Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546712 keer)

0 gebruikers (en 25 gasten bekijken dit topic.

Guppie3335

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,143
Reactie #2040 Gepost op: 19 oktober 2009, 21:54:29
Jongen in kritieke toestand na wurgspelletje

Uitgegeven: 19 oktober 2009 21:04 - NU.nl
Laatst gewijzigd: 19 oktober 2009 21:04

BRUSSEL - In de Belgische plaats Amay bij Luik is een elfjarige jongen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij werd gewurgd in zijn slaapkamer.
 
Het gaat waarschijnlijk om een spel waarbij kinderen elkaar wurgen om in een roes te komen.

Het kind werd gevonden door zijn vader. Hij was gewurgd met een sjaal. Het was maandagavond onduidelijk of de jongen het gevaarlijke spel zal overleven.


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2041 Gepost op: 20 oktober 2009, 10:24:03
Brandweer redt 300 kalveren uit hevige brand in Waarloos
 
In Waarloos, bij Kontich, heeft het gebrand bij een kalverhouderij aan de Beekboshoek. Dat laat de brandweer van Kontich weten.
 
De brand ontstond rond 2 uur in de stookruimte. De brandweer van Kontich was snel ter plaatse en kreeg versterking van de Duffelse brandweer. Het vuur was snel onder controle. Rond 4 uur was de brand geblust.
 
Ruim 300 kalveren werden één voor één door de brandweerlui ontzet. Enkele dieren kwamen om toen een deel van het staldak instortte. Een tiental andere dieren moest worden afgemaakt omdat ze zware brandwonden hadden opgelopen. (belga/vsv)
20/10/09 04u43

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1017883/2009/10/20/Brandweer-redt-300-kalveren-uit-hevige-brand-in-Waarloos.dhtml


DistrictZuid

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 268
  • brandweer vrijwilliger & verpleegkundige
Reactie #2042 Gepost op: 20 oktober 2009, 11:00:04
DRIEBERGEN - Het landelijk dregteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zoekt dinsdag met sonarapparatuur verder naar een zeiler die sinds maandag wordt vermist op het IJsselmeer.
 
Dat heeft het korps dinsdag laten weten. Het zeiljacht van de man, een 68-jarige inwoner van Leeuwarden, werd maandag onbemand aangetroffen. Gevreesd wordt dat de man overboord is geslagen.

De politie is op zoek naar getuigen die de man op zijn Finnsailer 29FT voorbij hebben zien komen tussen de sluizen bij Kornwerderzand en Gaast.

Galamadammen

Hij is rond 07.00 maandagochtend vanaf Texel vertrokken en zou aan het eind van de middag bij de Galamadammen aankomen. Zijn schip werd later al rondjes draaiend aangetroffen bij Gaast.

Een zoekactie maandagavond met dertien schepen en een helikopter leverde niets op en werd om 23.00 uur gestaakt.

© ANP  

http://www.nu.nl/algemeen/2105616/klpd-zoekt-zeiler-ijsselmeer.html


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2043 Gepost op: 20 oktober 2009, 12:05:58
Brand in portiek: gewonden en wiet  

GRONINGEN - Bij een brand in een portiekwoning aan de Hazelaarstraat in Selwerd zijn maandagavond drie bewoners gewond geraakt. Bovendien trof de politie een hennepkwekerij aan.

De slachtoffers hadden rook ingeademd en werden eerst ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Later werden zij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ontstond in een kelder en veroorzaakte veel rook. Bij controle van één van de woningen rook de brandweer letterlijk onraad. De gewaarschuwde politie trof de kwekerij aan die vandaag wordt ontmanteld.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand.

http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/home.php?subaction=showfull&id=13535&archive=&start_from=&ucat=2009-10-20%2010:04:43


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2044 Gepost op: 20 oktober 2009, 13:10:04
http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/438476/2009/10/20/Politiehond-op-kraamafdeling-om-pa-te-grijpen.dhtml#

Politiehond op kraamafdeling om pa te grijpen
 
SCHIEDAM - Miriam, een Vlaardingse van 35, beviel eerder dit jaar van haar kindje. Nog geen uur later stormde de politie met zes man en een herdershond de kraamafdeling op van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Miriam vertelt nu haar verhaal.

Jeugdzorg eiste de zuigeling op, maar de ouders wilden het kindje niet afstaan. Daarop werd de politie ingeschakeld. Er werd zelfs met pepperspray gespoten om de vader te kunnen arresteren. Tot overmaat van ramp ging een politieagent op de buik van de moeder zitten. Zij moest meteen worden geopereerd.

,,Er was een spoedoperatie nodig om de bloedingen te stoppen. Wat in het ziekenhuis is gebeurd, is met geen pen te beschrijven. Agenten zijn als gekken tekeer gegaan.''

Miriam (35), de moeder van het kindje, is de gebeurtenis nog niet te boven. De Vlaardingse, die uit privacy-overwegingen alleen met haar voornaam in de krant wil, is emotioneel uitgeput. ,,Mijn partner zit nog in voorarrest en ik heb mijn kindje nog steeds niet terug. Afgelopen week mocht ik het bij Jeugdzorg een uurtje bekijken en knuffelen. Daarna werd het me weer afgenomen. Dat sloopt je.''

Jeugdzorg is volgens Miriam en haar vriend Ivor (30) de grote schuldige. De instantie stelt, volgens de Vlaardingse, dat zij en haar vriend een gewelddadige relatie hebben en daarom moest het pas geboren kindje direct na de bevalling worden ondergebracht bij een pleeggezin. Daarom zouden ook de twee kinderen (6 en 11 jaar) van Miriam uit een eerdere relatie in juni uit huis zijn geplaatst.

,,Maar ik ben nog nooit door Ivor geslagen of bedreigd. Hij heeft zich in het ziekenhuis verzet toen Jeugdzorg ons kindje wilde meenemen. De politie maakt er nu van dat hij heeft geprobeerd één van de agenten zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Schandelijk!''

Miriams partner wilde het kindje - zijn eerste - niet afstaan omdat een dag eerder een verzoek tot uithuisplaatsing van de nog ongeboren baby, door de rechter was afgewezen. ,,Een dag voor de bevalling!'' zegt Ivor tijdens een kort telefoongesprek vanuit de gevangenis.
,,En toch kwam Jeugdzorg om ons babytje af te nemen, terwijl ze geen bewijs konden tonen daartoe te zijn gerechtigd. Daarom laten we het er niet bij zitten. We pikken het niet!''

Jeugdzorg zegt niet op de zaak te kunnen reageren. ,,We zijn gebonden aan de privacy-wetgeving en daarbij speelt nadrukkelijk het belang van het kind,'' reageert een woordvoerder.

In de afgelopen twee jaar is het in de Rotterdamse regio twintig keer gebeurd dat een baby direct na de geboorte bij de moeder werd weggehaald. In de meeste gevallen gaat het bij zo'n maatregel om verslaving van de moeder. ,,Maar ik gebruik geen drugs,'' reageert Miram furieus.

Het Vlietland Ziekenhuis bevestigt het incident, maar stelt eveneens met het oog op de privacy van de patiënten niets over de zaak te kunnen zeggen.

Ook de politie wil 'omdat het onderzoek nog loopt' niet veel kwijt. ,,De man zit nog vast,'' wordt wel gemeld. ,,Dat heeft te maken met getuigen die nog moeten worden gehoord.''

De advocaat van Miriam, mr. Elka van Esser, zegt dat wat in het ziekenhuis is gebeurd 'niet door de beugel kan'. ,,De informatie die door Jeugdzorg over de betrokken mensen wordt aangevoerd met betrekking tot de uit huis plaatsing is niet waar. Aantoonbaar leugenachtig zelfs.'' (SANDER SONNEMANS)


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2045 Gepost op: 20 oktober 2009, 14:05:39
'Doodrijder' postbode 90 dagen langer vast    

 De man probeerde vier keer een ongeluk te veroorzaken.

ERP - De man die op 29 september in Erp een postbode dood reed, blijft nog zeker negentig dagen vast zitten. Dit heeft de rechter-commissaris in Den Bosch dinsdag besloten.

11:44 - 20 oktober 2009

http://www.omroepbrabant.nl/


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2046 Gepost op: 20 oktober 2009, 14:09:27
'Agenten reden man per ongeluk aan'

http://www.at5.nl/artikelen/25632/agenten-reden-man-per-ongeluk-aan
maandag 19 oktober 2009 13:17

Agenten, die eerder deze maand een 25-jarige man klemreden tegen een muur in de Van der Hoopstraat, deden dat volgens een politiewoordvoerder niet bewust.
Alles wijst er op dat sprake is geweest van een ongeval, zo zei de politiewoordvoerder maandag. De man raakte zwaargewond. De agenten gingen met hun auto achter de man aan omdat ze dachten dat hij iets te maken had met een overval die kort daarvoor was gepleegd.  De rijksrecherche onderzoekt de zaak.
Technisch onderzoek moet nog uitwijzen hoe de man precies geraakt kon worden, maar volgens de woordvoerder lijkt het erop dat de agenten hem niet bewust tegen de muur klemreden. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie liet weten dat de man sinds maandag formeel niet meer verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval. Andere verdachten zijn nog niet aangehouden.
De advocaat van Sergej laat in een reactie aan AT5 weten dat de ouders van het slachtoffer woedend zijn over het feit dat de politie nu verklaard dat het een ongeluk is. In hun ogen is het dat namelijk niet en heeft de politie een grove fout heeft gemaakt.

--------------------------------------------------------------------------

Politie rijdt verdachte van overval klem

http://www.at5.nl/artikelen/24877/omstander-raakt-gewond-bij-achtervolging-politie
dinsdag 06 oktober 2009 15:47

Een politieauto heeft tijdens een achtervolging op twee overvallers in Westerpark één van hen klemgereden.
Het ongeluk gebeurde op de kruising Van der Hoopstraat met de Groen van Prinstererstraat. Twee gewapende mannen overvielen rond 14.00 uur een bloemenzaak aan de Haarlemmerweg in stadsdeel Westerpark. Na de overval zetten agenten meteen de achtervolging in, waarbij uiteindelijk één van hen werd aangereden.

De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De andere dader is nog voortvluchtig. Bij de overval is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Het kruispunt bij de Groen van Prinstererstraat is afgesloten voor onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan door agenten van de Rijksrecherche.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2047 Gepost op: 20 oktober 2009, 14:11:31
'Agenten reden man per ongeluk aan'

http://www.at5.nl/artikelen/25632/agenten-reden-man-per-ongeluk-aan
maandag 19 oktober 2009 13:17

Slachtoffer doet aangifte tegen politie

http://www.at5.nl/artikelen/25673/sergej-doet-aangifte
dinsdag 20 oktober 2009 12:24

De 25-jarige Sergej doet dinsdag aangifte van poging tot doodslag tegen de politie. Dit meldt Het Parool dinsdag.

Agenten reden eerder deze maand de man met hun auto klem tegen een muur in de Van der Hoopstraat. De politie liet maandag weten dat alles er op wijst dat er sprake was van een ongeval. Sergej bestrijdt die lezing.

De agenten gingen met hun auto achter Sergej aan omdat ze dachten dat hij
iets te maken had met een overval die kort daarvoor was gepleegd. Inmiddels
is Sergej geen verdachte meer.
Samen sterk in de hulpverlening!


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2048 Gepost op: 20 oktober 2009, 14:39:36
Brandweervrouwen tegen wet t-shirts

Australische brandweervrouwen klagen massaal over hun nieuwe uniform. Volgens de vrouwen wordt hun t-shirt doorschijnend als het nat wordt.
Meer dan 600 mensen hebben zich aangesloten bij een facebook groep die zich verzet tegen het vervangen van de marine blauwe t-shirts door de nieuwe felgele doorschijnende t-shirts.
Vrouwen klagen dat de mannelijke collega's door hun t-shirt heen kunnen kijken wanneer ze zweten of nat worden door lekkende brandslangen.

"De meeste vrouwen zijn daar niet blij mee. We doen dit werk niet om er aantrekkelijk uit te zien. We zijn geen seksobject." Zegt Maryann Berndt van de vrijwillge brandweer te Sydney. "Je wordt vaak nat tijdens een brand, er zijn altijd lekkende slangen." Volgens een woordvoerder van de brandweer zullen de blauwe t-shirts gewoon te koop blijven. De gele t-shirts zullen gratis zijn voor vrijwilligers

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2009/10/brandweervrouwen_klagen_over_w.html
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2049 Gepost op: 20 oktober 2009, 14:59:35
Brandweervrouwen tegen wet t-shirts

TAS-226, vriendelijk verzoek is om in het topic "Uit de media" zoveel mogelijk artikelen met foto('s) te plaatsen. Dank voor je medewerking.
Samen sterk in de hulpverlening!