56
Voorbijgangers vinden baby bij ziekenhuis.

Utrecht.
Bij ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht
is gisteren een baby te vondeling gelegd.
Het meisje werd gistermiddag gevonden
door twee voorbijgangers.
Naar omstandigheden gaat het goed met
de baby van een paar dagen oud, aldus
de politie. Ze ligt in de couveuse.
Wie de moeder is van het meisje is
niet bekend.

Bron: de Stentor maandag 14 sept. 2009
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1842 Gepost op: 14 september 2009, 18:17:27
Onderzoek naar dood echtpaar in Vollenhove is in volle gang.

Vollenhove.
Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van het echtpaar Vis uit Vollenhove onderzoekt, probeert morgenavond in het Landelijk tv programma Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak te krijgen. Vandaag wordt volgens politiewoordvoerder Jan Thijs van Hemmen duidelijk of dat lukt. Inmiddels komt via het e-mailadres tgo@ijsselland.politie.nl druppelsgewijs informatie binnen over de man en de vrouw die donderdagavond dood in hun woning werden gevonden.
Zaterdagochtend is sectie verricht op de lichamen van de 60 jarige vrouw en haar 64 jarige echtgenoot. Het sporenonderzoek in de woning van het echtpaar is zaterdag afgerond. We doen nog wel onderzoek in het huis, waarbij verschillende scenario´s worden bekeken, aldus Van Hemmen.
Bij het onderzoek, dat onverminderd door gaat, zijn circa 45 rechercheurs betrokken.
Het rechercheteam kampt nog met een gat in de tijdslijn. We hebben nog niet vast kunnen stellen wat er tussen zondagmiddag, toen een van de getuigen meneer nog heeft gesproken, en het moment van overlijden is gebeurd.

Bron: de Stentor maandag 14 sept 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1843 Gepost op: 14 september 2009, 18:24:05
Bijna helft taxi´s in de fout.

Eindhoven.
Bij een controle zaterdagnacht in
Eindhoven bleek een groot deel
van de taxi´s niet in orde. Zestien
van de 45 gecontroleerde chauffeurs
waren in overtreding. Elf van hen
moesten direkt stoppen met werken.
Een man was al 18 dagen aan het werk.
De controleurs telden in totaal 46 overtredingen.
De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (ivw)
legde in totaal voor 14.445 euro aan boetes op.

Bron: de Stentor maandag 14 sept. 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #1844 Gepost op: 14 september 2009, 18:48:08
Gezakte leerling mishandelt rijexaminator
Uitgegeven: 14 september 2009 17:16
Laatst gewijzigd: 14 september 2009 17:16

EINDHOVEN - Een 22-jarige man uit Elsendorp heeft maandagmiddag in Eindhoven de examinator mishandeld die hem had laten zakken voor zijn vrachtwagenrijbewijs.
 
De politie heeft dat gemeld. De man was kwaad geworden door de beslissing van de CBR-examinator en sloeg hem meerdere keren tegen het hoofd.

Het slachtoffer moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden.

© ANP


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1845 Gepost op: 14 september 2009, 21:47:49
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/429908/2009/09/14/Nieuw-dodelijk-virus-aangetroffen-in-Afrika.dhtml

Nieuw dodelijk virus aangetroffen in Afrika

JOHANNESBURG - In zuidelijk Afrika is in 2008 een nieuw virus aangetroffen dat kan worden vergeleken met het ebolavirus.
De ziekte veroorzaakt inwendige bloedingen en is in 80 procent van de gevallen dodelijk. Dat heeft een Zuid-Afrikaanse arts bekendgemaakt.
      
De eerste persoon bij wie het virus werd aangetroffen, was een toeristengids uit Lusaka, Zambia. Ze is in september 2008 per vliegtuig naar een ziekenhuis in Johannesburg overgebracht, zo meldt Nivesh Sewlall van de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg. Hij deed zijn uiteenzetting op jaarlijkse ICAAC-conferentie (Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy) in San Francisco.

Deze eerste patiënt overleed aan de ziekte, evenals drie personen die haar hadden verzorgd. Een verpleegster die eveneens met het virus besmet raakte, overleefde dankzij behandeling met onder meer het antivirale middel ribavirine. Maar het duurde bijna een jaar voordat ze volledig was hersteld.
      
Het virus kreeg de naam Lujo (een samentrekking van Lusaka en Johannesburg). De eerste symptomen zijn koorts, spierpijn, huiduitslag, gevolgd door diarree en leverfalen. De herkomst van het virus is onbekend. Ook staat niet vast hoe het virus wordt overgebracht, maar de onderzoekers gaan ervan uit dat besmetting via contact met bloed of andere lichaamsvloeistoffen gebeurt. Het virus verspreidt zich niet via de lucht.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1846 Gepost op: 14 september 2009, 21:50:00
Tennisdames opgeschrikt door brand in stoppenkast

De schrik zat er even goed in bij \'t Melkhuisje. (Foto: Foto Miché)HILVERSUM - De wekelijkse damesdubbel van tennisclub 't Melkhuisje aan de Bussumergrintweg werd vrijdagochtend bruut verstoord door kortsluiting in de meterkast van het clubhuis.

Rond kwart over elf ontstond er kortsluiting in de meterkast, waarna deze in brand vloog. Bij aankomst van de brandweer stond de stoppenkast volledig in brand, ondanks de verwoede pogingen van de groundsman en trainer die de brand probeerden tegen te gaan met brandblussers. De twee medewerkers kregen hierbij zoveel rook binnen dat ze werden afgevoerd naar Tergooiziekenhuizen, maar maken het goed.

Ook medewerkers van het naastgelegen restaurant Spaandershoeve en diverse tennisspelers kwamen in actie met blusapparatuur, die sommigen zelfs thuis gingen ophalen. Daadwerkelijk blussen was niet meer nodig, want de brandweer zette vrij snel een ploeg in om de brand te blussen. De brand beperkte zich tot de meterkast en was snel onder controle.

http://www.echo.nl/ge-hi/buurt/redactie/912219/tennisdames.opgeschrikt.door.brand.in.stoppenkast/


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1847 Gepost op: 15 september 2009, 14:52:14
VVD stelt vragen over brand clubhuis Kon-Tiki

dinsdag 15 september 2009 00:00

PUTTEN - Zondag 6 september jl. brandde het clubhuis van Scouting Kon-Tiki aan de Garderenseweg geheel uit. Bert Klompenhouwer heeft namens de VVD-fractie hierover de volgende vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders: “De fractie van de VVD heeft uit perspublicaties vernomen dat de waterwinning in de buitengebieden verre van optimaal is. In het geval van deze brand was volgens perspublicaties een twee kilometer lange watervoorziening nodig om de brandweer van voldoende bluswater te voorzien.

Het is niet ondenkbaar dat er in Putten door brand bedreigende situaties kunnen ontstaan.

De fractie van de VVD Putten heeft daarom de volgende vragen:

1. Heeft de afstand tot voldoende bluswater gevolgen gehad voor wat betreft een adequate bestrijding van bovengenoemde brand?
2. Bestaan er binnen de gemeente Putten meer situaties waarbij de afstand tot beschikbaar bluswater extreem lang zijn?
3. Bestaan er voor de brandweer landelijke richtlijnen over aanvaardbare afstanden tot voldoende beschikbaar bluswater?
4. Beschikt de brandweer Putten over voldoende materieel om in de buitengebieden van Putten, ver van beschikbaarheid van voldoende bluswater, haar taken naar behoren te kunnen uitvoeren?
5. Indien er een tekort is aan voldoende materieel, om in dergelijke situaties in het buitengebied adequaat op te kunnen treden, welke uitbreiding van materieel is volgens de brandweer dan noodzakelijk c.q. dringend gewenst?
6. Kan de brandweer Putten, indien noodzakelijk, assistentie inroepen van korpsen in de regio die voldoende bluswater kunnen aanvoeren?
7. Zo ja, is de tijd die gemoeid is met het aanvoeren van voldoende bluswater uit de regio, volgens landelijke normen acceptabel om de veiligheid van de bewoners van buitengebieden in Putten, voor zover dat mogelijk is, te kunnen garanderen?" De VVD-fractie ziet de antwoorden op de vragen met belangstelling tegemoet.

http://www.deputtenaer.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/VVD-stelt-vragen-over-brand-clubhuis.419088.news


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1848 Gepost op: 15 september 2009, 14:54:27
Hennepkwekerij ontdekt bij brand Roosendaal    

ROOSENDAAL - Bij een brand op de zolder van een huis aan de Feithlaan in Roosendaal heeft de politie maandagavond een hennepkwekerij ontdekt. Agenten troffen in totaal ruim 300 planten aan.

De planten zijn geruimd en worden vernietigd. Er is een onderzoek ingesteld naar de hoofdbewoner van het huis.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/123944942/Hennepkwekerij+ontdekt+bij+brand+Roosendaal.aspx


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1849 Gepost op: 15 september 2009, 15:01:47
Gewonde (66) bij bedrijfsongeluk

dinsdag 15 september 2009 | 07:17 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 september 2009 | 07:22

Tekstgrootte  
TERNEUZEN - Een 66-jarige inwoner van Terneuzen is gistermiddag bij een bedrijfsongeluk in zijn woonplaats gewond geraakt.

Het ongeluk deed zich rond 17.15 uur voor bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat. De Terneuzenaar kwam tijdens werkzaamheden met een arm onder een pers (zetbank). Toen de politie ter plaatse kwam, was de man net bevrijd uit zijn benarde positie. Het slachtoffer liep een open botbreuk op en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeluk.

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/5515949/Gewonde-66-bij-bedrijfsongeluk.ece

Was hier ook brandweer voor opgeroepen, ik kan geen melding vinden namelijk?