Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546186 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1900 Gepost op: 23 september 2009, 23:55:32
Brandweer redt 20 kalveren en 85 stieren

woensdag 23 september 2009 | 15:11 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 23 september 2009 | 15:13

Tekstgrootte  

 OPHEMERT - De brandweerkorpsen Neerijnen Oost en West, de brandweer Tiel en hulp uit Beusichem: de inzet van verschillende korpsen zorgde ervoor dat op een veehoudersbedrijf twintig kalveren en 85 stieren van een vlammendood gered konden worden.

Voor acht koeien kwam de redding te laat. De Ophemertse schuur waarin dinsdagavond tegen tienen brand uitbrak moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak is nog niets exact bekend. In de schuur stond ook allerlei rollend materieel en verder lag er 40 ton stro. De brandweer is nog tot woensdagmorgen acht uur bezig geweest met nablussen. Het stro werd uit de schuur gehaald. foto Jan Bouwhuis

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/rivierenland/article5556579.ece


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1901 Gepost op: 24 september 2009, 01:29:47
http://www.l1.nl

Vrouw uit brandend huis gehaald in Roermond
brandweer (foto: ANP)

De bewoonster van een flat aan de Roermondse Pelserstraat is woensdagochtend door de brandweer uit haar huis gehaald. Terwijl er brand was, zocht de vrouw nog eerst haar katten. De brandweer was even na zes uur uitgerukt om de brand te blussen.

In de woning bleek alleen een fauteuil in brand te staan. Ook de buren van de vrouw werden uit voorzorg uit de portiekflat geëvacueerd. Bij het doorzoeken van de flat werden geen katten meer gevonden.


Timmos

  • Persfotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,326
    • Tim-Koster.nl
Reactie #1902 Gepost op: 24 september 2009, 01:32:47
Dode bij bedrijfsongeval

HULST - Bij een bedrijfsongeval aan de Rietstraat is woensdag rond 08.15 uur een 22-jarige man uit Fijnaart om het leven gekomen.
Aan de Rietstraat wordt een grote schuur gebouwd met betonnen elementen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden is een betonnen wand (2500 kg) omgevallen boven op het slachtoffer. Het slachtoffer is daarbij door de betonnen vloerelementen heen gedrukt en in de kelder terecht gekomen.

Hij overleed ter plaatse. Een collega van hem kon nog op tijd wegspringen. Door de Arbeidsinspectie zal een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.
 
http://www.transport-online.nl/site/algemeen-nieuws/index.php?news=752

 



Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1903 Gepost op: 24 september 2009, 07:03:22
Beetje dom. Je weet dat dat apparaat is uitgerust met allerlei kijkertjes... ::)  ;D ;D

Aanhoudingen voor beschijnen Apache met laserpen
Uitgegeven: 23 september 2009 16:23
Laatst gewijzigd: 23 september 2009 16:23

EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft vijf mannen aangehouden die nabij vliegbasis Eindhoven een Apache-gevechtshelikopter hadden beschenen met een laserpen. Dat maakte Defensie woensdag bekend.
 © NU.nl/Dirk Jan de RidderDe marechaussee kreeg dinsdagavond rond tien uur de melding dat Apache-helikopters beschenen waren met een laserpen. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden omdat de lasers piloten kunnen verblinden.

De bemanning van een van de helikopters spoorde de daders op met behulp van nachtzichtapparatuur.

www.nu.nl


Druifje

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 372
  • Je leeft maar zo kort en je bent zo lang dood.....
Reactie #1904 Gepost op: 24 september 2009, 10:26:52
Motoragent houdt live op tv 2 skimmers aan in Nijmegen
NIJMEGEN - De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden om dat zij zich bezighielden met zogenaamd skimmen. Het duo, Roemenen, werd op heterdaad betrapt bij de Albert Heijn aan de Daalseweg in Nijmegen-Oost


Personeel van de supermarkt waarschuwde de politie omdat twee mannen zich verdacht gedroegen. De eerste politieman die arriveerde was een motoragent. Hij trad kordaat op, want hield eerst een verdachte aan en klonk die met de handboeien vast aan een lantaarnpaal. Daarop ging hij achter de tweede verdachte aan, die hij ook aanhield.


De hele aanhouding van het duo werd voor de televisie vastgelegd door een cameraploeg van Nijmegen1 die toevallig aanwezig was. De beelden zullen weonsdagavond in het journaal van de lokale tv-zender te zien zijn. Vanaf donderdagochtend ook op de site van De Gelderlander.

Skimmen is het illegaal aflezen van de data die op een pinpas staan. Dit wordt gedaan wanneer mensen bij een automaat geld opnemen.

bron: De Gelderlander
De dingen waar ik tegen ben, die ben ik liever voor.....


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #1905 Gepost op: 24 september 2009, 12:40:24
Arrestaties op Schiphol wegens ripdeals
Uitgegeven: 24 september 2009 12:30
Laatst gewijzigd: 24 september 2009 12:30

SCHIPHOL - Een speciaal observatieteam van de marechaussee heeft eerder deze week op Schiphol in totaal zeven mannen aangehouden die ripdeals zouden hebben willen plegen.
 © ANPDat gebeurde bij twee verschillende incidenten. De verdachten zouden drugssmokkelaars die aankwamen op de luchthaven hebben willen beroven van hun drugs.

Dat liet een woordvoerder donderdag weten.

De eerste drie verdachten werden zondag opgepakt. Ze hadden een man opgevangen die uit Curaçao was aangekomen en brachten hem naar de uitgang van Schiphol. Een van hen bleek een vuurwapen bij zich te hebben.



De vermeende drugssmokkelaar moest in eerste instantie ook mee naar het bureau, maar bleek later geen verdovende middelen bij zich te hebben. Volgens de zegsman komt het vaker voor dat criminelen ten onrechte vermoeden dat een bepaalde passagier een smokkelaar is.


Verdacht

Woensdag arresteerde de marechaussee vier mannen die zich verdacht gedroegen. Twee van hen werden op de luchthaven in de kraag gevat, de andere twee in een treincoupé.

Daar stopte een van hen een vuurwapen in de prullenbak, maar de marechausseemedewerkers zagen dat en visten het er weer uit.

Het observatieteam dat de verdachten heeft opgepakt, maakt sinds dit jaar gebruik van een nieuwe methode om verdachte personen op te sporen. De Israëlische Veiligheidsacademie en de Nederlandse Politieacademie hebben die methode ontwikkeld.
De marechaussee wacht niet meer tot er daadwerkelijk een verdenking van een strafbaar feit is, maar spreekt iedereen aan die afwijkend gedrag vertoont.


Succesvol

Volgens de marechaussee is deze werkwijze succesvol. Het aantal zaken waarbij het team personen oppakte wegens bijvoorbeeld ripdeals of winkeldiefstal was in de eerste acht maanden van vorig jaar 102. In dezelfde periode van dit jaar waren dat er 71.

Deze afname komt doordat het observatieteam mensen nu al aanspreekt voordat ze daadwerkelijk iets gedaan hebben en daarmee misdrijven voorkomt.


 

© ANP


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1906 Gepost op: 24 september 2009, 13:09:31
Brand verwoest kledingwinkel in Veghel      
 
VEGHEL - Bij een kinderkledingzaal aan de Patio in Veghel is woensdagavond rond zes uur brand uitgebroken. Er is daarbij niemand gewond geraakt. Waarschijnlijk is de brand ontstaan in een kastje in de hoek van de winkel.
De kermis werd even stilgelegd om omstanders op afstand te houden. De brandweer had het vuur snel onder controle. De winkel is volledig verwoest door de brand.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/124408812/Brand+verwoest+kledingwinkel+in+Veghel.aspx


erik 67

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,622
  • Dit forum is het helemaal !
Reactie #1907 Gepost op: 24 september 2009, 18:39:56
Brandweer redt penisverlenger
MIAMI -  Brandweermannen uit Florida zijn er massaal voor uitgerukt: een onfortuinlijke man die zijn penis probeerde te verlengen door aan zijn lid een gewicht te bevestigen.

De man probeerde, door een gewicht aan de ring te hangen, zijn geslacht een stukje langer te maken. Het lukte hem vervolgens niet om de ring los te krijgen.

Het slachtoffer, van rond de vijftig jaar oud, schaamde zich zo, dat hij drie dagen wachtte tot hij zich besloot te melden bij het ziekenhuis.

Volgens artsen was de penis zwart en opgezwollen tot vijf keer de normale grootte. Omdat artsen niet over de juiste gereedschappen beschikten, werd uiteindelijk de brandweer ingeschakeld. Na twee uur was de Amerikaan eindelijk uit zijn benarde positie bevrijd...

http://www.telegraaf.nl/buitenland/4913535/__Brandweer_redt_penisverlenger__.html?p=25,1


Rein

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 894
Reactie #1908 Gepost op: 24 september 2009, 21:33:11


Huisgenoot rijdt Audi Cabriolet het Haarlemse Spaarne in

HAARLEM – Donderdagmorgen is omstreeks vijf voor half negen een bestuurder van een Audi S4 Cabriolet te water geraakt in het Spaarne in Haarlem. Het incident vond plaats tussen de Melkbrug en de Lange Brug (de Verfroller). De man wilde de auto van zijn huisgenoot uit een parkeervak rijden om hier vervolgens een ander voertuig te parkeren.

De bestuurder dacht dat de auto, met automatische versnellingsbak, in de achteruit-stand stond. Toen hij gas gaf bleek echter dat de versnelling vooruit stond waarop de man met het voertuig over een stootbalk knalde en in het water terecht kwam. De hulpdiensten werden gealarmeerd en rukten met groot materieel uit. De bestuurder wist het portier te openen maar beleefde enkele benauwde momenten toen zijn been door de kracht van het water tussen de deur en de auto werd geklemd terwijl het voertuig aan het zinken was. De man wist los te komen en zelfstandig op de kade te klimmen.

Het voertuig was in korte tijd volledig naar de bodem gezonken. Brandweerlieden hebben vanaf een politieboot de locatie van de auto gemarkeerd met een drijvende boei. Een gespecialiseerd duikbedrijf werd opgeroepen om het voertuig samen met een bergingsbedrijf uit het water te takelen. De auto is overgebracht naar een schadebedrijf waar zal worden gekeken hoe groot de schade is. Het voertuig zal vermoedelijk Total loss worden verklaard. De bestuurder heeft geen verwondingen aan het incident overgehouden. Het water van het Spaarne is enkele uren gestremd geweest voor de beroepsvaart.

Meer foto's op Reinvl.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1909 Gepost op: 24 september 2009, 21:44:20
Meer overtredingen tijdens controle

De handhavende instanties in Amsterdam hebben woensdag en donderdag zestien verschillende onaangekondigde controles uitgevoerd. Dat gebeurde in het kader van de jaarlijkse handhavingsestafette.
 
Foto: Redactie
 
Onder meer Politie, Brandweer, Arbeidsinspectie, Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Waternet, en de handhavers Openbare Ruimte van 10 stadsdelen namen deel aan de acties. Er werden in totaal 296 controles uitgevoerd. Opvallend was dat er in vergelijking met voorgaande jaren meer overtredingen werden geconstateerd.  In 38 gevallen is direct een proces-verbaal opgemaakt.

Zo werden bij controles bij een aantal slagerijen slachtafval aangetroffen bij het reguliere afval. Bij controles op bouwplaatsen werden 5 werknemers aangehouden omdat ze zonder werkvergunning aan het werk waren. Op 34 locaties in 3 stadsdelen is op asbest gecontroleerd. In 3 gevallen is naar alle waarschijnlijkheid asbest geconstateerd. Nader laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of het daadwerkelijk om asbest gaat. In 11 gevallen is proces-verbaal op gemaakt en in 5 gevallen zijn de werkzaamheden in verband met slechte arbeidsomstandigheden. De politie deelde voor overtredingen 16 boetes uit.

http://www.at5.nl/artikelen/24224/meer-overtredingen-tijdens-controle