Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546456 keer)

0 gebruikers (en 9 gasten bekijken dit topic.

Tammo

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 240
Reactie #2010 Gepost op: 15 oktober 2009, 13:33:36
Citaat
Emmen -

Het openbaar ministerie (OM) stelt een onderzoek in naar de dood van een 53-jarige vrouw die afgelopen week in het Scheper Ziekenhuis in Emmen overleed na toediening van een narcosemiddel.

Volgens nabestaanden is voor de operatie verzuimd om in haar dossier te kijken. Daarin zou juist expliciet vermeld staan dat zij allergisch was voor het narcosemiddel.

De vrouw moest een relatief eenvoudige operatie ondergaan, maar overleed daarvoor al op de operatietafel. Een GGD-arts heeft vastgesteld dat zij vermoedelijk een niet-natuurlijke dood is gestorven. Hij heeft het openbaar ministerie gewaarschuwd, waarna het lichaam van de vrouw in beslag is genomen. Haar lichaam is volgens OM-woordvoerster Manon Hoiting onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. De uitslag van de sectie is bekend, maar wordt eerst besproken met de nabestaanden. Het ziekenhuis in Emmen wil nog geen inhoudelijk commentaar geven. Het ziekenhuis heeft de dood van de vrouw gemeld als een calamiteit bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Bron : DvhN

URL : http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article5263672.ece/Onderzoek-dood-vrouw-bij-narcose-in-Emmen-


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2011 Gepost op: 15 oktober 2009, 17:46:25
Man overlijdt na aanrijding  :-[ :-\

Harderwijk, 15-10-2009 • Woensdag 14 oktober heeft er op de Westermeenweg in Harderwijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een 55-jarige automobiliste en een 88-jarige fietser, beide afkomstig uit Harderwijk. De 88-jarige man liep hierbij ernstig hoofdletsel op en is in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De aanrijding vond rond 14:50 uur plaats op de rotonde ter hoogte van de Drielandendreef. De automobiliste reed over de Westermeenweg komend vanuit de richting van het centrum. Toen zij de rotonde op reed zag zij de over het fietspad naderende fietser vermoedelijk over het hoofd. Fietsers hebben op deze rotonde voorrang. De 88-jarige man is in eerste instantie naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd, maar in verband met de ernst van zijn hoofdletsel later naar het UMC ziekenhuis in Utrecht gebracht. Hier is hij in de nacht van woensdag op donderdag overleden.
De politie heeft de hevig geschrokken automobiliste na de aanrijding opgevangen en bij haar thuis een verklaring van haar opgenomen. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld, maakt proces-verbaal op en legt dit ter beoordeling aan het Openbaar Ministerie voor.

http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland/nieuws/091015harderwijkmanoverlijdtnaaanrijding.asp

p2kflex
14:55:33 14-10-09GROUP-2LIFELINER 1 / MMT INZET VOOR MKA :NOORD-OOST-GELDERLAND/HARDERWIJK/WESTERMEEN/COORDINATEN P 14 C
0120988MKA Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (Traumaheli Life-Line-1 - MMT)
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2012 Gepost op: 15 oktober 2009, 19:00:41
vind het wel een goede stunt  ;D ;D ;D

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5081522/__Opschudding_om_gulle__miljonaire___.html

do 15 okt 2009, 18:22  | 8 reacties
Opschudding om gulle 'miljonaire'

COLUMBUS (OHIO) -  Een Amerikaanse vrouw die zich voordeed als gulle miljonair heeft voor flinke opschudding gezorgd in Columbus, in Ohio. De vrouw reed door de stad in een gehuurde Hummer-limousine met chauffeur en vertelde in een warenhuis dat ze de loterij had gewonnen en voor iedereen zijn of haar spullen zou betalen.

Toen iedereen massaal had ingeslagen - en familieleden had ingelicht over de gulle gever - ging nepmiljonaire Linda Brown er vandoor. Honderden klanten begonnen te schreeuwen en verlieten woest de winkel. "Het leek wel een orkaan", aldus een politiewoordvoerder.

De nepmiljonaire werd dinsdag gearresteerd. "Ik heb anderhalf miljoen dollar gewonnen en betaal al jullie spullen", riep Brown. Binnen enkele minuten stond de winkel vol met 500 klanten die door het dolle heen waren. Buiten stonden er nog 1000 te trappelen om binnen te komen.

Tegen de tijd dat winkelmedewerkers en klanten door hadden dat de vrouw niet van plan was om de spullen te betalen, was ze er alweer vandoor. De vrouw kon worden aangehouden toen haar privéchauffeur geld wilde zien. Hij bracht haar naar een pinautomaat, maar Brown kwam terug met lege handen. Daarop belde hij de politie



mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #2013 Gepost op: 15 oktober 2009, 23:50:51
Auto’s te water aan de Bennebroekerweg, meerdere slachtoffers bekneld

Hoofddorp – Op de Bennebroekerweg in Hoofddorp heeft donderdagmiddag een groot ongeval plaats gevonden. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing en vlogen vervolgens in de nabij gelegen sloot. Om het nog wat lastiger te maken lag de ene auto precies op het dak van de andere auto in het water, de inzittenden van beide voertuigen zaten vervolgens bekneld in hun wagen. De brandweer moest in actie komen om iedereen te bevrijden.

Gelukkig ging het hier om een oefening en niet om een echt ongeval. Om in geval van een echt ongeval goed ter strijde te komen moet er regelmatig geoefend worden en daarom was de brandweer van Hoofddorp en Nieuw Vennep samen met ambulance personeel naar de Bennebroekerweg gegaan om de ’slachtoffers’ van dit ongeval goed en veilig uit het voertuig te kunnen bevrijden. Na een klein uurtje waren alle slachtoffers bevrijd en kon de evaluatie van de reddingsoperatie beginnen.



Meer foto's en filmpje: http://www.michelvanbergen.nl/2009/10/15/foto-autos-te-water-aan-de-bennebroekerweg-meerdere-slachtoffers-bekneld/


Feder

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 854
Reactie #2014 Gepost op: 16 oktober 2009, 12:13:10
Trein botst op auto tussen Winsum en Sauwerd
WINSUM - Tussen Winsum en Sauwerd is vrijdagochtend een trein in botsing gekomen met een auto.De trein staat stil en moet worden weggesleept. Reizigers moeten rekening houden met een flinke vertraging. Nadere informatie volgt. (Bron en foto's: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=85787)

EXTRA: Op Radio Noord meldde een politievoorlichter dat op een onbewaakte spoorwegovergang een automobilist uit Stadskanaal is geraakt door een trein. De auto is door de klap in een sloot terechtgekomen. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en lijkt licht gewond. In de trein zaten circa 40 passagiers. De trein staat nog steeds op de plaats waar het ongeluk rond 11.00 uur plaatsvond. Het kan nog wel even duren voor het treinverkeer wordt hervat.


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2015 Gepost op: 16 oktober 2009, 12:48:44
Baby overleeft botsing met trein    :o :o

MELBOURNE - Een zes maanden oude baby in Australië heeft al veel geluk gehad in zijn korte bestaan. Het kind werd aangereden door een trein, maar kwam er met een snee in zijn voorhoofd van af.

De kinderwagen waar de baby in zat, viel door onduidelijke oorzaak van het perron op het spoor toen er net een trein aankwam, berichtten Australische media vrijdag.
De machinist trapte zo hard hij kon op de remmen. Gelukkig was de snelheid van de trein al verminderd doordat hij zou stoppen op het station in Melbourne. Het treintoestel sleepte de kinderwagen ongeveer dertig meter mee.

''Gelukkig zat hij vastgesnoerd in de kinderwagen, wat waarschijnlijk zijn leven heeft gered'', aldus een toegesnelde ambulancebroeder.

Bron (+ VIDEO VAN HET INCIDENT :o)  http://www.nuvideo.nl/opmerkelijk/31751/baby-overleeft-botsing-met-trein.html
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Tammo

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 240
Reactie #2016 Gepost op: 16 oktober 2009, 16:12:05
Vandaag is het hier in het Groningse redelijk winderig te noemen :

Citaat
Pr 2 Stormschade RIJKSWEG WEST KOLHAM 566 AP:

Pr 2 Stormschade kral superfoto objectief th KWINKENPLEIN 2 GRONINGEN 757

Pr 2 Stormschade GRAAG TELEFONISCH CONTACT [AC] ALARM CENTRALE

Pr 2 Stormschade GRONINGERWEG PATERSWOLD 535 AP
   
Pr 2 Overig haast Dreigt een grote boom op een schuur te vallen KAZEMATSTRAAT 24 thv DELFZIJL 641 AP

Pr 2 Stormschade SNIPPERIJ 3 KORNHORN

Pr 2 Stormschade Boom op Woning HEILIGELAAN 28 A ZUIDBROEK 830 AP

Pr 2 Stormschade DORPSHUISWEG 42 HARKSTEDE 758 AP

Pr 2 Stormschade BREEDE - N363 6 WARFFUM 634 AP

Boom waait op huis in Zuidbroek

ZUIDBROEK - Aan de Heiligelaan in Zuidbroek is een boom door hevige rukwinden op een woonhuis gevallen. Ook elders in de provincie heeft de storm voor schade gezorgd.

De brandweer heeft de boom van het huis in Zuidbroek gehaald. De schade aan het huis lijkt mee te vallen. Er waren enkele dakpannen naar beneden gevallen en er sneuvelde een raam. Ook in Warffum, Harkstede en Kolham rukte de brandweer uit wegens stormschade.

Bron : RTVNoord

URL : http://rtvnoord.nl/nieuws/indexwm.asp?actie=totaalbericht&pid=85792


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2017 Gepost op: 16 oktober 2009, 17:05:59
'Rotterdam-Rijnmond slecht politiekorps'

vr 16 okt 2009, 16:29 | http://www.telegraaf.nl/binnenland/5091877/___Rijnmond_slecht_politiekorps___.html

AMSTERDAM -  Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond functioneerde in 2008 slechter dan in 2007 en behoort tot de slechtste korpsen.

Dat zei onderzoeker Frank Rozenberg van OBMC Consulting vrijdag op Radio Rijnmond. In het rapport 'Prestaties regionale politiekorpsen 2008' vergeleek hij de prestaties van de korpsen en koppelden deze aan het budget dat de korpsen tot hun beschikking hadden.

Volgens politiebond ACP is het rapport waardevol omdat het een andere kijk op de huidige politiecijfers zou geven
Samen sterk in de hulpverlening!


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #2018 Gepost op: 16 oktober 2009, 18:35:42
Man gewond na achtervolging

ZWAANSHOEK, 13 oktober –

Dinsdagochtend verzocht de politie Hollands Midden uit te kijken naar een 49-jarige man uit Nieuw Vennep omdat die zich in Oegstgeest schuldig had gemaakt aan een ernstige geweldpleging. Agenten hebben naar de man en zijn auto gezocht en zagen deze rond 09.45 uur op een parkeerterrein in Nieuw Vennep staan. De man ging er bij het zien van de agenten vandoor. Er ontstond een achtervolging, o.a. over de Venneperweg en de Ringvaartdijk richting Cruquius. Hierbij reed de verdachte met zeer hoge snelheid. Op de Kromme Spieringweg in Zwaanshoek raakte de man van de weg en belandde met zijn auto in een sloot. De man zat na de aanrijding bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht en in zorgwekkende toestand opgenomen. De verdachte wordt overgedragen aan de politie Hollands Midden.
www.politiekennemerland.nl

Politie biedt schoolkinderen 'uitlaatklep' na zien van wilde achtervolging
Door: Jos van Rooijen | vrijdag 16 oktober 2009 14:02
HOOFDDORP - De politie heeft donderdag een bezoek gebracht aan Klavertje Vier in de wijk Floriande. Kinderen van deze school waren dinsdagochtend getuige van een wilde achtervolging over de Bennebroekerweg en de Spieringweg. De groep was op dat moment op weg voor een excursie naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Rijnland toen de auto's passeerden. Vervolgens reed de groep ook nog eens langs de plek waar de wilde rit in de sloot eindigde. Politieagenten stonden met getrokken pistool bij het voertuig.

Het gesprek kwam er op initiatief van de politie zelf. Reineke Brandt, teamchef politie Kennemerland Zuid: "De kinderen hebben die ochtend wel het een en ander meegemaakt. Auto's die met hoge snelheid voorbijkomen, sirenes, getrokken pistolen. Het zal je maar gebeuren als je op bezoek gaat naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie en dat je zoiets meemaakt. Daar zij ze natuurlijk van onder de indruk. Vandaar ons initiatief om daar samen nog een keer over te praten met de leerlingen zelf. Hoe ze het ervaren hebben en hoe wij als politie het ervaren hebben."

Nazorg
Het gesprek vond plaats in het kader van nazorg. "Dit keer zijn we specifiek naar de school gegaan. Maar we kunnen ons voorstellen dat er meer mensen zijn die hun verhaal kwijt willen. Er zijn heel veel voorbijgangers die ongevraagd en totaal onverwacht geconfronteerd werden met de achtervolging. Ook voor die mensen willen we een luisterend oor bieden."
Meer informatie hierover via 0900-8844 en vragen naar politiebureau Haarlemmermeer Zuid (Nieuw-Vennep).

Geweld
De achtervolging kwam er nadat dinsdagochtend een 36-jarige vrouw uit Oegstgeest aangifte deed van ernstige geweldpleging. Een 49-jarige man uit Nieuw-Vennep, een bekende van de vrouw, was rond 6.00 uur haar woning binnengedrongen, belaagde de vrouw en ging er toen vandoor. De politie Hollands Midden startte vervolgens een zoekactie naar de man en verzocht de politie Kennemerland naar hem uit te kijken.

De bewuste man werd in zijn aangetroffen op een parkeerterrein in Nieuw-Vennep. Hij ging er bij het zien van de agenten vandoor met als gevolg een wilde achtervolging, onder andere over de Venneperweg en de Ringvaartdijk richting Cruquius. Hierbij reed de verdachte met zeer hoge snelheid. Op de Spieringweg in Zwaanshoek raakte de man van de weg en belandde met zijn auto in een sloot.

De man zat na de aanrijding bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij werd met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Gezien de achtergrond van de man hield de politie er rekening mee dat de hij wellicht gewapend was.

www.hoofddorpsecourant.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


JarnoF

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,110
  • Geïnteresseerd in de hulpverlening
    • JarnoFlinkers.nl
Reactie #2019 Gepost op: 16 oktober 2009, 20:54:03
16-10-09 18:21:41 Brandweer Midden- en West Brabant BOT team opkomen, bevelvoerder tel contact GMK.
    1200315 Brandweer Bergen op Zoom BOT Team
    1200322 Brandweer Bergen op Zoom BvD
    1200342 Brandweer Roosendaal BvD
    1201923 Brandweer Bergen op Zoom Lichtkrant
    1201966 Brandweer Roosendaal Lichtkrant
    1201999 Brandweer Regionaal Monitorcode
  
16-10-09 18:04:56 Brandweer Midden- en West Brabant herbzetten BOZ
    1200322 Brandweer Bergen op Zoom BvD
    1200326 Brandweer Bergen op Zoom A ploeg
    1201923 Brandweer Bergen op Zoom Lichtkrant
    1201999 Brandweer Regionaal Monitorcode
  
16-10-09 17:39:33 Brandweer Midden- en West Brabant PRIO 1 4738 MOORSEWEG NIEUW-VOSSEMEER VKO BEKNELLING (INC: 05) (Classificatie: middel ongeval)
    1200006 Brandweer Regionaal HOvD West
    1200751 Brandweer Steenbergen Commandant
    1200768 Brandweer Steenbergen Blusploeg
    1201972 Brandweer Steenbergen Lichtkrant
    1201999 Brandweer Regionaal Monitorcode
  
16-10-09 17:35:00 Ambulance Midden- en West Brabant contact meldkamer
  
16-10-09 17:32:56 Brandweer Midden- en West Brabant PRIO 1 4637 9170 9192 MOORSEWEG NIEUW-VOSSEMEER VKO BEKNELLING (INC: 05)
    1200322 Brandweer Bergen op Zoom BvD
    1200329 Brandweer Bergen op Zoom Beroepsploeg
    1200798 Brandweer Nieuw Vossemeer Blusploeg
    1201923 Brandweer Bergen op Zoom Lichtkrant
    1201954 Brandweer Nieuw Vossemeer Lichtkrant
    1201999 Brandweer Regionaal Monitorcode

16-10-09 17:36:07 Ambulance Rotterdam-Rijnmond A1 AMBU LFL02 HELI moorseweg nieuw vossemeer bon 78440
    1420059 Ambulance Lifeliner 2 traumaheli
 
===============================================================================================

Twee doden bij frontale botsing
Uitgegeven: 16 oktober 2009 18:24
Laatst gewijzigd: 16 oktober 2009 18:24

NIEUW VOSSEMEER - Door een verkeersongeval in Nieuw Vossemeer zijn vrijdagmiddag twee doden gevallen. Dat heeft de politie laten weten.
De slachtoffers, een vrouw en een man, zaten in een personenauto die rond half zes in een bocht in de Moorseweg vermoedelijk frontaal op een andere auto botste.

De inzittenden van dit voertuig, een vrouw en een kind, bleven ongedeerd.

Bron: Nu.nl

Voor een fotoreportage zie :http://www.112brabant.nl] [url]http://www.112brabant.nl[/url]