http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3239293/Al_een_week_Dwaze_dagen_bij_CampA.htmlAl een week Dwaze dagen bij C&A
Door ANTOON OOSTING
ROTTERDAM - ,,Het is bij ons momenteel een beetje als in de Efteling. Daar moet je voor de leuke attracties ook lang in de rij staan,'' zegt C&A-directeur Edwin Favié over het gekkenhuis dat nu al een week lang aanhoudt in het kledingwarenhuis aan de Coolsingel in Rotterdam.
http://www.ad.nl/multimedia/archive/00212/C_A_Brand_Uitverkoo_212392a.jpgSoms moeten de deuren dicht, omdat het binnen te druk is. FOTO SANNE DONDERS
Oorzaak: de rookschade aan grote partijen kleding na het brandje in de C&A, waardoor de kledij nu voor de helft van de prijs van de hand gaat. Al voor openingstijd staan de koopjesjagers in de rij. Eens in de zoveel tijd gaan de deuren zelfs op slot, omdat de winkel uitpuilt.
Tot diep in de avond, soms uren nadat voor het laatst die dag de winkeldeuren zijn gesloten, verlaten de laatste klanten het pand nadat ze weer geruime tijd in de rij bij de kassa hebben gestaan. Vorige week zaterdag vertrok de laatste klant even voor middernacht na urenlang gegraai in de overvolle rekken.
De grote voorraden kledingstukken die er aan de Coolsingel doorheen gaan wekken alom verbazing. Truitjes en bloesjes die in de verste verte niet naar rook ruiken, wat de verdenking wekt dat C&A de run op de Coolsingel ook gebruikt om overtollige voorraden van elders hier te dumpen. Continu vullen extra krachten, veelal Russische meisjes, de waar aan. Het is personeel van andere vestigingen en vanuit de distributiecentra dat bijspringt.
Maar de C&A-directie ontkent dat oude voorraden hier worden verkocht. Het is echt allemaal brandschade-spul. ,,U moet niet vergeten dat het hier om een van onze grootste panden gaat met een navenant grote voorraad in de winkel,'' aldus Favié.
Volgens hem wordt zijn bedrijf ook niet echt financieel wijzer van de grote omzet die nu aan de Coolsingel wordt gedraaid. ,,Van omzet kun je niet eten en we zitten nu helemaal niet in onze uitverkoop dus had de collectie gewoon veel meer rendement moeten opbrengen. Wij doen niet aan stelselmatig afprijzen en goedkoop was het al.''