Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546929 keer)

0 gebruikers (en 5 gasten bekijken dit topic.

Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2170 Gepost op: 4 november 2009, 17:01:53
................ ::)

Brand door accu        

Middelharnis - Woensdagmorgen 4 november 2009 is er rond 11:10 uur brand ontstaan in een schuurtje aan de Singelkade in Middelharnis. De brand is overgeslagen naar een tweede schuurtje, waar een motor in staat. Deze motor veroorzaakte ontploffingsgevaar. De brand is opgeschaald naar middelbrand, waarna ook brandweer Nieuwe-Tonge ter plaatse kwam.

Door de blusploegen is de brand gedoofd. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand bevestigde dat de brand was ontstaan door de accu van de motor. Twee kinderen kregen een "live-bear" voor de schrik.  



http://www.flakkeeweb.nl/flakkee-actueel/brand-door-accu-04112009.html (meer foto's via deze link)


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2171 Gepost op: 5 november 2009, 09:50:33
Overvallers na sms-alert gezien

http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=103433
4 november 2009 - 21:46


ZAANDAM Drie mannen zijn woensdag een woning binnengedrongen aan de Klingelbeek in Zaandam. Ze zeiden dat ze van de politie waren. Onder bedreiging van een mes maakten ze vervolgens sieraden buit.

De politie stuurde een sms-alert uit met een signalement van de daders. De chauffeur van een bus kreeg het alert ook binnen en meldde dat de mannen bij hem in de bus zaten en bij verschillende haltes waren uitgestapt.

De politie heeft de camerabeelden van de bus in beslag genomen. de daders zijn nog niet gevonden.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2172 Gepost op: 6 november 2009, 00:21:44
Vrachtwagen stort in Maas

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/442352/2009/11/05/Vrachtwagen-stort-in-Maas.dhtml
05/11/09 23u08

NAMEN - Een Nederlandse vrachtwagen is donderdagavond rond acht uur ten zuiden van de Belgische stad Namen van de weg geraakt op de N92. De vrachtwagen stortte in de Maas.

De chauffeur, een veertiger, overleefde het ongeval niet. Een duikteam van de brandweer kon een kind van tien dat eveneens aan boord was, wel redden. De bestuurder werd nog wel bevrijd, maar overleed in het ziekenhuis. Het kind verkeert nog in kritieke toestand.

De vrachtwagen heeft mogelijk giftige stoffen aan boord. Het voertuig wordt zo snel mogelijk uit het water gehaald. (ANP)
Samen sterk in de hulpverlening!


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2173 Gepost op: 6 november 2009, 05:03:25
Dodelijke schietpartij op legerbasis in Texas
Uitgegeven: 5 november 2009 21:31

HOUSTON - Door een schietpartij donderdag op een militaire basis in de Verenigde Staten zijn zeker twaalf mensen omgekomen. Er zijn meer dan dertig gewonden gevallen, aldus een bevelhebber op het kamp.
 De drie schutters waren volgens de commandant militairen. Een van hen is gedood, de andere twee zijn opgepakt.

Een dader zou Malik Nadal Hasan heten en binnenkort worden uitgezonden naar Irak. De motieven van de drie daders zijn nog niet duidelijk, de identiteit van de slachtoffers evenmin.
http://www.nu.nl/buitenland/2117176/dodelijke-schietpartij-legerbasis-in-texas.html  :-X
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


sylvester1986

  • Gast
Reactie #2174 Gepost op: 6 november 2009, 08:05:46
Volgens het laatste nieuws gaat het om 1 dader, namelijk een leger psycholoog die uitgezonden zou worden naar irak/afghanistan en de enige dader die is niet gedood, maar gewond.
Aldus RTL nieuws vanmorgen.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2175 Gepost op: 6 november 2009, 16:05:15
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5261988/__Shovel_valt_op_rondvaartboot__.html

vr 06 nov 2009, 15:11 | lees voor
Shovel valt op rondvaartboot

AMSTERDAM -  Een kleine shovel is vrijdagmiddag bij de Oude Turfmarkt in het centrum van Amsterdam bovenop een aangemeerde rondvaartboot terechtgekomen. De shovel viel bij het lossen van een vrachtwagen. Dat maakte de politie bekend.

Er zat niemand in de rondvaartboot. Hoewel de schade aan de boot aanzienlijk is, is de boot niet gezonken en raakte niemand gewond. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk stond de vrachtwagen niet goed vast, want ook de vrachtwagen viel bij het incident om.


http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00669/rondvaartboot2_669985i.jpg

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00669/_8111933_669986i.jpg


Politiefan

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 556
Reactie #2176 Gepost op: 6 november 2009, 18:31:20
Politie arresteert militairen na grote vechtpartij  

6-11-09  
      
De politie van Eindhoven heeft vannacht vijf militairen gearresteerd na een grote vechtpartij. De vechtpartij brak uit nadat drie militairen uit een café waren gezet. Ze zaten in een afgesloten deel van het café. Buiten raakten de drie slaags met beveiligers.

De gealarmeerde politie wilde de drie militairen meenemen. Ongeveer tien andere mannen bemoeiden zich daarmee, waarna een agressieve sfeer ontstond. De groep gedroeg zich zo dreigend dat de politie besloot agenten te paard in te zetten.

Er werden charges met honden en de wapenstok uitgevoerd toen de groep probeerde ruiters van hun paard te trekken. Bij een charge werden nog eens twee militairen gearresteerd.

Omdat het om militairen gaat, zijn de vijf overgedragen aan de marechaussee.
 
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/11/6/061109_militairen_arrestatie.html


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #2177 Gepost op: 6 november 2009, 18:51:32
Politie arresteert militairen na grote vechtpartij  


Militairen belemmeren arrestatie collega’s na vechtpartij
vrijdag 6 november 2009 13:41

Eindhoven - De politie heeft vrijdagmorgen rond 2.10 uur een 25-jarige man uit Koningsbosch en een 28-jarige man uit Roermond aangehouden op het Catharinaplein. Even eerder waren al een 26-jarige man uit Den Haag, een 23-jarige man uit Tienhoven en een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden op het Stratumseind. ‘De arrestanten zijn allen militair’, meldt de politie vrijdag.

Uit de kroeg gezet

Dit laatste drietal had zich in een horecagelegenheid toegang verschaft tot een afgesloten gedeelte. Daarop werden zij door beveiligingsmedewerkers uit de kroeg gezet. Eenmaal op straat keerde het drietal zich tegen de medewerkers en deelden enkele klappen uit. Daarop hield de inmiddels gewaarschuwde politie het drietal aan.

Agressief

Toen agenten op het Catharinaplein met één van de verdachten stonden te wachten op vervoer naar het politiebureau kwam een groep van ongeveer tien vrienden (collega's?) verhaal halen. Zij gedroegen zich erg agressief richting de agenten en weigerden gevolg te geven aan het bevel om te vertrekken. Toen de agenten te paard arriveerden om de agenten te ontzetten probeerde de groep hen van het paard te trekken.

Charges

Uiteindelijk heeft de politie charges met honden uit moeten voeren en de wapenstok gebruikt om de agenten te ontzetten. De mannen uit Koningsbosch en Roermond werden daarbij aangehouden. Omdat het in alle vijf de gevallen om militairen ging zijn de verdachten overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Die doet ook het verdere onderzoek.

www.blikopnieuws.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2178 Gepost op: 6 november 2009, 19:25:24
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5263192/__Ex-wethouder_niet_integer__.html

vr 06 nov 2009, 17:33 | lees voor
Ex-wethouder Vaals niet integer

VAALS -  Hein Sterck heeft als wethouder van Vaals een etentje gehad met de eigenaar van een seksinrichting terwijl deze een aanvraag voor een bouwvergunning had ingediend. Daarmee heeft Sterck in strijd gehandeld met de gedragscode integriteit van bestuurders. Dat blijkt uit een vrijdag door de gemeente Vaals vrijgegeven rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

Sterck trad mede onder druk van burgemeester Reg van Loo van Vaals op 1 oktober af. De exploitant had een vergunning aangevraagd voor uitbreiding van zijn zaak. Maar hij wachtte de uitkomst van de procedure niet af en begon in augustus met de verbouwing. De wethouder zou hem hebben gezegd dat hij kon beginnen, ook al was de procedure nog niet afgerond.

Toen de wethouder daarop werd aangesproken, ontkende hij in eerste instantie een etentje met de seksbaas te hebben gehad. Later gaf hij dit toch schoorvoetend toe en zei hij „oerstom” te hebben gehandeld en een fout te hebben gemaakt.

De wethouder had om te beginnen helemaal niet in mogen gaan op de uitnodiging van de exploitant voor het etentje in Aken, aldus BING. De wethouder liet zich verder niet vergezellen door een ambtenaar en wekte daarmee de schijn dat niemand van dat etentje mocht weten. Sterck was niet bereid actief verantwoording af te leggen aan de burgemeester over dit etentje.

Ook wordt de wethouder verweten dat hij aanvankelijk deed voorkomen alsof tijdens het etentje alleen over de voetbalclub zou zijn gepraat en niet over de verbouwing door de seksbaas. „Dat was niet overeenkomstig de waarheid”, aldus het rapport. Verder blijkt uit het rapport dat Sterck de exploitant vroeg om jegens de burgemeester te liegen over het etentje.

De gemeente deed in september aangifte tegen de exploitant wegens poging tot omkoping van een controlerend ambtenaar. Volgens de ambtenaar zou de seksexploitant hem in juni „een jaartje plezier“ hebben beloofd en toen de ambtenaar daar niet op in ging, 2000 euro „als ik hem zou matsen”, blijkt uit het rapport. De exploitant hoopte op die manier eerder te kunnen beginnen met de verbouwing. De ambtenaar meldde dit aan het college van burgemeester en wethouders. Justitie onderzoekt de aangifte.


Martijn Slotboom

  • Belangstellende
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 3,279
  • Laten we het gezellig houden op het forum
Reactie #2179 Gepost op: 6 november 2009, 21:42:59
Rampensite mag niet plat bij ramp

Een site van een regionale omroep die optreedt als rampenzender, hoort niet plat te gaan. Tot die schokkende conclusie komen zowel Omrop Fryslân-directeur Harm Wondaal als CDA Tweede Kamerlid Joop Atsma.

Zij reageren op het feit dat de site van Omrop Fryslân ten tijde van de gifwolk boven Dronrijp onbereikbaar was. De omroep kreeg pas uren later een noodwebsite in te lucht. De regionale omroep heeft de rol van rampenzender bij grote incidenten.

"Er is nooit over de rol van internet bij rampenzenders gesproken", aldus Atsma, "maar op alle platforms zou die moeten kunnen functioneren. Ik wil snel met de omroep om de tafel, want over twee weken dien ik een initiatiefnota in over de regionale omroepen waarin dit meegenomen kan worden."

Volgens Omrop Fryslân-directeur Harm Wondaal kwam de toeloop onverwacht. "Het luchtalarm in de hele provincie ging af, waardoor er een enorme toestroom kwam. We konden niet zo snel extra servers bij plaatsen, maar dit moet niet meer gebeuren en het zal niet meer gebeuren. Onze site hoort, zeker bij een ramp, gewoon bereikbaar te zijn."

www.spitsnieuws.nl