Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546451 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #2000 Gepost op: 14 oktober 2009, 10:25:31
Lange files na ongeluk op N.50 in de avondspits.

Kampen.
Een ongeluk in de avondspits heeft gisteren voor kilometerslange
files gezorgd op de N.50 tussen Kampen-Zuid en Ramspol.
Een vrachtwagenchauffeur reed rond zes uur richting de polder
en zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond.
Een botsing was onvermijdelijk, net als een enorme ravage.
De hulpdiensten waren nog lang bezig om de rommel op te ruimen.
Niemand raakte levensbedreigend gewond bij het ongeluk.
Een persoon moest wel naar het ziekenhuis. Ook raakte een motoragent
licht gewond. Hij gleed onderweg naar de plek des onheils onderuit.
Pas rond 20.00 uur is de N.50 weer vrij gegeven voor alle verkeer.
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Bron: de Stentor woensdag 14 oktober 2009.
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


6301

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 319
  • BHV er Hulpv. NRK. {sigma} NRK verbindingsdienst.
Reactie #2001 Gepost op: 14 oktober 2009, 11:10:18
::) Gamer legt ziekenhuis in Zwolle plat.

Zwolle.
Zelf had hij helemaal niets door van het drama dat heel Nederland op Koninginnedag in de ban hield. De 35 jarige J.K.H. uit Kampen zat in een computerspel, waarvoor hij knoppen en schakelaars moest omzetten. Dat hij daardoor het Zwolse Sophia ziekenhuis platlegde en zelfs het noodaggregaat uitschakelde had de schizofrene man niet door, verklaarde hij gisteren voor de Zwolse rechtbank. H. had niets te zoeken in het ziekenhuis en zijn timing was dramatisch. Juist op het moment dat hij was doorgedrongen in de machinekamer en de elektra lamlegde was het Sophia ingeschakeld als opvangziekenhuis voor de gewonden uit Apeldoorn. De man werd gisteren verweten dat hij opzettelijk het leven van mensen op de intensive care en van pasgeboren baby´s op de afd. neonatologie in gevaar heeft gebracht.
Ik was me daar niet van bewust. Ik was alleen maar bezig met dat spel. Een spel waar in de gedachten van de Kampenaar meer mensen aan mee zouden doen. Maar de andere gamers kwamen niet, waarna de man in paniek een brandalarm indrukte. De medewerkers van het ziekenhuis troffen in de kelder een verwarde man zonder schoenen aan.
De politie rept over een man waar veel onzin uit kwam.
Inmiddels zit de man al een poosje in De Boog in Warnsveld, omdat hij ongeschikt is voor detentie.
Zowel een psychiater als een psycholoog heeft geconstateerd dat H. volledig ontoerekeningsvatbaar is.
En dat als hij niet behandeld wordt er een kans bestaat dat er wat gebeurt. De man heeft al jaren psychiatrische problemen. De aanklager meent dat de man geen stafbare dader is, maar dat hij wel verplicht een jaar opgenomen moet worden in een psychiatrisch ziekenhuis. En dat mag wat mij betreft De Boog zijn.
Uitspraak dinsdag 27 oktober 2009.

Bron: de Stentor woensdag 14 oktober 2009
Verbeter de wereld maar begin bij je zelf.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2002 Gepost op: 14 oktober 2009, 11:38:17
Twee Poolse mannen komen om bij brand in vrachtwagen

10:22 Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen bij een brand in hun voertuig. Ze brachten de nacht door in hun vrachtwagen op de parking naast de E40 in Jabbeke.


De brand in de Poolse vrachtwagen ontstond iets voor twee uur 's nachts. De brandweer was vrij snel ter plaatse en kreeg het vuur al gauw onder controle.

Na de bluswerken troffen ze twee verkoolde lichamen aan in het voertuig. De Poolse mannen werden allicht verrast in hun slaap.

Het parket van Brugge gaat de zaak verder onderzoeken.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid870529/twee-poolse-mannen-komen-om-bij-brand-in-vrachtwagen.aspx


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2003 Gepost op: 14 oktober 2009, 11:43:56
Meisje in brand gestoken Antwerpen

-  De politie in Antwerpen is een onderzoek gestart naar een bizarre zaak. Een 18-jarig meisje is zaterdag in de wijk Dam in brand gestoken.

Het Marokkaanse meisje was in haar woning. Ze is overleden maar het is niet duidelijk of dit een gevolg is van de brandwonden. Autopsie wordt uitgevoerd.

Volgens de krant De Morgen doen in de buurt speculaties de ronde over een rituele moord.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/5067183/__Meisje_in_brand_gestoken__.html?p=3,2


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2004 Gepost op: 14 oktober 2009, 11:45:44
En ook in Zweden schijnt het ritueel te zijn  :-\

Zweed steekt ex in brand

Een Zweed van 51 is opgepakt nadat hij zijn ex-vrouw in brand had gestoken. Volgens de aanklager gaat het om moordpoging. De vrouw liep zware brandwonden op en ligt in het uniefziekenhuis van Uppsala.

Vrouw in levensgevaar
De moordpoging had plaats in Gävle, schrijft de krant Aftonbladet. De vrouw van 31 is bijna over haar ganse lichaam zwaar verbrand. Ook de drie kinderen van het ex-koppel liepen brandwonden op. Een buurman vertelt de krant dat er een geur van brandstof hing in de trappenhal van het appartementsgebouw. De politie weet nog niet hoe precies de man zijn ex in brand heeft gestoken. Hij zit alvast in de gevangenis op beschuldiging van moordpoging maar zelf ontkent hij de feiten. "De vrouw vecht nog steeds voor haar leven, haar situatie is nog altijd kritiek", zegt aanklager Birgitta Fernlund. Volgens haar was het koppel pas gescheiden. Ze wilde niks kwijt over een mogelijk motief voor de moordpoging. (hlnsydney)

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1015290/2009/10/14/Zweed-steekt-zijn-ex-vrouw-in-brand.dhtml


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2005 Gepost op: 14 oktober 2009, 11:46:44
'De criminaliteit in Zeeland is niet anders'

door Emile Calon. woensdag 14 oktober 2009 | 07:07 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 14 oktober 2009 | 07:36

Tekstgrootte  
 
De rechtbank in Groningen heeft donderdag de 20-jarige Dirk Z. veroordeeld tot veertien jaar celstraf voor de moord op de Groningse studente Suzanne Martens. ANP
MIDDELBURG - Onderschat het niet, zegt officier van justitie Jaap Zondervan met nadruk als hij het heeft over de criminaliteit in Zeeland.

Hij haalt een onderzoek aan uit de Volkskrant waarin staat dat een Zeeuw een grotere kans loopt om vermoord te worden dan een Amsterdammer. ,,De criminaliteit in Zeeland is niet anders dan die in de Randstad. Alleen de getallen zijn anders."

Hij wijst naar criminele hotspots als de binnensteden van Vlissingen en Terneuzen waar moord, doodslag en andere vormen van geweld en crimineel gedrag met een zekere regelmaat gebeuren.

Zondervan vertrekt uit Zeeland en wordt officier van justitie op Aruba. Hij gaat niet weg omdat hij het werk in Zeeland beu is. Aruba is een kans die hij niet wil laten lopen. Sinds januari 2003 is hij als officier actief in Zeeland. Daarvoor werkte hij bij de arbeidsinspectie. Hij heeft ook een zeer eigen stijl in de rechtszaal. Vaak lijkt het of hij persoonlijk kwaad is op verdachten, en met de nodige spot in zijn stem kan hij verdachten feiten voorhouden die ze overduidelijk hebben begaan maar die ze zijn vergeten of ontkennen. Hij zegt echter dat hij niet snel echt kwaad is. "Wel voel ik mij vaak betrokken en ben ik hij oprecht aangedaan. Zeker als iemand zit te ontkennen terwijl de feiten overduidelijk zijn, wekt dat bij mij irritatie op."

De afgelopen jaren zag Zondervan geregeld mensen in herhaling vallen waardoor hij als officier weer met hen te maken kreeg. Die recidive noemt hij een groot probleem. Desondanks zegt hij dat het opleggen van straffen wel werkt. Misschien niet direct bij notaire criminelen. ,,Maar het zorgt er wel voor dat anderen niet crimineel gedrag vertonen. Afschrikking werkt."

Zondervan is zonder meer te spreken over de Zeeuwse politie. Alleen heeft het korps te weinig agenten om alles te doen.

Zo vindt hij het jammer dat er vaak te weinig mensen zijn voor fraudebestrijding omdat andere zaken, zoals zwaar geweld, voorrang krijgen. Hij vindt het terecht dat geweld prioriteit heeft. ,,Maar wat meer capaciteit bij de politie is wenselijk."

http://www.pzc.nl/regio/zeeland/5656491/De-criminaliteit-in-Zeeland-is-niet-anders.ece


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2006 Gepost op: 14 oktober 2009, 15:44:49
Nederlander zwaargewond op Duitse rodelbaan

http://www.depers.nl/binnenland/344842/Nederlander-zwaargewond-op-rodelbaan.html

Gepubliceerd: vandaag 14:13
Update: vandaag 14:15

Een Nederlander is in het Duitse Bottrop zwaargewond geraakt bij een ongeluk op een rodelbaan (foto). Hij vloog waarschijnlijk uit zijn bobslee door een technisch defect. Een tweede Nederlandse inzittende raakte lichtgewond, melden Duitse media.

Het ongeluk gebeurde zondag rond 17.15 uur op de zomerrodelbaan in het Alpinecenter. Toen de brandweer ter plaatse kwam lag de zwaargewonde man op de grond. Hij had verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en werd naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Essen vervoerd. De andere Nederlander liep verwondingen aan zijn been op. Hij werd in een ziekenhuis in Bottrop, in de buurt van de Nederlandse grens, behandeld.

Op de rodelbaan kunnen snelheden tot 42 kilometer per uur gehaald worden. De baan heeft een lengte van een kilometer en overbrugt een hoogteverschil van tachtig meter. De remmen van de bob waar de Nederlanders in zaten zouden niet gewerkt hebben. De slee is door de politie in beslag genomen. In juni gebeurde er ook al een ongeluk op de baan. Een man uit Essen viel toen uit zijn slee.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2007 Gepost op: 14 oktober 2009, 16:37:45
Politie: Klacht boze Maarssenaar onderzocht

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/219562
woensdag 14 oktober 2009 16:04 uur

MAARSSEN - De politie stelt een onderzoek in naar een incident met een agent in Maarssen.

Dit naar aanleiding van een klacht van een man die zondagavond werd aangehouden voor het beledigen van een agent en het onterecht bellen van het alarmnummer.

De man kreeg zondagavond een bekeuring op de Kaatsbaan. Hij vond daarbij het gedrag van één van de agenten bedreigend en belde na thuiskomst 112 om zich hierover te beklagen. Vlak daarna kreeg hij thuis bezoek van dezelfde agent die zei dat het alarmnummer niet bedoeld is als klaaglijn.

Er ontstond ruzie en de man moest mee naar het bureau. Hij is de volgende middag vrijgelaten. Hij denkt erover juridische stappen te ondernemen tegen de in zijn ogen agressieve agent. De politie zegt ondertussen de zaak serieus te onderzoeken.


Man belt 112 na "bedreiging" door agent

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/219357
maandag 12 oktober 2009 13:26 uur
 
MAARSSEN - In Maarssen is zondagnacht een man aangehouden voor het beledigen van agenten en het onterecht bellen van het alarmnummer.

De man kreeg rond twaalf uur een bekeuring op de Kaatsbaan. Hij vond het gedrag van één van de agenten bedreigend en belde na thuiskomst 112 om zich over het voorval te beklagen.

Rond één uur werd er bij de man aangebeld. Voor de deur stonden de agenten die hem eerder een boete hadden gegeven. Zij wezen de man erop dat 112 niet bedoeld is als klaaglijn. Er ontstond ruzie en de man moest mee naar het bureau.

De man is inmiddels vrijgelaten. Hij denkt erover juridische stappen te ondernemen tegen de in zijn ogen agressieve agent.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2008 Gepost op: 14 oktober 2009, 20:09:37
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5071788/__Tenten_onveilig_door_zuurstofgebrek__.html

wo 14 okt 2009, 18:46 | lees voor
Tenten onveilig door zuurstofgebrek

DEN HAAG -  De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft woensdag gewaarschuwd voor een tweepersoonstent die voor gebruikers onveilig kan worden omdat hij niet voldoende ventileert. Het gaat om de tweepersoonstent Style Expedition die tussen maart en augustus van dit jaar te koop was bij de Kijkshop.

Volgens de VWA kan er zuurstofgebrek optreden als de tent inclusief de ventilatieflap helemaal gesloten is. Dit kan schade opleveren voor de gezondheid.

Mensen die het kampeerartikel hebben gekocht, wordt verzocht dit niet meer te gebruiken en terug te sturen naar de fabrikan


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2009 Gepost op: 15 oktober 2009, 00:48:40
Brand in woning door hennepkwekerij

Woensdag 14 oktober 2009 – Ampèrestraat, Den haag, Nederland

Den Haag – Een hennepkwekerij in een woning aan de Amperestraat zorgde dinsdag 13 oktober rond 08.15 uur voor een binnenbrand. De brandweer moest de deur forceren om binnen te komen en zag al snel dat de brand was veroorzaakt door een kleine hennepkwekerij. De brand was snel onder controle, maar had ernstige gevolgen kunnen hebben. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

http://www.localpoint.nl/crimereports/36683/