Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 559632 keer)

0 gebruikers (en 8 gasten bekijken dit topic.

6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1960 Gepost op: 5 oktober 2009, 09:16:44
Doden door aanrijding in Wassenaar.

Wassenaar.
Een aanrijding in Wassenaar zaterdagavond
heeft aan twee mensen het leven gekost.
De bestuurder van een auto waar de twee
slachtoffers in zaten, is aangehouden.
Hij is inmiddels weer vrijgelaten maar blijft
wel verdachte.
De slachtoffers, een 18 jarige man en een
18 jarige vrouw uit Wassenaar, zaten in een
auto die door nog onbekende reden van de
weg raakte en daarna over de kop vloog.

Bron: de Stentor maandag 5 oktober 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #1961 Gepost op: 5 oktober 2009, 10:04:15
O0 Nieuwe ambulance voor Stichting Ambulance Wens.  O0

Deborah van Rij stelt kort voor haar dood aanschaf derde wens-wagen zeker.

De allerlaatste wens van Deborah van Rij werd mogelijk gemaakt door de Stichting Ambulance Wens.

Deborah, uit Noordwijkerhout, stierf op 19 juni van dit jaar op 21 jarige leeftijd aan kanker, haar nabestaanden overhandigden zaterdag in Geldermalsen uit haar naam een nieuwe (derde) ambulance aan Kees Veldboer van de Stichting Ambulance Wens.
Veldboer was geroerd. Inmiddels heeft zijn stichting (met Ivo Opstelten en Mies Bouwman in het comité van aanbeveling) al bijna duizend ritten gemaakt met terminaal zieke patiënten, die nog een keer met hulp van een aangepaste ambulance hun laatste wens kunnen vervullen. Gratis, verzekerd Veldboer, voor zoiets vragen wij nooit geld. We bestaan dankzij donaties en giften, subsidies krijgen wij niet.

De man uit Rhoon en zijn vrijwilligers hebben al bijzondere ritten gemaakt. Naar het paleis van Sissi in Wenen, met Deborah, was heel bijzonder, maar het is ook twee keer gebeurd dat mensen overleden zijn in onze ambulance, terwijl ze hun laatste wens vervuld zagen worden. Ongelogen, ze stierven met een glimlach op hun mond. Maar ook bezoekjes aan familie, onderdompelingen in zee of een bezoek aan begraafplaatsen vormen vaak de laatste wens. Laatst brachten we een vrouw nog bij het graf van haar man. Een week later lag ze bij hem. Deborah blijft Kees Veldboer altijd bij. Niet alleen vanwege deze geweldige postume gift, maar het was zo´n mooie ontroerende reis met de ambulance naar Wenen.
Het was haar droom, ze was er nog nooit geweest. Daphne van Rij weet welke energie de reis aan haar zus Deborah gegeven heeft. de drie maanden die ze daarna nog had heeft ze besteed aan acties voeren voor de stichting. Ze was bij SBS op televisie, heeft in veel kranten gestaan en wist zo 137.000 euro in te zamelen. Zo´n ambulance kost een ton, dus er is nu ook geld om er mee te rijden. De ambulance heeft haar naam aan de voorzijde, dat vinden we toch wel mooi.

Bron: de Stentor maandag 5 oktober 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1962 Gepost op: 5 oktober 2009, 16:21:17
Forse eis tegen Eindhovense brandstichter    
 
DEN BOSCH - Justitie heeft maandag vier jaar cel geëist tegen een man die een huis in brand stak, terwijl een vrouw en kind binnen waren. Dat deed de 31-jarige man in de Leeuwenstraat in Eindhoven begin juni.
De brandweer had de brand binnen een half uur geblust en de vrouw raakte slechts lichtgewond. Het kind bleef ongedeerd.

De vrouw is een bekende van de verdachte. Aangrenzende panden liepen rook- en waterschade op.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/124266912/Forse+eis+tegen+Eindhovense+brandstichter+.aspx

Brandstichter 2,5 jaar de cel in    

http://www.omroepbrabant.nl/?news/125024542/Brandstichter+2,5+jaar+de+cel+in.aspx

(Foto: SQ Vision Mediaprodukties)

DEN BOSCH - Een 31-jarige Eindhovenaar is maandag voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 2,5 jaar cel, wegens brandstichting.

Ook moet hij een schadevergoeding betalen van ruim 18.000 euro.

De man stak begin juni een huis aan de Leeuwenstraat in Eindhoven in brand. Op dat moment waren twee bewoners thuis: een vrouw en haar kind. De moeder raakte lichtgewond en het kind bleef ongedeerd. De vrouw was een bekende van de dader.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1963 Gepost op: 5 oktober 2009, 16:33:28
Storing bij meldingsnummer politie Amsterdam

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/binnenland/article5224626.ece/Storing+bij+meldingsnummer+politie+Amsterdam

ANP | Gepubliceerd op 05 oktober 2009, 15:08
Laatst bijgewerkt op 05 oktober 2009, 15:16

AMSTERDAM -  
Het telefoonnummer 0900-8844, voor niet-spoedeisende meldingen bij de politie, heeft te kampen met storingen in de regio Amsterdam. Het nummer is daarom maandag niet of nauwelijks bereikbaar, zo meldde de politie.

De storingen worden waarschijnlijk veroorzaakt doordat de politie tijdens het weekeinde op een nieuw telefoonsysteem is overgestapt, zo zei een woordvoerster. De politie hoopt de problemen voor het einde van de middag te hebben opgelost. Het korps adviseert mensen die een melding willen doen, het op een later moment nog eens te proberen. Alarmnummer 112 is gewoon bereikbaar.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1964 Gepost op: 5 oktober 2009, 18:32:20
Film van het incident: http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1559540561?bctid=43460676001


http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/435143/2009/10/05/Filmpje-Brit-overleeft-mislukte-bungeejump.dhtml

Filmpje: Brit overleeft mislukte bungeejump

WAKEFIELD - Een Britse toerist is aan het nippertje ontsnapt aan de dood. De man trok naar Thailand om er het behalen van zijn diploma als ingenieur te vieren.
De 25-jarige betaalde 50 Britse pond voor een bungeesprong en tekende zo bijna zijn doodsvonnis. Het touw waaraan hij vastgemaakt was, raakte los.

Rishi Bajeva besloot om tijdens zijn reis in Thailand iets te doen wat hij altijd al wou: bungeespringen. "Ik wist dat zo'n sprong angstaanjagend was, maar ik had nooit gedacht dat het ook echt gevaarlijk was", aldus Bajeva aan The Daily Mail, "Ik heb mijn moeder aan de telefoon zelfs moeten overtuigen dat het volledig veilig was." Maar dat was buiten het harnas rond zijn voeten gerekend. Toen de man naar beneden sprong, verwachtte hij dat de elastiek hem elk moment terug naar boven zou trekken. Maar dat gebeurde niet. Integendeel, het gedeelte aan zijn voeten kwam los en Bajeva stortte met volle snelheid in het water. Doordat hij de klap op het water met zijn borst kon opvangen, in plaats van met zijn hoofd, kan Bajeva het verhaal nu nog navertellen.

Bajeva liep zware verwondingen op en moest een maand in een ziekenhuis in Bangkok blijven met een gescheurde milt, een gescheurde lever, klaplongen en serieuze blauwe plekken. De chirurgen in het ziekenhuis vergelijken zijn verwondingen met die van een slachtoffer van een zwaar auto-ongeval. Volgens hen is het een wonder dat de 25-jarige man nog leeft.

Intussen is Bajeva weer thuis in het Britse Wakefield. En hij lijkt niet afgeschrikt door zijn ongeval in Thailand want zodra hij helemaal hersteld is, wil de man gaan parachutespringen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1965 Gepost op: 5 oktober 2009, 20:05:59
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4998323/__Fries_vecht_voor_Filipijnse_dochter__.html?p=2,1

ma 05 okt 2009, 18:42 | lees voor
Fries vecht voor Filipijnse dochter

LEEUWARDEN -  De 56-jarige politieman uit Leeuwarden die vorige week werd vrijgesproken van illegale adoptie van een Filipijns meisje stapt naar de civiele rechter. Volgens advocaat Alie Westerhuis willen de man en zijn vrouw het tweejarige kindje graag alsnog opvoeden.

De vrouw, die van oorsprong Filipijnse is, kreeg in 2006 het kindje in haar handen gedrukt bij een bezoek aan haar moederland. In overleg met haar Friese echtgenoot besloot ze het kind mee te nemen naar Nederland. Het Openbaar Ministerie beweerde dat het tweetal bewust de procedures had omzeild en bracht het meisje op een geheime plaats onder.

„Nu de rechtbank ze onschuldig acht, zijn we een civiele procedure begonnen”, zegt Westerhuis. „Het kindje draagt ten slotte al de naam van mijn cliënten.”

De man zei eerder tijdens de rechtszitting geen contact meer te willen met het meisje, omdat ze al zoveel had meegemaakt. „Maar dat gold alleen voor de tijd dat hij werd vervolgd. Als het weer rustig zou zijn wilde hij wel weer contact hebben.”

Westerhuis vermoedt dat het meisje nu in een pleeggezin in Drachten zit. „Maar daar kunnen we nu nog niet achter komen.”


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1966 Gepost op: 5 oktober 2009, 23:01:09
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4999753/__Zes_auto_s_botsen_na_val_motorrijder__.html

ma 05 okt 2009, 22:40 | lees voor
Zes auto's botsen na val motorrijder

DELFT -  Zes auto's zijn maandagavond op de A13 bij Delft op elkaar gebotst nadat een motorrijder onderuit was gegaan. Dat meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De motorrijder slipte en viel. Achter hem stopten auto's of ze weken uit. Daarbij botsten zes wagens tegen elkaar. De motorrijder bleef ongedeerd. Een vrouwelijke automobilist moest met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis. Vier anderen werden ter plaatste behandeld en konden naar huis.

De A13 ging in de richting van Den Haag deels dicht voor het verkeer.


Guppie3335

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,143
Reactie #1967 Gepost op: 5 oktober 2009, 23:48:47
I.v.m. melding uit archief een andere monitor gebruikt... .

Verdronken zwemmer blijkt zoon Bolkestein
Uitgegeven: 5 oktober 2009 15:05 - Bron : NU.nl
Laatst gewijzigd: 5 oktober 2009 15:14

AMSTERDAM - De zwemmer die vrijdag om het leven kwam voor de kust van Scheveningen, is Nico Bolkestein, zoon van de voormalig VVD-politicus.
 
© ANPDat blijkt uit een overlijdensadvertentie die de familie maandag heeft geplaatst. De 48-jarige zakenman werd vrijdag rond tien uur onwel tijdens het zwemmen.

Omstanders zagen de man levenloos in de branding liggen. Zij haalden hem uit het water en probeerden de drenkeling te reanimeren. De GGD werd gewaarschuwd om de reanimatie over te nemen, maar dit mocht niet meer baten.


02-10-09   09:57:39   Brandweer   Haaglanden   Prio 1 GV TO Gevers Deynootweg 205 thv KNRMWIPPERTRUCK ASS AMBULANCE
            
02-10-09   09:57:20   Ambulance   Haaglanden   A1 2586HZ 205 thv TO Gevers Deynootweg 205 thv GV 83410
            
            
02-10-09   09:55:13   Ambulance   Haaglanden   A1 2586HZ 205 thv TO Gevers Deynootweg 205 thv GV 83409
            
            
02-10-09   09:55:09   Ambulance   Haaglanden   A1 2586HZ 205 thv TO Gevers Deynootweg 205 thv GV 83408


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1968 Gepost op: 6 oktober 2009, 09:40:35
Man raakt voet kwijt bij bedrijfsongeval

Een medewerker van een bedrijf aan de Klaprozenweg is maandagavond ernstig gewond geraakt. De medewerker raakte bekneld in een betonmachine en is daardoor zijn voet kwijtgeraakt.
 
Twee ambulances, de brandweer en een traumateam kwamen ter plaaste om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook de voet van het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht om te kijken of die er weer aangezet kon worden. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

http://www.at5.nl/artikelen/24831/man-raakt-voet-kwijt-bij-bedrijfsongeval


Ehv-er

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 676
Reactie #1969 Gepost op: 6 oktober 2009, 13:08:04
Dader ongeluk Erp deed vier rampogingen

ERP -  De 21-jarige man uit Venlo die vorige week in Erp een dodelijke aanrijding veroorzaakte, heeft die dag vier keer geprobeerd een auto te rammen. De laatste poging werd de 49-jarige inwoner uit het Brabantse Erp fataal. Dat zei een woordvoerster van de politie dinsdag.

De Venlonaar zou het ongeval hebben veroorzaakt om zo verzekeringsgeld op te strijken. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid. De politie is nog op zoek naar een medeplichtige die volgens getuigen voor de Venlonaar op de uitkijk heeft gestaan.

De Venlonaar reed met zijn auto vanuit stilstand hard een kruising op, toen de bestelwagen van de man uit Erp eraan kwam. De voertuigen schampten elkaar, waarna de Brabander tegen een boom botste en overleed.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5001709/__Dader_Erp_deed_vier_rampogingen__.html?p=16,1