'Als elke drempel telt'...Sinds de invoering van het project ‘Duurzaam Veilig’ in het begin van de jaren negentig zijn de opkomsttijden van de hulpdiensten in het geding gekomen. Spoedhulverleners verkeren in een spagaat tussen de wettelijke opkomsttijden en de belemmeringen, de toestand van de patiënt, het veilig rijden en het uitvoeren van die spoedhulp. Een aantal aspecten worden door spoedhulpverleners als hinderlijk ervaren. Het gaat hierbij vooral om weggebonden factoren en maatregelen als drempels, paaltjes en wegversmallingen.
In dit onderzoek zijn achtereenvolgens alle maatregelen geïnventariseerd en middels een regiobrede enquête uitgezet onder de bestuurders van hulpverleningsvoertuigen van de brandweer, politie en ambulancedienst. Vervolgens worden aanbevelingen gegeven ten aanzien van het gebruik en de toepassing van verkeersmaatregelen.
Doelstelling
Het doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de effecten van het project ‘Duurzaam Veilig’ op de hulpdiensten. Er is op deze schaal nooit eerder onderzoek verricht naar de ervaringen van spoedhulpverleners op dit gebied.
De enquête toont in de verrassende uitkomsten de ergernissen aan waarvan iedereen het bestaan kende…
het rapport is te downloaden op Brandweerkennisnet:
http://www.brandweerkennisnet.nl/bovenbalk/zoeken/@4930/als_elke_drempel/