Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546182 keer)

0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1970 Gepost op: 6 oktober 2009, 20:29:13
http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/435472/2009/10/06/OM-vervolgt-agenten-na-gruweldood-Pernis-niet.dhtml

OM vervolgt agenten na gruweldood Pernis niet

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie stelt geen strafvervolging in tegen vier politiemensen wegens hun optreden rondom de gewelddadige dood van de 28-jarige Björn Jue in Pernis.
Volgens het OM bestaat er geen oorzakelijk verband tussen het handelen van de agenten en de dood van Jue. Björn Jue werd in de nacht van 15 op 16 juni 2007 op gruwelijke wijze mishandeld door twee mannen, in een woning aan de Pastoriedijk in Pernis. Toen de politie ter plaatse kwam, was Jue nog in leven. Het beeld dat de agenten geruime tijd werkloos voor de deur hebben gestaan, terwijl de doodskreten van Jue op straat hoorbaren waren, klopt volgens het OM niet. (ANP)


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1971 Gepost op: 7 oktober 2009, 11:14:09
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/435589/2009/10/07/Door-hoofd-geschoten-inbreker-eist-veroordeling-agenten.dhtml#

Door hoofd geschoten inbreker eist veroordeling agenten

http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/16/15/14/media_xl_70259.jpg
Rini Lakerveld. FOTO MARCO OKHUIZEN

UTRECHT/LEIDEN - Vijf agenten uit Leiden moeten zich wellicht voor de rechter verantwoorden omdat ze in augustus 2005 ten minste 25 kogels hebben afgevuurd op drie inbrekers die met een auto probeerden te vluchten.

Eén van de dieven, de 31-jarige Rini Lakerveld, werd door zijn hoofd geschoten en is aan één oog blind.

Het OM wil de agenten niet vervolgen omdat zou zijn gehandeld uit noodweer. De inbreker uit Utrecht eist vandaag voor het gerechtshof in Den Haag dat ze alsnog terechtstaan.
De inbreker voelt zich 'afgeschoten als een hond', nadat hij met twee handlangers een snelkraak bij de Sligro in Leiden pleegde en agenten het vuur op hem openden. Hij was zelf fout bezig, erkent hij. ,,Maar om mijn leven zo kapot te maken is ook niet goed. Het had weinig gescheeld of ik had dit met mijn leven moeten bekopen. En dat voor het stelen van een paar dozen sigaretten.''

In het holst van de nacht op 10 augustus 2005 betrapten agenten het trio met bivakmutsen op de parkeerplaats van de groothandel terwijl ze dozen sigaretten inlaadden. Lakerveld en zijn handlangers gingen er rap vandoor, maar botsten met de Volkswagen Passat op een blokkade die andere agenten met twee auto's hadden opgeworpen.
Omdat een agent de bijrijder zag rommelen in een dashboardkastje en dacht dat er een vuurwapen was getrokken, openden de agenten het vuur. Een regen van kogels was het gevolg. Lakerveld probeerde opnieuw te vluchten, maar de auto begaf het enkele kilometers verderop. Het drietal werd ingerekend.

Onderzoek van de rijksrecherche zou later uitwijzen dat er tenminste 25 kogels waren afgevuurd uit vijf dienstwapens. Eén raakte het achterwerk van een medeverdachte, één drong via de linkerslaap de onderkaak van Rini Lakerveld binnen. Hij is sindsdien aan een oog blind, lijdt aan geheugenverlies en heeft epileptische aanvallen.

Lakerveld werd in hoger beroep gestraft met een jaar cel voor deze en andere inbraken. Maar hij wil dat ook de agenten boeten. Te meer omdat de rijksrecherche niet heeft vast kunnen stellen dat er door hen is geschoten en er evenmin een wapen is aangetroffen. Maar gaf Lakerveld met zijn eigen gedrag niet alle aanleiding? Nee, vindt hij. ,,Ik was fout, maar dacht dat in Nederland agenten het verstandigst waren. Wat hier is gebeurd, is niet normaal.''
Ook het gerechtshof oordeelde in hoger beroep dat de agenten disproportioneel geweld hebben gebruikt. Toch meent het Openbaar Ministerie dat de vijf agenten niet hoeven te worden vervolgd.

Volgens het OM is er sprake van noodweer en hebben de agenten gehandeld volgens de geweldsinstructie. Meer wil het OM niet over de zaak kwijt, omdat deze zogenoemde beklagprocedure achter gesloten deuren wordt behandeld.

Advocaat Van Boom van Lakerveld verwerpt het noodweer-scenario. ,,De laatste kogel werd afgevuurd van zo'n veertig meter. Dan kun je volgens mij niet meer spreken van noodweer.''
Vandaag bekijkt het gerechtshof achter gesloten deuren een videoreconstructie en computeranimatie van de zaak. Aan de hand daarvan bepaalt het hof of de agenten alsnog in de beklaagdenbank moeten verschijnen voor poging tot doodslag. (RAYMOND BOERE)


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #1972 Gepost op: 7 oktober 2009, 12:55:44
http://telegraaf.mobi/telegraaf/telegraaf/content//proj/telegraaf/open/wap/articles/binnenland/1004863902_1.xml

do 17 sep 2009, 23:29
'Zes rechters stemden in'

In totaal zes rechters hebben ingestemd met het verlof van de beruchte mensenhandelaar Saban B., die tijdens zijn vrijaf de benen nam. Dat zei zijn advocaat Gerard Spong donderdag in het tv-programma Nova.
Volgens Jan-Hein van Dijk, eveneens advocaat van B., waren de rechters bekend met het dossier. Daarin stonden onder meer details over de extreme gewelddadigheid van B. jegens zijn slachtoffers, die de vrouwen onder meer sloeg met honkbalknuppels. Ook drie advocaten-generaal hebben volgens Van Dijk ingestemd met het verlof.
In juni hadden de advocaten van B. al een verzoek ingediend voor een begeleid incidenteel verlof. Dat werd afgewezen omdat de crimineel als vluchtgevaarlijk werd beschouwd. De tweede keer lukte het wel. B. kreeg zeven dagen verlof. "Onbegeleid", aldus Spong, die een week een zeer royaal gebaar had gevonden. "Het Openbaar Ministerie verzette zich niet."

Saban B. lacht in zijn vuistje

update 07-10-09 10:53
http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/263735/2009/10/07/Saban-B-lacht-in-zijn-vuistje.dhtml  
 
AMSTERDAM - Voor het eerst na de vlucht van vrouwenhandelaar Saban B. besprak het Arnhemse hof de aanloop naar zijn hoger beroep.

Hoe nadrukkelijk kun je een onderwerp niet bespreken? Op de eerste zitting sinds de vlucht van de extreem gewelddadige vrouwenhandelaar Saban B. (38) maakte het Arnhemse hof weinig woorden vuil aan De Kwestie. Het hof en de advocaten-generaal van justitie waren de afgelopen weken doelwit van hoon en verbijstering, omdat de vluchtgevaarlijke B. was vrijgelaten om het kind te kunnen zien dat hij bij een slachtoffer had verwekt.
(...)
Samen sterk in de hulpverlening!


Rolanddeg

  • Docent, kerninstructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,300
  • Bee-doo Bee-doo
    • De Groot Brandwachten
Reactie #1973 Gepost op: 7 oktober 2009, 20:04:18
http://www.nu.nl/algemeen/2096909/anwb-zet-vraagtekens-bij-flitsen-in-file.html

--------------------
ANWB zet vraagtekens bij flitsen in de file

DEN HAAG - De ANWB ''zet vraagtekens'' bij politiecontroles in de file. Een woordvoerder bevestigde berichtgeving met deze strekking in De Telegraaf van woensdag.

Volgens de zegsman vraagt de ANWB zich af of flitsen in een file de doorstroming niet juist extra belemmert.

De zegsman zegt niet te willen treden in de beslissingen die het Korps landelijke politiediensten neemt met betrekking tot controles.

''Maar'', zo zei hij: ''mensen in de file rijden al langzaam, bij het zien van een camera is een reflex dan toch waarschijnlijk opnieuw op de rem te trappen. We vragen ons dus af: Leidt zo'n controle niet juist tot meer opstoppingen?''
© ANP
------------------------

Wat ik me nu afvraag, flitst de politie hier voor de normale maximum snelheid (100 of 120 km/u) of voor de tijdelijke markeringen boven de weg (50, 70, 90 km/u)? In het laatste geval zullen ze best aardig wat centen vangen, als de file zich oplost...


Dick_

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 559
Reactie #1974 Gepost op: 8 oktober 2009, 18:53:23
Brandweer houdt verplaatsingsoefening

08 oktober 2009

HEERHUGOWAARD - Zo'n vijftien brandweervoertuigen en een aantal begeleidende motorrijders van de politie zullen zaterdagochtend met sirenes door Heerhugowaard rijden. Reden is een verplaatsingsoefening, waarbij gebruik wordt gemaakt worden van optische en geluidsignalen.

'Dit kan enige overlast geven voor verkeersdeelnemers en omwonenden', zo laat de gemeente Heerhugowaard weten. De stoet komt vanuit de veiligheidsregio Kennemerland en zal als eindbestemming een object op het industrieterrein De Zandhorst in Heerhugowaard hebben. Wanneer alle voertuigen op zijn plaats staan is het einde oefening en gaan iedereen weer retour naar hun eigen regio.
www.webregio.nl]
[url=http://www.webregio.nl]www.webregio.nl
[/url]


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1975 Gepost op: 8 oktober 2009, 21:03:55
Blijkbaar hebben FBI agenten ook humor... ;D ;)

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5029031/___Wolkenkrabber_doelwit_Jordanir___.html

do 08 okt 2009, 20:17
'Jordaniër wilde wolkenkrabber Dallas opblazen'

CHICAGO -  Een Jordaanse man is donderdag in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat hij met een bomauto een aanslag wilde plegen op een wolkenkrabber van zestig verdiepingen in Dallas in de Amerikaanse staat Texas.

De 19-jarige man parkeerde op 24 september zijn auto, waarvan hij dacht dat deze met explosieven was gevuld, onder de wolkenkrabber en probeerde van een afstand de bom tot ontploffing te brengen. Undercoveragenten van de Amerikaanse federale recherche FBI deden zich voor als leden van een al-Qaeda-cel en boden hem oordopjes aan. De man weigerde ze, omdat hij de explosie wilde horen. Daarop werd hij gearresteerd.

De Jordaniër, die illegaal in de VS verblijft, had eerder tegen de agenten gezegd dat hij de bom op 11 september had willen laten ontploffen, maar wachtte tot de islamitische vastenmaand ramadan was afgelopen. De FBI was de man op het spoor gekomen via een extremistengroepering op internet.

Als de man veroordeeld wordt kan hij levenslang krijgen voor een poging tot gebruik van een massavernietigingswapen en het bombarderen van een openbare plaats.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #1976 Gepost op: 8 oktober 2009, 21:18:35
Man dood door vallende boom

PIJNACKER-NOOTDORP -  Een man is donderdag in Pijnacker overleden nadat een boom op hem viel.

De man werkte werkte voor een bedrijf dat bezig was een nieuw fietspad aan te leggen, meldt RTV West. Om plaats te maken voor het pad werden enkele bomen gerooid. Door nog onbekende oorzaak viel een van de bomen op de werknemer.

Hij overleed ter plaatse, meldde de brandweer. De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken de toedracht.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/5027501/__Man_dood_door_vallende_boom__.html?p=2,1


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1977 Gepost op: 9 oktober 2009, 18:54:11
http://www.telegraaf.nl/buitenland/5036101/__Gewapende_voetbalmama_doodgeschoten__.html

vr 09 okt 2009, 18:48
Gewapende voetbalmama doodgeschoten

LEBANON (VS) -  Meleanie Hain, de vrouw die in Amerika beroemd werd omdat ze naar de voetbalwedstrijden van haar 5-jarige dochter ging met een geladen pistool op haar heup, is doodgeschoten door haar echtgenoot.

De man maakte vervolgens een einde aan zijn eigen leven. De drie kinderen van het stel waren daarvan getuige. Volgens een buurtbewoner had het koppel sinds een week ernstige huwelijksproblemen.

De 31-jarige Hain veroorzaakte een rel in Lebanon, een klein stadje op 100 kilometer van Philadelphia, toen ze op 11 september 2008 naast de zijlijn haar dochter stond toe te juichen met een vuurwapen rond haar middel.

De vrouw wilde het wapen niet afdoen. De sheriff trok haar vergunning in, maar moest die later teruggeven van de rechter.
http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00663/Voetbalmama_663157a.jpg


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #1978 Gepost op: 10 oktober 2009, 07:27:40
Politie arresteert man die met explosieven dreigde
Uitgegeven: 9 oktober 2009 20:42
Laatst gewijzigd: 10 oktober 2009 00:15

MAASTRICHT - Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagavond een man gearresteerd die zich in een woning aan de Meerssenerweg in Maastricht had verschanst en met explosieven dreigde. Dat liet de politie weten.

De 33-jarige Maastrichtenaar zou volgens de politie uit huis gezet worden wegens huiselijk geweld. Maar hij weigerde, barricadeerde zijn woning en dreigde met explosieven.

Daarop zette de politie de straat af en ontruimde twintig naburige woningen.

Bij de inval door de politie bleken er geen explosieven aanwezig. Na de arrestatie van de man konden de buurtbewoners terug naar hun woning. De echtgenote van de man en haar vijf kinderen waren vrijdagavond overigens niet in de woning aanwezig.

nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #1979 Gepost op: 10 oktober 2009, 12:27:01
http://www.nu.nl/algemeen/2099309/vijf-doden-burenruzie-in-frankrijk.html

Vijf doden door burenruzie in Frankrijk
Uitgegeven:    10 oktober 2009 12:07
Laatst gewijzigd:    10 oktober 2009 12:08

RAINCY - Een burenruzie in Raincy bij Parijs heeft vrijdagavond laat aan vijf mensen het leven gekost. Dit meldde de Franse krant Le Figaro zaterdag op zijn website.
© ANP

Een 55-jarige man ergerde zich aan het lawaai dat zijn bovenburen maakten. Het stel zat te eten met twee vrienden en twee kinderen.

Omstreeks 23.30 uur ging de man naar boven om om meer rust te vragen. De discussie over het lawaai liep uit de hand.

Vuurwapen

Daarop ging de man een vuurwapen halen. Toen zijn buurman de deur opende, vuurde hij vier schoten op hem af.

Daarna schoot hij twee keer op zijn buurvrouw, die zeven maanden zwanger was. Daarna jaagde hij de twee bezoekers, een stel vrienden, elk een kogel in het hoofd.

Kinderen

Hij spaarde de twee aanwezige kinderen. De meisjes van acht en negen jaar oud moesten het bloedbad wel aanzien. Na de tragedie trok de man zich terug in zijn eigen woning en pleegde zelfmoord.