Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier deze vraag gesteld heb.
Zijn er inmiddels hier mensen in den lande die ook meer ervaring hebben opgedaan met CEDRIC?
In Kennemerland zijn we er heel tevreden mee, het is een heel goede vooruitgang, al zijn er nog genoeg verbeterpunten.
Verbeterpunten zijn o.a. de indeling van de onderwerpen (veel verschillende invulvelden) die niet voor iedere doelgroep relevant zijn.
Ook doordat het verschillende invulvelden zijn, die apart geopend en gesloten moeten worden, is het snel invullen tijdens overleggen (vooral in het CoPI) niet te doen.
Dat ondervangen we nu door in gewone Word-documenten de voor dat overleg benodigde onderwerpen bij te houden en de teksten direct na het overleg te kopiëren naar CEDRIC. Voordeel hiervan is ook dat we tijdens de overleggen werken met een "bevroren beeld" en CEDRIC dan niet tonen. Anders blijven de teams continu acteren op basis van de telkens veranderende informatie. Alleen de Informatiecoördinator volgt het dynamische beeld van CEDRIC om belangrijke ontwikkelingen ("hot news") in het overleg te brengen.
Het is de bedoeling dat hierdoor de overleggen korter kunnen gaan duren om alleen de belangrijke knelpunten met elkaar te bespreken en buiten de overleggen de "dynamische" samenwerking via CEDRIC of direct tussen stafsecties/kolommen onderling wordt uitgevoerd (hoewel per voorkeur via CEDRIC vanwege de registratie).
Er wordt alweer een opvolger voorbereid (werktitel LCMS2), wat vooral komt omdat steeds meer regio's ermee werken en dus ook meer ervaringen worden opgedaan. De verwachting is dat de nieuwe versie meerdere tabbladen (één algemeen en per doelgroep) zal (moeten) bevatten.
Wat we nog missen is de geografische plot-functie. Dit is nu nog gebaseerd op ISIS van Defensie maar dat blijkt niet zo goed voor hulpdiensten geschikt te zijn. Met de Sail-In hebben we gisteren een experiment gedraaid met een ander systeem. Daarbij is het op zich niet zo van belang welke kaartsysteem draait, maar vooral hoe d.m.v. "lagen" verschillende bronnen over elkaar heen gelegd én geraadpleegd kunnen worden. Bijvoorbeeld CityGIS met AIS, GBKN en digitale bereikbaarheidskaarten.
NB: misschien even samenvoegen met:
http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php/topic,39695.0.html