Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546309 keer)

0 gebruikers (en 1 gast bekijken dit topic.

Michel D.

  • POL/NRK/SIGMA
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,209
Reactie #2490 Gepost op: 17 december 2009, 16:17:38
Politie Flevoland fuseert met het Gooi - 17-12-2009

De politie in Flevoland gaat fuseren met het politiekorps van Gooi- en Vechtstreek. Dat gebeurt op verzoek van minister Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken.

Beide korpsen hebben met de samenvoeging ingestemd omdat ze samen sterker denken te staan. De afgelopen jaren werkten de korpsen al vaker samen, onder meer op het gebied van forensisch onderzoek. Het is de bedoeling om binnen 5 jaar ook de brandweer en de GGD's in beide regio's samen te voegen.

(even dubbel gepost op het forum omdat het niet alleen de politie betreft...)


Guppie3335

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,143
Reactie #2491 Gepost op: 18 december 2009, 20:03:49
Te grote uitstoot schadelijke stoffen door Zoetermeers bedrijf

Bron : Postiljon 18-12-2009

ZOETERMEER - Het bedrijf Sterigenics aan de Storkstraat in Zoetermeer heeft de afgelopen jaren een veel grotere hoeveelheid van de stof ethyleenoxide uitgestoten dan volgens de vergunning is toegestaan. Door de te grote uitstoot hebben bewoners en werkenden in het gebied rondom het bedrijf volgens de GGD een klein gezondheidsrisico gelopen.

Het college van B&W betreurt ten zeerste dat deze groep aan te grote hoeveelheden van deze stof is blootgesteld. Als het bedrijf zich aan de vergunning houdt, zijn er geen gezondheidsklachten te verwachten. Er wordt nu door de gemeente continu op toegezien dat het bedrijf zich hier ook aan houdt.

Ethyleenoxide is een stof die kankerverwekkend is. De GGD acht de kans echter klein dat iemand in de directe omgeving - een groep van circa 2.000 omwonenden en werkenden - hierdoor kanker krijgt. Andere gezondheidseffecten worden niet verwacht. De gemeente laat onderzoeken waarom het uitstoten van te grote hoeveelheden van deze stof zo lang onopgemerkt heeft kunnen blijven. Inmiddels heeft de gemeente maatregelen genomen om haar traject van handhaving en toezicht te verbeteren. Gebeurtenissen als deze kunnen zo voortaan voorkomen worden.

Sterigenics

Het bedrijf Sterigenics is sinds 1992 gevestigd in Zoetermeer. De stof ethyleenoxide wordt gebruikt voor het steriliseren van medische apparatuur en kleding. Na een melding bij de gemeente Zoetermeer dat het bedrijf mogelijk in overtreding zou zijn, is een extern onderzoeksbureau in de arm genomen. Uit dat onderzoek blijkt dat er zeker in de jaren 2006 en 2007 sprake was van een veel te hoge uitstoot van ethyleenoxide. De gemeente onderzoekt nog of dat ook in andere jaren het geval is geweest.

Het bedrijf had in de periode van 2006 en 2007 te maken met problemen in het productieproces waardoor de stof ongezuiverd via de zogenoemde calamiteitenpijp in de buitenlucht terecht is gekomen. De calamiteitenpijp, die inmiddels door de gemeente is verzegeld, wordt normaal uitsluitend in noodgevallen ingezet. De gemeente Zoetermeer heeft mede naar aanleiding van deze zaak het toezicht aangescherpt. Verder is de gemeente in gesprek met de directie van het bedrijf. Zij heeft aangegeven constructief mee te willen werken.

Voor vragen over dit onderwerp kan iedereen die woont of werkt in Zoetermeer terecht op het algemene nummer van de gemeente 14 079. Ook vindt u meer informatie op de website van de gemeente http://www.zoetermeer.nl.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2492 Gepost op: 18 december 2009, 22:06:18
http://www.telegraaf.nl/buitenland/5604841/__Zussen_levend_begraven__.html

vr 18 dec 2009, 19:44  | 27 reacties
Zussen levend begraven onder vouwbed

GATESHEAD (GROOT-BRITTANIË) -  Wat voor twee Britse zussen een fijne vakantie moest worden in het Spaanse Benidorm, werd een gevecht tussen leven en dood dat ze op tragische wijze verloren...

Please Wait ...

De 62-jarige Mildred Bowman en haar oudere zus Alice Wardle gingen drie keer per jaar op vakantie naar Benidorm. Een fout gemonteerd vouwbed op een hotelkamer is de zussen op zo'n vakantie fataal geworden. Dat meldt de Daily Mail. Het massief-houten frame van het bed was verkeerd aan de muur bevestigd en viel, terwijl de twee lagen te slapen, bovenop hen. Ze konden met geen mogelijkheid onder het loodzware bed uitkomen.

Fataal

Terwijl de zussen in de hotelkamer de verschrikkelijkste uren van hun leven beleefden, zochten familieleden Benidorm af... Na vier dagen in de benauwde ruimte werd het vouwbed hen fataal en stierven door zuurstofgebrek. Spaanse autoriteiten hebben na vier jaar het onderzoek naar de dood van de twee Britse vrouwen, in 2005, afgerond. Het tragische ongeluk was te voorkomen, bleek donderdag in de rechtbank van Gateshead.

Doodskist

"Ik twijfel er niet aan dat de dood van de zussen te voorkomen was", aldus de aanklager. De emoties liepen hoog op in de rechtbank. "Er gaan verschrikkelijke gedachten door mijn hoofd. Waren ze bang? Spraken ze met elkaar? Schreeuwden ze om hulp? We worden iedere dag gekweld door vragen. Ze waren alleen en moesten geweten hebben dat ze gingen sterven. Het was alsof ze in een doodskist lagen en levend begraven werden."


Live

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 65,815
  • pay it forward
    • Hulpverleningsforum
Reactie #2493 Gepost op: 18 december 2009, 23:18:37
Virtuele oefening tunneldrama
 
http://www.hetkrantje-online.nl/nieuws.php?id=20349
18-12-2009 - 17:57
 
Regio - Zomaar een avond in december in Haaglanden. Het is 18.00 uur, de spits is in volle gang en de wegen zijn vol. Dan gebeurt er een groot ongeluk in een van de tunnels, waarbij onder andere een bus met Poolse schoolkinderen is betrokken.

Ambulances, brandweer en politie schieten te hulp. Wegbeheerders regelen het verkeer. Proberen het spitsverkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden en zonder oponthoud toegang te verlenen aan de hulpdiensten. Met elkaar moeten hulpdiensten (brandweer, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, politie) en wegbeheerders deze klus klaren.

Coördineren, communiceren en samenwerken is het devies. En dat kan alleen als daar intensief op is geoefend. Daarom heeft van 8 tot en met 11 december 2009 een virtuele oefening (computersimulatie) met een bovenbeschreven ramp plaatsgevonden.

Schoolreisje
De oefening kreeg de naam Wycecka Szkolma: Pools voor schoolreisje. De deelnemers van de hulpdiensten en van de wegbeheerders lopen met een joystick door het incident heen gedurende de oefening. De oefening is ‘real-time’, er worden geen tijdsprongen gemaakt.

Aan de Incident Management oefening namen naast de Werkgroep Multidisciplinair Opleiden en Oefenen Haaglanden (MO&O), ook de samenwerkende wegbeheerders in BEREIK! (Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Den Haag en de Provincie Zuid-Holland) deel. Na afloop werd aan de deelnemers die de oefening met succes hebben doorlopen een certificaat uitgereikt.

Gohdar Massom, voorzitter Stuurgroep Regie Wegbeheer: ”Deze Incident Management oefening is goed verlopen. De verschillende disciplines kenden de procedures die in werking treden bij een dergelijk incident en vertrouwden goed op elkaars expertise. We gaan nu de voorbereidingen treffen om zo’n incident volgend jaar echt in een tunnel te gaan oefenen.”
Samen sterk in de hulpverlening!


rjvaneyk

  • Noodhulpteam Hollands Midden
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 579
Reactie #2494 Gepost op: 19 december 2009, 08:58:49
Treinen Eurostar in Kanaaltunnel gestrand
Uitgegeven: 19 december 2009 07:23
Laatst gewijzigd: 19 december 2009 07:23

LONDEN - Drie treinen van de Eurostar, de hogesnelheidstrein die Londen verbindt met Brussel en Parijs, zijn door de kou in de Kanaaltunnel gestrand.
Dat heeft een woordvoerder van Eurostar zaterdag laten weten. Het verkeer door de tunnel is opgeschort. Op de treinen zitten in totaal circa tweeduizend mensen.

De zegsman stelde dat problemen ontstonden door het grote verschil in temperatuur in de buitenlucht en in de warme tunnel.

Een leeg voertuig is ingezet om tussen de 1200 en 1300 passagiers uit twee van de drie treinen te halen. De derde trein wordt later uit de tunnel gehaald.

''We kunnen op dit moment geen tijdschema geven'', aldus de zegsman van Eurostar. ''We hopen het zo snel mogelijk te doen.''

Enkele andere treinen die vanuit Brussel en Parijs op weg naar de tunnel waren, zijn weer teruggekeerd naar de plek waarvan ze waren vertrokken.

© ANP


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2495 Gepost op: 20 december 2009, 11:31:51
Brand bij chemiebedrijf BASF

zondag 20 december 2009

Bron: belga
Auteur: loa

ANTWERPEN - De brandweer van Antwerpen is vanmorgen opgeroepen voor een brand bij het chemiebedrijf BASF in Antwerpen. De brandweer kan voorlopig nog geen informatie kwijt.
De brand is vanmorgen ergens op het terrein uitgebroken, maar hoe groot de schade momenteel is en of de brand al onder controle is, is nog niet duidelijk.

Wel zouden een aantal wegen in de omgeving afgesloten zijn. De haven is vanuit Nederland ook moeilijk te bereiken. Meer info volgt later.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20091220_004


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2496 Gepost op: 20 december 2009, 17:43:20
http://nos.nl/tekst/124154-zeilmeisje-laura-dekker-vermist.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

Zeilmeisje Laura Dekker vermist

Laura Dekker, het meisje dat solo de wereld wil rondzeilen, wordt vermist. De vermissing is vrijdag bij de politie gemeld door Bureau Jeugdzorg. Laura (14) heeft een afscheidsbrief achtergelaten bij haar vader in Wijk bij Duurstede. Ze woont bij haar vader.

De zeilboot van Laura ligt nog in de haven. Ze wilde dit najaar een zeiltocht rond de wereld maken. Om te voorkomen dat ze vertrok werd ze onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst. Het toezicht duurt tot juli komend jaar.

Er zijn berichten dat Laura 3500 euro contant heeft opgenomen, maar dat is niet bevestigd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2497 Gepost op: 20 december 2009, 17:47:02
http://nos.nl/tekst/124154-zeilmeisje-laura-dekker-vermist.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

Zeilmeisje Laura Dekker vermist

Laura Dekker, het meisje dat solo de wereld wil rondzeilen, wordt vermist. De vermissing is vrijdag bij de politie gemeld door Bureau Jeugdzorg. Laura (14) heeft een afscheidsbrief achtergelaten bij haar vader in Wijk bij Duurstede. Ze woont bij haar vader.

De zeilboot van Laura ligt nog in de haven. Ze wilde dit najaar een zeiltocht rond de wereld maken. Om te voorkomen dat ze vertrok werd ze onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst. Het toezicht duurt tot juli komend jaar.

Er zijn berichten dat Laura 3500 euro contant heeft opgenomen, maar dat is niet bevestigd.


Gelukkig had ze tegenslagen bij de wereldreis wel volwassen kunnen aanpakken... ::)

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1329567.ece/Zeilmeisje_Laura_14_wordt_vermist

AMSTERDAM - Laura Dekker (14 ) wordt vermist. Dat meldt de politie Utrecht.

Laura Dekker zou 3.500 euro hebben opgenomen, en is sinds donderdagmiddag niet meer bij haar vader, bij wie ze woont, verschenen. Het is onbekend of ze met haar boot is vertrokken.

De politie is inmiddels bezig om haar op te sporen. Ook internationaal zijn de instanties gewaarschuwd.

De politie denkt dat Dekkers boot niet weg is, maar zegt dat nog te onderzoeken.
Onder toezicht

Laura Dekker wilde solo de wereld rondzeilen. Onlangs werd ze echter onder toezicht gesteld door de rechter, zodat ze niet kon vertrekken. Volgens haar woordvoerster is ze daarna in een 'negatieve spiraal' geraakt.

'Laura is na de uitspraak in een gat gevallen. Ze had het gevoel dat iedereen tegen haar was. Wat we ook tegen haar zeiden, ze geloofde gewoon niet dat ze zou mogen vertrekken. Voor ons komt dit ook als een verrassing. Dit lijkt op een eenmans- of tweemans-actie.'


Dinges

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 5,168
Reactie #2498 Gepost op: 20 december 2009, 17:59:05
Gelukkig had ze tegenslagen bij de wereldreis wel volwassen kunnen aanpakken... ::)

Als vervelend pubertje kon ik geen 3500 euro opnemen hoor. En geen guldens ook.
Ach en welke puber belandt niet in een ''negatieve spiraal''....  :) Dit is gauw opgelost.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #2499 Gepost op: 20 december 2009, 18:02:28
http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/452007/2009/12/20/Vader-aangehouden-na-dood-baby.dhtml

Vader aangehouden na dood baby

SPIJKENISSE - De politie heeft zaterdag een 30-jarige vader aangehouden in verband met de dood van een zes weken oude baby in Spijkenisse.
Volgens de politie kreeg ze zaterdagochtend rond 10.00 uur een melding van de reanimatie van een zuigeling aan de Neptunusstraat. Die reddingspoging van het meisje mocht niet meer baten. Na het tragische voorval werden de aanwezige ouders voor opvang overgebracht naar het politiebureau.

Agenten hebben toen sporenonderzoek in hun huis gedaan. Later die dag is besloten de vader te arresteren, omdat niet bleek dat de baby aan een natuurlijke dood was gestorven. De politie onderzoekt nu de toedracht van de dood van de zuigeling. (ANP)
20/12/09 15u06