Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546659 keer)

0 gebruikers (en 8 gasten bekijken dit topic.

Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2220 Gepost op: 12 november 2009, 16:25:37
Kwart bevolking voorbereid voor ramp of noodsituatie

http://www.blikop112.nl/bericht/8731/kwart_bevolking_voorbereid_voor_ramp_of_noodsituatie.html
donderdag 12 november 2009 14:34

Den Haag - Een kwart van de bevolking heeft zich voorbereid op een ramp of een noodsituatie. Meestal door het in huis halen of hebben van praktische gebruiksvoorwerpen (waxinelichtjes, gereedschap, een zaklamp en een EHBO-doos) of met een noodvoorraad voeding en water. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken

Een meerderheid (63 procent) vindt het belangrijk artikelen voor een noodsituatie te hebben, en heeft ook al veel van deze spullen voor algemeen gebruik in huis. Belangrijke dingen die in de meeste huishoudens nog ontbreken zijn warmhouddekens (37 procent), een radio met batterijen (36 procent) en lucifers in waterdichte verpakking (19 procent). Mannen beschikken vaker over deze spullen dan vrouwen.

De meeste mensen denken dat de kans om getroffen te worden door een ziektegolf het grootst is (27 procent vindt dit risico tamelijk of zeer groot), gevolgd door het vrijkomen van gevaarlijke stoffen (14 procent), een ernstig verkeersongeval (12 procent) en een grote brand (12 procent). De kans dat ze te maken krijgen met ordeverstoringen, een overstroming, extreem weer of een langdurige uitval van stroom, gas of water, schatten de meeste mensen laag in (6 à 8 procent). Slechts 2 à 3 procent van de mensen vindt de kans op een terroristische aanslag of kernramp tamelijk of zeer groot.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2221 Gepost op: 12 november 2009, 16:31:27
Burgemeester en hulpdiensten het hemd van het lijf vragen

http://www.veenendaalsekrant.nl/page/Plaatsnamen/Tiel/Burgemeester-en-hulpdiensten-het-hemd.450404.news
donderdag 12 november 2009 15:57

TIEL - In tien minuten tijd zoveel mogelijk over respect te weten komen van de burgemeester en hulpverleners van Tiel. Vijfenveertig leerlingen van PasPar2 van ROC Rivor hebben donderdagmiddag deze kans gekregen in de aula van hun school. ,,De leerlingen wisselen per tien minuten van tafel. Dat is wel een teken van respect aan onze gast", geeft Bart Niedenzu, projectleider PsaPar2 aan het begin van de speeddatesessie aan.

De gemeente Tiel en ROC Rivor houden voor de tweede keer op de landelijke Dag van Respect deze speeddatesessie. Het thema 'Respect voor elkaar en voor de hulpdiensten' is uitvoerig besproken. Al willen veel leerlingen ook wel meer weten: 'Hoe ziet een normale dag van de politieman eruit?' 'Is brandweer zijn wel een echt beroep?' en 'Hoe is het om burgemeester te zijn?' is toch wel de meest gestelde vraag.

Brandweermannen Maarten Schuurman en Marco van der Schaft zijn voor de tweede keer aanwezig op de speeddatesessie. Leerlingen Achmed en Roxanne vuren achter elkaar vragen aan ze af. Eerst zijn het nog de aftastende vragen, maar al snel gaan ze met de brandweermannen in gesprek over respect naar elkaar toe. ,,Wij werken met veel vrijwilligers en als we bezig zijn met een brand te blussen, dan is het niet prettig als wij daarna nog bekogeld worden met lawinepijlen", legt Maarten uit. De twee leerlingen begrijpen precies wat ze bedoelen. Achmed wil daarom weten of er helemaal geen kattenkwaad uitgehaald mag worden. De brandweermannen lachen. ,,Wij zijn ook jong geweest", zegt Marco, ,,Dus kattenkwaad uithalen mag wel. Alleen als wij daarna het brandje blussen, moet er ook respect naar onze kant komen."  ::) Net voordat de bel gaat om te gaan wisselen is Achmed benieuwd of er ook Marokkanen bij de brandweer zitten. De twee brandweerlieden beamen dat. Tevreden wisselen de leerlingen met de klok mee naar de volgende tafel.

Burgemeester de Vreeze deelt aan zijn tafel de broodjes uit. ,,Ze zijn erg lekker, maar dat wist ik nog van vorig jaar." De vier leerlingen maken gretig gebruik van het gebaar en pakken een boterham. Van de vier jongens is Matthew degene die de vragen stelt. De burgemeester geeft wel aan, dat de rest van de tafel zich zeker mag mensen in de discussie als de anderen het er niet mee eens zijn of juist wel. ,,Is het nu zwaar om burgmeester te zijn?" De burgmeester glimlacht en zegt dat het wisselend is ,,Er komen vervelende dingen voor, maar ook hele leuke. Zoals nu met jullie in gesprek gaan", legt hij uit. ,,Op deze manier hebben we met z'n allen respect voor elkaar."

Het ambulancepersoneel maakt de leerlingen duidelijk dat er van alles op hun pad kan komen. ,,Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het meemaken. Het is zo onvoorspelbaar. En dan is respect is erg belangrijk", laten ze weten.
Aan de tafel bij de politie is Frans benieuwd of de jeugd wel respectvol is naar de politie toe. ,,Het is een stukje geven en nemen", vertellen de politiemensen. Dan krijgen de jongeren de vraag terug gespeeld. ,,Vinden jullie dat er respect is? De tafel is er volmondig over eens dat er zeker een wederzijds respect is. ,,En dat moet zo blijven", besluit één van de agenten.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2222 Gepost op: 12 november 2009, 16:45:01
Man geeft dansshow op dak politieauto

http://www.depers.nl/opmerkelijk/352605/Man-danst-op-politieauto.html
Gepubliceerd: vandaag 16:32

Een 18-jarige man uit Zoetermeer is woensdagavond aangehouden nadat hij het nodig vond om op het dak van een politieauto te dansen. Vrienden van de man hadden foto's van het tafereel gemaakt, maar de politie kon er een stuk minder hard om lachen. De man werd onverbiddelijk in de boeien geslagen.

Rond 22.10 uur waren agenten in een woning aan het Dijkwater in verband met een andere melding. Toen zij het huis verlieten, hoorden ze van een getuige dat een jongen zijn danspasjes ten toon had gespreid op het dak van de dienstauto. Het voertuig bleek beschadigd te zijn. Even later werd de man aangehouden in een nabijgelegen speeltuintje.
Samen sterk in de hulpverlening!


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2223 Gepost op: 13 november 2009, 15:46:18
Rotterdamse brandweer krijgt supermoderne boordcomputer
13 november 2009

De brandweer Rotterdam-Rijnmond gaat de komende maanden haar brandweervoertuigen voorzien van Mobiele DataTerminals (MDT).

Met behulp van MDT kan informatie over een incident elektronisch worden doorgegeven aan uitrukkende brandweervoertuigen. Zo worden bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen die vrijkomen opgemerkt en komt de brandweer volledig op de hoogte ter plekke aan. Veel van deze informatie wordt nu per mobilofoon doorgegeven tijdens het aanrijden of is in papieren vorm aanwezig in het voertuig.

Naast informatie over de situatie ter plaatse leveren de MDT ook route-informatie, kaarten rond waterwinning en bereikbaarheid, luchtfoto's en gegevens over eventuele gevaarlijke stoffen.
Begin 2010 verwacht de brandweer ruim veertig voertuigen, verspreid over de gehele regio Rotterdam-Rijnmond, te hebben voorzien van een MDT.


http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fnovember%2FBrandweervoertuigen%20Rotterdam-Rijnmond%20binnenkort%20hyper-modern
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2224 Gepost op: 13 november 2009, 16:36:41
Steeds meer ongevallen scootmobiels

http://www.at5.nl/artikelen/27019/steeds-meer-ongevallen-scootmobiels
vrijdag 13 november 2009 16:15

Sinds 2004 belanden jaarlijks gemiddeld 1200 mensen in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval met een scootmobiel.
 
 In de meeste gevallen gaat het om ongevallen waarbij alleen de bestuurder van de scootmobiel betrokken was. Het aantal ongevallen met scootmobiels is sinds 2001 vertienvoudigd, zegt de stichting. Dat komt omdat steeds meer mensen een scootmobiel aanschaffen. Volgens Consument en Veiligheid moeten beginnende scootmobielbestuurders obstakels op de weg, zoals stoepranden, loszittende tegels, glasbakken en reclamezuilen niet onderschatten.

Het zijn vaak mensen die al hun hele leven fiets, brommer of auto hebben gereden die denken dat het rijden op een scootmobiel een fluitje van een cent is, aldus de stichting. De stichting pleit voor een vaardigheidstraining voor nieuwe gebruikers van het elektrische vervoersmiddel.
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2225 Gepost op: 13 november 2009, 19:13:32
http://www.telegraaf.nl/binnenland/5319126/__Drie_doden_bij_bedrijfsongevallen__.html

vr 13 nov 2009, 17:32 | lees voor

Drie doden bij bedrijfsongevallen
STAPHORST -  Bij verschillende bedrijfsongevallen zijn vrijdag drie doden en een zwaargewonde gevallen.

Een 64-jarige man uit Staphorst kwam vrijdagmiddag in Hengelo om het leven toen hij aan het werk was bij een pand aan de Diamantstraat. Hij kwam onder een vallende muur terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

In Zeewolde kwam een 35-jarige man uit Emmen om het leven toen hij samen met een collega aan het werk was op een hoogwerker. Een auto reed tegen de stellage van twaalf meter hoogte aan, waardoor deze kantelde en de mannen er af vielen. Een van de slachtoffers overleed op weg naar het ziekenhuis, de 21-jarige collega uit Wijster werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

Bij een ongeval in het dorpshuis Brandpunt aan de Torenstraat in Nieuwland werd vrijdagochtend een man geëlektrocuteerd tijdens zijn werkzaamheden. Het lichaam van het slachtoffer werd rond 12.00 uur gevonden in het dorpshuis van de Zuid-Hollandse plaats tussen Leerdam en Meerkerk.


mvb

  • Fotograaf
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,349
Reactie #2226 Gepost op: 13 november 2009, 19:25:11



Overvaller juwelier Barteljorisstraat Haarlem op heterdaad aangehouden

HAARLEM – Rond 13.30 uur vond er in de Barteljorisstraat een overval plaats op een winkel. Het personeel werd door een man bedreigd met een vuurwapen. Hij ging er met (tot nu toe onbekende) buit lopend vandoor. Hij werd echter door getuigen gevolgd en de politie werd ingeschakeld. Een van de getuigen is met een politiebus meegereden en kon de politie helpen de verdachte te traceren. Tijdens zijn achtervolging, die met meerdere eenheden ter plaatse was, pakte hij een fiets af van een voorbijganger en ging daarop verder. De politie hield de 23-jarige man zonder vaste woonplaats op het Spaarne aan. Daarbij trokken de politieagenten hun vuurwapen. Bij hem werd het vuurwapen en de buit aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in

Meer foto's: http://www.michelvanbergen.nl/2009/11/13/overvaller-juwelier-barteljorisstraat-haarlem-op-heterdaad-aangehouden/


free3

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 447
Reactie #2227 Gepost op: 13 november 2009, 20:47:45
Rotterdamse brandweer krijgt supermoderne boordcomputer
en ik maar denken dat we hier in alkmaar traag zijn
wij hebben dat al een jaar of 2 ;D

greetz free
hoofdbrandwacht/chauffeur rode kruis alkmaar ehbo met AED-bedienaar


Jerommeke

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 17,683
  • Blauwe Motormuis
Reactie #2228 Gepost op: 13 november 2009, 22:08:06
Omvangrijke drugsactie Haarlem

De politie heeft vrijdag in en rond Haarlem een grote drugsbende opgerold. Er werden meerdere invallen gedaan waarbij drugs, wapens en een grote hoeveelheid contant geld werd gevonden.
 
In totaal zijn zes mensen opgepakt, meldt de politie. Bij de actie waren zeventig medewerkers van de politie betrokken.

Vrijdagmiddag werd een inval gedaan bij een growshop aan het Van Zeggelenplein. Hier werden vijf mannen van 22, 33, 49, 50 en 52 aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet.
In de winkel werd contant geld en wiet aangetroffen. Een motorboot met trailer werd in beslag genomen.


Geldhond

Ook werden vijf woningen, twee winkels, twee woonwagens op een woonwagenkamp en een garagebox in Haarlem doorzocht. In vier woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen.

De straatwaarde van de gevonden drugs loopt in de tienduizenden euro's. Op verschillende plekken vond een speciaal hiervoor getrainde geldhond ongeveer een ton aan contant geld. Ook werd een zesde verdachte, een 40-jarige Haarlemmer, gearresteerd.


Pechdag

In een loods in Zwanenburg werd een kwekerij met vijfhonderd planten ontmanteld. Evenveel planten werden aangetroffen in een kwekerij in Nieuwveen bij Uithoorn.
In totaal werden zes auto's, een motorboot, drie motoren en een scooter in beslag genomen, net als de vier wapens die werden gevonden.

De politie was al een half jaar bezig met deze actie en is tevreden met het resultaat. "Vrijdag de dertiende 2009 gaat voor een aantal criminelen in deze regio met recht de boeken in als pechdag en zo hoort het wat mij betreft ook", verklaarde Peter Holla, de districtchef Kennemerland-Midden.

www.nu.nl
GEBRUIK MIJN FOTO'S NIET ZONDER TOESTEMMING ! !


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #2229 Gepost op: 14 november 2009, 11:43:38
Twee doden na kraken geldautomaat
MAARSBERGEN - Twee mannen die een halfuur eerder een geldautomaat kraakten in de Albert Heijn in Driel zijn vrijdagnacht overleden na een verkeersongeluk.

De auto waarin ze zaten sloeg over de kop op de A12 bij Maarsbergen. De wagen werd toen niet meer achtervolgd. Drie andere inzittenden raakten ernstig gewond. In de auto werd de buit gevonden van de kraak in Driel. Die automaat werd rond drie uur gekraakt.

De identiteit van de mannen is nog niet bekend.
omroepgelderland.nl


Twee verdachten van kraak dood door ongeval
DRIEL - Twee verdachten van een kraak van een pinautomaat in het Gelderse plaatsje Driel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden door een ongeval.
 
Ze kwamen om doordat hun auto op de A12 bij Maarsbergen over de kop sloeg. Drie andere inzittenden, die de politie ook als verdachten beschouwt, raakten ernstig gewond.

De pinautomaat aan het Polenplein werd omstreeks 03.00 uur gekraakt. De politie kreeg toen ook al te horen dat het om vijf mannen zou gaan. na een korte achtervolging in Driel konden de verdachten aan de politie ontkomen. Het ongeval gebeurde een half uur na de kraak.
Duizenden euro's

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. In de auto van de verdachten werden enkele duizenden euro's aangetroffen.
De drie gewonden zijn naar ziekenhuizen in Utrecht en Nieuwegein vervoerd. De identiteit van de vijf mannen is nog niet bekend.
nu.nl


Citaat
03:27:33 14-11-09  GROUP-1 P 1 BEKNELLING A12 L 83,3 WDB Eenh: VND890
   0708793 BRW Veenendaal (OvD)
   0708803 BRW Veenendaal (Brigade C 1)
   0708804 BRW Veenendaal (Brigade C 2)
   0708814 BRW Veenendaal (Dienstwisselcode)