Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546453 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1860 Gepost op: 18 september 2009, 00:46:41
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4853824/___Saban_B._levensgevaarlijk___.html

wo 16 sep 2009, 23:17 | lees voor
'Slachtoffers gevluchte Saban B. hun leven niet zeker'

AMSTERDAM -  Het Coördinatiecentrum Mensenhandel vreest dat slachtoffers van de beruchte crimineel Saban B. hun leven niet zeker zijn, nu hij gevlucht is tijdens een verlof. „Ze moeten onderduiken, ik denk dat de raadsheren dat niet beseft hebben”, aldus Ineke Smidt van het centrum woensdag in het programma Netwerk.

Smidt haalt hard uit naar de rechters die besloten Saban B. met verlof te laten gaan. „Ik denk dat ze zich niet verdiept hebben in de zaak en geen verstand hebben van wat mensenhandelaren met hun slachtoffers doen. Deze gerechtsheren behandelen deze man als een ordinaire tasjesdief.” Smidt vreest dat het gevolg is dat minder van dergelijke zaken voor de rechter komen, omdat de slachtoffers geen verklaring meer af durven te leggen. Volgens Netwerk heeft justitie de slachtoffers van B. inmiddels op de hoogte gesteld van de vlucht van de crimineel.

http://telegraaf.mobi/telegraaf/telegraaf/content//proj/telegraaf/open/wap/articles/binnenland/1004863902_1.xml

do 17 sep 2009, 23:29
'Zes rechters stemden in'

In totaal zes rechters hebben ingestemd met het verlof van de beruchte mensenhandelaar Saban B., die tijdens zijn vrijaf de benen nam. Dat zei zijn advocaat Gerard Spong donderdag in het tv-programma Nova.
Volgens Jan-Hein van Dijk, eveneens advocaat van B., waren de rechters bekend met het dossier. Daarin stonden onder meer details over de extreme gewelddadigheid van B. jegens zijn slachtoffers, die de vrouwen onder meer sloeg met honkbalknuppels. Ook drie advocaten-generaal hebben volgens Van Dijk ingestemd met het verlof.
In juni hadden de advocaten van B. al een verzoek ingediend voor een begeleid incidenteel verlof. Dat werd afgewezen omdat de crimineel als vluchtgevaarlijk werd beschouwd. De tweede keer lukte het wel. B. kreeg zeven dagen verlof. "Onbegeleid", aldus Spong, die een week een zeer royaal gebaar had gevonden. "Het Openbaar Ministerie verzette zich niet."


JelZo

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,258
  • Brandweerman / Brandweerduiker
    • JelZo Fotografie
Reactie #1861 Gepost op: 18 september 2009, 10:18:31
Politie wil attente vrouw bedanken
ELBURG - De politie in Elburg is op zoek naar een vrouw die op zaterdag 12 september een agente heeft geholpen toen zij onwel werd.

De agente regelde het verkeer tijdens de plaatselijke Botterdagen toen ze werd gestoken door een wesp. De agente was allergisch voor wespen en raakte daardoor onwel. Een voorbijrijdende vrouw zag het gebeuren en hield de agente door met een insectenpen het gif weg te zuigen.

De agente maakt het volgens de politie inmiddels weer goed en wil graag de vrouw bedanken voor haar hulp.

bron: omroepgelderland.nl

Ze is gevonden hoor:
Citaat van: RTV Oost
Bloemen voor eerste hulp bij agente
17-9-2009 11:14:26
Een vrouw uit Kampen is door de politie in het zonnetje gezet omdat ze vorige weekend in Elburg een agente hielp die een zwaar allergische reactie kreeg na een steek van een wesp.

De agent regelde in Elburg het verkeer, toen ze gestoken werd en onwel raakte. De vrouw uit Kampen zag dat en verleende direct eerste hulp. Ze bleek een speciale spuit bij zich te hebben waarmee zij het gif wegzoog. De vrouw heeft bloemen en taart gekregen.



Bron: RTV Oost / http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=101480


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1862 Gepost op: 18 september 2009, 18:55:41
Wietplantage gevonden in huis Zwolse rechter
door Caspar van Oirschot en Peter Leunissen. vrijdag 18 september 2009 | 11:26 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 18 september 2009 | 17:55


ZWOLLE/VLAARDINGEN - In een woning van rechter Herman Harmeijer van de rechtbank Zwolle-Lelystad is een wietplantage aangetroffen. Harmeijer verhuurt de woning in Vlaardingen sinds 2007 en zegt niet te hebben geweten van de wietplantage.


Harmeijer ontdekte de wietplantage -er was net geoogst- toen hij vorige week vrijdag bij de verhuurde woning ging kijken omdat hij al enkele maanden geen huur meer had ontvangen. Volgens het Openbaar Ministerie in Rotterdam, dat de zaak met de politie onderzoekt, heeft hij direct daarop de politie ingeseind en is de plantage geruimd. Het onderzoek naar de plantage loopt nog. De woning zou sinds 2007 zijn verhuurd aan een man uit Rijswijk. Die man wordt voorlopig als verdachte aangemerkt maar is nog niet getraceerd door de politie. Harmeijer wordt volgens het OpenbaarMinisterie niet als verdachte beschouwd. De rechter moet nog wel worden gehoord. Saillant is dat Harmeijer in zijn vorige baan als officier van justitie in Rotterdam jarenlang een team leidde dat onderzoek deed naar smokkel en drugszaken in de haven van Rotterdam. Harmeijer wil zelf geen commentaar geven op de zaak. Een woordvoerster van de rechtbank Zwolle-Lelystad stelt dat er geen enkele reden is om te twijfelen aan de integriteit van Harmeijer; de rechtbank onderneemt dan ook geen stappen tegen hem.

Het is overigens niet helemaal uit te sluiten dat de Harmeijer aansprakelijk wordt gesteld voor de kosten van het ruimen van de plantage. In een vonnis van 6 juni 2007 stelt de Rechtbank Rotterdam dat van een professionele verhuurder verwacht mag worden te weten wie de huurder van een pand is en waarvoor deze het gebruikt. Volgens mr. Marleen van Dijkman van Kneppelhout & Korthals Advocaten in Rotterdam gaat het dan om woningbouwverenigingen en dergelijke, maar niet uit te sluiten is dat ook Harmeijer aansprakelijk wordt gesteld. ,,In principe wil de rechtbank met het vonnis bewerkstelligen dat niet de gemeente opdraait voor het leegruimen van zo'n pand. Als een verhuurder duidelijk in gebreke is gebleven, dan is voor te stellen dat een gemeente toch probeert te verhalen in een bestuursrechtelijke procedure. Ik begrijp dat de verhuuder in dit geval zelf naar de politie is gestapt. Dat is natuurlijk een pré."


http://www.destentor.nl/algemeen/binnenland/5533268/Wietplantage-gevonden-in-huis-Zwolse-rechter.ece


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1863 Gepost op: 18 september 2009, 20:20:45
Zeven jongeren verantwoordelijk voor tien branden
vrijdag 18 september 2009 16:06
 0 stemmen  

Nieuwe Pekela - Met de aanhouding van zeven jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar, allen uit Nieuwe Pekela, heeft de politie onlangs tien misdrijven opgelost. Dit heeft de politie vrijdag 18 september bekendgemaakt.

De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor tien branden, die in de periode januari tot en met augustus 2009 waren gesticht. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij getuigenverklaringen en door goede lokale bekendheid van de buurt- en jeugdagenten.

De groep stond bij de politie bekend als een groep die veel overlast veroorzaakte. Alle branden en brandjes werden gesticht in de wijk en in de buurt van de wijk Heeresmeer. Zo stak men tijdens de afgelopen jaarwisseling een woning aan het Champ Clark in Nieuwe Pekela in brand.

Ook een materiaalhok van de tennisvereniging aan de Beukenlaan in Nieuwe Pekela moest het door brandstichting ontgelden. In het hok stonden onder meer een tractor en een bosmaaier. Naast deze twee branden werden ook meerdere keren coniferen en dixies (toiletcabines) in brand gestoken.

Motief
De branden hebben in de betreffende wijk veel impact gehad. Vooral de coniferenbranden bij woningen zorgden voor de nodige angst bij buurtbewoners. Het totale schadebedrag wordt geschat op minimaal 40.000 euro. De verdachten, werden de afgelopen periode, druppelsgewijs aangehouden. Zij gaven tijdens de verhoren aan dat de branden uit verveling en stoerdoenerij waren gepleegd. Ook werd door
sommigen aangegeven dat zij door groepsdruk branden hadden gesticht.

Het merendeel van de verdachten is vaker met de politie in aanraking geweest. De politie heeft het onderzoek afgerond. Het dossier wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachten moet gaan gebeuren.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102851/Zeven_jongeren_verantwoordelijk_voor_tien_branden.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1864 Gepost op: 18 september 2009, 20:25:37
Bewoners woedend op brandweer om kat in boom
donderdag 17 september 2009 10:01
 

Pekela - Woensdagavond werd de brandweer van Pekela om hulp gevraagd bij een kat in de boom aan de Ring. Het beestje was hoog in de top geklommen maar kon er kennelijk niet meer uit. De brandweer besloot echter niet in actie te komen omdat katten meestal zelf weer naar beneden komen. Verontwaardigde medewerkers van de dierenambulance trokken uiteindelijk bij de burgemeester Schollema aan de bel.



Het twaalf weken poesje Shiva zat al uren in de boom toen bezorgde buurtbewoners de dierenambulance en de brandweer belden. De brandweer besloot alles op zijn beloop te laten. Een kat komt meestal zelf weer uit de boom wanneer deze honger heeft. Soms duurt dit twee dagen soms iets langer. Met veel mensen om de boom heen raakt het dier alleen maar meer in paniek, was de reactie van een woordvoerder van de brandweer.

Rond middernacht zat het katje nog steeds in de boom en moest de politie in actie komen omdat boze buurtbewoners dreigden de boom dan maar om te zagen. Gelukkig wist de politie de gemoederen te kalmeren en besloot men af te wachten of de kat er vanzelf uit zou komen.

Donderdagochtend zat het diertje echter nog hoger in de boom. In overleg met de burgemeester, de dierenambulance en de eigenaresse van Shiva is toen besloten om half tien het dier met de hoogwerker van de brandweer uit de boom te halen.

"Er is altijd een risico wanneer je een kat uit een boom probeert te halen dat het dier naar beneden springt. Maar wonder boven wonder lukte het direct en inmiddels staat de poes weer met beide benen op de grond. De eigenaresse en iedereen is dolblij dat alles zo goed is afgelopen", aldus burgemeeseter Schollema in een reactie donderdagochtend.


http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102780/Bewoners_woedend_op_brandweer_om_kat_in_boom.html


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1865 Gepost op: 18 september 2009, 20:28:18
Unieke samenwerking tussen brandweer en oliemaatschappijen vergroot veiligheid
donderdag 17 september 2009 14:17
 0 stemmen  

Amsterdam - Op 26 september 2009 wordt een uniek publiek-private samenwerkingsverband (PPS) gelanceerd tussen de brandweerkorpsen van Amsterdam Amstelland, Kennemerland en Schiphol en 7 oliemaatschappijen en opslagterminals* in deze regio. Deze PPS zal de naam Amsterdam Ymond Mutual Aid, kortweg AYMA, dragen.



 Feestelijke lancering PPS
Samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend door de AYMA partners tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van radersalonboot de Kapitein Kok in de Amsterdamse haven. Burgemeesters Cohen en Weterings, brandweercommandanten Van de Wiel, Schippers, Oomes en de heer Winters namens de deelnemende oliemaatschappijen, zullen gezamenlijk het glas heffen op deze bijzondere overeenkomst.

Na ondertekening geeft brandweercommandant Amsterdam Amstelland, mevrouw Caroline van de Wiel het startsein voor de demonstratie van het AMAS brandblussysteem op het terrein van de BP terminal in de Haven van Amsterdam. Deze spectaculaire demonstratie door de gezamenlijke brandweerkorpsen zal vanaf de boot te zien zijn.

Doel van de samenwerking
Het doel is om grote brandscenario’s bij oliemaatschappijen in het westelijk havengebied van de Amsterdamse Haven en op Schiphol te bestrijden. Calamiteiten bij deze maatschappijen konden tot op heden slechts beperkt worden bestreden.

Door deze nieuwe samenwerking wordt expertise, mankracht en materiaal gebundeld en kunnen grote tankbranden met een oppervlak van 38.000 m2 sneller en efficiënter geblust worden. Speciaal voor het bestrijden van dergelijke grote tankbranden is flexibel inzetbaar brandblusmateriaal noodzakelijk. Daarom hebben de aangesloten oliemaatschappijen samen een flexibel inzetbaar systeem aangeschaft en zich als private organisaties verenigd onder de naam Amsterdam Mutual Aid System, kortweg AMAS .

Speciaal brandblussysteem
Het AMAS materiaal bestaat onder andere uit 6 kilometer slang en kan met behulp van twee speciale mobiele pomp units en twee monitors 45.000 liter water en schuim per minuut produceren. Bovendien is het systeem flexibel inzetbaar en kan bij steeds veranderende windrichtingen snel naar de juiste positie worden verplaatst.

Om dit systeem effectief in te kunnen zetten bij grote tankbranden is het materiaal echter niet genoeg - samenwerking tussen AMAS en de brandweerkorpsen, die mankracht en expertise leveren, is essentieel. De genoemde brandweerkorpsen zullen het materiaal bedienen en onderhouden en tevens het bevel voeren tijdens de inzet. De korpsen zullen op korte termijn uitgebreid worden getraind.

*Aangesloten oliemaatschappijen en opslagterminals zijn:
Aircraft Fuel Supply Schiphol; BP Amsterdam Terminal Westpoort, BP Humber Terminal; Vopak Terminal Westpoort BV en Vopak Terminal Amsterdam BV; Oiltanking Westpoort; EuroTank Amsterdam B.V; Nustar, Sextantweg. Voor meer informatie: www.amas-fire.nl


http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102796/Unieke_samenwerking_tussen_brandweer_en_oliemaatschappijen_vergroot_veiligheid.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1866 Gepost op: 18 september 2009, 23:58:49
Brandweer redt mensen uit brandende woning

vrijdag 18 september 2009 20:02

Utrecht - Vrijdagmorgen heeft er brand gewoed in een flatwoning aan de Falklanddreef in Utrecht. De brandweer heeft twee mensen uit de woning gered.

Door de rookontwikkeling kon het tweetal niet meer naar buiten. De brandweer heeft bij de redding gebruik gemaakt van redmaskers. Dit zijn nood zuurstofmaskers die de brandweer bij de slachtoffers op het gelaat kan plaatsen.

Het tweetal is met rookvergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102854/Brandweer_redt_mensen_uit_brandende_woning.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1867 Gepost op: 19 september 2009, 00:15:13
Brandweer bevrijdt peuter uit auto

vrijdag 18 september 2009 | 18:09 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 18 september 2009 | 23:51

Tekstgrootte  

APELDOORN - De brandweer is vanmiddag rond drie uur uitgerukt vanwege een peuter die opgesloten in de auto zat. De moeder van het kind had de auto in het slot laten vallen en kon de deur niet meer openen. De auto stond op de parkeerplaats aan de Brinklaan.

De moeder had zelf alarm geslagen bij de hulpdiensten. Vanwege de warmte is de brandweer met spoed uitgerukt. Nadat er een ruitje van de auto was ingetikt, kon het kind weer veilig uit de auto worden gehaald. ,,Het kind zweette een beetje vanwege de warmte, maar verder maakte hij het goed'', aldus een woordvoerder van de brandweer.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/5535316/Brandweer-bevrijdt-peuter-uit-auto.ece


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #1868 Gepost op: 19 september 2009, 01:34:41
Patiënt in gevaar door menselijk falen.

AMSTERDAM -  Als op de Spoedeisende Hulp de veiligheid van een patiënt gevaar loopt, komt dat in 60 procent van de gevallen door menselijk falen.

Dit blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het Nivel en EMGO+ van het VUmc, waar Gezondheidsnet over schrijft.
In een kwart van de gevallen ligt de oorzaak in haperingen in de samenwerking tussen de Spoedeisende Hulp en andere ziekenhuisafdelingen.
Elf procent is toe te schrijven aan technische oorzaken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4874218/__Patint_in_gevaar_door_menselijk_falen__.html?p=2,1
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1869 Gepost op: 19 september 2009, 09:49:41
Inspectie haalt 154 honden weg.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft
donderdag 154 honden weggehaald bij een handelaar in Oisterwijk.
De dieren leefden in 5 vuile schuren en kregen slecht te eten, zo
maakte de Dierenbescherming bekend.
Onder de honden waren 78 pups. De LID vond ook 2 dode pups.
De 60 jarige handelaar is en bekende van de LID.

Bron: de Stentor zaterdag 19 sept. 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.