Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546650 keer)

0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.

Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #2200 Gepost op: 10 november 2009, 15:10:23
Rapper uit Amsterdam Zuidoost overleden na schietpartij in Hoogezand

Een man uit Zuidoost is zondagnacht neergeschoten in een woning in Hoogezand (Groningen).
Rapper Rotjoch uit Zuidoost laat via twitter weten dat het zijn mederapper 'Rel' zou gaan.
Hij is maandagochtend in een Amsterdams ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat melden bronnnen in Zuidoost aan AT5.
Een 26-jarige bewoner van het huis aan het Annie M.G Schmidthof werd volgens de Groningse politie overvallen door vier mannen.
Tijdens een handgemeen zou er enkele keren zijn geschoten. Bronnen zeggen dat het slachtoffer uit Zuidoost met één schotwond vervolgens per auto is overgebracht van Hoogezand naar Amsterdam. Daar zou de man zijn achtergelaten bij het AMC. De politie bevestigt dat er een man is achtergelaten in AMC maar kan zijn identiteit nog niet bevestigen.

www.at5.nl

 ::)
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2201 Gepost op: 10 november 2009, 15:17:15
Bericht aangepast.  ;) :)
daarbij zie ik nog dubbel ook!  ::)  ;D
(en daar stond wel al de goede melding bij! :P )

Grote gifvondst bij Moerdijk

http://www.bndestem.nl/regio/breda/5780106/Grote-gifvondst-bij-Moerdijk.ece
door León Krijnen. maandag 09 november 2009 | 12:05 | Laatst bijgewerkt op: maandag 09 november 2009 | 14:59
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2202 Gepost op: 10 november 2009, 15:26:34
Man gedood bij confrontatie bewoners
Nuenenaar moest voor leven vechten

http://www.ed.nl/regio/nuenen/5783409/Nuenenaar-moest-voor-leven-vechten.ece
dinsdag 10 november 2009 | 02:45 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 november 2009 | 15:06
door Fleur Besters

NUENEN - Het was een worsteling op leven en dood, die voor een 34-jarige man uit Nuenen zondagochtend dodelijk afliep in de vijver van een woonboerderij aan de Opwettensedijk 50.

'Ik dacht dat hij zou kunnen vluchten als hij vrij baan had'

Dat zeggen de bewoners Bentje Bisseling (52) en Mimi van Deurzen (55) uit Nuenen. Ze zijn zichtbaar onder de indruk van de gebeurtenissen, maar ogenschijnlijk ook gelaten.

Omringd door enkele familieleden en in het bijzijn van hun advocaat Carlo Oomes vertellen ze een dag na het drama aan een keukentafel in Nuenen voor één keer hun verhaal.

Het is hun versie van de fatale gebeurtenissen, beseffen ze, maar het is ook het verhaal op basis waarvan justitie zondagavond besloot dat Bisseling het verdere onderzoek thuis mag afwachten. Want officieel wordt de 52-jarige inwoner van Nuenen verdacht van doodslag, zo is hem na zes uur van verhoor verteld, maar de politiewoordvoerder noemt dat een 'technisch verhaal'.

Naar buiten toe meldt het twintigkoppige onderzoeksteam niet eens officieel dat Bisseling als verdachte is aangemerkt.

"Ik wilde die ochtend gaan metselen aan ons schuurtje. Mimi liep alvast naar buiten om de schuur te openen. Terwijl ik in de bijkeuken mijn werkschoenen dichtsnoerde, hoorde ik haar praten. Ze vroeg aan iemand wie hij was, en zei dat hij weg moest gaan", begint Bisseling zijn relaas.

Zijn arm zit in een mitella en zijn duim in een soort plastic brace, die roodgekleurd is door het bloed. De duim moet meerdere keren per dag gespoeld worden om infecties tegen te gaan en Bisseling moet een hiv-test ondergaan. Blauwe plekken, rode striemen en overal kleine snijwondjes ontsieren zijn gezicht.

"Ik zag de man op zijn rug en hij hield een riek vast. Mimi liep achteruit, maar viel. Op dat moment begon hij haar te steken. Ik dacht toen alleen nog maar: 'Straks steekt hij haar hartstikke dood'." Bisseling twijfelt dan geen moment en duwt de man weg. Die heft volgens hem de riek steeds omhoog, reden voor Bisseling om datzelfde te doen met een inderhaast gepakte steen. "Ik deed alsof ik de steen wilde gooien. Ik wilde hem koste wat kost op afstand houden. Hij riep nog dat hij gestuurd was door Jezus."

Bisselings partner Mimi van Deurzen loopt dan in paniek de straat op. Ze gilt en roept om hulp. Als ze een auto weet aan te houden, draagt ze de bestuurder op om 112 te bellen. "Ik zei dat er een panieksituatie was, dat er een inbreker was."

vervolg:
'Ik dacht dat hij zou kunnen vluchten als hij vrij baan had'
http://www.ed.nl/regio/nuenen/5783550/Ik-dacht-dat-hij-zou-kunnen-vluchten-als-hij-vrij-baan-had.ece

Terwijl Mimi wegrent om hulp te halen, probeert Bentje Bisseling zijn opponent naar achteren in de tuin te lokken. "Ik wilde hem richting het weiland krijgen.

Ik dacht dat hij zou kunnen vluchten als als ik hem dan vrij baan zou geven. Maar ik viel om en hij kwam op me af met die riek. Ik heb die volgens mij weten af te weren, maar we vielen daardoor samen in de vijver."

Het water in de anderhalve meter diepe vijver was ijskoud, zegt Bisseling. In het vierkant van acht bij acht meter worstelen de twee mannen op leven en dood.

Bisseling: "We hebben elkaar vastgepakt en verdwenen onder water. Hij beet toen zo hard in mijn duim dat hij tot op het bot is gekomen. Ik wilde loskomen, maar dat lukte niet: hij bleef me maar bijten. Hij stak ook met zijn vingers in mijn ogen en in mijn gezicht en krabde met zijn nagels. Ik besloot toen hem onder water te houden totdat hij zou loslaten. Ik was zelf ook onder water en op het moment dat hij inderdaad losliet, kwamen we beiden boven."

Uit angst geeft de Nuenenaar de jongere man vervolgens een zet. Die drijft dan al met het gezicht naar beneden. Bisseling weet uiteindelijk uit de vijver te komen. Doorweekt en uitgeput wil hij toch nog proberen om vanaf de kant de ander uit het water te halen, zegt hij nu, de dag erna.

Bij het vertellen rookt hij nog een sigaret en staart af en toe even weg. Dan ineens herinnert hij zich weer een detail. Hij zegt dat hij 'zo'n schrik' had. "Hij was een kop groter dan ik. Ik ken hem niet. Wij hebben ook nu nog geen naam gehoord."

Zodra Bisseling uit de vijver is, komen enkele buren aangelopen. "Ze zeiden dat ik er beter vanaf kon blijven. Ik kon van de kou ook bijna niets meer. Een buurvrouw heeft mijn schoenen uitgetrokken. Iemand zei me dat ik onder een warme douche moest gaan staan. Dat heb ik gedaan."

Als de politie arriveert, ligt Bisseling zwaargewond en bloedend op de bank. Hij heeft volgens zijn partner Mimi van Deurzen dan een 'korte ademhaling' en veel pijn. "We keken steeds of Bentje het wel overleefde, eigenlijk niet meer denkend aan wat er in de tuin was. We hebben de hulpverleners wel direct naar de vijver gestuurd, maar ze kwamen al snel terug", zegt ze.

Bisseling noemt de dood van zijn opponent 'erg'. "Maar wat kan ik er van zeggen? Ik was zo moe. Je zit allebei even lang onder water." Hij ziet zichzelf niet als verdachte. "Ik heb mezelf verdedigd. Ik heb niet met een riek gestoken."

Een held wil hij zichzelf zeker niet noemen. Bisseling lijkt er nuchter onder, werd in de nacht na het gebeurde slechts eenmaal wakker en dat was van de pijn, maar zijn blik keert zich zo nu en dan naar binnen. Mimi huilde bijna de hele nacht, zegt hij.

"Had hij mijn huis maar leeggehaald, maar hij moest me niet aanvallen", zegt Mimi. "Geloof één ding: wij hebben hier niet om gevraagd."

Hun ervaringen met politie en ambulancemedewerkers zijn 'honderd procent positief', maar ze zijn geschrokken van de media- aandacht en de reacties van het publiek. Ze weten eigenlijk niet goed wat ze nu moeten verwachten. Informatiefolders van Slachtofferhulp liggen op tafel, de medewerker is net langsgeweest. Hun advocaat noemt het bijzonder dat 'meneer' alweer vrij is. "Dat is in dit soort zaken meestal niet zo. Zijn verhaal gaat richting noodweer. "

De recherche sprak gisteren in een persbericht van een 'drama'. De verklaringen van de bewoners gaan nu vergeleken worden met het resultaat van het uitgebreide sporenonderzoek dat twee dagen lang is gedaan rond de woonboerderij. Vandaag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot van de 34-jarige man.

Het Nuenense stel heeft wel een vermoeden waarom de Nuenenaar naar hen kwam. "Bij onze buren, bij Harrie, zijn braaksporen aan de achterdeur gevonden. Daar zaten gaten van een riek. Vermoedelijk is de man achterlangs via de paardenstallen naar hun huis gelopen en heeft hij daar de riek gepakt. Toen hij hun deur niet openkreeg, heeft hij via de open verbinding in onze schutting ons schuurtje gezien. Daar wilde hij waarschijnlijk gereedschap pakken."

-------------------------------------------------------------------------------------------
Vraagtekens rond dode in Nuenen

http://www.ed.nl/regio/nuenen/5774673/Vraagtekens-rond-dode-in-Nuenen.ece
zondag 08 november 2009 | 10:20 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 november 2009 | 11:32

NUENEN - Een 34-jarige Nuenaar is zondagochtend bij een confrontatie bij een woonboerderij aan de Opwettenseweg 50 in Nuenen om het leven gekomen. Agenten hebben hem op aangeven van de bewoners van het pand rond 9.15 uur dood in de vijver gevonden.

De twee bewoners van het pand raakten gewond. Volgens bekenden van de bewoners zijn zij toen ze in de tuin wilden gaan werken aangevallen met een riek, maar de recherche is minder stellig over de aard van het incident.

Aanvankelijke berichten van de politie over een overlopen inbreker werden later op de ochtend herroepen. Het twintigkoppige team houdt na een eerste schouw alle opties open, zo liet een zegsman zondagavond weten. Er kan bijvoorbeeld zowel sprake zijn van een (roof)overval als een incident in de relationele sfeer, bevestigde hij desgevraagd.

De 52-jarige bewoner liep zware verwondingen op bij het incident, maar kon in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten. De 55-jarige bewoonster raakte lichtgewond. De recherche laat omwille van het onderzoek niets los over de aard van hun verwondingen. Het stel is volgens de politie zeer aangeslagen. Ze worden vooralsnog niet als verdachten aangemerkt, zo liet een woordvoerder weten. “We zien ze als zeer belangrijke bronnen, maar het is moeilijk te zeggen of ze verdachten zijn of getuigen.”

De meldkamer van de politie kreeg volgens de politie zondagochtend rond kwart over negen een noodoproep van de directe buren van de slachtoffers. De grote woonboerderij is verdeeld in twee woningen. Op nummer 52 wonen de Nuenense, lokaal zeer bekende SRV-man en zijn gezin, op nummer 50 zijn zus met haar partner. “De buren hoorden tumult en hebben ons gebeld dat er vermoedelijk een inbreker was. Wij kregen ter plekke door dat er een dode man in de vijver lag. In de woning waren, buiten de gewonde bewoners, nog enkele andere mensen. Zij worden ook gehoord als getuige om duidelijk te krijgen wat hun rol is”, zegt een woordvoerder, die omwille van de privacy niet wilde zeggen of deze mensen bekenden zijn van de bewoners.

Het slechte nieuws deed zondagochtend al snel de ronde in Nuenen en familieleden en bekenden van de families kwamen al ter plekke poolshoogte nemen bij de goed verzorgde woonboerderij. Enkelen van hen lieten weten dat ze van de betrokkenen hadden gehoord dat de vrouw des huizes een man zou hebben overlopen toen ze in de grote tuin wilde gaan werken. Hij zou haar met een riek te lijf zijn gegaan, waarna haar partner op het lawaai afkwam en tussenbeide kwam. Bij die worsteling de 34-jarige Nuenenaar om het leven zijn gekomen. Of hij een bekende van de bewoners is, kon een politiewoordvoerder zondagavond niet zeggen. De recherche startte direct een grootschalig sporenonderzoek op. Op de grond en vanuit de lucht zijn opnamens gemaakt van de omgeving van de woning. Het stoffelijk overschot is omwille van het onderzoek lange tijd in de vijver blijven liggen, maar kon later op de dag worden geidentificeerd, waarna zijn nabestaanden op de hoogte zijn gesteld. De woning aan de Opwettenseweg is vannacht bewaakt door de politie.

Man gedood bij confrontatie bewoners Nuenen
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2203 Gepost op: 10 november 2009, 15:47:54
http://www.nu.nl/binnenland/2120049/afval-moerdijkbrug-komt-van-cocainewasserij.html

Afval Moerdijkbrug komt van cocaïnewasserij
Uitgegeven:    10 november 2009 15:43
Laatst gewijzigd:    10 november 2009 15:43

MOERDIJK - De ongeveer negenduizend liter chemisch afval die maandagochtend onder Moerdijkbrug aan het Hollands Diep is gevonden, komt vrijwel zeker van een cocaïnewasserij. Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag gezegd.
© NU.nl

De chemicaliën zijn gebruikt om cocaïne terug te winnen uit voedingswaren zoals chocola en vruchtensap, waarin het als smokkelwaar wordt verstopt.

De containers zijn in de afgelegen polder vermoedelijk van een vrachtwagen gegooid.

Negen containers

Onderzoek moet aantonen om welke chemische stoffen het precies gaat. De vloeistoffen zaten verpakt in negen grote plastic containers en twee kleine vaten. Twee van de negen containers waren gaan lekken en vloeistof is in de bodem en het water terechtgekomen.

De verontreiniging is intussen opgeruimd en de vloeistoffen zijn afgevoerd naar een afvalverwerker. De politie onderzoekt of er een verband is met eerdere, soortgelijke dumpingen.
© ANP


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2204 Gepost op: 10 november 2009, 18:40:10
Weer een reden om je computer GOED te beveiligen... :-X :-X

http://www.ad.nl/ad/nl/1032/Internet/article/detail/443355/2009/11/10/Hackers-installeren-kinderpornovirus-op-pc-s.dhtml

Hackers installeren kinderpornovirus op pc's

ROTTERDAM - Pedofielen pakken het steeds vaker ingenieuzer aan. Tegenwoordig maken ze gebruik van door hackers geïnfecteerde computers om hun kinderporno vanop afstand op te slaan en rustig te bekijken.
Dat overkwam een man uit Massachussetts die in 2007 bijna 170.000 euro aan rechtsbijstand neertelde om zijn besmeurde naam te zuiveren van pedofilie. Op zijn pc werd immers heel wat kinderporno aangetroffen. Speuders ontdekten nadien dat hackers zijn computer zodanig hadden geprogrammeerd om naar 40 kinderpornosites per minuut te surfen.

Momenteel lijkt een groeiende groep mensen het slachtoffer te worden van een virus dat kinderporno op de computer achterlaat, zo meldt Associated Press.

Dat heeft al tal van slachtoffers hun vermogen en goede naam gekost. "Het virus leek een eenvoudig excuus te zijn. Zoals 'mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten'. Maar in vele van deze gevallen bleek dat wel degelijk te kloppen", zegt Phil Malone, directeur van de Cyberlaw Clinic aan het Harvard's Berkman Center for Internet & Society. Voor experts blijft het moeilijk vast te constateren of een virus al dan niet aan de oorzaak ligt van het bezit van kinderporno, maar het blijft wel eenvoudig vast te stellen wanneer het virus als excuus wordt ingeroepen.

"Het voorval ruïneerde mijn leven", doet Michael Fiola zijn relaas. "Ik verloor mijn job omdat mijn internetrekening op mijn laptop van het werk behoorlijk hoog opliep. Een technicus botste op folders vol met kinderporno. Ik werd aangeklaagd en riskeerde vijf jaar cel. Daarnaast kreeg ik nog doodsbedreigingen, beschimpten mijn vrienden me en werden mijn autobanden meermaals platgestoken. Na elf maanden procederen, kon ik uiteindelijk bewijzen dat iemand anders mijn computer bestuurde. Ik had helemaal niets met die zaak te maken."

Fiola, die zijn hele hebben en houden in zijn procedureslag stopte, wil de stad nu aanklagen, maar geen enkele advocaat wil met hem in zee gaan.
10/11/09 16u11


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2205 Gepost op: 10 november 2009, 23:16:48
:-X :-X :-X Stel dat je net op het signalement zou lijken...  :-X :-X

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5292224/__Poging_tot_ontvoering_is_verzonnen__.html

di 10 nov 2009, 22:07 | lees voor
Meisje (12) verzint poging tot ontvoering

WAALWIJK -  Een 12-jarig meisje uit Waalwijk heeft de politie veel werk bezorgd met een verhaal dat een onbekende man had geprobeerd haar te ontvoeren. Na een uitgebreid onderzoek kwam de politie tot de conclusie dat haar verklaringen niet klopten. Het meisje bekende uiteindelijk het voorval te hebben verzonnen omdat zij te laat thuis was gekomen. De politie maakte dit dinsdag bekend.

Het meisje vertelde de politie eind oktober dat een een man had geprobeerd haar in een auto te trekken. Hij zou haar hebben losgelaten nadat zij hem had gebeten, waarop zij op de vlucht sloeg.

De politie is niet van plan het erbij te laten zitten. In overleg met het Openbaar Ministerie wordt bekeken welke stappen tegen het meisje worden ondernomen.


Guppie3335

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,143
Reactie #2206 Gepost op: 10 november 2009, 23:36:38
Justitie luistert onverminderd af
Uitgegeven: 10 november 2009 15:29 - NU.NL
Laatst gewijzigd: 10 november 2009 15:29

DEN HAAG - Justitie heeft in de eerste helft van dit jaar 13.223 telefoonnummers afgeluisterd. Gemiddeld liepen er dagelijks 2254 taps tegenover 1946 taps in heel 2008.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

In 80 procent van de gevallen werd een mobiele telefoon afgetapt. Bij de overige 20 procent ging het om gesprekken die via een vaste telefoonaansluiting werden gevoerd.

Het is de eerste keer dat de minister de tapcijfers over een half jaar verstrekt. Tot nu toe gaf hij een overzicht van een heel jaar. Zo werden vorig jaar 26.425 telefoonnummers afgeluisterd, waarbij het in 90 procent van de gevallen om een tap op een mobieltje ging.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2207 Gepost op: 11 november 2009, 13:54:04
Leerling neergestoken bij Clusius College

http://www.webregio.nl/waterland/regionaal-nieuws/artikel/527310/waterlandregionaal-nieuwsartikel527310leerling-neergestoken-bij-clusius-college-updateaspx-purmerend.aspx
11 november 2009

PURMEREND - [update 11.56 uur] Een scholier van het Clusius College in Purmerend is woensdagochtend op het schoolplein neergestoken door een medeleerling. Dit meldt de politie aan WebRegio. Het 16-jarige slachtoffer is in zijn zij geraakt en is hierbij lichtgewond geraakt. De dader, een 17-jarige jongen, is aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Dagblad Waterland meldt dat de twee jongens ruzie hadden gekregen op het schoolplein. Het slachtoffer zou grapjes hebben gemaakt over de vriendin van de 17-jarige jongen, die daarop 'door het lint' ging, een mes tevoorschijn haalde en uithaalde.

De politie kan nog niet bevestigen dat er een mes is gebruikt.
--------------------------------------------------------------------------------
livep2000
10:28:24 11-11-09AMBUD.D.OVD-G NOORD : INZET:ALETTA JACOBSLAAN 1 PURMEREND  
0120999RAVAA Amsterdam ( Lichtkrant )
0120087GHOR Amsterdam ( OvDG Noord )
livep2000
10:27:44 11-11-09AMBU13-194 A1 PURMEREND ALETTA JACOBSLAAN 1 RIT:81  
0120998RAVAA Amsterdam ( Monitorcode Amsterdam-Amstelland )
0120194RAVAA Amsterdam ( VZA Ambu 13-194 Purmerend )
livep2000
10:27:25 11-11-09AMBULIFELINER 1 / MMT INZET VOOR MKA :AMSTERDAM PURMEREND K 12 D ALETTA JACOBSLAAN 1  
0120988RAVAA Amsterdam ( Trauma Heli Lifeliner 1 )
livep2000
10:27:16 11-11-09AMBU13-188 A1 PURMEREND ALETTA JACOBSLAAN 1 RIT:80  
0120998RAVAA Amsterdam ( Monitorcode Amsterdam-Amstelland )
0120188RAVAA Amsterdam ( VZA Ambu 13-188 Zaandam )
Samen sterk in de hulpverlening!


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #2208 Gepost op: 11 november 2009, 14:26:38
School Eindhoven ontruimd wegens gaslucht
Uitgegeven: 11 november 2009 14:00
Laatst gewijzigd: 11 november 2009 14:17

EINDHOVEN - Het Stedelijk College aan de Avignonlaan in Eindhoven is woensdagmiddag ontruimd wegens een onbekende gaslucht.
 Leerlingen klagen over irritatie aan ogen en luchtwegen. De hulpdiensten zijn nog onderweg, aldus de politie. Nadere gegevens ontbreken.




© ANP


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #2209 Gepost op: 11 november 2009, 14:34:31
School Eindhoven ontruimd wegens gaslucht
Uitgegeven: 11 november 2009 14:00
Laatst gewijzigd: 11 november 2009 14:27

EINDHOVEN - Het Stedelijk College aan de Avignonlaan in Eindhoven is woensdagmiddag ontruimd wegens een onbekende gaslucht.
 Leerlingen klagen over irritatie aan ogen en luchtwegen, meldde de politie. Brandweer, ambulance en politie zijn aanwezig.

De zevenhonderd leerlingen van de vmbo-school zijn ondergebracht in een bijgebouw. In de omgeving is geen gaslucht waarneembaar.




© ANP