Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546655 keer)

0 gebruikers (en 7 gasten bekijken dit topic.

grizz

  • Senior GGP, Senior OC, opstapper KNRM Andijk
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,000
  • Niets is onmogelijk
Reactie #2250 Gepost op: 16 november 2009, 12:06:36
CDA: regels belemmeren hard optreden politie
16-11-2009 | Door: ANP

DEN HAAG (ANP) - De rijksrecherche hoeft niet altijd een onderzoek in te stellen als een agent naar zijn wapen heeft gegrepen. Dat vindt het CDA in de Tweede Kamer. De partij wil dat de rijksrecherche voortaan alleen nog kijkt naar zaken waarin en dode of gewonde is gevallen door schoten van een agent.

 CDA-Kamerlid Coskun Cörüz zal hier maandag voor pleiten tijdens een overleg met minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) over de politie. Hij vindt dat politieagenten nu te veel verantwoording moeten afleggen als ze geweld gebruiken. ,,Het CDA vindt dat de politie een stevig optreden niet onmogelijk gemaakt mag worden. Geweld door de politie moet mogen'', aldus Cörüz.

Bron: ANP

Ik krijg het idee dat iemand probeert te scoren over de rug van de politie...
Ik breng altijd mijn eigen schoenen thuis.....


Guppie3335

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,143
Reactie #2251 Gepost op: 16 november 2009, 12:37:28
Ik krijg het idee dat iemand probeert te scoren over de rug van de politie...
Ik geloof het ook .... lijkt een beetje op een probeerseltje gemeenteraad..... ;-)


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #2252 Gepost op: 16 november 2009, 13:06:40
Traumazorg verbeterd, maar sterfte niet afgenomen
Ondanks belangrijke verbeteringen in de behandeling van zwaargewonden, overlijden in Nederland nog evenveel mensen door een ongeval als vijftien jaar geleden. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Annemarie Nijboer.

....

Meer mobiele medische teams
Belangrijke winst valt mogelijk te behalen door het verbeteren van de behandeling op de plaats van het ongeval en tijdens transport naar het ziekenhuis, stelt Nijboer. Het Nederlandse ambulancepersoneel is uitvoerig getraind, maar de acute behandeling van een zwaargewonde vraagt veelal om betrokkenheid van een gespecialiseerde arts.
...
www.zorgkrant.nl

http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,21168.msg697070.html#msg697070


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2253 Gepost op: 16 november 2009, 20:04:48
Zoiets gebeurt toch alleen in boeken... ::) Zouden de piloten 'lastige' ooggetuigen zijn geweest?

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5339083/__Drugssmokkel_per_Boeing__.html

ma 16 nov 2009, 18:49
Drugssmokkel per Boeing

DAKAR -  Drugshandelaars hebben een Boeing gebruikt om hun verboden waar van Zuid-Amerika naar Afrika te vervoeren. Het is voor zover bekend de eerste keer dat zo'n groot vliegtuig voor dergelijke praktijken is gebruikt, meldde een regionale functionaris van de VN-organisatie tegen misdaad en drugs (UNODC) maandag.

Volgens de in Senegal gevestigde functionaris, Alexandre Schmidt, is de Boeing eerder deze maand in Mali geland met een grote partij cocaïne uit Venezuela. Hoeveel er precies in het toestel zat, is onbekend. Maar dit type Boeing kan volgens Schmidt maximaal 10 ton coke vervoeren.

Het toestel is neergestort, kort nadat het weer was opgestegen voor de terugvlucht. De drugs waren toen al uitgeladen. De internationale politieorganisatie Interpol voert een onderzoek uit.


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2254 Gepost op: 17 november 2009, 00:03:14
GROTE RAMPENOEFENING IN WAARDE

http://www.hvzeeland.nl/Nieuws/Item?nid=12107
16 november 2009 - 22:58  

WAARDE - Een explosie van een granaat in een uienverwerkingsbedrijf in Waarde was maandag het scenario van een grootscheepse rampenoefening.
 
De oefening begon rond 19.30 uur bij Bowa aan de Weelweg. De brandweer zette diverse voertuigen in nadat in het pand een granaat was ontploft die uit de grond omhoog was gehaald. Er waren meerdere gewonden en ook was er brand uitgebroken. Diverse slachtoffers lagen bekneld. De oefenleiding had ook een aanrijding met een auto nagebootst. Eén persoon zat vast in zijn auto.
 
De ambulancedienst oefende ook mee en kreeg assistentie van het AMBU-team en de SIGMA, de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie. Deze medische teams komen in actie bij incidenten met veel slachtoffers. In dit geval werd ook een speciale tent opgezet waarin de gewonden konden worden behandeld.
 
De oefening, die toegankelijk was voor het publiek, trok veel bekijks.
Samen sterk in de hulpverlening!


sylvester1986

  • Gast
Reactie #2255 Gepost op: 17 november 2009, 07:22:54
De Baarsjes stuurt reljeugd naar New York AMSTERDAM -  Twaalf jongeren uit De Baarsjes mogen op kosten van het Amsterdamse stadsdeel als beloning voor goed gedrag naar New York.

Het gaat om een beloning voor goed gedrag, zegt Harold Ytsma, woordvoerder van De Baarsjes, tegen Het Parool. ''Het gaat om jongeren die we kennen uit buurthuizen, maar tegen de grenzen van hun eigen wereld aanlopen. Ze hebben bewezen dat ze zich willen blijven ontwikkelen", aldus Ytsma in de krant.

Veel politici zijn echter woedend omdat er maar liefst 25.000 euro is gereserveerd voor het tripje. Volgens de woordvoerder gaat het echter om een heel leerzaam tripje. Zo gaan ze varen op het schip De Halve Maen . "Daar leren ze navigeren, een verfkwast vasthouden, knopen maken en krijgen ze een sociale training".

Volgens stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex (PvdA) is het project te vergelijken met een rechtenstudent die drie maanden met een beurs naar Harvard mag.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/5335195/__De_Baarsjes_stuurt_reljeugd_naar_New_York__.html?p=1,1

hoe ver gaat het hier in NL???


riromic

  • bhv
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,409
Reactie #2256 Gepost op: 17 november 2009, 08:12:07
Ferrari tegen vangrail aan op A348 Rheden

Rheden - 17-11-2009
Een Ferrari bestuurder is in de nacht van maandag- dinsdag omstreeks 00:15 gewond geraakt bij eenzijdig ongeval op de A348 in Rheden. De klap moet enorm zijn geweest. De auto is helemaal totaallos.  



112actueel.nl


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2257 Gepost op: 17 november 2009, 10:45:23
Minister van Justitie haalt bakzeil in letselschadeprocedure

http://www.emea.nl/?p=30383

Zeewolde, 17 november 2009 – De Minister van Justitie heeft een gerechtelijke procedure verloren die via Ridder Letselschade te Zeewolde tegen hem was aangespannen. Een cliënt van Ridder was in 2006 in een penitentiaire inrichting werkzaam toen hij tijdens een oefening letsel aan zijn knie opliep. Ofschoon zijn superieuren direct van mening waren dat hier sprake was van een dienstongeval, was het ministerie (als werkgever) een andere mening toegedaan. Men wilde geen aansprakelijkheid erkennen, maar nam daar geen formeel besluit over.

Vervolgens heeft de man de bestuursrechter om een oordeel gevraagd. Die kwam al in 2008 tot de uitspraak, dat het ministerie een inhoudelijk besluit moest nemen. Toen dat uitbleef, moest opnieuw een bestuurlijk kort geding worden aangevraagd, waarin de minister weer werd gemaand een besluit te nemen. Dat gebeurde ook, maar nu werd het ongeval weer niet als dienstongeval aangemerkt en werd de aansprakelijkheid niet erkend.

De man heeft vervolgens weer bezwaar moeten maken tegen dit besluit, waarna er weer een beroep moest worden ingesteld omdat de minister vervolgens weer geen besluit nam. In mei 2009 verklaarde de bestuursrechter het beroep gegrond en bepaalde dat er binnen vier weken een nieuw besluit moest worden genomen. De minister heeft vervolgens het besluit vernietigd, waarna weer een nieuw besluit moest worden genomen.

De bestuursrechter heeft uiteindelijk op 15 oktober 2009 beslist dat de minister opnieuw een besluit moest nemen, luidende dat het ongeval als dienstongeval moet worden aangemerkt, onder verbeurte van een dwangsom van € 250,00 per dag. Na nogmaals een onjuist besluit te hebben genomen, werd uiteindelijk op 6 november aansprakelijkheid erkend.

De Minister van Justitie predikt wel dat het met de letselschaderegeling in dit land anders en beter moet, zelf geeft hij het absoluut verkeerde voorbeeld. Nota bene een eigen werknemer van de minister heeft totaal onnodig drie jaar op een schadevergoeding moeten wachten en Ridder Letselschade heeft vele duizenden euro’s moeten uitgeven aan advocaatkosten om de rechtshulp voor de cliënt, zoals beloofd, gratis te houden.

Inmiddels is namens de man een klacht over de handelwijze van het ministerie bij de Nationale Ombudsman ingediend.
Samen sterk in de hulpverlening!


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2258 Gepost op: 17 november 2009, 11:24:50
Schade na brand in toekomstig asielzoekerscentrum in Velp

dinsdag 17 november 2009 | 10:44 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 17 november 2009 | 10:48

VELP - Een brand heeft dinsdagochtend flinke schade veroorzaakt aan het pand aan de Daalhuizerweg in Velp waarin binnenkort tachtig asielzoekers zouden worden gevestigd.

Het leegstaande pand, een voormalig meisjesinternaat, is door vuur en rook behoorlijk aangetast. Het is nu onbewoonbaar. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak. Brandweercommandant Berrie de Groot neemt het woord brandstichting niet in de mond. Wel zegt hij dat de brand op een 'onlogische plek' is ontstaan. "En een pand gaat niet zomaar branden", voegt hij toe. Een woordvoerder van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers laat weten dat de schade vandaag wordt opgenomen. Op een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners, enige weken geleden, bleek dat er veel weerstand is tegen de komst van asielzoekers in het pand.

...


p2kflex
03:43:44 17-11-09GROUP-1Prio 1 OMS Brandmelding O1635 WOONZORGNET LOC. DE DREMPEL DAALHUIZERWEG 8 VLP (Opschaling: middelbrand)
MB0902450BRW Rheden (Blusploeg 1)
MB0902454BRW Rheden (OvD)
p2kflex
03:38:35 17-11-09GROUP-1Prio 1 Binnenbrand O1635 WOONZORGNET LOC. DE DREMPEL DAALHUIZERWEG 8 VLP 39746 (Opschaling: middelbrand)
MB0900020BRW Veiligheidsregio Gelderland Midden (Voorlichter van Dienst Oost piket)
MB0902454BRW Rheden (OvD)
MB0902471BRW Rheden - Duiven (Commandant)
MB0902500BRW Rheden (Velp) (Blusploeg)
p2kflex
03:32:44 17-11-09-ALPHA-Prio 1 Binnenbrand O1635 WOONZORGNET LOC. DE DREMPEL DAALHUIZERWEG 8 VLP
0902454BRW Rheden (OvD)
p2kflex
03:32:22 17-11-09GROUP-1Prio 1 Binnenbrand O1635 WOONZORGNET LOC. DE DREMPEL DAALHUIZERWEG 8 VLP 39750
0900300BRW Arnhem (Noord) (Lichtkrant)
0900301BRW Arnhem (Noord) (Blusploeg 1)
0900307BRW Arnhem (Noord) (Ploegcommandant)
p2kflex
03:18:50 17-11-09GROUP-1Prio 1 OMS Brandmelding O1635 WOONZORGNET LOC. DE DREMPEL DAALHUIZERWEG 8 VLP 39736
0902454BRW Rheden (OvD)
0902500BRW Rheden (Velp) (Blusploeg)
Samen sterk in de hulpverlening!


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2259 Gepost op: 17 november 2009, 17:17:02
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2009%2Fnovember%2FBoete%20voor%20spoorvervoerder%20DB%20Schenker

Boete voor spoorvervoerder DB Schenker

17 november 2009

De rechtbank in Dordrecht heeft een boete van 100 duizend euro opgelegd aan spoorvervoerbedrijf DB Schenker. Het bedrijf heeft dit jaar minstens acht keer verzuimd melding te maken van het langer dan drie uur aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen op rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht.

In alle gevallen ging het om vuurwerktransporten naar Italië. In 2006 en 2007 kreeg het bedrijf ook al boetes. Toen ging het om Britse munitie.

De helft van de nieuw opgelegde boete is voorwaardelijk. Tijdens de rechtzaak twee weken geleden bleek al dat DB Schenker en andere spoorvervoerders binnenkort opnieuw moeten voorkomen.