Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546181 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Joris

  • Manschap A
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,491
Reactie #1880 Gepost op: 21 september 2009, 18:45:26
Hitlergroet is toch strafbaar... Hij staat schitterend op de foto... Al opgepakt?  ::)

http://www.nufoto.nl/fotos/114996/protest-tegen-straatterreur-in-gouda.html

Protest tegen straatterreur in Gouda

GOUDA - Op vrijdagavond 18 september heeft burgerinitiatief Gouda's Glorie een protestwandeling gehouden in Gouda. Ze demonstreerden met tientallen personen in de binnenstad tegen straatterreur en voor meer veiligheid.

Het was de bedoeling om ook door de beruchte wijk Oosterwei te lopen, maar dat werd verboden door burgemeester Cornelis. De burgemeester kon de veiligheid van de demonstranten daar na acht uur 's avonds niet garanderen. De demonstranten vonden dat dat de reden van hun demonstratie onderstreepte.

Politie te paard en op de fiets hield provocerende jongeren, die de Hitlergroet brachten, op een afstand.
Zo! Ik was gewoon bijna vergeten waarom ik zo blij ben dat ik niet meer in de &$*#! stad op school zit, bedankt voor het herinneren Palmpie. ;D
343, never forget.


Jeroen!

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,547
Reactie #1881 Gepost op: 21 september 2009, 20:54:56
Man overleden tijdens Dam tot Damloop
Uitgegeven: 20 september 2009 18:51
Laatst gewijzigd: 20 september 2009 20:11

ZAANDAM - Een 39-jarige deelnemer aan de Dam tot Damloop is zondagmiddag overleden aan een hartstilstand. Dat heeft een woordvoerder van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) gezegd. De man raakte vlakvoor de finish in de Peperstraat in Zaandam onwel.
 
In totaal meldden zich 27 mensen bij de eerste hulp met klachten als oververhitting of onwel worden. Door het warme weer had de organisatie extra waterpunten ingezet, waar de deelnemers konden drinken.

Aan de Dam tot Damloop deden zondag 35.000 lopers mee. Door het grote aantal deelnemers is de Dam tot Damloop het grootste loopevenement in Nederland. De loopsport is erg in opkomst in ons land.

Boek
De deelnemers aan de wedstrijd kregen na afloop een boek over de geschiedenis van het evenement. De 41 mensen die voor de 25e keer meeliepen, startten tussen de prominenten.

De Keniaanse Linet Masai en haar broer Moses wonnen uiteindelijk de 10 Engelse mijl. Hilda Kibet liep als beste Nederlandse naar de tweede plaats bij de vrouwen, haar levenspartner Hugo van de Broek was de beste Nederlander bij de mannen (dertiende).

© ANP  


Inderdaad een heel triest bericht.
Samen met mijn collega heb ik deze man al rennend per brancard gereanimeerd, wat heel snel overgenomen werd door het Ambulancepersoneel in de SIGMA tent.
We hebben onze uiterste best gedaan, maar helaas was het tevergeefs.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1882 Gepost op: 21 september 2009, 20:56:24
Man opgepakt voor in brand steken huis    

EINDHOVEN - In Nijmegen is een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden, die te maken zou hebben gehad met een brandstichting, woensdagnacht in Eindhoven. Het vuur brak tegen middernacht uit en veroorzaakte grote schade aan een huis aan de Leeuwenstraat in Eindhoven.
Een bewoonster zou hierbij licht gewond zijn geraakt. Zij en een kind hadden het huis al verlaten voordat de brandweer aankwam. Het is niet bekend wat de relatie is tussen de verdachte en de slachtoffers van de brand.

Kind
De vrouw en haar kind hadden het huis al verlaten voordat de brandweer aankwam. Het vuur was rond middernacht uitgebroken op de eerste verdieping van het huis.

De brandweer had de brand binnen een half uur geblust. Een aantal aangrenzende panden liep veel rook- en waterschade op.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/119019892/Man+opgepakt+voor+in+brand+steken+huis.aspx

Forse eis tegen Eindhovense brandstichter    
 
DEN BOSCH - Justitie heeft maandag vier jaar cel geëist tegen een man die een huis in brand stak, terwijl een vrouw en kind binnen waren. Dat deed de 31-jarige man in de Leeuwenstraat in Eindhoven begin juni.
De brandweer had de brand binnen een half uur geblust en de vrouw raakte slechts lichtgewond. Het kind bleef ongedeerd.

De vrouw is een bekende van de verdachte. Aangrenzende panden liepen rook- en waterschade op.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/124266912/Forse+eis+tegen+Eindhovense+brandstichter+.aspx


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1883 Gepost op: 21 september 2009, 20:59:41
Jongen (16) zwaargewond bij bedrijfsongeval

Uitgegeven: 21 september 2009 17:12
Laatst gewijzigd: 21 september 2009 18:38

STANDDAARBUITEN - Een 16-jarige jongen is maandagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval in het garagebedrijf van zijn vader in de Veerstraat in Standdaarbuiten.

De jongen raakte in brand en is met ernstige brandwonden en ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zijn toestand is kritiek. Dat heeft de politie laten weten.

De jongen is bij zijn vader in dienst. Hij was in het garagebedrijf bezig met slijpwerkzaamheden aan een leeg vloeistofvat toen het vat plots explodeerde en de jongen in brand zette. Collega's blusten de vlammen en koelden het slachtoffer.

Volgens een woordvoerster van de Arbeidsinspectie werkt de jongen vier dagen per week in het garagebedrijf en volgt hij daarnaast een mbo-opleiding. De Arbeidsinspectie en de politie onderzoeken de zaak.

© ANP  

http://www.nu.nl/algemeen/2086549/jongen-16-zwaargewond-bij-bedrijfsongeval.html


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1884 Gepost op: 21 september 2009, 23:15:27
http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/262398/2009/09/21/Vrouw-vast-in-vaatwasser.dhtml

Vrouw vast in vaatwasser


HAARLEM - Nu kan Francis Guldemond (30) ook wel lachen om het ridicule incident; 'Vrouw vast in vaatwasser'. Politie, brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter moesten er zaterdagochtend aan te pas komen om de Haarlemse te bevrijden uit haar tafelmodel Siemens. ''Ze noemen me al de vaatwasservingeraar.''

Toen Francis' afwasser geen water meer gaf, probeerde de Haarlemse - nog in haar pyjama - de toevoer te ontstoppen met haar middelvinger. Die zat al snel muurvast. Het slachtoffer probeerde zich in het geniep los te werken. ''Ik schaamde me.'' Het incident staat namelijk niet op zichzelf. Eerder zat de Haarlemse al met haar vinger vast in een kauwgomballenautomaat en aan de zitting van een tribunebankje.

''Het punt is - denk ik - mijn MS. Door mijn ziekte heb ik weinig gevoel in mijn vingers. Ik merk niet dat ik vast kom te zitten.'' Na wrikken, spoelen met water en ploeteren met het onopgeloste vaatwastablet zonder resultaat riep ze toch maar hulp in. Haar man Simon van Uden (36) slaagde er ook niet in zijn geliefde te bevrijden en schakelde de hulpdiensten in. Toen die er niet in slaagden haar te bevrijden, was er sprake van dat het slachtoffer met vaatwasser en al zou moeten worden afgevoerd. Of dat haar vingerkootje er af zou moeten. ''Dat hoorden we gelukkig pas later. Anders was ik niet zo rustig gebleven.''

Inmiddels kon ze al zo'n anderhalf uur geen kant op. Haar vinger kreeg geen bloed. ''Ik voelde me heel naar. Misselijk.'' De trauma-arts arriveerde per helikopter om Francis te verdoven. Brandweerlieden hielden de Siemens stabiel en werkten het ding aan de onderkant open. Door vervolgens van onderaf tegen de vinger te duwen en aan Francis' arm te trekken haalden de hulpdiensten haar uit haar benarde situatie. Zij kwam er af met een spalkje, de vaatwasser heeft het niet overleefd.

Maandag wijdde Francis - biologiedocente bij Heliomare in Wijk aan Zee - een lesje aan haar avontuur. ''Dat slimme primaten zich onderscheiden door werktuigen te gebruiken.'' (HEDZER FABER)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1885 Gepost op: 21 september 2009, 23:25:01
De krant straffen voor reacties van lezers...

http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article5169548.ece/Publicatie+en+reacties+op+internetsite+krant+irriteren+burgemeester+Baas

Publicatie en reacties op internetsite krant irriteren burgemeester Baas

    * Gepubliceerd op 21 september 2009, 15:26
    * Laatst bijgewerkt op 21 september 2009, 17:49

Burgemeester Baas. Archieffoto
enkhuizen -

Burgemeester Jan Baas wil niet meer persoonlijk met het Noordhollands Dagblad praten. Hij is 'geïrriteerd' over publicatie zaterdag op de internetsite van deze krant en de reacties die ze uitlokte over een illegaal feest in de Nutszaal, laat hij via zijn woordvoerster weten.

De gemeente had geen vergunning voor het discofeest verstrekt, schreef deze krant zaterdag. Arjan Hogervorst van het Bureau Eerlijke Mededinging horeca (BEM) toonde vrijdag een e-mail van een ambtenaar van Enkhuizen waarin dat staat. Het feest was dus illegaal.

Baas beweerde de vorige week echter in het Noordhollands Dagblad dat de vergunning wel was verstrekt. Hij maakte zich daarbij boos op de voorzitter van horeca Enkhuizen, Karin Mazereeuw, die hem op 'een onheuse' manier had beschuldigd van het toelaten van illegale activiteiten.

Baas wilde vrijdag niet reageren op de uitspraken van de horecawaakhond. Hij zou vandaag 'het hele verhaal' vertellen. Maar zijn woordvoerster laat nu weten dat hij deze krant niet meer persoonlijk te woord wil staan. ,,De publicatie op internet en de vooral anonieme reacties er op, vindt hij zeer kwalijk'', zegt de woordvoerster.

Journalisten van deze krant die de Enkhuizer burgemeester iets willen vragen mogen hem niet meer persoonlijk bellen maar moet de afdeling voorlichting de vragen voorleggen. ,,Wij spelen ze dan door naar de burgemeester'', aldus de woordvoerster.

Op onze vraag waarom Baas gezegd heeft dat wel een vergunning was verleend, terwijl niet zo was, kwam vandaag geen antwoord.

Eerder gepubliceerd: 'Feest Nutszaal was illegaal' http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article5160071.ece


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1886 Gepost op: 21 september 2009, 23:34:36
http://finlandsite.nl/finlandsite/finland/cms/news.php?extend.5753

Vrachtwagenchauffeur onder invloed veroorzaakt ongeluk in Finland          
   Op snelweg 4 ten zuidoosten van de stad Jyväskylä, Finland, is een tankwagen die een lading waterstofperoxide vervoerde, in een greppel geraakt en gekanteld.

Ongeveer 1.000 liter van de chemische stof is in een greppel gelekt. In totaal vervoerde de vrachtwagen circa 28.000 liter waterstofperoxide.

Het ongeluk gebeurde rond 7.00 uur (6.00 uur NL/ BE tijd) in de ochtend tussen Oravasaari en Kanavuori. De weg raakte versperd en de politie leidde het verkeer om. Omwonenden werden gewaarschuwd om uit voorzorg binnen te blijven en deuren en ramen gesloten te houden.

De chauffeur werd aan een blaastest onderworpen en blies een promillage van 0,56. Hij is aangehouden wegens verdenking van rijden onder invloed.

Rond 17.00 uur (16.00 uur NL/ BE tijd) is de weg weer vrijgegeven door de politie.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1887 Gepost op: 21 september 2009, 23:35:14
Brand in tussenwoning Bocholtz

maandag 21 september 2009 22:35

Bocholtz - Maandagavond is even voor half acht in een tussenwoning aan De Baan in Bocholtz brand uitgebroken. De brandweer rukte met groot materieel uit en begon direct met het blussen van de brand.

Zowel de bewoners van het pand als de bewoners van beide belendende woningen hebben hun huizen verlaten. Even na half negen had de brandweer de uitslaande brand onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. De bewoners van de tussenwoning zullen elders onderdak moeten krijgen; de bewoners van de twee aangrenzende woningen mogen naar alle waarschijnlijkheid later vanavond weer hun woning betreden.
 
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/102975/Brand_in_tussenwoning_Bocholtz.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1888 Gepost op: 22 september 2009, 14:08:39
p2kflex
13:18:25 22-09-09-ALPHA-U bent weer Rovd west
1500026BRW Veiligheidsregio Haaglanden (ROvD West)
p2kflex
12:30:20 22-09-09GROUP-1Prio 1 GV Mozartlaan 368 Tel.contact RAC mbt inc: (Middelbrand: ja)
MB1500021BRW Veiligheidsregio Haaglanden (HOvD)
MB1500071BRW Veiligheidsregio Haaglanden (WVB-1 - Woordvoerder Brandweer)
p2kflex
12:28:27 22-09-09-ALPHA-U BENT NU OVD WEST GV Mozartlaan 368 Binnenbrand (Middelbrand: ja)
MB1500026BRW Veiligheidsregio Haaglanden (ROvD West)
p2kflex
12:24:33 22-09-09GROUP-1Prio 1 GV Mozartlaan 368 Binnenbrand (Middelbrand: ja) 7782
MB1500021BRW Veiligheidsregio Haaglanden (HOvD)
MB1500071BRW Veiligheidsregio Haaglanden (WVB-1 - Woordvoerder Brandweer)
MB1500075BRW Veiligheidsregio Haaglanden (WVB Persalarm)
MB1500105BRW Den Haag (Loosduinen) (Bevelvoerder)
MB1500505BRW Den Haag (Loosduinen) (Lichtkrant)
p2kflex
12:10:12 22-09-09GROUP-1Prio 1 GV Mozartlaan 326 Binnenbrand 7732 7735 9092 7650
1500025BRW Veiligheidsregio Haaglanden (OvD West)
1500101BRW Den Haag (Centrum) (Bevelvoerder)
1500105BRW Den Haag (Loosduinen) (Bevelvoerder)
1500501BRW Den Haag (Centrum) (Lichtkrant)
1500505BRW Den Haag (Loosduinen) (Lichtkrant)


En de GGD

p2kflex
12:33:29 22-09-09-ALPHA-A1 2555KT 368 Mozartlaan 368 GV 80389
1520027Ambu 15-127 (Het Witte Kruis Den Haag)
p2kflex
12:29:24 22-09-09-ALPHA-A1 2555KT 368 Mozartlaan 368 GV 80385
1520084MotorAmbu 15-384 (Ambulance Motorondersteuning)
p2kflex
12:27:37 22-09-09-ALPHA-A1 2555KT 368 Mozartlaan 368 GV 80384 (Middelbrand: ja)
MB1520023Ambu 15-123 (Het Witte Kruis Den Haag)


Gewonde bij brand in Haagse flat

(Novum) - Bij een brand in een flat in Den Haag is dinsdag een gewonde gevallen. De brand in het gebouw aan de Mozartlaan werd rond het middaguur gemeld. Toen de brandweer ter plaatse kwam, moesten de brandweermannen op de vijfde etage een deur openbreken om bij de brand te komen. Enkele woningen op de vijfde verdieping werden ontruimd.

Eenmaal in het appartement zagen ze een slachtoffer op de grond liggen. Deze is naar een ziekenhuis gebracht, meldt een brandweerwoordvoerder. De brand werd binnen een uur geblust.

Nog onbekend is waardoor de brand ontstond, hiernaar stelt de politie een onderzoek in. Ook is nog onduidelijk wanneer de geëvacueerde bewoners weer naar huis kunnen.

http://binnenland.nieuws.nl/569400/gewonde_bij_brand_in_haagse_flat


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1889 Gepost op: 22 september 2009, 14:10:58
p2kflex
01:00:14 22-09-09GROUP-1PRIO 1 TS211 AL211 TS202 Statenweg 419 Rotterdam Gebouwbrand Vak: 5993290
1400211BRW Rijnmond Noord (Laanslootseweg) (Kazernealarm)
1400231BRW Rijnmond Noord (Baan) (Kazernealarm)


Agent redt buurtbewoner van brand

(Novum) - Een Rotterdamse agent heeft dinsdagochtend een buurtbewoner van een brand gered. Door zijn handelen is volgens de politie een grote brand aan de Statenweg in de Maasstad voorkomen.

Een 27-jarige man had rond 02.00 uur een pan met frituurvet opgezet en was even op bed gaan liggen. Toen het pannetje vlam vatte, probeerde hij het vuur te doven. Hij kreeg echter brandend vet over zich heen.

De agent, die in de buurt woont, rook de brandlucht en ging poolshoogte nemen. In de woning bluste hij de brand meteen. Hij heeft het slachtoffer meegenomen en onder een douche gezet. De man is met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

http://opmerkelijk.nieuws.nl/569401/agent_redt_buurtbewoner_van_brand