Uit de media 2009

Auteur Topic: Uit de media 2009  (gelezen 546310 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

KJS

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,363
  • Generalist OC
Reactie #2500 Gepost op: 20 december 2009, 23:04:18
Gelukkig had ze tegenslagen bij de wereldreis wel volwassen kunnen aanpakken... ::)

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1329567.ece/Zeilmeisje_Laura_14_wordt_vermist

AMSTERDAM - Laura Dekker (14 ) wordt vermist. Dat meldt de politie Utrecht.

Laura Dekker zou 3.500 euro hebben opgenomen, en is sinds donderdagmiddag niet meer bij haar vader, bij wie ze woont, verschenen. Het is onbekend of ze met haar boot is vertrokken.

De politie is inmiddels bezig om haar op te sporen. Ook internationaal zijn de instanties gewaarschuwd.

De politie denkt dat Dekkers boot niet weg is, maar zegt dat nog te onderzoeken.
Onder toezicht

Laura Dekker wilde solo de wereld rondzeilen. Onlangs werd ze echter onder toezicht gesteld door de rechter, zodat ze niet kon vertrekken. Volgens haar woordvoerster is ze daarna in een 'negatieve spiraal' geraakt.

'Laura is na de uitspraak in een gat gevallen. Ze had het gevoel dat iedereen tegen haar was. Wat we ook tegen haar zeiden, ze geloofde gewoon niet dat ze zou mogen vertrekken. Voor ons komt dit ook als een verrassing. Dit lijkt op een eenmans- of tweemans-actie.'


ze is weer gevonde, dit werd gemeld op het nieuw op radio 538 net.
Ze was op St. Maarten.

----------------------------------------
Zeilmeisje Laura gevonden op Sint Maarten
Uitgegeven: 20 december 2009 22:46
Laatst gewijzigd: 20 december 2009 23:01

UTRECHT - Het 14-jarige zeilmeisje Laura is terecht. Ze is zondag gevonden op het eiland Sint Maarten, zo heeft de politie zondagavond bevestigd.
 
© ANPEerder die dag werd bekend dat haar familie haar sinds vrijdag als vermist had opgegeven. De familie was erg ongerust.

Het meisje werd wereldberoemd toen ze bekendmaakte een solozeiltocht rond de wereld te willen maken.



Haar vader stemde in met de plannen, maar de rechtbank stak daar een stokje voor. Het meisje kwam onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming.


Kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming gaat proberen het meisje weer zo snel mogelijk terug naar Nederland te brengen, zei een woordvoerder zondagavond. Volgens de raad is het meisje aangehouden.

Een politiewoordvoerder van het korps Utrecht kon zondagavond geen verdere mededelingen doen.
EHBO'er  - AED Bediener HTV'er Buitengewoon Opsporingsambtenaar                                                                                      


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2501 Gepost op: 20 december 2009, 23:45:23
Brand bij chemiebedrijf BASF

zondag 20 december 2009

Bron: belga
Auteur: loa

ANTWERPEN - De brandweer van Antwerpen is vanmorgen opgeroepen voor een brand bij het chemiebedrijf BASF in Antwerpen. De brandweer kan voorlopig nog geen informatie kwijt.
De brand is vanmorgen ergens op het terrein uitgebroken, maar hoe groot de schade momenteel is en of de brand al onder controle is, is nog niet duidelijk.

Wel zouden een aantal wegen in de omgeving afgesloten zijn. De haven is vanuit Nederland ook moeilijk te bereiken. Meer info volgt later.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20091220_004

Brand na naftalek bij BASF

zondag 20 december 2009 | 14:40 | Laatst bijgewerkt op: zondag 20 december 2009 | 19:39

Tekstgrootte  
 
ANTWERPEN - Een brand bij chemiebedrijf BASF in de Antwerpse haven was zondag rond 13.00 uur onder controle.

De brand brak 's morgens rond 9.00 uur uit bij de steamcracker van de chemiereus.

Dat was het gevolg van een lek in een naftaleiding. Nafta is een benzinesoort dat in de cracker letterlijk wordt gekraakt.

De hulpdiensten van BASF kregen ondersteuning van de Antwerpse brandweer om de brand te blussen.

Ze lieten de leiding gecontroleerd leegbranden, waarna de brand net na de middag helemaal kon worden gedoofd.

Niemand liep verwondingen op, al moest één persoon verzorgd worden. Hij klaagde over irritaties aan de luchtwegen.

Het bedrijf benadrukt dat er geen enkel moment risico voor de volksgezondheid is geweest, luchtmetingen zouden dat verhaal bevestigen.

Door het incicent, wordt er wel extra gefakkeld, dat kan geluidshinder met zich meebrengen.

Inwoners uit onder meer Ossendrecht en Huijbergen meldden dat er zaterdagavond al sprake was van een storing. Zo waren er stevige klappen te horen en werd ook toen al flink gefakkeld.

http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/5977575/Brand-na-naftalek-bij-BASF.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2502 Gepost op: 21 december 2009, 12:05:30
Brandweer redt kalfjes uit gierkelder

maandag 21 december 2009 | 11:32 | Laatst bijgewerkt op: maandag 21 december 2009 | 11:39

Tekstgrootte  

De brandweergroep Schaijk heeft gistermorgen bij een rundveehouder aan de Heijtmorgen in Reek zeven kalveren uit de gierkelder gered.

De beesten waren door een betonnen roostervloer gezakt. Met een kraan van een loonwerker wisten de brandweerlieden de kalveren uit de kelder te takelen.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/oss/5981669/Brandweer-redt-kalfjes-uit-gierkelder.ece


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2503 Gepost op: 21 december 2009, 12:17:41
Sporen in sneeuw leiden naar woninginbrekers

Oss - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee 20-jarige Osse inbrekers op heterdaad aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een woninginbraak op het Waterschap waarbij enkele verdachten waren weggelopen.

De dienders konden echter een goed vluchtspoor volgen dat de inbrekers in de sneeuw hadden achtergelaten. Dit leidde naar een plek waar men zich vermoedelijk even heeft schuil gehouden. Toen uit de directe omgeving een auto wegreed, bleken daarin de twee mannen te zitten. Het profiel van hun schoenen kwam overeen met de sporen in de sneeuw. Vervolgens bleek die nacht in een garage op een tweede adres in die straat te zijn ingebroken, waar een fiets was gestolen.

Deze werd later aangetroffen in de schuur van een van de verdachten. Daar werden nog een aantal fietsen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Dit wordt onderzocht. De fietsen zijn in beslag genomen. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Bron: Politie Brabant-Noord


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2504 Gepost op: 21 december 2009, 15:28:40
Tweede verdachte brandstofdiefstallen aangehouden op Schiphol

Veghel - De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vrijdag 18 december een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden die door de politie in Veghel gezocht werd in verband met diefstallen van brandstof uit vrachtwagens. De man liep tijdens een paspoortcontrole tegen de lamp. Hij wordt er van verdacht in de afgelopen weken meerdere malen samen met een medeverdachte brandstof uit vrachtwagens te hebben gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan De Amert.

Zijn 28-jarige kompaan uit Helmond werd zaterdag 12 december op heterdaad betrapt nadat op camerabeelden te zien was dat hij probeerde diesel te stelen. Naast een aantal vrachtwagens stonden toen jerrycans klaar om te vullen. De beide mannen waren werkzaam bij het bedrijf en gebleken is dat ze meerdere malen op rustige momenten in de avonduren diesel hebben gestolen. De eigenaar van het bedrijf vermoedt dat inmiddels tussen de 200 en 300 liter diesel is verdwenen. De 28-jarige man is vorige week voorgeleid en hij zit nog vast. De 22-jarige man is in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid.

Bron: Politie Brabant-Noord


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2505 Gepost op: 21 december 2009, 23:59:49
Fountain-kopstuk komt om in brand

Michel Malschalck, de financieel directeur van Fountain, is maandagochtend samen met zijn twee kinderen omgekomen bij een brand van zijn woning in Galmaarden. Dat laat de beursgenoteerde warmedrankengroep maandagavond weten.

Malschalck was 49 jaar. Hij was sinds september 2004 financieel directeur bij Fountain.

'Michel lag aan de basis van heel wat verwezenlijkingen van de Fountain Group in de laatste jaren', zegt Fountain in een kort persbericht. 'Het voltallige personeel verliest niet alleen een deskundig financieel directeur, maar ook een bijzonder aangename en warme collega.'

De brand brak maandagochtend rond 7.00 uur uit. Een woordvoerder van het parket kon maandagavond nog geen duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van de brand.

PDG  


20:09 - 21/12/2009 Copyright © De Tijd

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_diensten/Fountain-kopstuk_komt_om_in_brand_.8275386-431.art


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2506 Gepost op: 22 december 2009, 00:03:21
Bewoner gewond door brand in woning

maandag 21 december 2009 21:03

Winschoten - Een uitslaande brand heeft in de ochtend van maandag 21 december een twee-onder-een-kap woning aan de Grindweg 80 in Winschoten volledig verwoest.


Foto: Stichting VIP | Bekijk alle 2 foto's

De melding van de brand kwam om 6.13 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Omdat de Grindweg op steenworp afstand van de brandweerkazerne van Winschoten is, was de brandweer zeer snel ter plaatse.

Op het moment dat de brand ontstond waren in de twee woningen in totaal 6 personen aanwezig. De bewoner van de woning waar de brand ontstond, werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. De bewoners van de andere woning konden ook tijdig hun woning verlaten. Na controle door ambulancepersoneel konden zij elders worden ondergebracht.

Omdat de brand de dubbele woning al grotendeels had verwoest, richtte de brandweer zich voornamelijk op het voorkomen van overslag naar de naastgelegen woning. Al snel bleek dat zij hier inderdaad in slaagden. Deze woning heeft alleen lichte waterschade en lichte schade aan het dak. De twee woningen moeten als verloren worden beschouwd.

Om 8 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De technische recherche van de Regiopolitie Groningen doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/107188/Bewoner_gewond_door_brand_in_woning.html


JordyDelwel

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 4,525
  • www.DelwelFotografie.nl
Reactie #2507 Gepost op: 22 december 2009, 01:51:31
Drie gewonden door frontale aanrijding
maandag 21 december 2009 | 18:19 | Laatst bijgewerkt op: maandag 21 december 2009 | 18:21

ZEEWOLDE - Door een frontale botsing tussen twee auto's zijn op de Spiekweg drie personen gewond geraakt. Eén van de gewonden, een 22-jarige Zeewoldenaar, zat bekneld in het wrak en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald.

Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 19-jarige inwoner van Nijkerk en een andere 22-jarige inwoner van Zeewolde raakten licht gewond en konden op eigen kracht uit de auto's komen. Het Team Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Met name wordt gekeken hoe de twee elkaar tegemoet komende auto's op elkaar konden botsen.
http://www.destentor.nl/regio/veluwewest/5983773/Drie-gewonden-door-frontale-aanrijding.ece

p2kflex
21:13:54 20-12-09GROUP-2PRIO 1 : 142 994 GROENEWOUDSE WEG/SPIEKWEG - N705 ZEEWOLDE ONGEVAL MET BEKNELLING
0700013BRW Veiligheidsregio Flevoland (OvD Zuid) (Alarmeringscode)
0700027BRW Veiligheidsregio Flevoland (OvD Zuid) (Informatiecode)
0700830BRW Zeewolde (Vrijwilligers ploeg 3)
0700831BRW Zeewolde (Bevelvoerder ploeg 3)
0700832BRW Zeewolde (Chauffeurs ploeg 3)
0701800BRW Zeewolde (Lichtkrant)
Fotograaf Harderwijk e.o. http://www.DelwelFotografie.nl


Shave

  • Beroepsbrandweerman
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 6,355
Reactie #2508 Gepost op: 22 december 2009, 08:07:25
Woningbrand aan de Aewal in winsum

22-12-2009, Wim Henstra 112gr & Lars van der Meulen

Winsum - Om 23:49 uur werd brandweer winsum opgepiept voor een woningbrand aan de Aewal in Winsum.

Even later werd er opgeschaald naar middelbrand waarop ook brandweer Baflo werd opgepiept. Ter plaatse stond er een busje onder een aangebouwd carport in de brand. Ook de carport had al vlam geval. Door snel optreden van de brandweer is de woning behouden gebleven. Wel liep de carport veel schade op en de bus brandde geheel uit. Nadat alles gecontroleerd was heeft berger Faber uit Baflo de uitgebrande bus afgesleept. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.



Foto's en film op http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/7787/woningbrand-aan-de-aewal-in-winsum.html


trancefreak

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 906
Reactie #2509 Gepost op: 22 december 2009, 12:45:37
p2kflex
12:15:25 22-12-09GROUP-2PRIO : LUCHTHAVENWEG 13 EIN : 633 OVD
1104761BRW Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant (OvD Midden - Noord)
1106974BRW Eindhoven (Woensel) (Kazernealarm)
1106997BRW Eindhoven (Woensel) (Lichtkrant Centrum)
1108698BRW Eindhoven (Woensel) (Lichtkrant)



Vliegveld Eindhoven ontruimd

AMSTERDAM – Luchthaven Eindhoven is dinsdagochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Dat laat de marechaussee weten.
Bij een controle bij het inchecken werd een verdachte koffer aangetroffen. De brandweer en ambulancediensten zijn onderweg.

‘’We willen alle risico’s uitsluiten en hebben het gebouw ontruimd’’, zei een woordvoerder tegen NU.nl .

‘’Het object is om 11.35 uur aangetroffen. Een kwartier later was iedereen uit het gebouw.’’ De Explosieven Opruimings Dienst kijkt momenteel naar de koffer.

Het vliegveld is in een straal van 300 meter ontruimd.

nu.nl